وزنه‌بردار ارمنی، رقیبی جدید برای رکوردهای رضازاده

وزنه‌بردار ارمنی، رقیبی جدید برای رکوردهای رضازاده

روبن الکسانیان پدیده این دوره از رقابت ها بود

مسابقات وزنه برداری قهرمانی اروپا در مینسک پایتخت بلاروس برگزار شد و در رده بندی زنان و مردان، روسیه با ۱۲ طلا، ۱۰ نقره و ۵ برنز اول شد. ترکیه، بلاروس و ارمنستان هم در رده های بعدی ایستادند.

از نکات جالب توجه این مسابقات، حضور ستاره هایی بود که در مسابقات جهانی ۲۰۰۹ کره جنوبی به رغم حضور در محل رقابت ها، ناگهان با اعلام مصدومیت از شرکت در مسابقات انصراف داده بودند.

آندری آرام نائو از بلاروس و ماتیاس اشنایدر از آلمان دو قهرمان المپیک پکن بودند که در کره جنوبی، مثل سعیدعلی حسینی از ایران، به دلیل ممانعت فدراسیون های ملی و فدراسیون جهانی وزنه برداری، از زدن وزنه خود داری کرده بودند.

تیم های با سابقه یونان و بلغارستان که در ۹۰ میلادی از قدرت های برتر وزنه برداری جهان بودند، در این رقابت ها نیز حرفی برای گفتن نداشتند. خصوصاً یونانی ها که حتی یک مدال هم نگرفتند. در حالی که بلژیک و ایتالیا هم دست خالی نماندند.

ستاره جدید فوق سنگین

وضعیت سعیدعلی حسینی همچنان مبهم است

چهره نوظهور وزنه برداری ارمنستان که پدیده این دوره از رقابت ها بود، مدال طلای دو ضرب را در عین شگفتی کارشناسان وزنه برداری نصیب خودش کرد. او ۲ مدال نقره هم از یکضرب و مجموع به دست آورد.

روبن الکسانیان متولد ۱۹۹۰ است. ۱۴۶ کیلوگرم وزن دارد. هم وزن دوران اوج رضازاده در سال ۲۰۰۰. چهره اش هم بی شباهت به اعجوبه بازنشسته وزنه برداری ایران نیست.

روبن در ۱۷ سالگی، موفق شد در دسته ۹۴+ کیلوگرم نوجوانان، وزنه ۲۱۰ کیلوگرمی را مهار کند. همان زمان از او به عنوان جانشینی مطمئن برای آشوت دانیلیان که به پایان دوران قهرمانی اش نزدیک شده بود یاد کردند.

سیر پیشرفت این وزنه بردار ارمنی حیرت انگیز است. او ۹ ماه قبل در سوئد، قهرمان جوانان اروپا شد. مجموع رکورد او ۴۰۰ کیلوگرم بود. روبن شش ماه قبل در لهستان، مدال طلای فوق سنگین قهرمانی زیر ۲۳ ساله های اروپا را با مجموع ۴۱۶ کیلوگرم به گردن آویخت. او طی همین پنج ماه، ۱۶ کیلوگرم به رکورد مجموعش افزوده است.

روبن در بلاروس برای قهرمانی، ۲ بار به رکورد ۲۴۶ کیلوگرم در دوضرب یورش برد و حتی روی سینه اش هم کشید، اما ضعف تکنیک مانع از مهار آن روی شانه هایش شد.

وزنه بردار قدرتمند ارمنی، در این رقابت ها موفق شد بالاتر از ماتیاس اشنایدر قهرمان المپیک پکن قرار بگیرد. اشتاینر در پکن نه تنها روی سکوی قهرمانی ایستاد، بلکه به عنوان یکی از ۱۰ مرد برتر بازی ها هم معرفی شد.

الکسانیان با نایب قهرمانب در بلاروس، در شرایطی به عنوان پدیده جدید فوق سنگین وزنه برداری دنیا معرفی شده که شش ماه قبل، سایت فدراسیون جهانی وزنه برداری از سعیدعلی حسینی به عنوان رضازاده ای دیگر یاد کرده بود. اما از آن روز به بعد، وزنه برداری ایران گرفتار دوپینگ های مکرر، اختلافات داخلی، افشاگری ها و بیانیه ها بوده است.

وضعیت سعید علی حسینی همچنان مبهم است و خودش هم نمی داند آیا محروم است یا نه، و میزان محرومیت احتمالی اش چقدر است.

رده بندی انفرادی

در مینسک، زنان روس و ترک، موفق تر از وزنه برداران سایر ملیت ها ظاهر شدند. اما در رقابت های مردان، رقابت ها فشرده تر بود. در مسابقات زنان، فقط سه کشور موفق به کسب مدال طلا شدند اما در مسابقات مردان، ۶ کشور توانستند مدال طلای مجموع را نصیب خود کنند.


در این دوره از رقابت های قهرمانی اروپا، شرکت کنندگان زیر موفق به کسب مدال طلا و نقره مجموع، در وزن های هشت گانه شدند.


