اردوغان تغییر نظام سیاسی ترکیه را به همه پرسی می گذارد

اردوغان تغییر نظام سیاسی ترکیه را به همه پرسی می گذارد

سایت عصر ایران می نویسد:

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از زمانی که در سال 2003 به پست نخست وزیری رسید و توانست با رهبری حزب اسلامگرای عدالت و توسعه بیش از 8 سال در راس اداره این کشور لاییک قرار گیرد ، فردی جنجال ساز بوده و هست .

به گزارش
عصر ایران این سیاستمدار56  ساله ترک ، در سال های اخیر با طرح موضوعاتی چون گشایش سیاسی با کردها ، عادی سازی روابط با ارمنستان ، اصلاح قانون اساسی ترکیه ، حمایت از پرونده دستگیری ژنرال های ارتش  ترکیه به اتهام کودتا علیه دولت او ، مشاجره شدید با مقامات اسراییل بر سر جنایات جنگی ارتش اسراییل در جریان جنگ غزه و ... در صدر اخبار رسانه های ترکیه و جهان قرار گرفت .

 اخیرا هم با ارسال لایحه "اصلاح قانون اساسی" برای تصویب در پارلمان ترکیه ، دولت اسلامگرای اردوغان با احزاب ملی گرا و لاییک " سرشاخ " شد ، اما اکثریت کرسی های پارلمان ( 336 کرسی) در اختیار حزب عدالت و توسعه است و خروج حزب مخالف " جمهوریخواه خلق " برای از نصاب انداختن جلسه رای گیری برای تصویب کلیت لایحه فایده ای در برنداشت و بندهای این لایحه جنجالی در حال تصویب در پارلمان ترکیه است .

 با این حال ناظران بر این باورند که با توجه به اینکه تصویب این لایحه در پایان نیاز به رای دو سوم نمایندگان (367 رای ) دارد ، این لایحه در نهایت نخواهد توانست رای پارلمان را کسب کند و اردوغان باید این لایحه را به رفراندوم بگذارد .

اردوغان در هفته جاری طی مصاحبه ای با رسانه ها سخنان دیگری بر زبان راند که سبب جنجال تازه ای شد و این سخنان در واقع اعلام تمایل او برای تغییر ساختار نظام سیاسی ترکیه از ساختار "پارلمانی" کنونی به ساختاری "ریاستی" است .

وی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه " صاباح " ترکیه با اشاره به انتخابات سراسری پیش رو در این کشور (2011) گفت که می تواند در انتخابات آینده رفراندومی برای تغییر ساختار نظام سیاسی ترکیه از حالت پارلمانی به مدل " ریاستی " ترتیب دهد .

در حال حاضر ، طبق قانون اساسی کنونی ترکیه جایگاه رییس جمهور بیشتر تشریفاتی است و قدرت اصلی از درون پارلمان ترکیه ، به رهبر حزبی که بیشترین کرسی های پارلمان را در انتخابات  سراسری از آن خود کند ، اعطا می شود .

اردوغان با اشاره به اینکه وی می تواند ساختار نظام سیاسی ترکیه را به مدلی شبیه  نظام سیاسی آمریکا تبدیل کند مخالفت احزاب اپوزیسیون و برخی رسانه های ترکیه را برانگیخت به طوری که مخالفان وی را متهم به سودای دیکتاتوری و تغییر ماهیت نظام سیاسی ترکیه کردند .

دنیز بایکال رهبر حزب اپوزیسیون " جمهوریخواه خلق " ( حزبی که شخص آتاتورک آن را تاسیس کرد ) در پاسخ به این سخنان اردوغان وی را متهم کرد که با تغییر نظام پارلمانی ترکیه در صدد کسب ریاست و تشکیل یک ساختار دیکتاتوری است.

لازم به ذکر است که هم اکنون در 38 کشور جهان ساختار نظام سیاسی " ریاستی " برقرار است . نظام سیاسی ریاستی به نظامی گفته می شود که در راس آن قوه مجریه و شخص رییس جمهور قرار دارد که با رای مستقیم مردم انتخاب می شود و قوه مجریه از درون پارلمان انتخاب نمی شود و بین دو قوه مجریه و مقننه تفکیک وجود دارد .

اما در نظام های پارلمانی، نخست وزیر به عنوان رییس قوه مجریه ازنتایج انتخابات پارلمانی تعیین می شود و پس از اینکه انتخابات پارلمانی برگزار شد رهبر حزبی که بیشترین کرسی های پارلمان را از آن خود کرده است دست به تشکیل حکومت می زند که این حکومت می تواند تک حزبی یا ائتلافی باشد .

در صورتی که حزب پیروز انتخابات از اکثریت لازم پارلمانی برای تشکیل کابینه برخوردار باشد دیگر نیازی به ائتلاف نمی بیند و در غیر این صورت حزبی که بیشترین کرسی های پارلمان را دارد با احزاب نزدیک به خود وارد رایزنی می شود و در ازای اعطای امتیازاتی به یک یا چند حزب کوچک تر دیگر ، دست به تشکیل دولت ائتلافی می زند .

