سقوط یک دولت به بهانه افزایش قیمت برق

سقوط یک دولت به بهانه افزایش قیمت برق

شهروندان معترض قرقیزی توانستند با به تصرف در آوردن نهادهای دولتی" قربان بیگ باقی اف " رییس جمهور قرقیزستان را از کاخ ریاست جمهوری فراری داده و دولت این کشور را ساقط کنند.

به گزارش
عصر ایران ، در پی نا آرامی های یک ماه گذشته در این کشور، از روز سه شنبه شرایط قرقیزستان با مخالفت جمعی از مردم این کشور با افزایش قیمت برق و تجمع آنها در مقابل دفتر مرکزی حزب سیاسی مخالف " آته مکین " به حالت اضطراری در آمد .

از صبح دیروز چهارشنبه مخالفان به سمت کاخ ریاست جمهوری رفتند و در آنجا درگیری های شدیدی بین مردم معترض با نیروهای پلیس و امنیتی قرقیزستان رخ داد که طی آن ده ها نفر کشته و زخمی شدند .

در ادامه ساختمان نهادها و سازمان های دولتی از جمله رادیو و تلویزیون دولتی به تصرف مخالفان در آمدند و باقی اف مجبور شد تا با یک هواپیمای اختصاصی به مقصدی نامعلوم فرار کند. سخنگوی ریاست جمهوری قرقیزستان شامگاه دیروز چهارشنبه اعلام کرد "قربان بیک باقی اف " در اقامتگاه خود در شهر اوش در جنوب این کشور مستقر شده در حالی که منابع مخالف دولت قرقیزستان از فرار  باقی اف به یکی از کشورهای خارجی خبر می دهند.

در پی سقوط دولت قرقیزستان ، شب گذشته مراکز تجاری، بازارها و دیگر ساختمان های اداری مورد غارت قرار گرفتند که خسارات وارده ده ها میلیون دلار ارزیابی می شود .

در پایان یک روز و اندی شورش و با سقوط دولت باقی اف ، مخالفان به رهبری خانم "روزا آتنبایوا " دولت موقت تشکیل دادند. اعضای حکومت موقت اعلام کرده اند صبح امروز (پنجشنبه) نخستین جلسه خود را در ساختمان پارلمان برگزار و در ساعت 11 به وقت محلی و در نشستی مطبوعاتی دیدگاههای خود را در رابطه با برنامه های دولت جدید اعلام خواهند کرد.

"اسماعیل اسحاق اف " وزیر دفاع اسبق قرقیزستان که در زندان به سر می برد نیز از طرف تظاهرات کنندگان آزاد شد و دوباره بر کرسی وزارت دفاع کشورش تکیه زد. همچنین 13 نفر دیگر از شخصیت های عمدتا مخالف نیز به عنوان اعضای دولت اعتماد ملی به سمت های مختلف منصوب شدند.

باقی اف  در انتخابات شهریور ماه سال 1388 با کسب 70 درصد آرا بار دیگر به ریاست جمهوری قرقیزستان انتخاب شد اما این نتایج از سوی مخالفان پذیرفته نشد و مخالفان ، باقی اف را متهم به تقلب و دستکاری در نتایج آرا کردند  .

با این حال افزایش بهای برق و بالا رفتن نارضایتی عمومی از فساد دستگاه اداری دولت قرقیزستان زمینه های نارضایتی عمومی از عملکرد رهبر انقلاب رنگی" لاله " در سال 2005 را تعمیق بخشید.

هنوز موضع غرب در قبال تحولات قرقیزستان در ابهام قرار دارد و مشخص نیست که کشورهای غربی که 5 سال پیش از انقلاب " لاله " به رهبری باقی اف حمایت کرده و " عسگر آقایف " رییس جمهور مورد حمایت روسیه را فراری داده بودند در قبال تکرار سرنوشت آقایف برای رهبر انقلاب رنگی قرقیز چه واکنشی نشان خواهند داد .

