جزئیات پذیرش پناهندگی ایرانیان توسط دولت آلمان

جزئیات پذیرش پناهندگی ایرانیان توسط دولت آلمان

حدود دو هفته پیش دولت آلمان اعلام کرد به نشانه همبستگی با مردم ایران تعدادی از پناه‌جویان ایرانی را که به دلیل شرایط سیاسی کشورشان را ترک کرده‌اند می‌پذیرد. اینکه این پذیرش شامل چه کسانی می‌شود و چگونه به اجرا درخواهد آمد، سوالاتی است که بخش فارسی دویچه وله از وزارت کشور آلمان و کارشناسان در امور پناهندگی پرسیده است.

یکی از اداره‌های پذیرش مهاجرت در آلمان

 پس از برگزاری انتخابات ریاست جهموری ایران در تابستان سال گذشته، تعداد زیادی از ایرانیان به خصوص روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی به دلیل شرایط سخت امنیتی حاکم در ایران به خارج از کشور پناه بردند. تعدادی از آنها توانسته‌اند خود را به کشور آلمان برسانند و تقاضای پناهندگی کنند.

"گابریل هرمانی" سخنگوی وزارت کشور آلمان روز ۸ مارس در کنفرانسی خبری در برلین با ابراز نگرانی از نقض حقوق بشر در ایران اعلام کرد که در حال حاضر با تقاضای بسیاری از ایرانیانی که در آلمان درخواست پناهندگی کرده‌اند موافقت شده است.

اما در عین حال شمار قابل توجهی از این افراد که به دلایل مختلف در ایران در معرض تهدید و سرکوب قرار داشتند، تنها در فرصتی کوتاه توانسته‌اند خود را به کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه و عراق برسانند و هم‌اکنون به ‌طور موقت در این کشورها به‌سر می‌برند. "گابریل هرمانی" در این باره افزود که این وزارتخانه قصد دارد با همکاری نزدیک‌تر با وزارت امور خارجه آلمان تعدای از این ایرانیان را به عنوان پناهنده در آلمان بپذیرد. انتخاب این افراد از سوی دولت آلمان با همکاری تنگاتنگ دفتر امور پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) صورت می‌گیرد.

حمید نوذری، مسئول کانون پناهندگان در برلین در مورد اظهارات سخنگوی وزرات کشور آلمان می‌گوید: «منظور وزارت کشور از خارج، ترکیه و شمال عراق است و از طرف دیگر اعلام کردند که این تصمیم شامل تمام متقاضیان نخواهد شد. یعنی موارد مشخصی که دلائل پناهندگی آنها برای دولت آلمان مدلل باشد، ‌پذیرفته می‌شوند.»

"موارد مشخص و مدلل" چیست؟

"هندریک لورگس"، یکی از سخنگویان وزارت کشور آلمان در واکنش به این سوال که منظور از "موارد مشخص و مدلل" چیست و شامل چه افرادی می‌شود گفت که نمی‌تواند پاسخی بدهد زیرا این موضوع همچنان در دست بررسی و هنوز تصمیم نهایی در مورد آن گرفته نشده است.

به طور کلی گرفتن پناهندگی در آلمان در سالهای اخیر بسیار دشوار شده است و متقاضی باید دلائل سیاسی محکمی را برای گرفتن پناهندگی ارائه دهد. ناهید کشاورز، مددکار امور پناهندگان در شهر کلن در مورد دلائل قابل پذیرش برای دریافت پناهندگی می‌گوید: «هر کسی باید دلائل شخصی خود را ارائه دهد یعنی هر فرد به طور مشخص باید توضیح دهد که به چه دلیل تحت فشار قرار گرفته، چگونه از شرایط سیاسی و اجتماعی لطمه دیده، تحت تعقیب قرار گرفته و مجبور به ترک کشور شده است.»

پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته زندگی شمار چشم‌گیری از افراد با سرعتی زیاد ناگهان تغییر کرد. این افراد که تعداد زیادی روزنامه‌نگار در بین آنها دیده می‌شود، مجبور شده‌اند در شرایطی بسیار دشوار و به‌طور اضطراری ایران را ترک کنند. به گفته حمید نوروزی، در سال گذشته میلادی بیش از چهار هزار ایرانی به دفتر امور پناهندگان سازمان ملل در ترکیه مراجعه و تقاضای پناهندگی کرده‌اند.