یکی از آفات نظام های پارلمانی عدم ثبات دولت ها است  به نحوی که در کشوری همچون ایتالیا از زمان جنگ دوم جهانی تا کنون بیش از 60 دولت تغییر کرده اند ( به طور متوسط هر سال یک دولت ) و این تغییر مداوم دولت ها ثبات لازم را برای پیشبرد برنامه ها و سیاست های حکومت مستقر با چالش روبرو می کند .

با این حال اردوغان در 8 سال گذشته رهبر حزبی بوده است که با در اختیار داشتن اکثریت قاطع کرسی های پارلمانی بدون نیاز به تشکیل دولت ائتلافی ، در راس  یک حکومت تک حزبی بوده است و از این جهت مشکلی برای ثبات دولت خود برای پیشبرد و اجرای برنامه ها و سیاست های مورد نظرش  نداشته است .

باید دید در نهایت منازعه بین اردوغان و احزاب مخالف ( و البته ارتش ) به کجا خواهد انجامید و آیا اردوغان می تواند در سال های آتی با تغییر نظام سیاسی ترکیه خود را به عنوان نخستین رییس جمهور نظام سیاسی ریاستی ترکیه به ثبت برساند یا نه ؟

به هر حال به نظر می رسد در فلات آناتولی خبرهایی است و اعلام این قبیل سخنان از سوی سیاستمداری چون اردوغان و ارایه لایحه ای برای اصلاح قانون اساسی که همزمان با جدال حکومت با ارتش صورت می پذیرد نشان از دورخیز دولت اردوغان برای تثبیت جایگاه خود در ترکیه است .

باید در کنار این تحولات نگاهی نیز به تغییر سیاست های منطقه ای و جهانی آنکارا داشت که از نظر بسیاری از ناظران این سیاست های خارجی دست پخت "کسینجر ترکیه" یعنی " احمد داوو اوغلو " وزیر خارجه کابینه اردوغان است .  

نظر یکی از کاربران سایت عصر ایران:

نظرات بینندگان:
موضوع بسیار جالب و مهمی را طرح کرده اید که چون با آینده خاورمیانه و سرزمین ما هم ارتباطی تناتنگ دارد ؛ بنده هم مایل هستم بعنوان کارشناس امور ترکیه نکاتی را به آن اضافه کنم .همانگونه که اشاره کرده اید اردوغان در ( هفت سال گذشته و نه هشت سال ) سیاست قلدرمنشانه ای را در ترکیه پیاده کرده است که در تاریخ جمهوری ترکیه بی نظیر بود . اردوغان از شاگردان ممتاز اربکان بود که در حکومت ائتلافی با تانسو چیلر اولین نخست وزیر زن ترکیه و بعد از برگزاری شب قدس با اخطار شدید ارتش و با همکاری رسانه های مستقل از حکومت خلع شد و استعفاء داد . اردوغان هم شهردار استانبول بود که بخاطر خواندن شعری به زندان محکوم شد .بعد از آزادی از زندان مردم ترکیه او را همانند قهرمانی استقبال کردند .سپس با پشت پا زدن به استادش اربکان حزب توسعه و عدالت را پایه گذاری کرد و بعنوان دبیر کل حزب انتخاب شد .در همان زمان علی رغم اینکه هیچ سمت رسمی نداشت ( به جهت محکومیت و منع سیاسی ) اقدام به ملاقات با سران کشورهائی همانند انگلیس و آمریکا کرد طبق شواهد وعده های فراوانی به آنها داد .بعد از پیروزی حزبش با حیله های فراوان ؛ و در انتخاباتی فرمایشی که از شهر سیریت ( محل تولد همسرش ) نماینده مجلس شده بود انتخاب شد و نماینده شهر مذبور به نفع وی از سمتش استعفاء داد تا راه را برای نخست وزیری اردوغان هموار کند .همانگونه که اشاره کرده اید در سیستم ترکیه نخست وزیر از طرف رئیس جمهور و از میان نمایندگان مجلس بر گزیده میشود که به دلیل پیروزی قاطع حزب به نجدت سزر رئیس جمهور وقت تحمیل شد .شعار انتخاباتی اردوغان و حزبش هموار نمودن راهها برای پیوستن به اتحادیه اروپا بود .ولی در گذر زمان و علی رغم حمایت افرادی همچون برلوسکونی که از دوستان نزدیک وی هست با مخالفت شدید آلمان و فرانسه مواجه شد که مایل نیستند آنها را به اتحادیه اروپا راه بدهند .بعد از آن بود که اردوغان تغییر سیاست داده و سودای رهبری خاورمیانه بزرگ را در سر پروراند .بنابراین برای رسیدن به هدف به وسیله نیاز داشت که آنهم در داووس برایش پیش آمد و با تاختن به شیمون پرز یکشبه محبوب دنیای عرب شد .ضمن اینکه زیر سازی اهداف آینده را هم که بنام جمهوری دوم مشهور هست را نیز آماده میکردند .با رئیس جمهور شدن عبدالله گول که رجب او برادر نزدیک خود خطاب میکند ؛ دست به عملیات حزفی زده و با علم کردن ارگنه کون که در مطلب شما هم اشاره شده است به دستگیری سران باز نشسته ارتش پرداختند .تا اینکه نوبت به ارتشی های سرخدمت هم رسید .برای کوتاهی مطلب باید اشاره کنم که پشت پرده تمامی این مسائل که به ظاهر به ترکیه مربوط هست ؛ مسائل خیلی مهمی نیز هست که با آینده و سرنوشت خامورمیانه ارتباطی تناتنگ و نزدیک دارد .پس باید هوشیار بود که کل مسئله را زیر ذره بین برد که چرا بعد از شکست اردوغان در راه رسیدن به اتحادیه اروپا اکنون تمایل خودش را به سمت ایران معطوف کرده و احمد داووت اوغلی که در ترکیه به روباه معروف هست ؛ تهران را خانه دوم خود کرده است ؟ !!
zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
ترکیه با این قانونی‌ که دارد باید ۱۰۰ سال پشت دیوار اروپا صبر کند تا بلکی راهش دهند.کشوری با مردمانی نا‌ آگاه، فاشیست،.... که فقط خودشان را قبول دارند و معنای دموکراسی و یکسانی را نمیفهمند جای در اروپا ندارد.حالا هم که از جمهوری اسلامی دفاع می‌کند پای منافع خودش در میان است چون گاز مجانی‌ میگیرد وگرنه چرا رفتارشان با ایرانیها که حتی توریست هستند اینجوری است.!!!``.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
شک نکنید که تصویب این لایحه تا بینهایت به نفع ایران است. با خارج شدن ترکیه از جرگه کشورهای لاییک اولا ترکیه برای همیشه پرونده خود در راه پیوستن به اتحادیه اروپا به دست خویش خواهد بست و از یک همسایه قدرتمند اقتصادی به چیزی در حد همین پاکستان دوست و برادر تبدیل خواهد شد. و این فرصت تاریخی برای ما پیش خواهد آمد که با قدم گذاردن در راه دموکراسی و دست یابی به یک نظام لائیک و ناسیونال دوباره معادله را به نفع خود عوض کنیم و موازنه قوا را در برابر این همسایه فرصت طلب به شرایط قبل از انقلاب مزخرف تمام اسلامی برگردانیم. زنده باد اسلامیست های ترکیه در راه تبدیل کردن این کشور به یک سطل زباله
جمعه 3 اردیبهشت 1389

