"دیدارهای نوروزی خاتمی" تیتر اول آرمان است، مردم سالاری گزارش داده که "جاده های ایران هر 25 دقیقه یک قربانی می گیرد"، جام جم در عنوان اصلی خود نوشته "آموزش زبان انگلیسی از دوره دبستان شروع می شود" و کیهان به نقل از یک گزارش سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا نوشته "خودکفائی کامل در تولید و صدور موشک های بالستیک".
"اظهارات رئیس جمهوری درباره سهمیه بندی گاز و گازوئیل، تحریم بنزین و پیام نوروزی اوباما" عنوان اصلی خراسان است و رسالت همین خبر را با تیتر "ظرفیت پیشرفت کشور سه برابر امروزست".
"همه برای ساختن ایران آستین بالا بزنند" به نقل از رییس دولت تیتر اول روزنامه ایران است. روزنامه جهان صنعت نوشته "دولت طرح تازه ای برای یارانه ها می دهد" و پول از "فشار به مجلس برای تامین خواست دولت" خبر داده است.
روزنامه جمهوری اسلامی در تیتر یک خود نوشته است "حماس خواستار دخالت جامعه بین المللی برای جلوگیزی از حمله اسرائیل به غزه شد".
گزیده مقالات
روزنامه جدید
امروز روزنامه فرهنگ آشتی دوباره به خانواده مطبوعات بازگشت و روی میز روزنامه فروشی ها رفت. این روزنامه که یکی از قربانیان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری است در چهارماه گذشته به دستور هیات نظارت بر مطبوعات بعد از انتقاداتی از دولت توقیف شد که با سرمقالهای با عنوان نقد و نقادی روح رسالت مطبوعات منتشر شد.
به نوشته آرمان محمدمهدی امامی ناصری - رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه فرهنگ آشتی – خبر داده این روزنامه با همان قیمت گذشته یعنی 300 تومان در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
کار مضاعف
کیهان در سرمقاله خود نوشته «وجدان کاری و انضباط اجتماعی»، «پرهیز از اسراف کاری و حفظ ثروت و منابع عمومی کشور»، "رعایت صرفه جویی"، "اقتدار ملی و اشتغال آفرینی" نام گذاری سال های گذشته است و نشان می دهد که «آقا» بر فرهنگ سازی مقوله کار و تلاش، پرهیز از اسراف و اصلاح الگوی مصرف توجه ویژه و شایانی داشته و دارند و امسال را به یکباره سال همت مضاعف و کار مضاعف نام ننهاده اند.
سرمقاله کیهان چین و ژاپن را مثال زده و نوشته کشوری چون چین یا ژاپن توانسته اند با کار و تلاش روزافزون بسیاری از فرصت ها و موقعیت های بازارهای کار را در مقیاس جهانی بدست آورند و کشورهای قدرتمند غربی و اروپایی را در مضیقه اقتصادی و تجاری قرار دهند.
به نوشته این روزنامه کشور چین با نهادینه کردن فرهنگ کار و تلاش روزافزون به همراه برنامه ریزی توانسته است پیشرفت های اقتصادی بزرگی را نصیب خود کند تا آنجا که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند روند رو به رشد پیشرفت های اقتصادی چین به گونه ای است که این کشور در سال 2025 به بزرگ ترین قطب اقتصادی دنیا تبدیل خواهد شد.
جای اصلاح طلبان
محسن دقت دوست در سرمقاله مردم سالاری نوشته از روزگار اوج نمی گویم، چنین ایامی را در سال 84 به خاطر آورید. یخبندان سرخوردگی که به دست آمده از سرگردانی بین فهر و تحریم و ناکامی های سیاسی بود. مقایسه کنید با امروز تا معلومتان شود از اصلاحات چه چیزی کاسته شده و برایش چه چیزی حاصل آمده است. ایجاد روح خودآگاهی و همدلی و دوری از خمودگی و بی تفاوتی در جامعه چشم نوازترین دستاورد اصلاحات در سال گذشته قلمداد می شود، خوشایندمان باشد یا نباشد.
به نوشته این روزنامه مشارکت سیاسی عظیم 85 درصدی که حتی قابلیت پیشروی تا مرز 90 درصد را نیز داشت ناشی از گرمای طلوع دوم خرداد بود. مسلم شد که در شرایط حاضر منش اصلاحات بالفعل ترین نیرویی است که توانایی پیوند دادن بین نخبگان اجتماعی و مسوولین را دارد. اینها در حالی بود که به برکت حضور اصلا ح طلبان در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ظرفیت های بزرگی برای اصلاحات ایجاد شد.
مردم سالاری نوشته است پس از انتخابات ریاست جمهوری فضای جامعه تلطیف گردید و افکار خبطی که اصلاح طلبان را ساختارشکن و قدرت طلب تجسم می کردند به حاشیه رفت. چنین بود که اصلاح طلبان پایبندی به اصل و جوهره انقلاب را به رقبایشان یاد دادند. تفاوت نگاه اصلاحی را با براندازی و کارگردانی بیگانه را آشکار کردند تا دیگر کورسویی برای انکار و شبهه افکنی باقی نباشد. دستاورد قابل ذکر دیگر برای اصلاحات، نمایش چهره شفاف از عناصر خودسر و معتقدان به خشونت گرایی که تا چه حد اعتمادزدا و فرصت سوز هستند.
