احتمال حمایت روسیه از تحریم بیشتر ایران؛ چین مذاکره را ترجیح می دهد

احتمال حمایت روسیه از تحریم بیشتر ایران؛ چین مذاکره را ترجیح می دهد

نمایی از تاسیسات غنی سازی نطنز

در حالی که روسیه از احتمال حمایت از تحریم های تازه علیه تهران سخن به میان آورده است، چین روز پنجشنبه بار دیگر اعلام کرد که برای حل مناقشه هسته ای جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی را بر تحریم ترجیح می دهد.

تازه ترین مواضع پکن و مسکو در قبال دور چهارم تحریم ها علیه ایران، پس از مذاکرات تلفنی روز چهارشنبه دیپلمات های بلندپایه آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه همراه با آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵، بیان می شود.

مارک لیال گرانت، سفیر بریتانیا، در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه تصریح کرد که به وی گفته شده چین به طور اصولی «موافقت» کرده است تا در مذاکرات پیرامون تحریم های تازه علیه ایران مشارکت کند.
در همین حال، آندره نسترنکو، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز پنجشنبه گفت: مسکو احتمال دارد از تحریم ها علیه ایران حمایت کند، اما این تحریم ها می بایست در راستای جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد: مسکو تمایل دارد که مناقشه هسته ای ایران از طریق دیپلماسی حل شود.

آندره نسترنکو افزود: «اگر پیشرفت محسوسی در این مسیر حاصل نشود ، نمی توانیم از احتمال به کار گیری فشار های بیشتر علیه ایران به همراه تحریم ها صرفنظر کنیم».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اضافه کرد: «اما چنین تحریم هایی می بایست به طور ویژه به جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای معطوف باشد، نه به سمت بخش مالی و اقتصادی این کشور هدف گیری شوند.»

کشورهای غربی در تلاشند تا تحریم های تازه ای را علیه ایران تصویب کنند اما این تلاش ها به دلیل مخالفت چین هنوز به نتیجه ای نرسیده است.

در همین زمینه، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده است که آمریکا برای کسب حمایت چین و روسیه از قطعنامه چهارم تحریم علیه ایران مجبور شده است تا بخش هایی از این پیش نویس را تعدیل یا حذف کند.


تاکید بر ادادمه گفت وگو

 در همین زمینه، کین گانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز پنجشنبه در نشست مطبوعاتی خود تاکید کرد که گفت وگو، باتوجه به سازگار بودن آن با منافع همه، همچنان «بهترین گزینه است و موجب ثبات و امنیت در منطقه می شود».

به رغم این که چین تاکنون به سه قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران رای مثبت داده است اما طی ماههای اخیر با تشدید این تحریم ها مخالفت کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین بدون اشاره به موضوع تحریم ها بیشتر ایران گفت: «رویکرد دیپلماتیک موثر ترین شیوه است».


بریتانیا، آمریکا، فرانسه و آلمان امیدوارند که چین با مذاکرات رو در رو با دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک درباره پیش نویس تازه تحریم ها علیه ایران موافقت کند.

در همین حال یک دیپلمات غربی موافقت چین با دور دیگر مذاکرات درباره تحریم های احتمالی علیه ایران را گام مثبتی ارزیابی کرده و می گوید چین بعد از نشست اعضای این گروه در ۱۶ ژانویه از حضور در این مذاکرات خودداری کرده است.

چین همراه با آمریکا، روسیه، بریتانیا و فرانسه از اعضای دایم شورای امنیت است و حق «وتو» دارد.

با این حال یک دیپلمات غربی پیش بینی کرده است که تحریم های تازه علیه ایران پیش از ماه ژوئن به تصویب نرسد.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.