aghle kol - ایران - تهران
یک پیشنهاد دارم. جناب اردوغان میتوانند حکومت اشغال سکولار و لائیک ترکیه را به جمهوری اسلامی ترکیه تبدیل کنند که هم در این دنیا و هم در اخرت عاقبت به خیر شوند . و با همکاری و همفکری برادر احمقی نژاد صاحب ترکیه شوند. کسی هم صدایش در امد راحت تر میتوان خفه اش کرد. مثل ایران. کامیون کامیون ادم می کشند و امت همیشه در صحنه هم دعا گویشان هستند.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

saeed1 - کانادا - تورونتو
alireza.ch - سوییس - نوشاتل . دوست عزیز. تجربه این چند ساله نشون داده که اروپایی ها ترکیه رو راه نخواهند داد! پس چه بهتر که حداقل هویت خودش رو حفظ کنه!
جمعه 3 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
اصلا در ترکیه قانون وجود نداره پلیس نامردی داره به خاطر پول هر کاری میکنند و ضمنا 18 میلیارد پول بی زبان مردم ایران که این اخوندهای gay دزدیدن و توی ترکیه بالا کشیده شد
جمعه 3 اردیبهشت 1389

قازقلنگ - ایران - تهران
alireza.ch - سوییس - نوشاتلsaeed1 - کانادا - تورونتو : علیرضا از سویس تحلیلت خیلی جالب و معنا دار بود فکر کنم داری درست میگی. اقا سعید از تورنتو دلیل اینکه اروپا ترکیه رو راه نمیده این نیست که از ریخت و قیافه ترکیه خوشون نمیاد دلیلش اینه که ترکیه هنوز نتونسته شرایطی رو که لازمه احراز کنه عزیز.علیرضا از سویس : اما من فکر کنم که یه تحلیل دیگه هم بشه از این قضیه داشت و اون اینکه اگر ترکیه بره به اتجادیه اروپا از اسیا کنده بشه و اتوماتیک وار بقیه مثل ایران راه براشون هموار تر بشه و یه تحلیل دیگه هم اینکه اگر ترکیه بره به اتحادیه اروپا نزدیکیه جیوگرافیک ایران به اروپا بیشتر میشه و این در فرهنگ مردم ایران و حتی منطقه به سمت اروپا و ارتقای اون تاثیر بسزایی خواهد گذارد نظرت در این دومورد چیه؟
جمعه 3 اردیبهشت 1389

