موسوی در دیدار با ملی‌ - مذهبی‌ها: هدف اصلی جنبش سبز تحول جامعه است

موسوی در دیدار با ملی‌-مذهبی‌ها: هدف اصلی جنبش سبز تحول جامعه است

جرس:مهندس میرحسین موسوی در دیدار با جمعی از فعالان ملی-مذهبی اظهار داشت: «برای تامین منافع ملی و رسیدن به جامعه‌ای مطلوب، چاره‌ای جز استمرار این مسیر و تداوم جنبش سبز نداریم؛ روندی که طی آن، نیازمند صبوری و تحمل سختی‌ها و شدائد است.» 

به گزارش خبرنگار جرس ، مهندس موسوی با اشاره به این نکته که جنبش سبز اهدافی را پیگیری و مطرح می‌کند که برگرفته از ارزش‌ها و خواسته‌های مردم ایران است، تصریح کرد: « باید ایجاد جامعه مدنی به‌هم پیوسته، با استفاده از تمامی امکانات موجود در کشور را پی گرفت.»

وی تشکیل «سازمان‌های مردم‌نهاد سبز» در حوزه‌های گوناگون در کشور را از همین زاویه، برای سامان یافتن و تولد تدریجی جامعه‌ی مطلوب، ضروری ارزیابی کرد.

موسوی گفت: «اتفاقی که در 25خردادماه سال گذشته در تهران بوقوع پیوست، و آن حضور مهربانانه و همدلانه توام با مدارا و صبوری و همیاری و نیز کنش مدنی معترضان، نمونه و الگویی از جامعه‌ای مطلوب است.»

وی با تاکید بر این سخن که «باید با ارزش‌ها و اهداف سیاسی، زندگی کرد» اظهار داشت: «کار، کاری طولانی، و مسیر جنبش سبز، راهی پر پیچ و خم و زمان‌بر است؛ اگرچه شاید جنبش زودتر از آنچه بسیاری تصور می‌کنند به نتیجه برسد، اما باید صبور بود و استقامت ورزید و برای تداوم جنبش، زندگی کردن با آن را درپیش گرفت.»

صبوری کردن و استقامت هزینه بر است

موسوی تصریح نمود: «البته ایستادن و صبوری کردن و استقامت برای تحقق مطلوب‌های جنبش سبز، هزینه ‌بر است و از این گریزی نیست؛ سختی‌ها و فشارها و محدودیت‌ها و سرکوب‌ها و شدائد و زندان‌ها، وجود دارد، اما چاره‌ای جز ادامه‌ی این راه و تحمل این مصائب و پرداخت هزینه‌ها نیست.»

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به این بحث که احزاب نیل به قدرت و تصاحب آن را مدنظر دارند، افزود: «البته ایرادی هم بر احزاب نیست؛ اما در جنبش سبز بحث تصاحب قدرت، فرع بر هدف اصلی است؛ هدف جنبش سبز، متحول کردن جامعه و رسیدن به جامعه‌ای مطلوب و در خور ایرانیان است. این رویکرد (یعنی فرع بودن قدرت) به ‌ما آرامش خواهد داد. اگر بتوان این نگاه را به ‌گونه‌ای آگاهانه در جامعه گسترش داد، بسیار مفید و موثر خواهد شد.»

تغییر با ایده متولد می شود

به گزارش خبرنگار جرس، مهندس موسوی همچنین با تاکید بر این نکته که «مسئله‌ی آگاهی‌بخشی، موضوعی بسیار مهم محسوب می‌شود»، عنوان نمود: «هر «تغییر» وقتی متحقق می‌شود که «ایده»ای متولد شود. اکنون به‌نظر می‌رسد که ایده‌ی تغییر متولد شده است؛ هر چقدر این ایده و ابعاد آن را بیشتر تبیین کنیم، امکان بسط و پیشبرد جنبش بیشتر می‌شود.»

