دولت به دنبال پول بیشتر، مجلس نگران افزایش قیمت

دولت به دنبال پول بیشتر، مجلس نگران افزایش قیمت

دعوای دولت و مجلس در طرح حذف یارانه ها بر سر مقدار پول است

در حالی که برخی نمایندگان مجلس سرگرم جمع آوری امضا برای طرحی هستند که قانون هدفمند کردن یارانه ها را اصلاح کنند، برخی از مجلس نشینان می گویند که نمایندگان نمی توانند از لحاظ قانونی طرحی برای اصلاح قانون هدفمندی یارانه ها ارائه دهند.

روح الله حسینیان نماینده حامی دولت در مجلس به خبرگزاری مهر گفته است که 100 امضا برای طرح دوفوریتی اصلاح قانون هدفمندکردن یارانه ها جمع آوری شده است به نحوی که "تا حدودی نظر دولت را تامین کند."

کاری که برخی نمایندگان پیگیر آن هستند به عقیده احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، بنابر تفسیر شورای نگهبان، قانونی نیست و نمایندگان نمی توانند برای اصلاح آن طرح ارائه دهند، چون قانون هدفمند کردن یارانه ها مثل متمم بودجه است و دولت باید برای آن لایحه بدهد.

در حال حاضر دولت، چاره ای ندارد جز آنکه قانون مصوب مجلس را اجرا کند یا از طریق مجلس قانون حذف یارانه را اصلاح کند.

آقای توکلی خطاب به آقای احمدی نژاد می گوید که رئیس جمهور باید قانون را اجرا کند و "چنانچه نمی تواند یک قانون را در کشور اجرایی کند، باید تقاضای لغو آن را به مجلس ارائه کند."

نمایندگان مجلس امروز با اعضای دولت دیدار می کنند و برخی بر این باورند که آقای احمدی نژاد در این دیدار دوباره تلاش خواهد کرد تا نمایندگان را تشویق کند، نظرات دولت را در حذف یارانه ها بپذیرند.

تا به حال تلاش دولت برای متقاعد کردن نمایندگان مجلس، بر سر حذف یارانه ها بی نتیجه مانده است. آقای احمدی نژاد در اقداماتی کم سابقه، تاکنون شخصا دوبار برای راضی کردن نمایندگان به صحن علنی مجلس رفته اما هر بار دست خالی برگشته است.

یکی از مهمترین دلایل شکست آقای احمدی نژاد در متقاعد کردن نمایندگان، مخالفت نمایندگان اقتصاد خوانده مجلس نظیر احمد توکلی، غلامرضا مصباحی مقدم و الیاس نادران بوده است که آقای احمدی نژاد، این گروه از نمایندگان را به "ترساندن مردم" متهم کرده و گفته است که معلوم نیست این افراد مدرک دانشگاهی خود را از کجا گرفته اند.

مجلس با برنامه دولت برای حذف یارانه ها با احتیاط برخورد کرده و به دلیل نگرانی از تورم نظرات دولت را نادیده گرفته است

این سه نماینده اصولگرای مجلس به سخنان رئیس جمهور پاسخ دادند و غلامرضا مصباحی مقدم به سایت خبرآنلاین گفته است:"چطور من که اقتصاد درس می دهم صاحب نظر نیستم اما رئیس جمهور که هیچ اقتصاد نخوانده خود را صاحب نظر می داند."

آقای مصباحی که ریاست کمیسیون ویژه مجلس برای حذف یارانه ها را برعهده دارد، می گوید که طرح اصلاح قانون هدفمند کردن یارانه ها رای نمی آورد "اما اگر این مسئله (در مجلس) مصوب شود من از خودم سلب مسئولیت می کنم."

داستان دنباله دار یارانه ها

برنامه کاهش یارانه ها و حذف آن در یک دوره پنج ساله در ماههای پایانی سال گذشته به تصویب مجلس رسید و در آن پیش بینی شده که دولت در سال اول می تواند بین 10 تا 20 هزار میلیارد تومان(ده تا بیست میلیارد دلار) از محل حذف یارانه ها و افزایش قیمت ها درآمد داشته باشد.

اما دولت در لایحه بودجه درآمد را دوبرابر یعنی 40 هزار میلیارد تومان (40 میلیارد دلار) پیش بینی کرد ولی مجلس به دلیل نگرانی از پیامدهای تورمی، این رقم را به نصف کاهش داد.

بعد از تصویب لایحه بودجه و تائید شورای نگهبان، قانون بودجه به دولت برای اجرا فرستاده شد اما دولت که از ابتدا مخالف کاستن از درآمدهای ناشی از حذف یارانه ها بود، تهدید کرد که با این شرایط آن را اجرا نخواهد کرد.

از زمان طرح موضوع حذف یارانه ها، آقای احمدی نژاد چند بار تهدید کرده است که اگر در این زمینه، به تمامی نظرات دولت عمل نشود، از اجرای این برنامه خودداری خواهد کرد.

آقای احمدی نژاد حتی در یک برنامه زنده تلویزیونی اجرای مصوبه مجلس در مورد یارانه ها را ناممکن و به ضرر ملت دانست و پیشنهاد کرد که برای رفع اختلاف بین دولت و مجلس، این طرح به رفراندم گذاشته شود.

منتقدان آقای احمدی نژاد می گویند که رئیس جمهور در جستجوی بهانه ای برای خودداری از اجرای برنامه حذف یارانه هاست اما مایل است مسئولیت آن را به گردن مجلس بیندازد.

داستان دنباله دار حذف یارانه ها در یک سال گذشته به محل جدال دولت و مجلس تبدیل شده و با گسترش دامنه اختلافات، آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران نیز وارد ماجرا شد و گفت در بحث هدفمند کردن یارانه ها "از طرفی باید به دولت که بار اجرا بر دوش اوست، کمک شود" و از طرف دیگر "دولت هم باید آنچه را قانون شده است عمل کند".

حامیان دولت و مخالفان این سخنان را به نفع خود تفسیر کرده اند و علی لاریجانی رئیس مجلس در اولین جلسه علنی سال جدید خورشیدی، گفت که مجلس این سخنان را برای همکاری مدنظر قرار داده و "همراهی صمیمانه با دولت خواهد داشت و در زمان خود پذیرای نظرات و استدلال‌های اصلاحی دولت" خواهد بود.

سخنان دوپهلوی رئیس مجلس، با اظهارات پیشین او تفاوت فاحشی دارد که گفته بود: طرح هدفمند کردن یارانه ها، همان گونه که توسط مجلس تصویب شده، قابل اجراست و نیازی به تجدید نظر در آن وجود ندارد.

saheb nazar - انگلیس - منچستر
دعوا سر لحاف ملاست.. هرکسی دنبال  سهم بیشتره
دوشنبه 16 فروردین 1389

evergreen - گرین لند - گرین لند
مجلس اول از آقایان بپرس چی تصویب بشه چی تصویب نشه بعد تصویب کن.تعرفه خودرو توسط آقا لغو شد و لایحه سوبسید توسط خانم. پس آقای لاریجانی موفع زر زدن زیاد باد تو غب غب ننداز . احمدی نژاد نشون داده هر کاری بخواد می کنه هیچ کس هم نمی تونه جلوشو بگیره.هاهاهاهاهاهاهاهاهاهاهاه لول
دوشنبه 16 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.