نایب رئیس مجلس: عدم اجرای قانون یارانه ها تخلف محسوب می شود

نایب رئیس مجلس: عدم اجرای قانون یارانه ها تخلف محسوب می شود

باهنر: عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تخلف محسوب می شود

نایب رئیس مجلس ایران خودداری دولت از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه را تخلف دانسته است.

روز دوشنبه، 2 فروردین (22 مارس)، محمد رضا باهنر، نایت رئیس مچلس، در اشاره به مناقشه اخیر تعدادی از اعضای اقتصاددان مجلس و محمود احمدی نژاد گفت که دولت باید قانون هدفمند یارانه ها را که به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسیده اجرا کند و افزود "عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تخلف محسوب می شود."

آقای باهنر، که در مصاحبه ای با خبرگزاری کار ایران - ایلنا - سخن می گفت افزود که مناقشه اخیر مختص به ا قتصاددانان مجلس و دولت نیست.

شامگاه جمعه، محمود احمدی نژاد در سخنانی قانون هدفمند کردن یارانه ها را که پس از اصلاحاتی در لایحه پیشنهادی دولت از تصویب مجلس گذشت "به ضرر مردم" توصیف کرد و گفت که دولت این مصوبه را اجرا نمی کند و خواستار برگزاری همه پرسی برای تعیین تکلیف اختلاف بین مجلس و دولت شد.

آقای باهنر گفت که مجلس بیش از یک سال و نیم روی لایحه هدفمند کردن یارانه ها کار کرد و ضمن تاکید بر اجرای این برنامه، زمان حذف یارانه ها از سه سال - که خواست دولت بود - به پنج سال افزایش داد و "دولت را موظف کرد که این طرح هدفمند سازی یارانه ها را پنج ساله اجرا کند."

آقای باهنر در مورد منابع مالی اجرای این لایحه گفت که مجلس با بحث و بررسی های مختلف در مورد سال اول اجرای قانون، "یک عدد طبیعی را که 20 هزار میلیارد تومان است" تصویب کرد که در قانون بودجه هم آمده است.

دولت در لایحه پیشنهادی خود، درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانه ها در سال اول را 40 هزار میلیارد تومان درنظر گرفته بود که با مخالفت مجلس روبرو شد.

نایب رئیس مجلس در این مصاحبه در پاسخ به سئوالی در این مورد که چه تضمینی وجود دارد که دولت مصوبه مجلس را در سال جاری اجرا کند گفت که "براساس قانون، رئیس جمهوری موظف است که این طرح را اجرایی کند و در این موضوع نیز مجلس همه راه های قانونی را طی کرده است."

پیشنهاد 'توجیه ناپدیر' دولت

برخی منتقدان احمدی نژاد او را به بهانه جویی برای خودداری از حذف یارانه ها متهم کرده اند

آقای باهنر افزود "پیش بینی شده که در صورت عدم اجرای این طرح در سال اول، در سال های بعدی این طرح مسکوت بماند."

نایب رئیس مجلس نظر محمود احمدی نژاد در مورد سقف چهل هزار میلیارد تومانی برای این لایحه را "غیر قابل توجیه" توصیف کرد و گفت که "این امر باعث شتاب بالای تورم و فشار بر اقشار مختلف جامعه می شد."

براساس لایحه پیشنهادی دولت، در سال اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، مقدار بیشتری از یارانه ها حدف و در نتیجه، عواید بیشتری از این راه نصیب دولت می شد که قرار بود بخشی از آن در میان مصرف کنندگان توزیع و بقیه به مصارف دیگر مورد نظر دولت می رسید.

نایب رئیس مجلس گفت که اگرجه در صورت مصلحت، مجلس می تواند به لحاظ محتوایی این قانون را اصلاح کند اما "در حال حاضر، ضرورتی بر اصلاح قانون در این خصوص نیست."

پیشتر، گزارش شده بود که ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفته است که رایزنی هایی برای حل اختلاف با دولت در جریان است و قرار است مجلس با تصویب یک طرح دو فوریتی، برای تامین نظر دولت اقدام کند.

سخنان محمود احمدی نژاد در مورد نحوه تصویب لایحه هدفمند سازی یارانه ها و رجوع به همه پرسی برای حل اختلاف دولت با مجلس، که در یک برنامه تلویزیونی ابراز شد، واکنش تند تعدادی از نمایندگان مجلس را در پی داشته است.

آقای احمدی نژاد در این برنامه تلویزیونی اقتصاددانان مخالف نظر دولت را به ناآگاهی و بی اطلاعی متهم کرده بود.

