آیپک در پی تحریم فلج کننده ایران در واشنگتن

آیپک در پی تحریم فلج کننده ایران در واشنگتن

هنوز معلوم نیست که باراک اوباما در کنفراس امسال آیپک سخنرانی کند

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) تحریم های "فلج کننده" ایران، بهبود روابط دولت های اوباما و نتانیاهو و نیز اطمینان از ادامه کمک سالیانه سه میلیارد دلاری ایالات متحده به اسرائیل را در دستور کار کنفرانس امسال خود در واشنگتن قرار داده است.

این کنفرانس سه روزه، یکشنبه، یکم فروردین (۲۱ مارس) در پایتخت آمریکا برگزار می شود.

انتظار می رود که حدود ۷۵۰۰ نفر از اعضای بزرگ ترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا، در کنفرانس آیپک شرکت کنند.

مدارک داخلی این گروه که به رسانه های گروهی درز کرده، نشان می دهد که اعضای آیپک طی سه روز آینده برای تصویب تحریم های "فلج کننده" کنگره علیه ایران تلاش خواهند کرد.

مجالس نمایندگان و سنا طرح تحریمی گسترده ای را تصویب کرده اند که شامل تحریم بنزین وارداتی ایران نیز می شود. این طرح در نظر دارد شرکت هایی که تجهیزات شنود مکالمات تلفنی و کنترل اینترنت در اختیار ایران قرار می دهند را هم تحریم کند.

کمیته ای از اعضای ارشد کنگره به زودی مذاکره برای ادغام و تطبیق نهایی طرح های سنا و مجلس نمایندگان را آغاز خواهد کرد.

هاورد برمان، رئیس دموکرات کمیته سیاست خارجه مجلس نمایندگان روز جمعه (۱۹ مارس) اعلام کرد که مصوبه نهایی در ظرف چند هفته آینده آماده و برای امضا به باراک اوباما، رئیس جمهوری ارائه خواهد شد.

این نماینده ایالت کالیفرنیا گفت: "عقربه ساعت اتمی ایران در گردش است و مردم آن رنج می کشند. جهان باید متوجه باشد که صبر آمریکا محدود است و زمان انتظار، در حال بسر آمدن است".

منتقدان می گویند که تحریم بنزین وارداتی ایران تاثیری بر جمهوری اسلامی ندارد و مردم عادی را تحت فشار قرار خواهد داد.

آیپک می خواهد کمیته یاد شده "هر چه سریعتر" مصوبه نهایی تحریم ها را آماده کند.

کلینتون بر تحریم سپاه پاسداران و دولت احمدی نژاد تاکید دارد

این گروه لابی همچنین درصدد ترغیب اعضای کنگره به ارسال نامه ای به باراک اوباما برای اجرای فوری تحریم های "فلج کننده" علیه ایران است.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، اولین مقام ارشد دولت اوباما بود که سال گذشته از واژه تحریم "فلج کننده" درباره ایران استفاده کرد.

با این همه، وزارت امور خارجه آمریکا در ماه فوریه امسال اعلام کرد که در پی اعمال چنین تحریم هایی نیست، بلکه خواهان فشار بر جمهوری اسلامی برای تغییر خط مشی هسته ای این کشور است.

رفع تنش

اعضای آیپک همچنین اعضای کنگره را تشویق خواهند کرد از دولت اوباما بخواهند که "بطور خصوصی" تنش اخیر با دولت نتانیاهو را برطرف کند.

شماری از اعضای ارشد کنگره در پی تلاش های آیپک، در حال امضای توماری در این رابطه هستند.

امضای استنی هویر- رهبر اکثریت دموکرات در مجلس نمایندگان، هاورد برمان- رئیس دموکرات کمیته سیاست خارجه مجلس نمایندگان و سناتور دموکرات باربارا باکسر- رئیس کمیته اطلاعاتی سنا در این تومار که بطور جداگانه در سنا و مجلس نمایندگان مطرح شده است، دیده می شود.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قرار است که برای شرکت در کنفرانس آیپک به واشنگتن سفر کند.

بر اساس گزارش ها، او با هیلاری کلینتون دیدار خواهد کرد، اما هنوز روشن نیست که باراک اوباما حاضر به ملاقات با وی بشود.

تصمیم دولت نتانیاهو در اعلان خبر ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی جدید در بیت المقدس شرقی زمانی که جو بایدن، معاون اوباما، در اسرائیل بود و برای احیای مذاکرات صلح تلاش می کرد، خشم آمریکا را برانگیخت.

دولت باراک اوباما این اقدام را صراحتا محکوم کرد و آن را توهین آمیز دانست.

آیپک تصمیم دولت اسرائیل را حادثه ای تاسف بار دانسته، ولی درباره انتقاد علنی دولت اوباما و تحت فشار گذاشتن اسرائیل بطور جدی ابراز نگرانی کرده است.

نخست وزیر اسرائیل روز جمعه در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه آمریکا تمهیداتی را برای اعتمادسازی و احیای گفتگوهای صلح با فلسطینی ها پیشنهاد کرد.

انتظار می رود که این دو در حاشیه اجلاس آیپک در اینباره به گفتگوهای خود ادامه دهند.

هیلاری کلینتون یکی از سخنرانان این کنفرانس است. مقام های ارشد کنگره نیز در این کنفرانس حاضر خواهند شد و سخنرانی خواهند کرد.

زیپی لیونی، از سیاستمداران مخالفت دولت نتانیاهو و اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل هم برای کنفرانس آیپک به واشنگتن سفر می کنند.

کمک مالی آمریکا

دولت اوباما برای سال مالی آتی (۲۰۱۱) که در ماه اکتبر امسال آغاز خواهد شد، از کنگره خواسته است که سه میلیارد دلار برای طرح های مختلف کمک به اسرائیل اختصاص دهد.

آیپک تلاش می کند که کنگره با طرح های یاد شده موافقت کند و بودجه آن ها را کنار بگذارد.

منتقدان آیپک این گروه را متهم کرده اند که بجای پیشبرد منافع بلندمدت اسرائیل بر پیشبرد اهداف جناح راست از جمله حزب لیکود تلاش می کند.

گروه های لابی لیبرال یهودیان در آمریکا از جمله گروه "جی استریت" از موضع آیپک در قبال روند صلح خاورمیانه حمایت نمی کنند.

"جی استریت" به ویژه از فشار اخیر آمریکا بر دولت نتانیاهو حمایت کرده است.

sobhanjan - امارات - ابوظبی
خداتوفیقتونبده بلکه سال89ایرانی پاک داشته باشیم
یکشنبه 1 فروردین 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
ایران احتیاج به تحریم شدید داره. هرچی شدیدتر بهتر.
یکشنبه 1 فروردین 1389

Pezhman - اتریش - وین
تحریم نفتی مانند اعتصاب شرکت نفت علیه رژیم است.است.وفشار آن درچند ماه اولیه بیشتر بر رژیم غاصب است.واگربخواهد لجاجت ورزیده ,روش همیشگی و تروریستیش را دنبال کند.باید جوابگوی مردم خشمگین درسطح کل کشور باشد. تحریم صادرات مهم است و نه واردات.اولی بشتر به رژیم غاصب و دومی بیشتر به مردم فشار وارد میآورد
دوشنبه 2 فروردین 1389

habibollah - ایران - تهران
به نظرمن بهترین تحریم اینه که اجازه ندن مقامات ایرانی بامقامات خارجی دیداروگفتگوکنن.به عبارتی مانع ازورود مقامات ایرانی به هرکشوری باشن.
دوشنبه 2 فروردین 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.