صربستان به خاطر کشتار سربرنیتسا عذرخواهی کرد

صربستان به خاطر کشتار سربرنیتسا عذرخواهی کرد

پارلمان صربستان پس از ۱۵ سال از تعلل در پیشگیری از کشتار مسلمانان بوسنی در شهر سربرنیتسا عذرخواهی کرد

پارلمان صربستان قطعنامه ای را تصویب کرده که در آن به خاطر کشتار مسلمانان بوسنی در جریان حمله شبه نظامیان صرب بوسنی به شهر سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ عذرخواهی شده است.

این قطعنامه می گوید صربستان باید برای جلوگیری از قتل عام مسلمانان بوسنی در حمله شبه نظامیان صرب به شهر سربرنیتسا بیشتر تلاش می کرد.

قطعنامه پارلمان بوسنی که با اکثریت کوچکی به تصویب رسید، از کشتار سربرنیتسا به عنوان نسل کشی نام نبرده است. سازمان ملل متحد این رخداد را به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته است.

شبه نظامیان صرب بوسنی به رهبری رادوان کاراجیچ از متحدان نزدیک سلوبودان میلوسویچ، رهبر سابق صربستان، پس از محاصره سربرنیتسا و حمله به این شهر در تابستان ۱۹۹۵ نزدیک به هشت هزار اسیر مسلمان را قتل عام کردند.

همزمان، دادگاهی در هلند شکایت از نیروهای کلاه آبی سازمان ملل متحد برای تعلل در پیشگیری از کشتار مسلمانان سربرنیتسا را رد کرده است.

سربرنیتسا که از سوی سازمان ملل متحد به عنوان منطقه امن تعیین شده بود، به وسیله نیروهای صلحبان این سازمان محافظت می شد.

'شرم آور'

قطعنامه پارلمان صربستان بعد از ۱۳ ساعت بحث و گفتگو و تنها با ۱۲۷ رای نمایندگان مجلس ۲۵۰ نفره این کشور تصویب شد. هنگام رای گیری ۱۷۳ نماینده در پارلمان حضور داشتند و بسیاری از نمایندگان ملی گرا از رای دادن خودداری کردند.

رهبر فراکسیون حاکم در پارلمان صربستان اظهار امیدواری کرده است این قطعنامه به فصل غمباری از تاریخ منطقه بالکان برای همیشه پایان دهد.

این قطعنامه به طور رسمی از خانواده های قربانیان به خاطر تعلل صربستان در پیشگیری از این حادثه عذرخواهی می کند و به آنها تسلیت می گوید.

این قطعنامه همچنین کشتار ساکنان مسلمان شهر سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ را به شدت محکوم کرده است.

نادا کولوندزیجا گفت: "محکوم کردن جنایت صورت گرفته علیه مسلمانان بوسنی در سربرنیتسا و ادای احترام به قربانیان بی گناه و تسلیت به خانواده های آنها باعث می شود باری را از دوش نسل های آینده بر می دارد."

اما نمایندگان ملی گرا پارلمان صربستان با محکوم کردن صدور این قطعنامه آن را "شرم آور" دانستند.

ولیمیر ایلیچ از نمایندگان مخالف دولت گفت: "چرا می خواهید نسل های آینده را با لکه ای نشانه گذاری کنید که هیچ گاه پاک نخواهد شد؟"

ملی گرایان صرب خواسته بودند این شامل جنایت های مسلمانان بوسنی و اقلیت کروات در این کشور در جریان جنگ داخلی بوسنی و هرزگوین در سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ را محکوم کند.

قطعنامه پارلمان صربستان در حالی تصویب شد که دولت این کشور سال ها وقوع قتل عام مسلمانان سربرنیتسا را رد می کرد.

بوسنی و مسلمانان صربستان از این قطعنامه به خاطر نام نبردن از کشتار سربرنیتسا به عنوان نسل کشی انتقاد کرده اند.

تاکنون چند تن از مقام های صرب بوسنی به خاطر نقش داشتن در کشتار سربرنیتسا محکوم شده اند ولی راتکو ملادیچ که فرماندهی ارتش صرب بوسنی را در اختیار داشت همچنان متواری است. رادوان کارادجیچ، رهبر صرب های بوسنی در زمان جنگ داخلی این کشور در بازداشت دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی است.

poriyaye_vali - قطر - دوحه
پدر کشتی وتخم کین کاشتی...پدر کشته را کی بود اشتی
چهار‌شنبه 11 فروردین 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
چقدر ها آلمان ها و اتریشی ها و هلندی ها و اسرائیلی ها برای بیرون راندن مسلمان ها از یوگسلاوی در آن سرمایه گذاری کردند !!. در تمامی مدت جنگ یوگسلاوی بینی یک یهودی حتی خون نیامده است !!!. قاتلان و یا حقوق بگیران دست نشانده که رهبرشان شخص میلاسویچ که در زندان بسر میبرد و جنایتی که ایشان کردند بمراتب بیشتر از جنایت صدام حسین است ولی بخاطر مسیحی و اروپائی بودن ایشان و فاش شدن حقیقت سرمایه گذاری غربی ها در جنگ نژادی یوگسلاوی ایشان سورو مورو گنده در زندان بسر میبرند و صحبتی هم در مورد اعدام ایشان وجود ندارد و سر صدام حسین و خانواده اش را بسرعت زیر آب کردن ! بنده از تازی پرستان و تازیان قصد دفاع ندارم که اگر دستشان برسد آنها هم کمی از جنایت کار یوگسلاوی کمتر ندارند!!
چهار‌شنبه 11 فروردین 1389

bluestar - ایران - تهران
وقتی هنوز اسرای زن بوسنیایی در فاحشه خانه های تل آویو به خدمت مشغولند این عذرخواهی چه فایده ای داره؟
چهار‌شنبه 11 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.