pars iran - ایران - تهران
کجایی اتاتورک که ببینی این اسلامیستهای احقمق دارند ترکیه را تبدیل به زباله دانی میکنند .ولی دمش گرم این اردوغان باکت وشلوار وکراوات داره همان بلایی که این اخوندهایه بیشرف سی سال پیش سر مااوردن داره سرترکیه میاره مردم احمق هم دارند ازاون پشتیبانی میکنند.وسال 2010روهم سال قران نامگذاری کردن.نوبتی هم باشه نوبته ترکیه است با وجود قرنها همجواری با اروپا وداشتن جامعه ترک دراکثر کشورهای اروپا هیچ وقت این ملت نتوانستند با اروپاییان کنار بیایند .ولی من ازاین پس رفت ترکیه خوشحال نیستم چون هرچقدرهمسایگان پیشرفته وداشته باشیم این به سودماست .ولی این سرطان چنان درحال پیشرویست که برای نابودی ان اتاتورکه دیگری باید باشد.دقیقا همان چیزی که در سال57در ایران جایش خالی بود(رضاشاه کبیر)
جمعه 3 اردیبهشت 1389

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
قازقلنگ - ایران - تهران . البته برای بحث به این گستردگی فضا و زمان بسیار بیشتری لازم هست ولی برای عدم موافقت با این بحث همین کافی که امپراتوری عثمانی از بدو تشکیل و سپس ترکیه امروزی (همجواری که پیشکش) حتی بخشی از خاک خود را درون اروپا می بینند. اگر تاثیر همجواری ژئوگرافیک می توانست تاثیر چنین عمیقی را بر فرهنگ عمومی جامعه بگذارد باید حداقل یک اپسیلون از این تغییر اوضاع فرهنگی را در مردم ترکیه می دیدیم. به جرات می توانم بگویم که میانگین وزن فرهنگی حتی ترک های ساکن اروپا مثلا از دیدگاه نوع نگرش به دموکراسی به نیمی از وزن فرهنگی دیدگاه همین مردم ایران که بیش از صد سال هست در حال انقلاب کردن می باشند، نمی رسد. یعنی در واقع اصولا مردمی که هنوز پذیرای دوش نیستند، (بویژه در قسمت های شرقی ترکیه) و آب تشت و خزینه را بخاطر «کر بودن» بر دوش حمام ترجیح می دهند، نمی توانند ابزار انتقال فرهنگ اروپایی باشند.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

sawalana - آلمان - برلین
درودبراردوغان واقعالیاقت ترکیه همین است اینها دیگرآخرخریتند وقتی به کشورشان پامیگذاری هنوزبوی گوسفندمیدهند اونوقت میخواهندجزواتحادیه اروپا شوندبه خدا اکثرشان که توی آلمان هستند وسالهاست اینجازندگی میکنند یابچه هایشان که اینجا بدنیاآمده اند هنوز نفهمیده اند دمکراسی چیست؟فقط امیدوارم تلافی بلاهایی که سرایرانیها آوردندرااردوغان درآوردومثل قبل انقلاب کشورشان به دهات تبدیل شود.اگرچه هنوز هم درجاده ها برای سیگار راهزنی میکنند.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
قاز قلنگ با حرفت موافقم هرچه همسایه های ایران پیشروتر و امروزی تر و دارای حکومتی سکولارتر باشند برای کشور ما نیز بهتر است زیرا موج آن به کشور ما هم خواهد امد. من قبلا هم جای دیگر نوشته بودم که این اردوغان یک فاشیست قدرت طلب بوده و در حال زنده کردن حکومت مذهبی به روش عثمانی است. چند وقت دیگر هم عمامه به سر میگذارد و میشود خلیفه مسلمانان. هرچه هست هم برای ترکیه و هم برای منطقه خطرناک است.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

قازقلنگ - ایران - تهران
alireza.ch - سوییس - نوشاتل ; کاملا باهات موافقم ارتقای فرهنگی باید تو خون ادمها باشه مرسی از توضیحاتت
شنبه 4 اردیبهشت 1389

gol222 - سوئد - هلسینگبوری
بزودی ترکها پناهند ایران میشوندو18 میلیارددلار کاره خودش راکرد واردغان عقب افتاده راکمک کرد تابیشتر دم دراوردودیکتاتوری اسلامی برترکها مبارک.انقدر بهموطنان ما این ترکهای ..ظلم کردن ودارند میکنن باید چنین سرنوشتی پیدا کن.اوائل انقلاب رژیم برای اینکه ناراضی راازسرخودش باز کند نفری 500 دلار میدادوهموطنان عزیز میرفتند ترکیه بخشیش راخرج میکردندوبخشیش رابرمیگرداندن وبقیمت گران می فروختن.عده ای هم ازترکیه برنمیگشتن وباکمک حسین سعدی به سراسر دنیا پخش میشودن.ترکیه دراین سی سال ازبرکت وجود رژیم خونخوار اسلامی پول . نفت وگازمجانی وتوریست و..... سری توی اروپادراورد. مرگ برجمهوری اسلامی که برکت بودبرای دنیاونکبت هست برای ماایرانیها.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

