یک سیستم ایمنی قوی، بهترین دفاع بدنی در مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی است و در حفاظت از بدن در مقابل بیماری هایی مانند آرتریت و بعضی از انواع سرطان ها موثر است. تغذیه ی خوب، اساس حفظ توانایی های سیستم ایمنی برای انجام این عملکردها می باشد.
با برداشتن چند گام کوچک می توان عادات غذایی مناسبی ایجاد کرد و زندگی توام با سلامتی داشت.
با مصرف صبحانه می توان امیدوار بود که دریافت مواد مغذی مناسب برای بقیه روز با موفقیت انجام خواهد شد صبحانه ای متشکل از غلات کامل، شیر و آب پرتقال می تواند تامین کننده 100 درصد ویتامین ث ، 33 درصد کلسیم و منبعی خوب از فولات و سایر مواد مغذی برای روز باشد.
استفاده از غلات کامل و فرآورده های آن، مانند نان های تهیه شده از غلات کامل، سبب افزایش دریافت فیبر و آنتی اکسیدان های محافظ است. همچنین استفاده از ذرت بو داده یا کراکرهای تهیه شده از گندم کامل، میان وعده های مناسبی برای همه هستند.
مجموعه ای متشکل از سبزی های رنگارنگ، ضمن زیبایی آفرینی برای سفره های غذایی، دریافت انواع آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و عناصر معدنی را با اطمینان همراه می کند.
میوه های کامل، میان وعده های مناسب غذایی هستند. در صورت تمایل به استفاده از دسرهای شیرین، کافی است مقداری ماست یا شیر کم چرب را با میوه های تازه یا حتی یخ زده در مخلوط کن مخلوط کنید و به عنوان دسری سالم به مصرف برسانید.
لوبیاها منابع خوبی از فیبر، فولات و فلاوونوئیدها هستند. در تهیه سوپ ها، سالادها، برنج و ماکارونی، آن ها را به عنوان اجزای مکمل، مورد استفاده قرار دهید.
گرچه قارچ ها به دلیل وفور مواد مغذی به راستی گنجینه پنهان طبیعت هستند، اما اغلب، آن چنان که شایسته است مورد توجه قرار نمی گیرند. قارچ ها بعضی از ویتامین های گروه B، مانند پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین و نیاسین را می توانند تامین کنند. سلنیوم و ارگوتیونئین(ergothioneine)، که آنتی اکسیدان هایی مهم هستند و نیز ویتامین D از طریق قارچ ها قابل تامین است؛ گفته می شود 4 تا 5 عدد قارچ، می تواند تا 15 واحد بین المللی از این ویتامین را تامین کند.
پتاسیم که عنصری بسیار مهم است نیز، به راحتی توسط استفاده از قارچ ها تأمین می شود.
مریم سالک زمانی - کارشناس ارشد علوم تغذیه
ماهنامه ی دنیای تغذیه
|