استرالیا دیگر پناهجوی افغان و سری لانکایی نمی پذیرد + ویدیو

استرالیا دیگر پناهجوی افغان و سری لانکایی نمی پذیرد

بی بی سی - دولت استرالیا از توقف فوری رسیدگی به تمامی درخواست های پناهندگی برای افغان ها و سریلانکایی ها خبر داده است.

این اقدام با هدف اعمال سختگیری های بیشتر علیه قاچاقچیان انسان و در پی آن صورت می گیرد که دولت استرالیا از آنچه تغییر شرایط در افغانستان و سریلانکا، می نامد، سخن گفته است دو کشوری که بیشتر پناه جویان از آنجا می آیند.

حکومت کوین راد نخست وزیر استرالیا به دنبال افزایش موارد سرازیر شدن قایق های حامل پناه جویان در طول سال گذشته و امسال، تحت فشارهای سیاسی قرار داشته است.

این در حالی است که بر اساس خبرهای تازه یک کشتی حامل ۷۰ پناه جو در نزدیکی جزیره موسوم به جزیره کرسمس جایی که اسرالیا در آن توقیفگاه پناه جویی برپا کرده، در آب غرق شده است.


خالد انصاری روزنامه نگار افغان در استرالیا می گوید، خبر توقف پذیرش درخواست پناهجویان افغان و سریلانکایی، در رسانه های استرالیا به صورت گسترده ای بازتاب یافته است.

آنگونه که این روزنامه نگار افغان می گوید، حزب مخالف دولت، از مدتی به این سو دولت را تحت فشار شدید قرار داده است که ورود مهاجران غیر قانونی به استرالیا را مهار کند.

از نظر حزب مخالف دولت در استرالیا، ورود شمار روز افزون پناهجویان افغان، عراقی و سریلانکایی، سبب افزایش میزان جرایم در استرالیا شده و دولت نتوانسته است ورود پناهجویان به این کشور را مهار کند.

خالد انصاری می گوید، اقدام اخیر دولت در خود استرالیا، یک اقدام سیاسی در آستانه انتخابات تلقی شده است.

انتخابات آسترالیا قرار است تا آخر امسال برگزار شود و دولت تلاش می کند، با مهار ورود پناهجویان، افکار عمومی در آسترالیا را قانع کند.

در همین حال سازمان های مدافع حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین الملل این اقدام دولت استرالیا را کاملا مغایر کنوانسیون ۱۹۵۱ سازمان ملل در مورد پناهندگی دانسته و آن را محکوم کرده است.

نگرانی عفو بین الملل

سام ضیا ظریفی مسئول امور آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عفو بین الملل به بی بی سی گفت: "این جای تعجب است که دولت استرالیا اعلام کرده که افغانستان آنقدر امن هست که افغانها دیگر اجازه ورود به استرالیا را ندارند، این حرف مقام های استرالیا کاملا خلاف واقعیت است و سازمان عفو بین الملل نمی داند که آنها برچه اساسی چنین حرفی را زده اند. ما نگران این هستیم که پناهجویانی که در حال حاضر در جزیره کریسمس و منتظر دریافت تقاضای پناهندگی خود هستند، به نحوی مثل زندانیان در بند قرار بگیرند."

سام ظریفی همچنین گفت کسانی که در جستجوی پناهندگی به دولت استرالیا رو آورده اند، حق و حقوقی دارند و ما انتظار داریم که دولت استرالیا این حقوق را رعایت کند. به گفته آقای ظریفی نگرانی دیگر سازمان عفو بین الملل این است که " ممکن است تصمیم استرالیا برکشورهای دیگری که با پناهجویان افغان روبرو هستند نیز تاثیر بگذارد و آنها تصمیم مشابهی بگیرند درحالیکه ما می دانیم که اوضاع افغانستان نا امن است و درخواست پناهجویان افغان درخواست به حق است."

نگرانی اندونزی

پناه جویان عازم استرالیا از اندونیزی می گذرند و این تصمیم استرالیا، اندونیزی را نگران کرده است، یک سخنگوی دولت اندونیزی گفته است تعلیق رسیدگی به درخواست پناهندگی افغان ها و سریلانکایی ها به این معناست که آنها مدت طولانی تری در اندونیزی باقی خواهند ماند. استرالیا و اندونزی پیش از این نیز بر سر این موضوع اختلاف نظر داشتند.

افغانهایی که به منظور پناهندگی عازم استرالیا می شوند، ابتدا مستقیم و از طریق کشور ثالث وارد اندونزی می شوند و از آنجا به کمک قاچاقبران قایق های موتوری کوچک را خریداری می کنند و خود را به استرالیا می رسانند.

این مسافرت در مواردی بیش از یک هفته طول می کشد و بسیار خطرناک است. کسانی که این مسیر را پیموده اند می گویند، بیشتر قایق ها کهنه اند و قاچاقبران بیشتر از حد گنجایش این قایق ها یا کشتی های کوچک، مسافر سوار آنها می کنند.

جزیره کرسمس

جزیره کرسمس، در بیرون از خاک استرالیا اما تحت کنترل این کشور است، دولت استرالیا در این جزیره تاسیساتی را ایجاد کرده و پناهجویانی را که به سواحل استرالیا می رسند، به این جزیره می برند و آنها تا زمان روشن شدن تقاضای پناهندگی خود در آنجا باقی می مانند.

در حال حاضر نیز شماری از پناهجویان در این جزیره هستند اما شمار دقیق آنها مشخص نیست.

دولت استرالیا اعلام کرده است، کسانی که بعد از این تاریخ وارد آب های استرالیا شوند، به جای دیگری باز گردانده نخواهند شد، آنها نیز به جزیره کرسمس منتقل خواهند شد اما تقاضای پناهندگی آنها پذیرفته نمی شود.

شمار افغانهایی که از سال ۲۰۰۷ تاکنون به عنوان پناهنده در استرالیا قبول شده اند، پنچ هزار نفر اعلام شده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.