وی افزود: «ما باید بیش از پیش، مردمی را که در «منطقه خاکستری» زیست می‌کنند (شهروندانی که نه همراه جنبش سبز هستند و نه موافق و همگام صاحبان قدرت و حکومت) نسبت به «منطقه روشن» آگاه، و جنبش سبز دعوت و جذب کنیم.»

موسوی همچنین تصریح کرد: «صاحبان قدرت هم بیش از هر چیز نسبت به بسط آگاهی‌ها در جامعه حساس‌اند؛ چنان‌که نسبت به اطلاع‌رسانی در مورد تعداد شهدای جنبش یا تبیین و خبررسانی در خصوص واقعیت سرکوب‌ها و انتشار اخبار مربوط به رفتارهای غیرانسانی با بازداشت‌شدگان، حساسیت فراوان و برخوردهای تندی نشان داده‌اند.»

مسئله‌ی رسانه برای ما بسیار حیاتی است

وی با بیان این سخن که «مسئله‌ی رسانه برای ما بسیار حیاتی است و متاسفانه به علل و دلایل گوناگون ، در این عرصه (رسانه و اطلاع‌رسانی لازم و کافی) دچار ضعف و نقص‌ایم» اظهار داشت: «ما هنوز از امکانات اینترنت و بستری که فضای مجازی در اختیار ما قرار می‌دهد، حداکثر بهره و استفاده را نبرده‌ایم.»

وی در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد: «همه باید دور هم و کنار و همدل یکدیگر باشیم؛ باید روی «حداقل‌ها» توافق کرد. شعارهایی را برگزینیم که قدرت وصل‌کردن و همراه ساختن حداکثری داشته باشد. همان‌طور که رنگ سبز، شاخصی حداقلی برای پیوند یافتن شهروندان معترض به وضع موجود شده است، باید بر محورهایی حداقلی برای پیشبرد و گسترش جنبش سبز اجماع کرد.»

ما به فکر منافع و مصالح ملی هستیم

موسوی همچنین اظهار داشت: «باید برای همگان مشخص شود که ما به فکر منافع و مصالح ملی هستیم؛ بحث خودخواهی مطرح نیست. ما نمی‌خواهیم کنار ظلم و ظالم بایستیم؛ ما کنار مظلوم‌ایم. اگرچه جنبش سبز اهل مدارا و گفت‌وگوست. باید با تعامل و گفت‌وگو و همفکری همه‌ی جریان‌های دلسوز ایران و پیگیر منافع ملی، این کار و راه دشوار و طولانی را پیش برد.»

 مبلغ دین رحمانی

وی با تاکید بر این موضوع که «ما مبلغ قرائت رحمانی از دین هستیم، قرائتی از دین که واجد حداکثر مدارا نسبت به تمامی دیدگاه‌ها و عقاید است» افزود: « این کار (تبلیغ و ترویج قرائت رحمانی از دین) کار دشواری است، اما جنبش سبز می‌تواند چنین مسئولیتی را بر دوش خود حس کند.» موسوی اضافه کرد: «من نسبت به گریز نسل جوان از دین و ارزش‌های توحیدی احساس خطر می‌کنم؛ برخوردها و خشونت‌ورزی‌ها و سرکوب در پوشش حکومت دینی، ممکن است بخش قابل توجهی از جوانان ما را از هر دینی گریزان سازد.»

موسوی همچنین در تبیین چشم‌انداز تحولات کنونی، با اشاره به این نکته که «باید انعطاف داشته باشیم و روی یک شکل و شمایل از حکومت تصلب پیدا نکنیم»، توضیح داد: «نقاش‌های مدرن هنگام خلق اثر عمدتا" دو رویکرد دارند؛ یک گروه آنچه را که مشاهده کرده‌اند و یا تصور کرده‌اند متحقق می‌سازند و به روی بوم می‌آورند؛ و گروه دیگر، کار را شروع می‌کنند و بدون تصوری از اثر نهایی به‌تدریج و بر روی بوم، نقاشی نهایی را سامان می‌دهند و متولد می‌کنند. آنچه در جنبش سبز در حال وقوع است را می‌توان از نوع رویکرد و روش گروه دوم توصیف کرد.»

