واردات نفت چین از ایران ۴۰ درصد کاهش یافت

واردات نفت چین از ایران ۴۰ درصد کاهش یافت

همزمان با تشدید فشار کشورهای غربی بر پکن براى موافقت با دور تازه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، گزارش‌ها حاکی است که میزان واردات نفت چین از ایران در دو ماهه اول سال جارى میلادی حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

گزارش داده هاى مصرف نفت از سوى چین در روز دوشنبه نشان مى‌دهد، ایران که در سال گذشته سومین تأمین‌کننده بزرگ نفت خام این کشور بوده است طى دو ماه نخست سال ۲۰۱۰ پس از روسیه به مقام چهارم سقوط کرده است.

بر اساس این گزارش، ایران در این دو ماه دو میلیون و ۵۳۰ هزار بشکه نفت خام به چین صادر کرده است که نشانگر ۳۷.۲ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۰۹ است.

این کاهش در حالى صورت مى‌گیرد که میزان واردات نفت خام چین از عربستان سعودى، بزرگترین صادرکننده نفت به این کشور، در همین دوره ۵.۴ درصد و از کشورهاى آنگولا و روسیه نیز به ترتیب ۷۱.۶ و ۵۰.۸ درصد رشد داشته است.

خبرگزارى رویترز در گزارشى مى‌گوید که تنها واردات نفت خام چین از ایران کاهش نشان مى‌دهد و این رخداد زمانى روى مى‌دهد که کشورهاى غربى از پکن خواسته‌اند تا با قطعنامه چهارم تحریم شوراى امنیت سازمان ملل علیه برنامه اتمى تهران موافقت کند.

چین یکى از پنج کشور عضو دائم شوراى امنیت سازمان ملل است که همراه با آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان در گروه پنج به علاوه یک نحوه اقدام علیه فعالیت‌هاى هسته‌اى ایران را بررسى مى‌کند.

به رغم کاهش صادرات نفت ایران به چین، تحلیلگران مى‌گویند که اطلاعات دو ماهه نمى‌تواند نشانگر روند خاصى باشد و احتمال دارد که کاهش واردات نفت از ایران به دلیل وضعیت بازار باشد.

یک تحلیلگر بازار نفت در پکن مى‌گوید: «من هیچ فشار سیاسى براى قطع واردات از ایران نمى‌بینم. اگر چنین چیزى وجود داشته باشد، ما باید آن را حس کنیم. آمارهاى ما همچنان ثابت است.»

این تحلیلگر نفتی، که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته است: «به نظر من قیمت‌ها مى‌تواند عامل مهمى در این زمینه باشد.»

با این حال، استفانى کلاینه آلبرانت، از گروه بحران بین‌المللى اعتقاد دارد که «هنوز زود است که بگوییم این مسئله نشانگر روند خاصى است، اگر این کاهش ادامه پیدا کند آن مى‌تواند نشانه‌اى از ضعیف شدن مناسبات چین با ایران باشد.»

وى افزود: اگر این کاهش ادامه یابد «مى‌تواند حاکى از آن باشد که چین در حال آماده کردن خود با پیامدهاى تحریم‌ها از طریق تنوع بخشیدن به منابع نفتى خود است.»

کشورهاى غربى اعلام کرده‌اند که به دلیل امتناع ایران از همکارى با جامعه بین‌المللى بر سر برنامه هسته‌ایش خواهان اعمال تحریم‌هاى جدید، از جمله علیه شعب بانک‌هاى ایرانى در خارج، هستند ولى برنامه‌اى براى تحریم نفتى یا صادرات بنزین به ایران ندارند.

چین همراه با روسیه همواره با تشدید تحریم‌هاى ایران مخالفت کرده است و مى‌گوید که خواهان حل و فصل مسالمت‌آمیز برنامه هسته‌اى ایران از طریق دیپلماسى و مذاکره است. پکن یکى از بزرگترین شرکاى تجارى ایران و از صادرکنندگان عمده کالا به این کشور است.

گزارش داده‌هاى نفتى چین حاکى است که میزان واردات نفت خام این کشور در دو ماهه اول سال جارى با ۴۵.۹ درصد افزایش به ۳۵.۶ میلیون تن رسیده است. این آمار بیانگر بازگشت سریع اقتصاد چین به وضعیت با ثبات‌ترى نسبت به دو سال گذشته است.

hamid_ad - دبی - دبی
چین یه اقتصاد نو ظهور درجه یک هست. اگه برادران چینی‌ هم دست از حمایت ما بردارند سایر اقتصاد‌های نو ظهور درجه دوم مثل برزیل و ترکیه با ما خواهند بود چون که عنایت ولی‌ عصر شامل ملت انقلابی ایران شده و با رهبری نایب بر حقش دنیا را مدیریت می‌کنیم تا اوباما اینا بیان لنگ بندازن و واحد ورلد منیجینگ رو پیش تحفه آرادان پاس کنند
دوشنبه 2 فروردین 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
مرگ بر چین و روسیه مه بخاطر نفع خود حاضرن همه ایرانی هارا با اسلحه اخوندی شون بکشند.
دوشنبه 2 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.