سبزها نگذاشتند
رسالت در سرمقاله اش با اشاره به این که ایران یک پیشینه تاریخی حداقل سه هزار ساله را دارد تاکید کرده منابع عظیم روی زمینی و زیرزمینی و نیز جنگل ها، دریاها و رودخانه ها و از همه مهمتر نیروی کار ماهر و متخصص در ایران همه زمینه ها برای یک جهش اقتصادی بی نظیر را فراهم کرده است. دشمن سعی می کند ملت را در وادی سیاست و فرهنگ مشغول و زمینگیر کند و نخبگان را در اتاق جنگ سیاسی و فرهنگی نگه دارد.
به نظر این روزنامه هوادار دولت دشمن سعی می کند نخبگان اقتصادی از تشکیل اتاق جنگ اقتصادی دوری جویند و دولت از امور حاکمیتی دور و به امور تصدی گری مشغول شود عزم ملت و دولت برای تولید ثروت و ایجاد رفاه جدی است.
در پایان سرمقاله رسالت آمده عزم دشمنان ملت نیز برای عقب نگه داشتن کشور از قافله تمدن و توسعه و اصرار بر ماندن در وادی فقر و فساد و تبعیض برای اثبات ناکارآمدی دین در عرصه اداره کشور هم جدی است. آنها از پدیده «فرقه سبز» برای عملیاتی کردن عزم خود در سال88 بهره ها برده اند و در سال89 هم بر همین سبیل باقی خواهند ماند.
اولین طرح در راه
جهان صنعت در سرمقاله خود نوشته سال 89 را ظاهرا باید سالی برای کشمکش برای یارانهها پیشبینی کنیم. از رفراندوم محمود احمدینژاد در نخستین دقایق سال جدید گرفته تا نامهنگاری معاون پارلمانی رییسجمهور، پاسخ مصباحیمقدم، اظهارات محمدرضا باهنر و واکنشهایی که همچنان ادامه دارد. مجلس امروز اولین نشست خود را در سال جدید برگزار میکند در حالی که خبرهای رسیده حاکی است که اولین طرح برای اصلاح قانون هدفمند کردن یارانهها در راه صحن است.
چنین تصویری از اقتصاد ایران در سال 89 بیانگر این نکته است که قانون هدفمند کردن یارانهها با وجود ادعای دولت که ساعتها کار کارشناسی برای تدوین آن صورت گرفته، هنوز نیاز به کار کارشناسی بیشتر دارد. از آن مهمتر اینکه وقتی ارادهای برای اجرای هدفمند کردن یارانهها در قوه مجریه وجود ندارد چرا این همه وقت و هزینه از مردم صرف میشود؟
به نظر سرمقاله جهان صنعت حذف ماده 3 از قانون برنامه چهارم که به آزادسازی حاملهای انرژی منجر میشد، برنامهای تدریجی بود اما در گروکشیها و تسویهحسابهای سیاسی مجلس هفتم با دولت اصلاحات عقیم ماند. حال آنکه موضوع قانون هدفمند کردن یارانهها امروز هیچ نسبتی با تسویهحسابهای اواخر سال 83 ندارد. مجلس و دولت به حمدالله یک دست و از یک جناح سیاسیاند، تنها اشکال موجود شاید تمامیتخواهی گروهی بر دیگری باشد، والا آنچه این میان متضرر میشود شاید منافع مردم باشد.
دولت باید اطاعت کند
محمد حسین فرهنگی نماینده مجلس در مقاله ای در آرمان نوشته تمام آحاد مردم خود را موظف میدانند که از قانون تبعیت کنند و در این میان هیچ مسئولی به خود اجازه نمی دهد که قانون را نادیده بگیرد.قانونی که به مرحله تصویب رسید همه ملزم هستند که از آن تبعیت کنند همچنانکه قانون هدفمند سازی یارانهها که به تصویب رسید باید بلافاصله توسط دولت اجرائی شود.
نویسنده این مقاله بدون اشاره به اظهار نظر رییس دولت نوشته اگر افرادی تصمیم گرفتند تا قانون راتغییر بدهند این به معنای نادیده گرفتن قانون پیشین نیست بلکه تا پیش از ایجاد تغییرات لحاظ شده،باید از قانون قبلی تبعیت شود.
در پایان مقاله آرمان آمده دولت موظف به اجرای قوانین مصوب مجلس است و اگر با قانونی مخالف است باید در چارچوب لایحه سعی کند تا قانون را اصلاح کند حتی اگر در اجرای این قوانین مشکل به وجود آمد این مشکل در چارچوب اصل 110 قانون اساسی که همان تنظیم روابط قوای سه گانه است قابل حل میباشد.
دعوای قدیمی در اقتصاد
آل اسحق در سرمقاله پول نوشته واقعیت این است که نداشتن استراتژی تولید صادرات محور، تاثیرمنفی بسیار زیادی در رشد اقتصاد کشور داشته است. به همین دلیل است که باید اعلام کنیم که ریشه مشکلات در نگرشهاست و این دعوایی قدیمی در حوزه اقتصاد است. تولید گام اول است. یعنی اگر بتوانیم در تولید موفق باشیم، میتوانیم صادرکننده خوبی هم باشیم.
رییس اتاق بازرگانی تهران به نوشته این روزنامه تاکید کرده باید با ادبیات جهانی کالا تولید کنیم و سلایق، فرآیند و سیستمها و تکنولوژیهای جهانی را در نظر بگیریم، البته با درنظر گرفتن همه اصول ملی، اعتقادی و آرمانی. نگرانی عدهای برای بروننگری دراقتصاد، وجود برخی مسایل فرهنگی جانبی، حوزههای داخلی، آرمانی و ملیاست.