Pezhman - اتریش - وین
alireza.ch - سوییس - نوشاتل.....درود بر شما.چنانچه سوئیس همسایگانش عراق و پاکستان و اف....بودند.اوضاع واحوال سوئیس چگونه میبود.بهروزی همسایگان بهروزی ما است.پیروز باشید.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
هیچوقت در ایران هم یک حکومت لاییک به قدرت نخواهد رسید و مردم شیعه ایران متعصب تر از مردم ترکیه هستند ولی امید زیادی هست که یک حکومت میانه رو و آزاد مورد پذیرش اکثریت مردم ایران باشد مهمترین نقطه ضعف حکومت ترکیه اجبار در بی حجابی هست همانطور که در ایران حجاب اجباری هست باید آزادی انتخاب باشد هر چند که در ایران خیلیها هنوز ظرفیت پذیرش آن را ندارند ...
شنبه 4 اردیبهشت 1389

aghle kol - ایران - تهران
من خودم به همراه خانواده مدت دو سال ترکیه بودم. انسانهای خوب دارد ولی نه بیش از 5% ولی بقیه شان شرافت را در دستشویی ترتیب اش را داده اند و دو آفتابه آب هم روش ریخته اند. فقط اگر بخاطر چند تا از دوستان ترک که وجدانی مرا در دوره پناهندگی کمک کردند نبود , ارزو میکردم که زن و مرد به فاحشه گی بیفتند. حالا مجسم کنید که چه ها با ایرانیان بدبخت کرده اند.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

peymannaji - ایران - تهران
همه تحلیلاتون قابل احترامه اما مطمئن باشید ترکیه راهی را خواهد رفت که اربابان این دنیا جلوی پایش خواهند گذاشت
شنبه 4 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
1) دوست داشتم تا جزء آخرین نفراتی باشم که توی این تاپیک نظر میدم. چون مایل بودم نظرات همهء شما رو بخونم. من از این خبر بسیار خوشحالم و این را خلاف بسیاری از دوستان نشانهء بسیار خوبی میبینم. این یعنی ترقی و پیشرفت. این پیام ملت ترکیه به همهء دنیا است : ما برای گرفتن حق و حقوقمان؛ گفتگو میکنیم، نه جنگ". دموکراسی قابل احترام است و همه باید به این اصل زندگی انسانی گردن بدهند. حتی اگر اسلامیست های تند رو هم پیروز شوند.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
2) ترکیه دارد دموکراسی رو تجربه میکنه و من هم از این رفراندوم خیلی خوشحال هستم. چون تاثیرات مثبت آن را، در آینده ای نه چندان دور؛ در بین کشورهای منطقه؛ خواهیم دید. فرقی نمیکنه که اسلامیستها برنده بشوند یا سکولارها. مهم اینه که مردم برای خودشون تصمیم میگیرند؛ تجربه میکنند؛ و در آینده زندگی بهتری خواهند داشت. دموکراسی یعنی همین. بیشتر مردم ترکیه (98%) مسلمان هستند. آیا باید حق شرکت در یک رفراندوم را داشته باشند یا نه؟! آیا زنانشان که به دانشگاه میروند یا به اداره یا شاغلین در بیمارستانها هستند، و مسلمان هستند، حق ندارند رو سری بزنند؟! این یعنی دموکراسی. در عوض؛ مسلمانها هم باید ظرفیت این را داشته باشند که اگر روزی در ایران رای گیری شد؛ طبق دموکراسی؛ مملکتی حجاب ممنوع داشته باشیم؛ گردن بدهند و اعتراضی نکنند و یا یا هیچ قانون اسلامی در ایران نداشته باشیم ( بر اساس دموکراسی) و عقلا مملکت را بگردانند نه علما و روحانیون و درکل دین و مذهب. "این رابطه همیشه دو طرفه است".
شنبه 4 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. *پسر شجاع* - ایران - تهران... مردم شیعه ایران متعصب تر از مردم ترکیه هستند } تعصب از جهل و نادانی میاد. برای همین من یک آنتی اسلام هستم دوست عزیز. دقیقاً زدی توی خال اگر مجدداً حرفت رو عوض نکنی یا سفسطه نکنی و یا حرفت رو پس نگیری. تو هم باید با تعصبات و خرافات این دین و مذهب مبارزه کنی تا نسلهای بعدی بتوانند بهتر زندگی کنند.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