در واکنش به این سخنان، سه تن از نمایندگان اقتصاددان مجلس هشدار دادند که وی "حق سرپیجی از قانون مصوب مجلس را ندارد" و از سازمان رادیو و تلویزیون دولتی خواستند فرصت پاسخگویی در اختیار آنان قرار دهد اما هنوز پاسخی به این تقاضای خود دریافت نکرده اند.

اختلاف مجلس و دولت

آیت الله خامنه ای پیشتر خود را طرفدار دیدگاههای احمدی نژاد توصیف کرده بود

از زمان برگزاری انتخابات مناقشه برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری، شماری از منتقدان و مخالفان محمود احمدی نژاد، از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت، و مهدی کروبی و میرحسین موسوی، نامزدهای این انتخابات، خواستار فرصت تلویزیونی برای پاسخگویی به اظهارات محمود احمدی نژاد و هواداران او شده اند اما این نخستین بار است که نمایندگان اصولگرای مجلس چنین امکانی را مطالبه می کنند.

معمولا در گذشته، حل و فصل اختلافات بین مجلس و دولت بر عهده مجمع تشخیص مصلحت قرار می گرفت اما به نظر می رسد که دولت در این مورد به خصوص مایل به استفاده از این مجرای قانونی نیست.

همزمان، خبرگزاری مهر گزارش کرده که الیاس نادران، یکی از سه نماینده اقتصاددان مجلس، ضمن ابراز امیدواری در مورد اجرای قانون مصوب مجلس، ارسال مناقشه مجلس به دولت به مجمع تشخیص مصلحت را بعید دانسته است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، که هدف انتقاد شدید محمود احمدی نژاد و طرفدارانش قرار داشته و از منتقدان سیاست اقتصادی دولت محسوب می شود، ریاست مجمع تشخیص مصلحت را برعهده دارد.

به گزارش مهر، آقای نادران به اظهارات آیت الله علی خامنه ای در مورد لزوم همکاری مجلس و دولت در زمینه قانون هدفمند کردن یارانه ها اشاره کرده و گفته است که مجلس تا کنون "بیشترین همکاری را با دولت داشته و اکنون نوبت دولت است که به قانون عمل کند."

آیت الله علی خامنه ای در خطبه های نماز جمعه پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری، خود را از طرفداران دیدگاه های اقتصادی محمود احمدی نژاد توصیف کرد و در برابر منتقدان دولت، به حمایت از رئیس جمهوری پرداخت.

از زمان طرح موضوع حذف یارانه ها، که دولت نام هدفمند کردن یارانه ها را برآن نهاده، محمود احمدی نژاد در چند مورد تهدید کرده است که اگر در این زمینه، به تمامی نظرات دولت عمل نشود، از اجرای این برنامه خودداری خواهد ورزید.

برخی از منتقدان آقای احمدی نژاد این نظر را مطرح کرده اند که این نوع تهدیدها نشانه آن است که محمود احمدی نژاد در جستجوی بهانه ای برای خودداری از اجرای برنامه حذف یارانه هاست اما مایل است مسئولیت آن را به مجلس نسبت دهد.

golagha - انگلستان - منچستر
اگه بزان این کار صورت بگیره خیلی عای میشه دوستان از نظر مادی نمیگم بعدن مردم می فهمند که هر ایرانی از ایران سهمی داره که هیچ وقت بهشون تعلق نگرفته بوده اگه بزارنننننننننننننننننننن
سه‌شنبه 3 فروردین 1389

golagha - انگلستان - منچستر
حق مردم رو بخوان بدن تخلف حساب مشه چه قد رو دارنااا
سه‌شنبه 3 فروردین 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
golagha - انگلستان - منچستر .واقعا حق مردم ایران14000تومان ماهانه است?این پول چند پوند میشود?خودت با حدود 10پوند چه میتوانی بکنی?لطفی بکن و جواب بده.
سه‌شنبه 3 فروردین 1389

دربه در - ایران - تهران
golagha - انگلستان - منچستر. نشستی کنج عافیت میگی لنگش کن میدونی تو این خراب شده چه خبره ؟. میدونی تورم و گرانی چه جور امان مردم و بریده و چه سفره ها که خالی شده و چه شرافت ها برای 3 شیفت کار لگد مال میشه تازه اگه شغلی باشه ؟. از نظر تئوری همه میدونن که این کار درسته البته برای اقتصتد کشورهایی که در تحریم نیستن و پایه های اقتصاد و سالم کردن و از انحصار خارج کردت و به بازارهای جهان دسترسی دارن . تو میدونی تو ایران خط فقر1300000هزارتومن هست ولی حقوق پایه 280000هزار تومن میدونی الان 70درصد مردم زیر خط فقر دست و پا میزنن . لطفا اقتصاد سرطانی ایران و مطالعه کن یعد نظر در کن !!!
پنج‌شنبه 5 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.