ایران: دعوت از احزاب عراقی مداخله در امور این کشور نیست

ایران: دعوت از احزاب عراقی مداخله در امور این کشور نیست

مهمانپرست: میزبانی جریانهای سیاسی برای کمک به تشکیل دولت جدید عراق بود

ایران اتهام تلاش برای دخالت در روندهای سیاسی عراق را تکذیب کرده و آن را ناشی از برخی گروه های سیاسی عراقی برای تضعیف رقبای آنها نسبت داده است.

روز پنجشنبه، 12 فروردین (1 آوریل)، رادیو و تلویزیون دولتی ایران اظهارات رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات برخی سیاستمداران عراقی در مورد اقدامات جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری بر روند تشکیل دولت جدید عراق را نادرست خواند و گفت که "جمهوری اسلامی ایران همواره از فرآیند سیاسی عراق که مبتنی بر مردم سالاری است حمایت کرده است و این مسیر را همچنان ادامه خواهد داد."

آقای مهمانپرست، بدون نام بردن از شخصیت یا تشکل خاصی در عراق، گفت "برخی جریان های سیاسی [عراق] که امکان دستیابی به اهداف خود از طریق سازوکار های انتخاباتی و دموکراتیک را ندارند، با القای شبهه مداخله خارجی، سعی در ایجاد فضای بدگمانی و تنش آلود نسبت به سایر رقبا و احزاب سیاسی دارند."

اخیرا ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق و رهبر ائتلاف العراقیه، در مصاحبه ای با بی بی سی، دولت ایران را متهم کرد می کوشد از تشکیل دولت جدید به ریاست او جلوگیری کند.

آقای علاوی دعوت دولت ایران از احزاب عمده عراق، به استثنای ائتلاف تحت رهبری وی، برای سفر به ایران و مذاکره به منظور تشکیل دولت آینده را نشانه جهتگیری جمهوری اسلامی و تلاش برای مداخله در امور داخلی کشور خود دانست.

در عین حال، وی مشخص نکرد که آیا از نظر او، حمایت یا عدم حمایت حکومت ایران از احزاب و گروه های معینی در عراق چه نوع تاثیری بر موقعیت سیاسی آنها و توفیق در جلب حمایت سیاسی لازم برای تشکیل و شرکت در دولت آینده خواهد داشت.

در انتخابات پارلمانی اخیر عراق، ائتلاف العراقیه، که از آن به عنوان یک تشکل سیاسی سکولار یاد می شود، توانست بیشترین کرسی های پارلمان را به دست آورد و ائتلاف حکومت قانون، به رهبری نوری المالکی، نخست وزیر را که یک تشکل عمدتا شیعی و دارای روابط نزدیک با حکومت اسلامی ایران است، با اختلاف اندکی پشت سر بگذارد.

مسیر دشوار تشکیل دولت

در این انتخابات بیشتر رای دهندگان ائتلاف سکولارها را ترجیح داده اند

در عین حال، هیچیک از احزاب و ائتلاف های شرکت کننده در این انتخابات به حد نصاب نیمی از کرسی های پارلمان دست نیافته و برای تشکیل دولت آتی، جلب حمایت سایر جناح های پارلمانی ضروری است.

در حال حاضر، رهبران دو ائتلاف اصلی به رهبری ایاد علاوی و نوری المالکی تلاش برای جلب حمایت جناح های مختلف پارلمان آینده و دستیابی به آرای لازم برای تشکیل دولت بعدی را آغاز کرده اند و پیش بینی می شود که تشکیل دولت آینده تنها پس از مذاکرات و داد و ستدهای سیاسی گسترده و طولانی امکانپذیر خواهد بود.

ظاهرا در فاصله بین انتخابات قبلی و اخیر عراق، گرایش رای دهندگان عراقی به دخالت دین در سیاست به نحوی که مورد حمایت حکومت روحانیون ایران است کاهش یافته، و همزمان، شرایط داخلی و موقعیت بین المللی جمهوری اسلامی در حال حاضر ممکن است روابط نزدیک با این کشور را امتیازی مثبت جلوه ندهد.

