نقش مذهب در مبارزه با HIV یکسان نبوده است
رهبران بلندپایه مذهبی جهان روز دوشنبه در اقدامی کم سابقه در هلند گرد هم آمدند تا طی کنفرانسی دو روزه به بررسی راههای ممکن برای مقابله با شیوع ویروس HIV - عامل بیماری ایدز - بپردازند.
سازمان دهندگان می گویند این نخستین بار است که رهبران بلند پایه مذهبی به این شکل گرد هم می آیند تا در مورد نقشی که آنها می توانند در مهار گسترش ایدز ایفا کنند، گفتگو کنند.
برخورد رهبران مذهبی با موضوع بیماری ایدز همواره مورد انتقاد قرار داشته است.
کلیسای رومن کاتولیک استفاده از کاندوم برای جلوگیری از شیوع این بیماری را مورد حمایت قرار نداده است و سایر گروه های مذهبی هم به آموزش پیروان خود برای جلوگیری از ابتلا به ایدز زیاد تمایلی نشان نداده اند.
در همین حال بعضی دیگر از جوامع مذهبی نقش مثبتی در زمینه آموزش و دادن آگاهی به پیروان خود بعهده داشته اند.
این کنفرانس که با شرکت رهبران ارشد مذاهب عمده جهان و نمایندگان سازمان ملل متحد برگزار می شود با این چالش روبروست که آیا می توان در نحوه برخورد مذاهب مختلف با مسئله بیماری ایدز تغییری بوجود آورد و اختلاف نظرهایی را که بین آنها وجود دارد از میان برداشت.
بسیاری معتقدند که علت شیوع بیماری ایدز عدم پیروی از اصول اخلاقی است و برخی دیگر بر این باورند که رهبران مذهبی باید به پیروانی که دچار این بیماری شده اند بدون در نظرگرفتن مسائل اخلاقی کمک کنند.
با وجود این، اشتراک نظر وجود دارد که رهبران مذهبی نقش مهمی در آموزش جوامع خود بعهده دارند و اگر چنین است در مورد استفاده از کاندوم در مبارزه با بیماری ایدز و دادن آگاهی به مردمشان چه روشی را در پیش خواهند گرفت.
اهمیت این کنفرانس مطمئنا در مطرح کردن این مسائل با گروه های مختلف مذهبی است و شرکت مقامات بلند پایه سازمان ملل متحد در این کنفرانس نشان می دهد که تا چه اندازه نقش و نفوذ رهبران مذهبی در مبارزه با شیوع بیماری ایدز مورد شناسائی قرار گرفته است.
کریستوفر لاندو - خبرنگار بی بی سی در امور مذهبی
|