دور دوم گفتگو درباره پیش نویس تحریم ایران انجام شد

دور دوم گفتگو درباره پیش نویس تحریم ایران انجام شد

ایران همچنان به غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد

نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان بعد از ظهر چهارشنبه دومین دیدار خود طی یک هفته اخیر برای بحث درباره پیش نویس قطعنامه چهارم علیه ایران در شورای امنیت را انجام داده اند.

آمریکا و متحدان غربی آن مایل به اتخاذ سریع یک رشته تدابیر تنبیهی تازه علیه ایران حداکثر در ماه مه هستند اما روسیه و چین هنوز امیدوارند که تحرکات دیپلماتیک ایران را به میز مذاکره بازگرداند.

بحث های جاری پیرامون پیش نویسی است که آمریکا در ماه ژانویه با همکاری بریتانیا، فرانسه و آلمان تنظیم و تسلیم مسکو و پکن کرد. مذاکرات شش کشور درباره این پیش نویس پنجشنبه هفته گذشته در جلسه ای غیرعلنی در نیویورک شروع شد.

چین تا اواخر ماه گذشته از ورود به مذاکرات برای اعمال تحریم های تازه بر ایران خودداری می کرد.

گفتگوهای روز چهارشنبه در دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نیویورک برای سه ساعت در جریان بود و پس از آن ویتالی چورکین نماینده روسیه و لی بائودانگ نماینده چین آن را "خیلی سازنده" توصیف کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه آقای بائودانگ گفت: "ما رایزنی خیلی سازنده ای داشتیم. اکنون درک بهتری از موضع همدیگر داریم. این رایزنی ها را ادامه خواهیم داد."

آقای چورکین نیز با انعکاس موضعی مشابه گفت که ملاقات بعدی این گروه در آینده خیلی نزدیک انجام خواهد شد. نمایندگان چهار کشور دیگر حاضر در این گفتگوها هنوز درباره آن اظهار نظر نکرده اند.

همزمان به گزارش خبرگزاری رویتر، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا رئیس جمهوری برزیل روز چهارشنبه گفت که در سفر ماه آینده خود به ایران مستقیما به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران خواهد گفت که اگر کشورش در پی سلاح های اتمی باشد با پیامدهای آن مواجه خواهد شد. ایران بارها چنین اتهامی را تکذیب کرده و می گوید برنامه اتمی اش صرفا کاربردهای صلح آمیز خواهد داشت.

برزیل از اعضای غیردائم شورای امنیت است که تاکنون با تحریم های بیشتر علیه ایران مخالفت کرده است.

شکاف گسترده

وزیر خارجه ترکیه از عملکرد اعضای دائم شکایت می کرد

متن پیش نویس مورد نظر غربی ها که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی می کنند منتشر نشده است.

اما خبرگزاری های عمده به نقل از دیپلمات ها می گویند که این متن شامل پنج بخش است: تقویت تحریم های تسلیحاتی موجود، هدف گرفتن مبادلات و دارایی های سپاه پاسداران، تحمیل تحریم های تازه بر سرمایه گذاری در صنایع انرژی ایران، و تشدید تحریم ها علیه کشتیرانی و امکاناتی که ایران از آنها برای تامین مالی مبادلات خود استفاده می کند.

هرچند باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستار اقدام شورای امنیت علیه ایران طی چند هفته آینده شده است اما دیپلمات ها و ناظران می گویند که مذاکرات دشوار خواهد بود زیرا شکاف میان دو طرف وسیع است و کاملا احتمال دارد که قطعنامه تازه تا ماه ژوئن تصویب نشود.

به علاوه ریاست شورای امنیت در ماه مه در اختیار لبنان خواهد بود که با تحریم ها علیه ایران مخالفت کرده است، اما در ماه ژوئن به مکزیک منتقل خواهد شد.

چین به تازگی به مخالفت خود با بحث درباره افزایش تحریم های ایران خاتمه داده است ولی این روش را در حل مناقشه اتمی با این کشور مفید ندانسته است.

ویلیام برنز، معاون سیاسی وزارت امورخارجه آمریکا، که روز چهارشنبه در برابر کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا حاضر شده بود، پیش بینی کرد چین به نحوی با افزایش تحریم های ایران موافقت کند.

آقای برنز جلب موافقت چین و روسیه با تحریم صنعت نفت و گاز ایران را "بسیار دشوار" دانست، ولی پیش بینی کرد این کشورها در مورد سایر بخش های پیش نویس با تحریم های مورد نظر غربی ها همراهی کنند.

روز چهارشنبه همچنین ترکیه از عملکرد گروه ۱+۵ در رابطه با آماده سازی مقدمات افزایش تحریم های ایران انتقاد کرد.

احمد داوود اوقلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت این گروه، اعضای غیردائمی شورا را از مذاکرات برای تشدید تحریم های ایران مطلع نکرده اند.

آقای داوود اوقلو که در واشنگتن با خبرنگاران صحبت می کرد، گفت: "چگونه می توانیم تصمیم گیری کنیم وقتی که چیزی درباره تحریم ها نمی دانیم؟"

آقای داوود اوقلو همچنین گفت ترکیه بر این باور است که تشدید تحریم های ایران به کاهش تنش های هسته ای کمک نخواهد کرد و این کشور همچنان با این اقدام مخالف است.

special - افغانستان - هرات
خانوما آقایون، یک رای بندازید اینتو لطفا . ببینیم رکود میلیون و می زنیم: https://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1972075_1972078_1972577,00.html.
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.