گفتنی است در این دیدار که به بهانه‌ سال نو  انجام گرفت،مهندس عزت‌الله سحابی، رئیس شورای فعالان ملی-مذهبی ضمن آرزوی سلامتی و صبوری و پیروزی برای مهندس میرحسین موسوی و تمامی همراهان جنبش سبز در سال جدید، با اشاره به حضور غیرمنتظره و ستایش‌برانگیز شهروندان معترض در روز 25 خرداد، تسامح و مدارا و تساهل قابل توجه در جنبش سبز را مورد اشاره و تصریح قرار داد. مهندس سحابی همچنین یا تاکید بر لزوم فعالیت شبکه‌های اجتماعی سبز، و نیز اهمیت رهبری و هدایت جنبش سبز، بر پیشگیری و مقابله از برخی آفات و آسیب‌ها در جنبش، به‌خصوص تفرقه و جدایی تاکید کرد.

دکتر حبیب‌الله پیمان نیز در سخنانی، «کیفیت استمرار» جنبش اجتماعی امروز مردم ایران، تقویت و سامان دادن «شبکه‌های اجتماعی» جنبش سبز، و ضرورت تداوم رفتار توام با مدارا و مهربانی و گذشت و همبستگی مردم در مقطع انتخابات و به‌خصوص روز 25 خرداد را در «متن زندگی روزمره و مناسبات‌ اجتماعی‌ شهروندان» مورد اشاره و تاکید قرار داد. دکتر پیمان بقا و تداوم جنبش سبز را در پیوند وثیق مطالبات و ارزش‌های سیاسی شهروندان با رفتار اجتماعی و زیست روزمره‌ی آنان ارزیابی کرد و بر کاوش و پیگیری راهکارهای اجرایی و عینی در این خصوص، تصریح نمود.

گفتنی است در این دیدار افزون بر مهندس سحابی و دکتر پیمان، برخی از فعالان ملی-مذهبی ازجمله دکتر محمدحسین رفیعی و محمد بسته‌نگار و نیز تعدادی از وابستگان جنبش مسلمانان مبارز حضور داشتند.

figoal - ایران - تهران
دوست داریم مهندس
پنج‌شنبه 2 اردیبهشت 1389

a_bamdad - ایران - تهران
خیلی دوستت دارم.نمی دونم پایمردی پایبندم کرده بهت یا اون ارامش دوست داشتنیت که ناگهان به خشمی علیه ظلم تبدیل میشه.اما می دونم با وجود اختلاف فاحشی که دیدگاهم با عقایدت داره باز هم دوستت دارم.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

siavash1 - انگلیس - لندن
منم خیلی دوست ندارم در واقع حالم ازت بهم میخوره. چون دستت به خون الودست و تا توبه نکنی و از ملت عذر خواهی نکنی تو لیست سیاه باقی می مونی.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

sonne23 - المان - دارمشتات
این موسوی و دست راستش خاتمی در دوره 5 و 6 بشترین اعدامها و بشترین قتلهای سیاسی داخل و خارج از کشور به عهده داشتند . کهریزکها. اوین . گهردشتها در زمان خاتمی هم وجود داشت و خیلی پرتر اون زمان این اقایان صداشون در نیامد . وحالا هم خر مذهبها و این 2 نفر سر مردم را مدت زیادی گرم کند . من فقط میگم زنده باد جنبش ازای خواهی و دمکراسی ملت ایران و مرگ بر تمامیت جمهوری اسلامی
جمعه 3 اردیبهشت 1389