saeed1 - کانادا - تورونتو
آنتی اسلام - ایران - اهواز. من فکر میکنم لغت دمکراسی برای ایران موضوعیت ندارد و بایستی مردمسالاری را بکار ببریم. این ویرایشی از دمکراسی است که توسط ایران. با توجه به فرهنگ خودی لوکالیزه میشود. اومانیستی نیست چون از اصول تمدن مشرق زمین پیروی میکند و از آنها تخطی نخواهد کرد. پس روزی نخواهد رسید که مردم ایران رای بر خلاف هویت خودشان بدهند. امثال شما بایستی بالاخره معنای هویت را بپذیرند. هر تمدنی یک جوهره دارد که تخطی از آن باعث ضعف و زبونی خواهد شد. نمیشود شرق و غرب را یکی کرد. نمیگویم شرق یعنی عقب ماندگی. نه امروز اینطور شده ولی فردا ممکن است شرق از غرب جلو بیافتد همانطور که در اعصار قدیم این اتفاق بارها افتاده است. ساده تر بگویم. اگر پسر همسایه تان درسش بهتر از شما باشد با اینکه مثل او لباس بپوشید و مثل او حرف بزنید و مثل او راه بروید کارتان درست نمیشود!
شنبه 4 اردیبهشت 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
saeed1 - کانادا - تورونتو ....حرفت تا حدی درست است. کشورهای خاورمیانه و مسلمان مشکلات بسیاری برای رسیدن به دموکراسی از نوع غربی دارند و اصولا درک این مسئله برایشان سخت است. دین اسلام در هویت خود با دموکراسی و لیبرالیزم مخالف است و مردم مسلمان نیز نخواهند توانست به این زودیها به درک و شعور سیاسی لازم برای دموکراسی برسند. بنابراین آرزوی داشتن دولتی مانند امریکا و کشورهای اروپایی دست نیافتنی به نظر میرسد.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
الف). saeed1 - کانادا - تورونتو برای رسیدن به مردم سالاری، باید از دموکراسی شروع کرد وقتی یاد بگیریم که به رای همسر فرزند پدر مادر خواهر و برادر خود در خانواده احترام بگذاریم؛ دموکراسی رو تمرین کرده ایم و برای مردم سالاری در جامعه و یک سیستم حکومتی آماده میشویم.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
ب). saeed1 - کانادا - تورونتو در واژه نامهء دهخدا دموکراسی را اینجوری تعریف کرده اند: دموکراسی . [ دِ مُک ْ ] (فرانسوی ، اِ) ۞ دمکراسی . حکومت عامه . حکومتی که در آن حاکمیت در دست مردم است و کارهادر آن به وسیله ٔ نمایندگانی که عموم مردم انتخاب می کنند انجام می شود. مقابل حکومتی که در دست طبقه ای خاص و ممتاز است . و در دیکشنری وبستر نوشته شده "government by the people" که فکر میکنم همون معنی مردم سالاری رو میرسونه. در کل این دو واژه تقریبا ً و ظاهراً با هم مترادف هستند. الی اینکه در خانه میشود دموکراسی داشت؛ یا در محیط های کوچک و اقشار جامعه و.. دموکراسی معنی می دهد؛ اما واژهء مردم سالاری در این موارد بی معنی است! چه عیبی دارد که ما شرقی ها غرور خود را ندیده بگیریم و از غرب " هنر زندگی کردن" را بیاموزیم؟!
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
ج). saeed1 - کانادا - تورونتو همین واژهء مردم سالاری، عمر زیادی ندارد و در دورهء اول اصلاحات ( خاتمی) وارد واژگان فارسی شد. کسی در زمان شاه پهلوی یا قاجار یا مشروطیت و یا همین دههء 60 از این واژه استفاده نکرده بود. عرب با فلسفهء شرق و عرفان شرق دنیا را به تسخیر در آورد ولی ما نباید از یک واژهء " دموکراسی" استفاده کنیم چون به قول شما " بی هویت میشویم"؟! مگر همین کشور ترکیهء اسلامی در این کی صد سال اخیر چه چیزی را تجربه میکند؟! چیزی غیر از دموکراسی را؟! آیا ترکیه یک کشور غربی است؟! آیا ترکیه در این تجربه ( دموکراسی) با شکست مواجه شده است؟! قصد بی احترامی ندارم؛ نظر شما هم 100% محترم است، اما این گونه فکر کردنها از "تعصب" ناشی میشود و باعث پسرفت است. دوستان دیگر می خوانند و قضاوت میکنند.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
آخر). saeed1 - کانادا - تورونتو ...{{هر تمدنی یک جوهره دارد که تخطی از آن باعث ضعف و زبونی خواهد شد...}} در صحبتهایتان به نکتهء زیبایی اشاره کردید و من هم کاملاً موافقم. اما این تمدنی که شما از آن حرف میزنید چیست؟ تمدن هفت هزار ساله آریائی میترائی یا تمدن 2500 ساله یا 1400 ساله یا هر سه؟؟ پس میبینید که اینجا و در این نقطه نیاز به "آگاهی و گفتگو" است. بنظر من تا زمانی که مخالفان و موافقان حرفهای همدیگر را نفهمند؛ به منطق گردن ننهند؛ برای اکثریت ارزش قائل نباشند، به اقلیت احترام نگذارند، و هم دیگر را ترور شخصیت کنند یا سانسور کنند و..... ما بی هویت خواهیم ماند و در شرایط کنونی چیزی که مسلم است ایدئولوژی های آسمانی ( ادیان) چاره ساز ملت ایران نیستند ( نمونه جمهوری اسلامی با بیش از 30 سال وقت برای سازندگی) و همان "آگاهی و گفتگو" که اول به دموکراسی و و بعدها مردم سالاری منجر میشود چاره ساز است. ( به قول آرش بهدین دست نیافتنی به نظر میرسد.. اما خود بنده خیلی خوش بین هستم به آینده) موفق باشید
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
آنتی اسلام - ایران - اهواز. دوست عزیز من مبارزه رو خیلی وقته شروع کردم ولی وقتی کسانی که عملا مستقیما به دین و اعتقادات مردم توهین می کنند {متعصبان بی دین و بیخدا} زمینه برای یک صحبت منطقی ایجاد نمیشه ...و نمیشه به کسی گفت که با اینکه طرف مقابل به اعتقادات تو توهین میکنه ولی تو به او احترام بذار .....و این حکومت هم بیشترین سو استفاده رو از فضای موجود میکنه....
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

