اتحادیه بین المللی ارتباطات خواستار توقف پارازیت اندازی در ایران شد

اتحادیه بین المللی ارتباطات خواستار توقف پارازیت اندازی در ایران شد

اتحادیه بین المللی ارتباطات از ایران خواسته به پارازیت اندازی خاتمه دهد

اتحادیه بین المللی ارتباطات از ایران خواسته است به پارازیت اندازی بر شبکه های تلویزیون ماهواره ای خاتمه دهد.

اتحادیه بین المللی ارتباطات، از نهادهای سازمان ملل متحد، با صدور بیانیه ای در روز جمعه، 6 فروردین (26 مارس)، اعلام کرد که "هیات نظارت بر مقررات ارتباط رادیویی از حکومت ایران می خواهد تا به تلاش های خود برای یافتن منبع اختلال مخابراتی و حذف آن به عنوان اولویتی مبرم ادامه دهد."

این بیانیه به پارازیت اندازی بر روی برنامه های تلویزیون های ماهواره ای فارسی زبان به منظور جلوگیری از دسترسی بینندگان در ایران به این برنامه ها اشاره دارد بی آنکه دولت ایران را مستقیما مسئول چنین اقدامی معرفی کند.

کوتاه مدتی پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ژوئن (خرداد ماه) سال گذشته، پارایت اندازی به روی برنامه های ماهواره ای در داخل ایران آغاز شد.

به خصوص شبکه های تلویزیون ماهواره ای بی بی سی و صدای آمریکا به زبان فارسی هدف اینگونه پارازیت اندازی قرار داشته اند.

دولت ایران اطلاع رسانی رسانه های خارجی را عامل تظاهرات اعتراضی دانسته است

پس از اعلام نتیجه انتخابات که اعتراضات گسترده خیابانی را در پی داشت، دولت ایران محدودیت های شدیدی را علیه خبررسانی توسط رسانه های داخلی و فعالیت گزارشگران خارجی به اجرا گذاشت ظاهرا با این هدف که مانع از انتشار اخبار این اعتراضات شود.

با اینهمه، دسترسی ایرانیان به برنامه های تلویزیون های ماهواره ای و ارتباطات اینترنتی، که پدیده ای نسبتا جدید در زمینه اطلاع رسانی بود، مانع از سانسور کامل پخش اخبار و گزارش های اعتراضات مردم و نحوه برخورد نیروهای امنیتی با آنان شد.

در مقابل، دولت ایران به اقداماتی برای محدود کردن دسترسی به اینترنت و بازداشت وبلاگ نویسان و حتی کاربران اینترنتی مبادرت کرد در حالیکه پخش برنامه های تلویزیون های بین المللی برای مخاطبان در داخل ایران نیز با اختلالات جدی مواجه شده بود.

جمهوری اسلامی، که اعتراضات مردمی با به فعالیت های خبری رسانه های بین المللی نسبت داده، رسما مسئولیت پارازیت اندازی بر شبکه های تلویزیون های ماهواره ای را برعهده نگرفته است.

هشدار اروپاییان

با اینهمه، به گفته کارشناسان، منبع پارازیت اندازی بر شبکه های تلویزیون ماهواره ای فارسی زبان در داخل ایران قرار دارد و این فعالیت نمی توانسته بدون آگاهی و حمایت حکومت صورت گرفته باشد.

اخیرا وزیران امور خارجه بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا با صدور بیانیه شدید اللحنی از دولت ایران خواستند به پارازیت اندازی بر برنامه های ماهواره ای و در نتیحه، اختلال در تبادل آزادانه اطلاعات خاتمه دهد.

شبکه های ماهواره ای مانع از توقف کامل خبر رسانی بعد از انتخابات شدند

وزیران خارجه اتحادیه اروپا هشدار دادند که در صورت بی اعتنایی ایران به این خواست، تدابیری را به اجرا خواهند گذاشت که از جمله می تواند مانع استفاده جمهوری اسلامی از خدمات ماهواره ای برای پخش برنامه های تلویزیونی بین المللی خود باشد.

اتحادیه اروپا همچنین برای قانع کردن چند شرکت عمده تامین کننده تجهیزات تلفن همراه برای خودداری از فروش این تجهیزات به ایران مذاکراتی را به جریان انداخته است.

مقامات اروپایی اقدام به پارازیت اندازی بر روی برنامه های ماهواره ای و اختلال در دسترسی کاربران به امکانات اینترنتی و تلفن همراه را که پس از انتخابات در ایران به کار گرفته شده ناقض حق دسترسی آزادنه مردم جهان به مبادله آزادانه اطلاعات دانسته است.

مشخص نیست که پاسخ ایران به درخواست اتحادیه بین المللی ارتباطات برای خاتمه دادن به پارازیت اندازی بر برنامه های تلویزیون های ماهواره ای چه خواهد بود.

این اتحادیه از نهادهای سازمان ملل است که در سال 1965 به منظور ایجاد هماهنگی در زمینه ارتباطات بین المللی تشکیل یافت.

از جمله وظایف این نهاد نظارت بر استفاده از طول موج های رادیویی، استاندارد کردن شیوه های مخابراتی و در مجموع، فراهم آوردن زمینه برخورداری بیشتر و مطلوبتر جهانیان از مبادله آزادانه اطلاعات است.

اعضای این اتحادیه را دولت های عضو سازمان ملل متحد و همچنین موسسات و نهادهای خصوصی و غیر دولتی فعال در زمینه ارتباطات تشکیل می دهند.

ممقلی - ایران - شیراز
یاسین برای خر خوندن
جمعه 6 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.