مخالفت برزیل و ترکیه با افزایش تحریم ها علیه ایران

مخالفت برزیل و ترکیه با افزایش تحریم ها علیه ایران

تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز

سلسو آموریم، وزیر امور خارجه برزیل، و احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز جمعه باردیگر بر مخالفت خود با تشدید تحریم های ایران تاکید کردند و خواهان حل دیپلماتیک مناقشه هسته ای جمهوری اسلامی شدند.

احمد داوود اوغلو درکنفرانس خبری به همراه همتای برزیلی خود گفت:«ما به تلاش های خود برای دستیابی به راه حلی دیپلما تیک ادامه می دهیم و امیدواریم در هفته های آینده بتوانیم پیشرفتی در این زمینه داشته باشیم.»
ترکیه و برزیل، دو عضو غیر دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد، با تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی ایران مخالف هستند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون طی سه قطعنامه تحریمی از ایران خواست است تا فعالیت های مربوط به غنی سازی را متوقف کند. جمهوری اسلامی با سرپیچی از این در خواست برنامه غنی سازی اورانیوم خود را توسعه داده است.

آقای داوود اوغلو  که  روز جمعه به طور جداگانه با لوئیز ایناسیو لولا داسیلو، رییس جمهوری برزیل نیز دیدار کرد، می گوید رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، در جریان کنفرانس «امنیت هسته ای » در واشینگتن در اوایل هفته جاری با رییس جمهوری برزیل درباره مناقشه هسته ای ایران گفت وگو کرده است.

قرار است احمد داوود اوغلو و لوئیز ایناسیو لولا داسیلو در هفته های آینده از ایران دیدار کنند، این در حالی است که آمریکا و دیگر کشورهای غربی در تلاشند تا چین و روسیه را به حمایت از تحریم های تازه علیه ایران ترغیب کنند.

احمد داوود اوغلو گفته است:«پس از گفت وگو های واشینگتن، ما اکنون بایددرباره دیدگاه های خود درقبال مناقشه ایران با همکارانمان تبادل نظر کنیم و ببینیم چه پیشرفت هایی به دست آورده ایم.»

این در حالی است که روز گذشته نمایندگان گروه ۱+۵ در نیویورک رایزنی‌های خود درباره تحریم ایران را ادامه دادند؛ و دیپلمات ها گفته اند که مذاکرات در باره تحریم ایران در حال شتاب گرفتن است.

پس از این نشست، مارک لیال گرانت، سفیر بریتانیا در سازمان ملل، این گفت‌وگوها را «بسیار سازنده» توصیف کرده بود؛ چین، روسیه و فرانسه نیز روز چهارشنبه نظر مشابهی را درباره این گفت‌وگوها مطرح کرده بودند.

در حالی که روسیه خواستار تحریم‌های «هوشمند» علیه ایران شده است، اما موضع رسمی وزارت خارجه چین بر «ناکارآمد» بودن تحریم‌های علیه ایران تاکید دارد؛ روسیه و چین، هر دو دارای مناسبات اقتصادی گسترده‌ اقتصادی با ایران هستند.

روز چهارشنبه لی بائو ئونگ، سفیر چین در شورای امنیت گفت که مذاکرات در گروه ۱+۵ بر دیپلماسی تمرکز خواهد داشت.

در همین حال پس از نشست مقام‌های برزیل، چین و هند در برزیلیا، وزیر خارجه برزیل روز پنجشنبه اعلام کرد که موضع این کشور با چین و هند در مورد ایران «قرابت» دارد.
massoudoslo - نروژ - اسلو
ترکیه هر وقت تو اتحادیه اروپا راهش نمیدن فوری شروع میکنه از ایران و عربها دفاع کردن ،یعنی اینکه من هم روی منطقه نفوذ دارم!! برزیل هم که تو این چند سال اخیر حسابی از جابه جایی صنعت و اقتصاد و در آمد توریسم چاق شده و بیشتر میخاد ...حکومت ایران شده مثل همون خری که میون کفتار ها محاصره شده و هر کسی هر طور میخاد ازش استفاده میکنه ! تازه این خر میگه وای ببین من چقدر قوی هستم که همه من رو محاصره کردن ولی جرات حمله ندارن !! نمیدونه که ثم های اون بزودی ساییده میشن و خودش رو به کفتارها لو میده.
شنبه 28 فروردین 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
18 میلیارد دلار به مذاق ترکها خوش امده چرا که نه.
یکشنبه 29 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.