نظر سنجی بی بی سی : ایران کمترین محبوبیت را در افکار عمومی جهانی دارد

نظر سنجی بی بی سی :
ایران کمترین محبوبیت را در افکار عمومی جهانی دارد

بعد از ایران (۱۵ درصد) کشورهای پاکستان (۱۶ درصد)، کره شمالی (۱۷ درصد)، اسرائیل (۱۹ درصد) و روسیه (۳۰ درصد) در رده های بعدی کشورهای دارای محبوبیت پایین قرار دارند.

بر اساس نظرسنجی سال ۲۰۱۰ سرویس جهانی بی بی سی در ۲۸ کشور جهان ایران "کمترین محبوبیت" را در افکار عمومی داراست.

این مطالعه نشان می دهد به جز مکزیک و پاکستان اکثر مردم سایر کشورهای مورد بررسی دیدگاهی منفی نسبت به ایران دارند. بطور متوسط ۵۶ درصد از ۲۹ هزار شرکت کننده در این مطالعه نگرشی منفی نسبت به نفوذ ایران ابراز کرده و تنها ۱۵ درصد نگرشی مثبت به این کشور داشته اند.

مقایسه این نظرسنجی با مطالعه سال ۲۰۰۹ حاکی از آن است که نگرش مثبت به ایران ۴ درصد افت کرده است.

نگرش منفی مردم روسیه به ایران با ۱۳ درصد افزایش به ۴۲ درصد رسیده و نگرش مثبت مردم چین به ایران نیز با ۱۱ درصد کاهش به ۳۰ درصد سقوط کرده است.

چین و روسیه دو کشوری هستند که در مذاکرات شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اعمال تحریم علیه برنامه های اتمی ایران نقش مهمی ایفا می کنند.

در بین برخی کشورهای مسلمان و نزدیک به ایران نیز این نگرش منفی رشد داشته است. در مصر که سال گذشته ۳۶ درصد از پاسخ دهندگان نفوذ ایران را مثبت ارزیابی می کردند اکنون تنها ۲۷ درصد چنین دیدگاهی دارند.

پنجاه و هشت درصد از شرکت کنندگان در آمریکای مرکزی نیز گفته اند دیدگاهی منفی به ایران دارند که در مقایسه با سال گذشته ۹ درصد افزایش نشان می دهد.

آلمان محبوبترین کشور مورد مطالعه است (۵۹ درصد مثبت) و پس از آن ژاپن (۵۳ درصد)، بریتانیا (۵۲ درصد)، کانادا (۵۱ درصد) و فرانسه (۴۹ درصد) در رده های بعدی قرار دارند.

اما در برخی کشورها نگرش منفی مردم به ایران کاهش یافته است. در کانادا با ۱۲ درصد کاهش به ۶۰ درصد رسیده، در آمریکا با ۱۰ درصد تنزل به ۶۹ درصد افت کرده، در بریتانیا با ۹ درصد کاهش به ۵۹ درصد رسیده، در پرتغال با ۱۲ درصد کاهش به ۶۷ درصد رسیده و در فیلیپین با ۸ درصد تنزل به ۶۴ درصد رسیده است.

بهبود وجهه آمریکا

نظرسنجی بی بی سی همچنین نشان می دهد وجهه آمریکا در طی یکسال گذشته بهبود یافته است.

طی پنج سالی که بی بی سی این مطالعه را انجام میدهد برای اولین بار نفوذ مثبت آمریکا بیش از نفوذ منفی این کشور است.

بیست کشور از ۲۸ کشور مورد مطالعه نگرشی مثبت نسبت به آمریکا داشته اند و بطور متوسط ۴۶ درصد می گویند آمریکا نفوذی مثبت دارد و ۳۴ درصد نیز این نفوذ را منفی می دانند.

مقایسه این نظرسنجی با مطالعه سال گذشته حاکی از کاهش ۹ درصدی دیدگاههای منفی نسبت به آمریکاست.

آلمان محبوبترین کشور مورد مطالعه است (۵۹ درصد مثبت). پس از آن ژاپن (۵۳ درصد)، بریتانیا (۵۲ درصد)، کانادا (۵۱ درصد) و فرانسه (۴۹ درصد) در رده های بعدی قرار دارند.

بعد از ایران (۱۵ درصد) کشورهای پاکستان (۱۶ درصد)، کره شمالی (۱۷ درصد)، اسرائیل (۱۹ درصد) و روسیه (۳۰ درصد) در رده های بعدی کشورهای دارای محبوبیت پایین قرار دارند.

در این مطالعه ۲۹۹۷۷ نفر از ۲۸ کشور جهان شرکت کردند.

این نظرسنجی به سفارش بی بی سی و توسط شرکت گلوبال اسکن و دانشگاه مریلند انجام شده است.

