مالزی توقف فروش بنزین به ایران را رد کرد

مالزی توقف فروش بنزین به ایران را رد کرد

نخست وزیر مالزی گفته است که ایران حق دارد برای مقاصد صلح آمیز از انرژی هسته ای استفاده کند اما از برنامه سلاح هسته ای ایران حمایت نخواهد کرد

نحیب رزاق، نخست وزیر مالزی گزارش های منتشر شده در مورد توقف فروش بنزین از سوی کشورش به ایران را نادرست خوانده است.

برخی منابع خبری به نقل از نخست وزیر مالزی، از توقف فروش بنزین به ایران خبر داده بودند.

دو روز پیش هم خبرگزاری رویترز به نقل یک سخنگوی شرکت دولتی نفت مالزی، پتروناس گفته بود که این شرکت از ماه مارس به فروش بنزین به ایران پایان داده است.

نخست وزیر مالزی که به نیویورک سفر کرده، در گفت و گو با خبرنگاران، دلیل توقف فروش بنزین به ایران را عدم وجود تقاضا از سوی ایران خوانده است.

منابع خبری دلیل اقدام پتروناس را فشار آمریکا بر این شرکت خوانده و منابع مطلع صنعت نفت در دوبی گفته بودند که این شرکت مایل نیست منافع روابط تجاری با آمریکا را به خطر بیاندازد.

آقای رزاق تاکید کرده که پتروناس تصمیمی در این زمینه (توقف فروش بنزین به ایران) نگرفته است و این شرکت در ماه مارس، از طریق یک شرکت ثالث، قرارداد فروش تحویل فوری بنزین به ایران را داشت اما از آن زمان به این سو درخواستی وجود نداشته است.

نخست وزیر مالزی گفته است این معامله تجاری بوده و در صورت وجود درخواست جدید برای فروش تحویل فوری، این موضوع از سوی طرف های درگیر بررسی می شود.

آمریکا به دلیل امتناع ایران از توقف غنی سازی اورانیوم خواهان وضع تحریم های شدید علیه ایران است. تحریم های احتمالی آمریکا علیه شرکت های صادر کننده بنزین به ایران باعث شده که گروهی از شرکت ها بدون سرو صدا فروش بنزین به ایران را متوقف کنند.

کنگره آمریکا طرح تحریم های گسترده علیه ایران را در دست بررسی دارد و این طرح در صورت تصویب، برای اولین بار تامین کنندگان خارجی بنزین ایران را مشمول تحریم های آمریکا قرار خواهد داد.

نخست وزیر مالزی پیشتر گفته که ایران حق دارد برای مقاصد صلح آمیز از انرژی هسته ای استفاده کند اما از برنامه سلاح هسته ای ایران حمایت نخواهد کرد. ایران می گوید برنامه هسته ای این کشور، ماهیت نظامی ندارد.

واردات بنزین

ایران پنجمین صادرکننده بزرگ نفت خام در جهان است، اما از آنجا که تحریم های آمریکا تا حدود زیادی جلوی سرمایه گذاری در پالایشگاه های این کشور را گرفته، ناچار است حدود ۴۰ درصد بنزین مورد نیاز خود را از خارج وارد کند.

طی ماه های اخیر گروهی از شرکت های بین المللی طرف قرارداد با ایران به دنبال فشارهای آمریکا، سطح روابط خود را ایران کاهش داده اند.

شرکت آلمانی دایملر اخیرا اعلام کرد که قصد دارد سهام ۳۰ درصدی خود از شرکت تولید موتورهای دیزل ایران را بفروشد و روابط خود را با این کشور محدود کند.

شرکت روسی لوک اویل هم اخیرا از انجام پروژه ای در ایران صرف نظر کرد.

رویال داچ شل، بزرگ ترین شرکت گاز و نفت اروپا و موسسه آمریکایی اینگرسول-راند هم طرح سرمایه گذاری در ایران را تا زمان تصمیم گیری در مورد تحریم ها به تعویق انداخته اند.

mushak - اتریش - وین
سیاستمدارهای حرفه ای ما نکردن لااقل توی سی سال گذشته پالایشگاههای کشورمون رو همراه زمان پیش ببرند و مدرن و مترقی کنند که احتیاجمون به کشوری مثل مالزی نباشه. اگر چندتا باسواد سیاستمدار توی ایران بود , میتونستن امروزه به دنیا انواع و اقسام محصولات نفتی پالایش شده رو صادر کنند. نه... فقط توی ( چادر رو چه جوری سرشون کنند و نماز رو با چه لحجه عربی صحیح بخونندو ریشهاشون رو به چه بلندی و کسیفی بذارند و....) هنوز هم دارن درجا میزنن. !!! خدایا, خودت بگو, این شرط انصافه? دوستان شما بگین این حق کشور و ملت ایرانه?
یکشنبه 29 فروردین 1389

kiyanoosh - مالزی - صباح
چقدر ما بدبخت شدیم که این میمونها هم واسی ما طاقچه بالا میذارن.بعد دانشجوهای ما مثل ریگ اینجا پول خرج میکنن و خواری و خفت رو میخرن.که مبادا دیپورت بشن و جیب این مانکیها رو پر میکنن...اینا هم که تنفر خاصی نسبت به ایرانیها پیدا کردن جدیدا.
یکشنبه 29 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.