آنتی اسلام - ایران - اهواز
من هم دوستت ندارم مهندس. نه از ریخت تو خوشم میاد. نه از جمهوری اسلامی و همهء محتویاتش. نه از این مذهب مسخره تون. جمع کنید برین پی کارتون. ایران رو بدین به ایرانی ها.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
مگر ملی مذهبی می شود!!!عاشق برباد دهندگان منش و هویت ایرانی.تازیان وحشی بعد ملی!!!!!یک چپ می تواند ملی باشد ولی اسلامی هرگز .30 سال گذشت اقا حرکات نرم را توصیه می کند گیرم که شما پیروز شدید با حربه ی اسلام و عاشق خمینی قاتل بود کدام روند ازادی خواهد بود!!!!!..
جمعه 3 اردیبهشت 1389

fynbo5000 - دانمارک - اودنسه
سگ زرد برادر شغال است و خواهد بود. موسوی قبلا امتحان خودش رو پس داده. از اون پاچه خوار های حرفه ای ست.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

reza791 - انگلیس - لندن
هدف اصلی جنبش دروغین شما به صحنه کشیدن مخالفان نظام وسپس سرکوب و کشتارشان بودتا حکومت خودرا سی سال دیگربیمه کنید امیدوارم که اینبار مردم ایران درک کرده باشند که برای ازادی ایران نباید به رهبرانی که خود از دل نظام بیرون امده اند دل بست اگاهی واتحاد تنها عامل سرنگونی رژیم خواهد بود جنبش دموکراسی خواهی که بیش از 150سال در ایران ریشه دارد تنها جنبش واقعی در استقلال ایران است و سبزها نیز سعی شان براین بودتا حامیان همین جنبش را فریب داده و بدنبال خود بکشانند که طرحشان که با نقشه رفسنجانی بود با عدم حمایت مردم باشکست مواجه شد.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

Aaryamehr - هند - ممبئی
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو، این ملی مذهبی ها از ابتدا یکعده فراماسون و جاسوس خائن بهر دولتی بودند تا امروز .این موسوی و دارو دستش هم نسل امروز این وطنفروشانند که عملکردشان را همه میبینند. الان سروکله فریدون شیراز هم پیدا میشه.
جمعه 3 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
آنتی اسلام - ایران - اهواز . افرین همدردیم.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
Aaryamehr - هند - ممبئی. حق باشماست یکی از انها بازرگان خل و چل که رضا شاه او را برای تحصیل به غرب فرستاد خر رفت کره الاغ برگشت 15 سال پیش از شورش 57 برای اولین بار در کتابی ولایت فقیه را مطرح کرد فقط یکی از انها ایران دوست واقعی بود اوهم بختیار که مورد غضب جبهه ملی واقع شد چون مذهبی نبود.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
"دین رحمانی"این تیکه رو خیلی خوب اومد! آدمکشی،جنایت،ترور،زن بازی،بچه بازی،برده داری،... میشه رحمانی نه؟!البته سیخ داغ و ماتحت و بقیه اش مونده!!
شنبه 4 اردیبهشت 1389

kamranat - آمریکا - سن فرنسیسکو
ای کاش چیزی بلد بودید ، فکری داشتید ، منطقی داشتید ، راهی داشتید که آدم وقت با ارزشش رو. میگذاشت که با شما بحث کند ، ولی افسوس که هیچ کدوم رو ندارید ، یک سری آدم که . جز افکار ثبت شده در مغزشان چیز جدیدی نمیپذیرند ، مغز منجمد شده شان اجازه ی فکر نمیدهد. متاسفم.
شنبه 4 اردیبهشت 1389

bluestar - ایران - تهران
به جای اینکه جواب اراجیف یه عده جوجه بسیجی نقابدار رو بدم ترجیح میدم بگم : ((موسوی - دوستت داریم))
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

bluestar - ایران - تهران
siavash1 - خیلی جالبه که یه مجاهد اشرف جوجه تروریست ادعا میکنه مهندس موسوی دستش به خون آلوده است. جمهوری اسلامی هر کس را که به ناحق اعدام کرد ولی این تفاله های مسعود و اشرف را خوب به هلاکت رساند.
یکشنبه 5 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.