قدمت این اثر باستانی تقریبا 2500 سال است
شبکه انگلیسی زبان پرس تی وی، وابسته به صدا و سیمای ایران در گزارشی که روز یکشنبه ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) پخش کرد، از تصمیم ایران برای درخواست خسارت از موزه بریتانیا خبر داد.
بنا بر این گزارش، ایران به دلیل خودداری موزه بریتانیا از فرستادن منشور کورش برای نمایش عمومی در این کشور، 300 هزار دلار خسارت خواهد خواست.
سال گذشته، مسئولان سازمان میراث فرهنگی، برای موزه بریتانیا مهلتی دو ماهه مقرر کردند تا منشور کورش را برای نمایش در ایران قرض بدهد.
آنها پس از پایان این مهلت، در بهمن ماه اعلام کردند که همکاری خود را با این موزه قطع خواهند کرد.
بر اساس گزارش پرس تی وی، حمید بقایی، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران، گفت: "موزه ملی ایران حدود 300 هزار دلار برای برگزاری نمایشگاه خرج کرده است و ما این مبلغ را از بریتانیا به عنوان خسارت مطالبه خواهیم کرد."
قرار بود این منشور پس از 37 سال برای بار دوم در ایران به نمایش گذاشته شود، اما وقایع پس از انتخابات ایران سبب شد که مسئولان موزه بریتانیا درباره زمان قرض دادن این اثر باستانی با ارزش دچار تردید شوند.
در شهریور سال 88، موزه بریتانیا اعلام کرد که برنامه فرستادن این منشور به دلیل پاره ای از مشکلات اجرایی به تاخیر می افتد.
آقی بقایی پیش از این گفته بود که به دلیل عمل نکردن موزه بریتانیا به "تعهدات خود"، ایران علاوه بر قطع همکاری با این موزه، به هیئت های کاوش بریتانیایی هم اجازه ورود به کشور را نخواهد داد.
در همین حال، روز 26 فروردین، واحد مرکزی خبر، از دیدار آقای بقایی با سفیر بریتانیا در تهران خبر داد.
بنابراین گزارش، آقای بقایی در این دیدار گفت که "شروط ایران برای برقراری روابط با موزه بریتانیا" را به سفیر بریتانیا ابلاغ کرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: "اگر قرارداد بین المللی تدوین شود و طرف انگلیسی به تعهدات خود پایبند باشد، تهران آماده پذیرش هیئت انگلیسی خواهد بود."
به گفته حمید بقایی، رئیس موزه بریتانیا در نامه ای که پیش از این فرستاده است پیشنهاد کرده که هیئتی از ایران به لندن برود و در کارگاه آموزشی در خصوص منشور حقوق کورش شرکت کند؛ اما ایران با رد این درخواست، اعلام کرده است که "این کارگاه باید در ایران برپا شود."
منشور کوروش، استوانه ای سفالی است که فرمان کوروش کبیر، پادشاه هخامنشی در مورد رفتار با مردم بابل پس از فتح این شهر، به خط میخی بر آن نوشته شده است.
این جسم باستانی بیش از صد سال پیش توسط باستان شناسان انگلیسی در باقی مانده های شهر بابل در جنوب عراق پیدا شد و از آن زمان تا کنون در موزه بریتانیا نگهداری می شود.
بر اساس بیانیه اخیر این موزه، قطعات جدیدی در منطقه باستانی بابل کشف شده که می تواند به یافتن اطلاعات بیشتری درباره متن منشور کوروش کمک کند.
پیش از این، مسئول امور مطبوعاتی موزه بریتانیا به بی بی سی فارسی گفته بود :"کارشناسان در موزه بریتانیا در حال بررسی این تکه های تازه کشف شده هستند و به زودی کارگاهی با شرکت کارشناسانی از ایران در این باره برگزار خواهد شد."
|
|
|
|
|