saeed1 - کانادا - تورونتو
arashbehdin - امریکا - اتلانتا. خود دمکراسی در مورد اینکه اساسا عملی هست یا نه مرد بحث فراوان هست تا اینکه بخواهیم با قطعیت دمکراسی را بعنوان غایت برای همه جوامع تجویز کنیم! ضمنا با قطعیت نمیشود گفت که اسلام با دمکراسی مغایرت دارد. در خود اسلام سفارش زیاد به شورا و مشورت شده که همان مجلس را تداعی میکند. اینکه یک عده بی تربیت که به خود اسلام پایبند نیستند ( دروغ و تقلب انتخاباتی و جعل مدرک ....) زمام امور را در دست گرفته اند خودش نشان میدهد که ممکن است عیب از همین آدمها باشد و جمهوری اسلامی واقعا کار کند!
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. saeed1 - کانادا - تورونتو اول اینکه شما فرمودید:{{ خود اسلام سفارش زیاد به شورا و مشورت شده }} مگر قبل از اسلام شورا و مشورت وجود نداشته؟! 4 تا دزد هم که بخواهند دزدی کنند اول یک شورا برگزار میکنند و وارد جلسه میشوند! چیز مهمی است؟! درضمن اون آیهء معروف دستور به شورا نداده :و کسانى که [نداى] پروردگارشان را پاسخ [مثبت] داده و نماز برپا کرده‏اند و کارشان در میانشان مشورت است و از آنچه روزیشان داده‏ایم انفاق مى‏کنند (۳۸). اصولاً عربهای بدوی و بیابان گرد؛ خیلی قبل از ظهور اسلام شوراء داشتند و شیوخ عرب با اجلاس و مشورت به اتحاد میرسیدند یا با شورا جنگ میکردند و اصلاً این ربطی به اسلام ندارد! حضرت عیسی هم با حواریونش شوراء داشت. حضرت موسی هم شوراء داشت تا زرتشت و....
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. saeed1 - کانادا - تورونتو دو سوال : بزرگوار 1- شما با دموکراسی ( معنی فارسی اش مردم سالاری) مخالف هستید ( مجدداً معنی آن را نگویید؛ همه معنی این واژه را میدانند لطفاً یک جواب بلی یا خیر بدهید.) 2- آیا اسلام یک دین مردم سالار است یا خدا سالار و قرآن سالار و پیغمبر سالار؟! اینجوری بگویم که: زندگی در یک کشور مثل ایران ( که شیعیانش همیشه می گویند ما بیشتریم!!) باید بر اساس دستورات اسلام باشد یا بر اساس مردم سالاری ؟! ( کاری به جمهوری اسلامی و دیگر حکومتها ندارم).
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
saeed1 - کانادا - تورونتو ...البته دین و ایدئولوژی باید از حکومت جدا باشد و این درباره هر دین و باوری درست است. کشورهای خاورمیانه باید در راه جدایی دین از سیاست بکوشند، و تاکنون در چند کشور تاحدی سکولاریزم،نه به صورت کامل، عملی شده و نتیجه نسبتا خوبی هم داشته است. جمهوری اسلامی نیز مانند حکومتهای مارکسیستی محکوم به شکست است زیرا مردان ایدئولوژی هرگز نمیتوانند با سیاست و دنیای امروزی سازگار شوند.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. arashbehdin - امریکا - اتلانتا دین اسلام هیچوقت نمی تواند از سیاست و حکومت جدا شود؛ چون برای خلیفه گری و حکومت طراحی شده است ( جهان اسلام!) در ضمن نمونهء زنده و بارزش رو میتونیم همین ترکیه مثال بزنیم که با اینکه قانون اساسی محکمی داره و ارتش قوی که اجازهء دخالت هیچ دین یا مذهبی رو در سیاست نمیده؛ اما میبینیم که چطوری مسلمانها دارند اسلام رو وارد عرصهء حکومت و سیاست میکنند!
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