مقررات شنگن

بنا بر قوانین پناهندگی آلمان، تقاضای پناهندگی کسانی مورد بررسی قرار می‌گیرد که پیش از آمدن به آلمان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین در "کشورهای ثالث" نبوده باشند. کشورهای ثالث کشورهایی هستند که در فهرست وزارت کشور آلمان جزو کشورهای امن محسوب می‌شوند.

حمید نوذری نیز در این مورد می‌افزاید: « بنا بر قرارداد شنگن، پرونده افرادی که در دیگر کشورهای عضو این قرارداد توقف داشته‌اند، بدون بررسی به آنجا پس فرستاده می‌شود و این افراد بایستی در آن کشور درخواست پناهندگی کنند. ولی این قانون شامل حال کسانی که در کشورهایی مانند ترکیه و عراق هستند نمی‌شود.»

حمید نوذری به افرادی که از ایران خارج شده و در حال حاضر در کشورهای غیر اروپایی به سر می‌برند توصیه می‌کند که برای درخواست پناهندگی به سازمان‌های مدافع حقوق پناهندگان رجوع کنند، یا اینکه پرونده خود را به سفارت‌ یا کنسول‌گری آلمان ببرند.

dkdk - دانمارک - اسلیس
پدر سوخته ها ادای دایه مهربانتر از مادر را نمیخواد در بیاورید و کشورتان را دلسوز ایرانیان نشان دهید.ماها که سالهاست در خارج زندگی میکنیم هزاران بار دیده و شنیده ایم که خیلی از ایرانیان 5 یا 7 ساله بلاتکلیف در کمپ زندگی میکنند.در ضمن در المان نژاد پرست بیشتر از هر جای دیگه هست.من 3 سال در کمپ منتظر ماندم و غروبها تنها و دلشکسته بدون دوست و همدمی در بلاتکلیفی زجر فراوانی در غربت سرد کشیدم.
چهار‌شنبه 4 فروردین 1389

Esfahan Nesfe Jahan - آلمان - برلین
من برای هر کسی که به هر شکلی جان و اینده خود را از دست این دژخیمان نجات میدهد ارزوی موفقیت می کنم.
چهار‌شنبه 4 فروردین 1389

cat - اتریش - وین
dkdk - دوست من , غربت سرتاسر رنجه حتی اگه بهترین موقعیتهارو ادم داشته باشه موفق باشی
چهار‌شنبه 4 فروردین 1389

abay77 - آلمان - فرانکفورت
لطفا گول مقامات دولت آلمان رو نخورید و آلمان نیاین که حرومزاده ترین ملت دنیان که 2 بار جنگ جهانی را انداختند و هر کدومشون یه هیتلر تو وجودشون هست
چهار‌شنبه 4 فروردین 1389

sawalana - آلمان - برلین
من هشت سال بلاتکلیف بودم وسرآخرچون نتوانستندبادلایل منطقی پناهندگیم راردکنند دلایلی مسخره آوردندودرحالی که دردادگاه به علت تشنج عصبی روی زمین دست وپا میزدم ووکیل با دلایل پزشکی که یکی ازآنها 70درصدازکارافتادگی بودکه خوددولت آلمان به من داده بوداعلام کرد طبق قانون نمتوانید موکل من رادادگاهی کنید بدون سوال وجواب من را ردگردند به خدا من درایران هم چنین دادگاههای فاشیستی راندیده ام اینجا فقط به علت همکاری با دولت ایران کسانی راکه مخالف واقعی هستندبلاتکلیف نگه میدارندتا طبق قانون نتواننددرکشوردیگرپناهندگی بدهندوبه اصطلاح دراینجا علاف شونداما با چشم خودمان دیدیم کسانی که ازروزاول درسفارت ایران علنا رفت وآمدداشتند به شش ماه نرسید پناهندگی گرفتندوبا پاس آلمانی زیارت سوریه رفتندوتمام خانواده حزب اللهی شان هم به آلمان آمدند وپناهندگی گرفتندو حالا هم درحسینیه سفارت جمهوری اسلامی تبلیغ میکنند عزیزان فریب این فاشیستها رانخورید وارداینجا شدن یعنی انگشت نگاری وازدست دادن پناهندگی تمام اروپا .
پنج‌شنبه 5 فروردین 1389

sawalana - آلمان - برلین
درضمن تعدادبسیارزیادی ازایرانیان ده یادوازده سال است دراینجا بلاتکلیفند اگرراست میگویند بیایندبه آنها که سالها عمرشان دولت آلمان راتلف کرد وشانس زندگی درکشورهای دیگرراازآنان گرفت پناهندگی بدهند.
پنج‌شنبه 5 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.