استیو کول کارشناس نظرسنجی در دانشگاه مریلند می گوید بنظر می رسد پس از یکسال که از ریاست جمهوری باراک اوباما می گذرد به تدریج برخی نگرشهای منفی نسبت به آمریکا کاهش یافته است.

مهرداد2538 - ایران - تهران
الآن صدا وسیما می رود و دقیقاً برعکس این را در اخبارش منعکس می کند. " افزایش محبوبیت جمهوری اسلامی[ایران هم نه!] و افت وجهء آمریکا" !
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

بینوایان - ایران - تهران
بهبود وجه آمریکا . هاها ! الان این جک بود ؟ ولی چون بی بی سی اینارو گفته ما باور می کنیم !!!
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

Esfahan Nesfe Jahan - المان - برلین
بفرمائید دولت منتصب بر مردم ایران نه مردم ایران که خواهان دموکراسی هستند.
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

arian1 - ایران - ابادان
با داشتن اخوند مسخره ایی بعنوان ولی وقیع و دلقک میمون نمای او بر ریاست جمهور و گروه دزدان وقاتلان اسلامی مگه محبوبیتی هم می توان در بین دیگر کشورها داشت.
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
به دل نگیرین حالا منظورش این بوده که ایران کمترین محبوبه هارو در جهان داره! منظور اونا که اسمشون محبوبه است باز بعضیا فکر بد نکنن..! :) V
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

قازقلنگ - ایران - تهران
بینوایان - ایران - تهران نه بینوا جان این جوک نبود واقعیت بود تو نظر سنجی گفته که تو یکسال اخیر و واقعا از وقتی که باراک اوباما رییس جمهور امریکا شد دید مردم دنیا نسبت به امریکا و امریکایی بهبود یافت. اینقدر مسایل رو از دریچه تنگ نظری نبینید بابا
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

zartusht67 - المان - المان
بی بی سی به یاد داریم که در شورش 57 اتش بیاره معرکه بودی این در حافظه مردم ایران باقی مانده است
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

bahareh121 - ایران - تهران
از انجا که بی بی سی همواره موضع ضد مردم ایران دارد این نظر سنجی کاملا مغرضانه است.اتفاقا برعکس بعد از حرکت ازادیخواهانه مردم ایران احترام ایرانیان نزد مردم دنیا چند برابر شده چرا که تا قبل از ان به دلیل لاس زدن دولت هایشان با دیکتاتوری ملا ها فکر میکردند که مردم با ملا ها موافق اند اما بعد از جنبش همه گیر مردم عمق تنفر به حکومت را فهمیدند دولت هایشان هم به اجبار خط عوظ کردند.یادمان نرفته که اقای جک استراو چکونه کمک رسان ملاها بود وچه سر و ری با انها داشت.نظر سنجی بی بی سی بدرد خودش میخورد.
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

pokalu - آلمان - دورتموند
امروز توی تلویزیونRTL آلمان دیدم که بعد از همه پرسی‌ از30000 نفر از دیگر نقاط جهان به این نتیجه رسیدن که آلمان بیشترین محبوبیت رو داره، جالب بود
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

Aaryamehr - هند - ممبئی
آنچه را که نباید با ما کردند و جای واقعا افسوس داره.ضمنا نفرین به بی بی سی و انگلیس که مادر همه فتنه هاست. دایی جان ناپلئون چی میگفتی و ما نفهمیدیم.
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
بی بی سی وقتی در 57 از خمینی کثیف دفاع میکردی می دانستی ایران به این منجلاب خواهد افتاد.
سه‌شنبه 31 فروردین 1389

milanahwaz - سوئد - نورشاپینگ
بی بی سی این آمارها را از کجاش در میاره. قبلا هم گفته بود ما آمار گرفتیم که افغانها از زندگی خود راضی وبه آینده امیدوار هستند.همه آمارها بر عکس هستند.
چهار‌شنبه 1 اردیبهشت 1389

xixix - انگلیس - منچستر
فقط 28 کشور؟ پس 160 کشور دیگر چه؟. زنده یاد فریدون فرخزاد میگفت از گروهی در آمریکا میپرسیدند یوگسلاواکی کجاست ؟ اندک بودند کسانی که جواب میدادند در قارۀ اروپا ! هرکدام به نوعی مکان کشور یوگسلاواکی را در قاره های دیگر جهان ذکر میکرد.. کسی نگفت کشوری به این نام نداریم./.
چهار‌شنبه 1 اردیبهشت 1389

پریستوک - ایران - تهران
bahareh121 - ایران - تهران عزیزم سوء تفاهم شده این گزارش در مورد نظر مردم نسبت به نفوذ سیاسی دولت ها و از جمله دولت ایران بود و نه ملت ها . هیچ کس این جا ننوشته مردم جهان نسبت به ملت ایران نظر منفی دارن ، به نظر من این گزارش خیلی هم قابل قبوله
چهار‌شنبه 1 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.