saeed1 - کانادا - تورونتو
آنتی اسلام - ایران - اهواز. اولا خیلی از دزدها مشورت نمیکنند با هم. اصلا خیلی از شرکتها مستبدانه اداره میشوند و یا حتی کشورها! نمونه اش شاه بود ! من در مورد کنفرانس اقتصادی رامسر نوشتم اینجا که شاه چطور اساتید اقتصاد را که با دلسوزی از اقصی نقاط دنیا آمده بودند مشورت بدهند به سخره گرفت ! شما خودت هم میدانی که اسلام ریشه های سامی دارد یعنی اینکه شروع آن از شایول و داود و سلیمان ... بوده است. بنابر این اینکه حضرت عیسی یا موسی ... مشورت میکرده اند نه تنها صدمه ای به مشورت اسلامی نمیزند بلکه جزوی از آن است!
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. saeed1 - کانادا - تورونتو ..:{{اولا خیلی از دزدها مشورت نمیکنند با هم. اصلا خیلی از شرکتها مستبدانه اداره میشوند }} اگر دو تا دزد که شریک هم باشند برای دزدی با هم مشورت نکنند؛ همون جلوی خونهء خودشون گیر میفتن! و همینطور در شرکتهایی که مستبدانه ادراه میشوند در صورت نبود "مشورت" ورشکستگی آخرین نتیجه است. من میگم تو نمی تونی از یک ساختمان 100 طبقه بدون هیچ وسیلهء کمکی و با دست خالی بپری پایین و تو میگی نه؛ من میتونم، و میپری پایین! خوب معلومه که پریدی؛ اما نتیجه؟! خیلی از دزدها هم که شما میگین یا همون شرکتها نتیجه اش مثل پریدن از همون ساختمان است
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. saeed1 - کانادا - تورونتو .{{..بنابر این اینکه حضرت عیسی یا موسی .. مشورت میکرده اند نه تنها صدمه ای به مشورت اسلامی نمیزند بلکه جزوی از آن است!}} کشورت در اسلام چه معنیی دارد وقتی تصمیم گیرنده قرآن و احکام دینی و شرعی علمای دینی و... باشند! شما خودت مثلاً در چه کار بخصوصی مشورت میکنی که اسلام گفته است و یک بی دین و بی خدا از آن غافل است؟!
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

saeed1 - کانادا - تورونتو
آنتی اسلام - ایران - اهواز . در مورد حدود که بایستی همواره به روز بشوند. مثلا اینکه حجاب در چه حدی باید باشد یا مجازاتها در چه حدی باید باشند یا قوانین ارث یا روابط خارجی و ... این چیزی است که در ایران در حال انجام است . شما خودت هم میدانی که بخاطر وجود دو اصل عقل و اجماع تشیع پتانسیل به روز شدن را دارد.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
الف). saeed1 - کانادا - تورونتو {در مورد حدود که بایستی همواره به روز بشوند....شما خودت هم میدانی که بخاطر وجود دو اصل عقل و اجماع تشیع پتانسیل به روز شدن را دارد.} 30 ساله که ملت ایران دارند خون میدهند تا این حدود به روز بشوند قبل از آن هم دخالتهای اسلام در طول تاریخ همواره مانعی در پیشرفت ملت ایران بوده. از فتوی های مراجع بگیر تا تربیتهای اسلامی که باعث پسرفت ملت ایران شد و هنوز هم در رساله های همهء مراجع، سنگسار؛ شلاق؛ قطع ید و..... وجود دارد. نازنین، شما خودت هم میدانی اسلام دین مردم سالار نیست و با به روز شدن مشکل دارد. چه کسی باید این دین را به روز کند؟ من؟! تو؟! علمای دین و مراجع تقلید؟! فکر میکنی آیا آنها دست از اعتقادات خود میشویند که مثلاً کسانی مثل شما راضی شوند؟!
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
ب). saeed1 - کانادا - تورونتو خیر نازنین چنین نیست. این بازی MAZ راه هایی دارد که همه به بن بست میرسند. من نابودی دین اسلام را هیچ وقت نخواستم و نمی خواهم. چون اسلام یک ایدئولوژی است مثل کمونیست نیاز من در شرایط حاضر عقلانی فکر کردن ملت ایران است. به دور از خرافات بودن است. فکر نکنم هیچ آدم با وجدان و با شرفی در حال حاضر و با این همه مشکلات مملکت؛ بین رهایی مردم از دست نمایندگان خدا و تبلیغ دین؛ دومی را انتخاب کند.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
ب). saeed1 - کانادا - تورونتو خیر نازنین چنین نیست. این بازی MAZ راه هایی دارد که همه به بن بست میرسند. من نابودی دین اسلام را هیچ وقت نخواستم و نمی خواهم. چون اسلام یک ایدئولوژی است مثل کمونیست نیاز من در شرایط حاضر عقلانی فکر کردن ملت ایران است. به دور از خرافات بودن است. فکر نکنم هیچ آدم با وجدان و با شرفی در حال حاضر و با این همه مشکلات مملکت؛ بین رهایی مردم از دست نمایندگان خدا و تبلیغ دین؛ دومی را انتخاب کند.
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389

saeed1 - کانادا - تورونتو
آنتی اسلام - ایران - اهواز . هدف باید یافتن حقیقت باشد نه اینکه بخاطر سو استفاده عده ای از دین ما هم بشویم ضد دین! من مبلغ مذهبی نیستم ولی حرفم اینست که بایستی. حقایق را بیابیم و از عصبانیت و کینه توزی پرهیز کنیم.
سه‌شنبه 7 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.