انتقاد خاتمی از افزایش فشار بر احزاب و چهره‌های اصلاح‌طلب

انتقاد خاتمی از افزایش فشار بر احزاب و چهره‌های اصلاح‌طلب

اخیرا جلوی سفر آقای خاتمی به ژاپن گرفته شده است

محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران از افزایش فشار بر احزاب اصلاح طلب و چهره های سیاسی بازداشت شده ای که به طور موقت آزاد شده اند انتقاد کرده است.

آقای خاتمی گفته است که در آغاز سال ۱۳۸۹ نشانه هایی از بازتر شدن فضا و کاهش فشارهای امنیتی دیده می شد که آزادی موقت برخی از بازداشت شدگان از آن جمله بود، اما "به نظر می رسد که عواملی هستند که نمی خواهند این روزنه گشوده تر شود و فضا را بسته می خواهند".

او ضمن انتقاد از بازگردانده شدن بسیاری از این آزاد شدگان به زندان، گفت که ظاهرا برخی دیگر از آنها هم تحت فشار قرار گرفته اند که بر خلاف نظر واقعی خودشان مطالبی بگویند و از "برخی شخصیت ها و جریان ها" اعلام برائت کنند.

آقای خاتمی همچنین گفت: "شنیده می شود که به جای باز کردن فضا و اجرای قانون اساسی در جهت آزادی های اساسی احزاب و فعالیت های سیاسی، برنامه هایی در جهت محدود کردن بیشتر فعالیت احزاب و افراد در دست تهیه و اجرا است".

به نظر می رسد که اشاره او به انتشار گزارش هایی در مورد تقاضای کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برای انحلال حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و شاید حتی مواردی همچون جلوگیری از خروج خود او از کشور باشد.

منابع نزدیک به اصلاح طلبان روز پنجشنبه ۲۶ فروردین (۱۵ آوریل) گزارش دادند که جلوی سفر آقای خاتمی به ژاپن گرفته شده است، اما این که چه نهادی و چرا جلوی این سفر را گرفته است در این گزارش ها روشن نبود.

نصر الله ترابی، عضو فراکسیون اقلیت مجلس ایران امروز (جمعه ۲۷ فروردین) گفته است که موضوع "ممنوع الخروج" شدن رئیس جمهوری پیشین ایران در دستور کار این فراکسیون قرار خواهد گرفت.

آقای ترابی گفت که "استراتژی لازم برای پیگیری و برخورد" با این موضوع در جلسه اعضای این فراکسیون اتخاذ می شود.

این در حالی است که محمود علیزاده طباطبایی، وکیل آقای خاتمی گفته است که آقای خاتمی "ممنوع الخروج" نیست.

او گفت: "حکم قضایی برای ممنوع الخروجی آقای خاتمی صادر نشده است و لغو سفر روز گذشته آقای خاتمی به ژاپن به توصیه برخی نهادها بوده است".

فشار بر احزاب

انتقاد آقای خاتمی از افزایش فشار بر احزاب و چهره های اصلاح طلب ایران در شرایطی مطرح شده است که حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی می گویند تصمیم احتمالی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب رسما به آنها اطلاع داده نشده است.

محسن آرمین، سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در مورد به خبرگزاری ایلنا گفته است: "ما هم این خبر را از رسانه ها شنیده ایم اما تاکنون مرجعی رسمی در این باره اظهارنظر نکرده و سازمان نیز نامه یا احضاریه ای در این زمینه دریافت نکرده است".

او گفت تا زمانی که مقامات رسمی این خبر را تأیید نکنند، سازمان مجاهدین انقلاب ترجیح می دهد انتشار آن را اقدامی "سیاسی - تبلیغاتی" تلقی کند.

آقای آرمین گفت که اگر انحلال احزاب اصلاح طلب واقعا اتفاق بیفتد، این امر "نابعی از تصمیمی کلان تر در مورد آینده فضای سیاسی کشور" است.

کمیته اطلاع رسانی حزب مشارکت هم در اطلاعیه ای اعلام کرده است که تصمیم گیری برای چنین اقدامی، در صورت وقوع، می بایست در "مراجعی بالاتر" اتخاذ شده باشد.

این اطلاعیه آمده است که حزب مشارکت نیز نامه یا اطلاع رسمی در مورد درخواست احتمالی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برای انحلال این حزب دریافت نکرده است.

ARTEMIS-SW - سوئد - .مالمو
حاج اقا 30 سال هزاران جنایت شد تو و همپالگی هایت خفه خون گرفته بودید تازه فهمیدی روباه مکار.
شنبه 28 فروردین 1389

bluestar - ایران - تهران
خانمی یک از 10 مدیر برتر ایران در قرن اخیر بوده است.
شنبه 28 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.