۵۶ کیلو:۱- ویتالی دربنیف(بلاروس) ۲۵۶ کیلو ۲- سمبات مارگاریان (ارمنستان) ۲۵۵ کیلو
۶۲ کیلو: ۱- ارول بیلگین (ترکیه) ۳۰۴ کیلو ۲- آنتونیو بوچی (رومانی) ۳۰۰ کیلو
۶۹ کیلو: ۱- ناینل میکولسکو (رومانی) ۳۳۳ کیلو ۲- میخاییل گوبیف (روسیه) ۳۱۹ کیلو
۷۷ کیلو: ۱- تیگران مارتیروسیان (ارمنستان) ۳۶۰ کیلو ۲- کریستوف زرامیک (لهستان) ۳۵۱ کیلو
۸۵ کیلو: ۱- گوریک پوغوسیان (ارمنستان) ۳۶۹ کیلو ۲- آرا خاچاتوریان (ارمنستان) ۳۶۸ کیلو
۹۴ کیلو: ۱- آرسن کاسابیف (لهستان) ۳۹۲ کیلو ۲- روشن فتح اله یف (آذربایجان) ۳۹۰ کیلو
۱۰۵ کیلو: ۱- آندری آرام نائو (بلاروس) ۴۲۰ کیلوگرم ۲- دیمیتری کلوکف (روسیه) ۴۰۹ کیلو
۱۰۵+ کیلو: ۱- یوگنی چیگیشف (روسیه) ۴۴۰ کیلوگرم ۲- روبن الکسانیان (ارمنستان) ۴۳۲ کیلو.


در فوق سنگین، چیگیشف در یکضرب ۲۰۵ کیلو و در دوضرب هم ۲۳۵ کیلو را بالای سر برد.


الکسانیان به حدنصالب های ۱۹۵ و ۲۳۷ کیلو رسید. ماتیاس اشنایدر قهرمان المپیک پکن با مجموع ۴۲۶ کیلوگرم در رده سوم قرار گرفت.


میدان مهم بعدی برای الکسانیان، رقابت های زیر ۲۳ سال اروپا در قبرس است. با تسلطی که او در روی سینه کشیدن وزنه ۲۴۶ کیلوگرم از خودش نشان داد، به نظر می رسد سیر پرشتاب افزایش رکوردهای شخصی اش در لیماسول هم تدام یابد.

ashozartusht - آلمان - برلین
اون خرس که معلوم شد آمپولی بوده
چهار‌شنبه 25 فروردین 1389

shown - امریکا - دیترویت
رضازاده که دوپینگی ازاب دراومدتوالمپیک چین ازترس ابروریزی گفتن دکتراوزنه زدن براش ممنوع کردن چندوقت پیش یه مصاحبه ازسعیدعلی حسینی همین جوونی که عکسش اینجاست خوندم گفته بودمن تواردوهاهروقت وزنه ای میزدم که نزدیک رکوردرضازاده بودناراحت میشدوسالن تمرین ترک میکرداخرم یه بلایی سراین بنده خدااوردکه ازمایش دوپینگش مثبت شدلابداینم ازمعجزات جناب ابوالفضله
چهار‌شنبه 25 فروردین 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
خرس الان تو این فکره که چه جوری میشه همون بلایی رو که سرعلی حسینی اوردم سر اینم بیارم
چهار‌شنبه 25 فروردین 1389

mr. fair - انگلستان - منچستر
ashozartusht - آلمان - برلین برو خجالت بکش همون خرس چند ده تا مدال جهانی و المپیک برا ایران گرفت تو برا ایران چیکار کردی که قدقد مفت می کنی
چهار‌شنبه 25 فروردین 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
mr. fair - انگلستان - منچستر ...کار ان کرد که تمام کرد
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

gol222 - سوئد - هلسینگبوری
خاک توی سرجمهوری جهل جنایت وعقب افتاده اسلامی.ارتجاع یعنی عقب افتاده.تازه بابازی اتمی سر مردم را دارند گرم میکنن. مرگ برجمهوری اسلامی عقب افتاده. اخوندها بهتر دنبال مسابقه عمامه باشند.
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

chahzool - ایران - تهران
واقعا که ...ببینید آقایون شماها به اعتقادات شخصی یک نفر چی کار دارید؟اونوقت همش دم از حقوق بشر و آزادی بیان می زنید؟ما باید به رضا زاده افتخار کنیم که چندین مدال جهانی و المپیک برای ایران اورد.خب با گفتن یا ابوالفضل هم شاید یک آرامشی پیدا می کرده.چه کار داری به دین و مذهبش؟می دونی زمانی که رضازاده تو اوج بود تمام کشورهای دنیا آرزوی داشتنشو داشتند؟و حتما از پیشنهادات ترکیه هم که خبر دارین؟فرض کنید که اگه رضا زاده آمریکایی بود همین شما مثلا وطن پرستها واسه عکس امضا شده اش خودتونو می کشتید.!اخه می دونی چیه؟! طرف آمریکاییه !!مگه می شه بد باشه؟!تازه اگه اسرائیلی بود که دیگه نگوووو!!!
پنج‌شنبه 26 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.