در واکنش به این اظهارات آقای علاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که "ائتلاف احزاب و جریان های سیاسی عراق برای تشکیل دولت آتی این کشور موضوعی داخلی و بدیهی است این احزاب براساس اهداف و برنامه های انتخاباتی خود و بدون در نظر گرفتن ملاحضات خارجی به این کار اقدام می نمایند."

وی افزود که "جمهوری اسلامی ایران دخالتی در این روند ندارد."

در مورد دعوت از احزاب عراقی برای مذاکره در ایران، آقای مهمانپرست میزبانی از جریان های سیاسی عراق را نشانه حمایت دولت خود از "فرآیند سیاسی این کشور و کمک به تشکیل دولت جدید عراق در کوتاه ترین زمان ممکن" توصیف کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد که عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر و توسعه همکاری دوجانبه از اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی به خصوص در روابط با همسایگان است.

shanul - المان - هامبورگ
رژیم ایران در انتخابات عراق بشدت شکست خورد و اونجا شون بد جوری داره می سوزد!!!.
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
اره ارواح باباتون///خلی گفت..چلی هم باور کرد.
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

bluestar - ایران - تهران
اگردعوت از احزاب رسمی مداخله در امور یک کشوره سالها میزبانی از گروهکهای تروریست مثل مجاهدین اشرف و پژاک چیه و اسمش رو چی باید گذاشت؟ متاسفانه عراق تبدیل شده به پایگاه طرح ریزی و شروع عملیاتهای تروریستی بر علیه ایران و دولت بی عرضه ایران هم هیچ شکایتی از عراق نمیکنه. جای شاکی و متهم عوض شده
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

بینوایان - ایران - تهران
shanul - المان - هامبورگ // رژیم ایران در اینکه در انتخابات عراق تقلب گسترده شده شکی نداره ولی در عین حال به سازوکارهای قانونی و رسمی هم احترام میذاره (همون چیزی که آقایان م.و.س و ک.ر و تمامی سبزها ذره ای بهش اعتقاد ندارند)
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

فرارسی دیجیتال - ایالات متحده آمریکا - واشینگتن دی سی
خوانندگان عزیز،. منابع مختلف عراقی و غیر عراقی نگرانیهای خود را در مورد تلاشهای حکومت ایران برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق ابراز کرده اند. مردم عراق و جامعه بین المللی خواستار احترام کلیه کشورها به انتخاب و تصمیم شهروندان عراقی و عدم مداخله دیگر کشورها در روند پشرفت عراق به عنوان کشوری توسعه یافته و با ثبات هستند. .
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

arash-eindhoven - ایندهوفن - هلند
shanul - المان - هامبورگ.کاملا با نظرت موافقم.روزی نیست که ولی فقیه توپوزی سنگینی از عراقیها و افغانها و لبنانی ها فلسطینیها نخورد .دستان خونین جنایتکاران حاکم در همه جا رو شده.بعید نمیدانم که بعد مواضع ضد اخوندی اخیر روسیه , رژیم توسط ایادی چچنی خود در بمب گزاری مسکو دست داشته باشد.موقع ان شده که با تمام نیرو ماهیت رژیم را در سراسر جهان افشا کنیم.
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

dannni - سوئد - استکهلم
باید واقعیت قبول کرد هیچ دولت تشکیل نمیشه الا ایران اوکی بده تو عراق
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
اوه اوه ببین کی داره از دموکراسی و سازوکار انتخاباتی حرف میزنه!میدونیم کجاتون داره میسوزه.دیگه نمیتوونین به اسم امریکا ادم بکشین
پنج‌شنبه 12 فروردین 1389

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
بینوایان - ایران - تهران . از تیمارستان مرخص شدی بینوای فکری????
جمعه 13 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.