ایران رسما از سیاست جدید اتمی آمریکا شکایت کرد

ایران رسما از سیاست جدید اتمی آمریکا شکایت کرد

آقای خزائی نامه را روز سه شنبه تسلیم شورای امنیت سازمان ملل کرد

یک هفته پس از اعلام سیاست جدید هسته ای آمریکا توسط دولت باراک اوباما که باعث خشم زیادی در سطوح مختلف رهبری ایران شد، نماینده دائم ایران در سازمان ملل طی نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل رسما از این سیاست آمریکا شکایت کرده است.

دولت آمریکا روز ششم آوریل گزارشی را تحت عنوان "بازنگری موضع هسته ای" آمریکا ارائه داد که بر اساس آن، آمریکا علیه کشورهایی که قدرت اتمی نیستند و به پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی پایبندند از بمب اتمی استفاده نخواهد کرد، اما این محدودیت هسته ای شامل حال ایران و کره شمالی نمی شود.

نامه محمد خزاعی نماینده ایران در سازمان ملل به شورای امنیت روز سه شنبه 24 فروردین (13 آوریل) ارسال شده اما متن آن روز چهارشنبه توسط خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، چاپ شد.

ایران در این نامه آمریکا را متهم می کند که "... در اقدامی نامشروع یک کشور غیراتمی را به عنوان هدف سلاح های هسته ای خود تعیین کرده و بر همین اساس برنامه های نظامی خود را تنظیم می کند."

در این نامه آمده است: "...اعضای سازمان ملل متحد نباید نسبت به چنین باج خواهی های هسته ای در قرن بیست و یکم اعماض نموده یا آن را تحمل کنند بلکه شایسته است اقدامی قاطع برای امحای کامل کلیه سلاح های هسته ای، به عنوان تضمین محکم علیه استفاده یا تهدید به استفاده از این تسلیحات اتخاذ کنند."

بر اساس استراتژی جدید دولت اوباما، آمریکا فقط در "موارد استثنایی" به سلاح اتمی متوسل خواهد شد و بیشتر از توانایی نظامی "متعارف" خود برای مقابله با دشمنان خود استفاده خواهد کرد.

برخی ناظران ابراز عقیده کردند که یکی از هدف های سیاست جدید دولت آمریکا، اعمال فشار شدید بر ایران و کره شمالی و وادار کردن آنها برای بازنگری در برنامه اتمی خود بوده است. هرچند شماری از ناظران هم موثر بودن چنین رویکردی را زیر سوال برده اند.

البته دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در سیاست تازه از ایران و کره شمالی نه به عنوان "کشورهای یاغی" - اصطلاح مورد استفاده جورج بوش - بلکه از اصطلاح "حاشیه نشین ها" استفاده می کند که به عقیده بعضی از ناظران تلاش برای باز گذاشتن راه بازگشت این دو کشور به "مقبولیت بین المللی" بوده است.

رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا نیز علنا گفت که سیاست جدید، پیامی بسیار صریح برای ایران و کره شمالی دارد تا به تعهدات بین المللی خود عمل کنند.

رابرت گیبز سخنگوی کاخ سفید نیز گفت: "ایران در چند سال گذشته اقدام های تحریک آمیز بسیاری انجام داده و از تعهداتش در چهارچوب ان پی تی اجتناب کرده است."

ایران اتهامات آمریکا دایر بر تلاش جهت دستیابی به سلاح اتمی را رد می کند و می گوید به تعهدات بین المللی اش عمل کرده است.

سیاست جدید هسته ای آمریکا با واکنش بسیار تند برخی مقام های ایرانی مواجه شد.

آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران در واکنش گفت که این سیاست جدید آمریکا نشان دهنده "شریر" بودن دولت آمریکاست و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران گفت "گنده تر" و "گردن کلفت تر" از اوباما هم نتوانستند "از این غلط ها بکنند."

گروه بزرگی از نمایندگان مجلس ایران هم از وزارت امور خارجه خواسته بودند تا از دولت آمریکا به عنوان "تهدید کننده صلح و امنیت جهانی" به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کند.

yasamangoleziba - ایران - تهران
اگه دولت آمریکا شریره پس شما اشغالا چی هستید. جواب های هویه.
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

فرارسی دیجیتال - ایالات متحده آمریکا - واشینگتن دی سی
خوانندگان عزیز،. ایالات متحده آمریکا هرگز ایران را به استفاده از سلاح اتمی تهدید نکرده است. ما با تغییر سیاستهای اتمی خود اعلام کردیم هرگز از سلاح اتمی علیه کشورهایی که به پیمان ان-پی-تی پیوسته اند و به تعهدات خود تحت آن عمل می کنند استفاده نخواهیم کرد. بنا بر این تغییری در وضعیت کشورهایی که عضو ان-پی-تی نیستند و یا به تعهدات خود بر اساس آن عمل نمی کنند ایجاد نشده است. مسلما آنها از مضایای جدید تغییر سیاست اتمی ما برخوردار نخواهند شد. نکته دیگر این است که اگر مقامات ایرانی به اشتباه این را تهدیدی اتمی علیه ایران می دانند این به این معناست که آنها خود به عدم پایبندیشان به تعهداتشان بر اساس پیمان ان-پی-تی معترفند.
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
شما که گفتید امریکا و اوباما هیچ غلطی نمیتونه بکنه پس چرا علی چکه ای عصبانی شده?
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.