با این حال موضع گیری روز گذشته وزارت امور خارجه روسیه و توصیه مسکو به دولت باقی اف درباره مدارا با مخالفان، نشان می دهد که مسکو از تحولات روی داده در بیشکک چندان هم ناراضی نیست و خود را در جایگاه تلافی ضربه انقلاب های رنگین 6 سال پیش در آسیای مرکزی و قفقاز می بیند .

seda-iran - برزیل - ریودوژانیرو
قابل توجه ذوب شدگان ولایت یزیدی
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

niagara - ایران - تهران
خاک بر سر ما که بنزین یهو 400 % گرون شد جیکمونم در نیومد مثل بع بعی رفتیم کارت بنزین گرفتیم
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

iranazadiran - ایران - تهران
ما ایرانیان باید الگو بگیریم و کار این خونخواران درنده خو را همینگونه با یک حرکت . همگانی تمام کنیم به امید آنروز.
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

داود متال - ایران - تهران
به نظرم کلا انتخاباتو بردارن که راحت ترن بعد 22 خرداد همه انتخاباتها متهم به تقلب شدن انتخابات افغانستان که گندش هم درومد ایرانم که شروعشون بود انگار انتخابات قرار نیست دیگه جواب بده گرچه شاید قبلیهام همینطوری بوده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

ehsan_2nd_time - یوکی - لندن
niagara - ایران - تهران - تو میگی قیمت بنزین بالا رفت ؟! عزیز من دختر های این کشور رو زیر تجاوز کشتن و جسدشون رو یا سوزوندن یا توی سیمان تحویل خونواده دادن (که نتونن آثار جرم رو ببینن) ما دیدیم و رفتیم راه پیمایی سکوت !!
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

sam-antwerpen - بلژیک - انتورپن
ایول قرقیزا !. مثل قرقی زدن تو گوش حکومت!
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

aria-aria-nl - هلند - روتردام
این عاقبت دیکتاتورهاست.
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

linuxmaster - ایران - اصفهان
ما هم صبورانه منتظر تاثیرات هدفمند کردن یارانه ها هستیم. شاید راه نجاتی بود برای این سرزمین
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

665+1 - آمریکا - جهت
مردم ایران یاد بگیرند
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

romano - ایران - تهران
اینقدر تو سر ملت خود نزنید، اینا یک دیکتاتوری دارن ما انگار با 5 تا دیکتاتوری درگیریم. اینها میلیارد میلیارد دلار پول نفت تو جیب دیکتاتوریشون سرازیر نمی‌شه. حکومت آخوندا یکی از مخوفترین دیکتاتوریهای تاریخه که سابقه نداشته. ثروت فراوان داره ، هزاران تبلیغ گر در پرتترین جاهای ایران داره. دنیا بخاطر حفظ بازار نفت ازش حمایت می‌کنه و بسیار ملوک الطوایفی است همچنین مذهبی است که همین هزارو پانصد سال اروپا را در دل سیاهی نگه داشته بود. ضمنا ایرانی خیانت می‌کنه دزدی می‌کنه اما آدم کشی نمی‌کنه تمام تاریخ ایران یک سلسله از خود ایرانیها نبوده که دست به قتل و غارت بزنه همه حکومتهای دیگر مهاجر بودن. دلیل سکوت ترس نیست دلیلش اعتقاد به یگانگی وجود انسانه دلیلش اینه که مادر ایرانی فرزندشو برای مغولیزم و آدم کشی تربیت نمی‌کنه. برادران ما یک دیوار کثافت مذهب، پول و قدرت 30 ساله رو بعاوه 1400 سال نفهمی را ترک انداختیم. این یک دیکتاتوری معمولی نیست. ما با تمام دنیا جنگیدیم. چین، روسیه، آمریکا، آلمان، فرانسه و .. ما همه اینها رو با چهارتا دختر پسر فقیر دست خالی تو ایران هیچ و پوچ کردیم.
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

