هیلاری کلینتون عید نوروز را تبریک گفت
هیلاری کلینتون عید نوروز را تبریک گفت
|
کلینتون بعد از اوباما نوروز را تبریک گفت |
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، با صدور بیانیه ای نوروز را به ایرانیان و مردم دیگر کشورهایی که این عید را جشن می گیرند، تبریک گفته است.
او روز شنبه (۲۰ مارس) اعلام کرد: "به نمایندگی از طرف مردم آمریکا بهترین آروزها را به تمام کسانی که در سراسر دنیا نوروز را جشن می گیرند، تقدیم می کنم".
کلینتون گفت: "نوروز برای ایرانی ها، افغان ها، کردها، آذری ها و مردم آسیای میانه آغاز سال جدید و مملو از وعده ها و فرصت های تازه است".
خانم کلینتون همچنین نوروز را فرصتی برای یادآوری این موضوع دانست که آینده ای صلح آمیز و پر رونق، آرمان مشترک همه انسان هاست و حقوق بشر و آزادی های اساسی حق مسلم انسان هاست.
برآورد می شود بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در ایران، افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، کردستان عراق، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه نوروز را جشن می گیرند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، نیز در پیامی ویدئویی به مناسبت فرارسیدن نوروز این عید را به مردم ایران تبریک گفته است.
آقای اوباما در دومین پیام نوروزی خود گفت که پیشنهاد آمریکا برای گفتگوی مستقیم با حکومت ایران همچنان پابرجاست و این دولت ایران بود که طی سال گذشته، منزوی ساختن خود را برگزید.
مجلس نمایندگان آمریکا دوشنبه گذشته قطعنامه ای را تصویب کرد که ضمن به رسمیت شناختن اهمیت تاریخی و فرهنگی نوروز به عنوان قدیمی ترین عید ایرانی ها، این روز را همه افرادی که آن را جشن می گیرند، تبریک گفت.
اقدام مشابهی در مجلس سنای آمریکا در حال انجام است.
سناتور جان کری، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا، روز جمعه با انتشار بیانیه ای، فرارسیدن نوروز را به ایرانی تبارهای آمریکا تبریک گفت و آن را فرصتی برای نو شدن و ایجاد امید نام برد.
|
|
|
|
|
|