sam-antwerpen - بلژیک - انتورپن
دوستان نظراتی که در سایت تابناک نوشته شده قابل توجه است:. نظرات بینندگان:. الان احتمالا تمام ارتباطات موبایلی قطع، تمام ماهواره ها تحت پارازیت، روزنامه های مخالف تذکر گرفته و تعطیل و تلویزیون آهنگهای حماسی پخش می کند.! نه؟. در تغییر و تحولات اساسی حرف اول و آخر و اصلی را مردم میزنند.بنازم مردم را. هان ای دل عبرت بین ... جنبش آبی!!!!!!!!!!!!!. اینا اغتشاش گر و محارب نیستن تابناک؟؟؟؟؟. قیافه مامورین و نظامی ها دیدنی است. دمشان گرم به اینها می گویند ملت. برای همسایه معترضان معترضانند ولی برای خودمان عده ای اغتشاشگر!. قابل توجه اونایی که فکر کردن باتوم مشروعیت میاره. خوشا به حال قرقیزستان ... لباس شخصیاشون کو؟؟؟ لبنانیها کجان؟؟؟.
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

farzad_s - ایران - تبریز
ما هم منتظریم امام زمان از چاه جمکران ظهور کنه نجاتمون بده ویا آمریکا حمله کنه
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

sawalana - آلمان - برلین
تازه این بابارهبرانقلاب سال2005 اونهابود ولی مهلت ندادن تا نثل ایران تمام قدرتهارو قصب کنه همون اول کار که کج رفت بزیر کشیدنش البته مهمترین دلیل پیروزی اونها این بود که کسی از خود حکومت رو بعنوان رهبرجنبش انتخاب نکردن تا بهشون توصیه راهپیمایی سکوت بکنه وواسه حکومت فرصت بخره اما ازاینهاگذشته اونجا هرکی فکردارودسته خودش نبودبلکه همه اول بفکرکشوربودن ومردم هم این فرهنگ روداشتن که بایدبفکرآیندگان هم باشن.
پنج‌شنبه 19 فروردین 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
دوستان اینقدر ایه یاس نخوانید.با شما موافقم romano - ایران - تهران .ما از انقلاب خاطره خوشی نداریم.حرکتی که شروع میشود اغاز راه است با روشنگری و تداوم مبارزه و فرسایش کودتاچیان در داخل و اگاهی افکار جهانی و خبر رسانی به مردم در ایران(در شرایطی که تنها منبع خبر دروغهای رسانه کودتاست)یادمان باشد ما پیروزیم دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره اگر با هم باشیم.
جمعه 20 فروردین 1389

بابک - ایران - کاشمر
ایرانی ها متمدن ترند و دست به غارت نمی زنند و کشور ما هم خیلی بزرگتر است و شرایط ویژه ای دارد.
جمعه 20 فروردین 1389

dara20 - ایران - تهران
خاک بر سر بی غیرت ما که یک مشت اخودند را نتوانستم از اریکه قدرت به زیر بکشیم. مغول های قرقیزی از ما مردم ایران شجاع ترند. حالا بشینیم و سبز و ابی سر هم کنیم و جنبش صلح امیز و بدور از خشونت را تبلیغ نمائیم. تا وارد مرحله مبارزه جدی و رو در رو با حکومت کثیف اسلامی نشویم ایران از لوث وجود این اوباش ریاکار مسلمان پاک نخواهد شد. افرین به شرف و غیرتان قرقیزی های شجاع.
جمعه 20 فروردین 1389

Atheist-0 - کانادا - ونکوور
bita tehrani - کانادا - ونکوور. کاملا با شما موافقم و فقط میخواهم اضافه کنم که قرقیزستان کشور ثروتمندی نیست و دولتش برعکس رژیم اخوندهابه پشتیبانی انگلیس و امریکا روی کار نیامده بود. رمز پیروزی ما هوشیاری و همبستگیست. اندکی صبر سحر نزدیک است.
جمعه 20 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.