رفسنجانی و مجلس خبرگان رهبری؛ رئیسی در آستانه برکناری؟

رفسنجانی و مجلس خبرگان رهبری؛ رئیسی در آستانه برکناری؟

آقای هاشمی رفسنجانی در نشست خبرگان دوباره نظرش را در باره رسیدگی به خانواده های آسیب دیده در حوادث بعد از انتخابات تکرار کرد

هفتمین اجلاس دوره چهام مجلس خبرگان در روزهای چهارم و پنجم اسفند در حالی برگزار می شود که اکبرهاشمی رفسنجانی رییس فعلی مجلس خبرگان رهبری با دور تازه ای از حملات حامیان دولت و رسانه های نزدیک به آن قرار گرفته است.

اجلاس هفتم خبرگان که در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار می شود دو سخنران ویژه نیز خواهد داشت.

به گفته حجت الاسلام احمد خاتمی از اعضای هیات رییسه مجلس خبرگان روز سه شنبه چهارم اسفند منوچهرمتکی برای اعضای این مجلس در باره مسائل خارجی سخنرانی می کند و محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران نیز چهارشنبه پنج اسفند گزارشی در خصوص « امنیت داخلی » ارائه خواهد کرد.

این اجلاس نیز به مانند سایر جلسات مجلس خبرگان رهبری غیرعلنی است و علاوه بر سخنرانی اکبر هاشمی رفسنجای رئیس مجلس خبرگان رهبری، شانزده تن از اعضای مجلس خبرگان نیز در آن نطق های 15 دقیقه ای خواهند داشت.

شدت گرفتن حملات حامیان دولت علیه رفسنجانی

در آستانه هفتمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان روزنامه "وطن امروز" نزدیک به محمود احمدی نژاد و برخی دیگر از رسانه های نزدیک به دولت در روزهای اخیر اخباری در مورد احتمال برکناری اکبرهاشمی رفسنجانی از ریاست مجلس خبرگان در اجلاسیه هفتم منتشر کرده اند.

گروهی غیررسمی در قم با نام"ستاد مردمی سلسله نشست های بصیرت" نیز چندی پیش با انتشار اطلاعیه در برخی از مساجد قم خواستار برکناری آقای رفسنجانی صرف نظر از"موانع آیین نامه داخلی و خارجی" مجلس خبرگان شد.
این گروه که اطلاعیه آن از سوی رسانه های حامی دولت منتشر شد به طور تلویحی برکناری اکبر هاشمی رفسنجانی را خواسته آیت الله خامنه ای اعلام کرد و افزود:"پیرو سخنان مقام رهبری ضمن قدردانی از عملکرد سابق آقای هاشمی و پرهیز از توهین و تهمت به ایشان، تنها از ایشان می خواهیم به سوالات جدی و روشن و بی جواب مردم درباره عملکرد خود از گذشته تاکنون جواب دهد."

برخی از حامیان و رسانه های نزدیک به دولت در آستانه اجلاس خبرگان بر حجم حملات خود به اکبرهاشمی رفسنجانی افزوده اند و همزمان غلامحسین محسنی اژه ای نیز هفته گذشته بدون نام بردن از آقای رفسنجانی گفت:"در بعد از انقلاب و حتی در حال حاضر برخی از بزرگان گرفتار زن و بچه خود ‌هستند."

حملات مجدد رسانه ای به اکبرهاشمی رفسنجانی با انتشار سرمقاله ای به قلم حسین شریعتمداری نماینده آیت الله خامنه ای در روزنامه کیهان در اول اسفند اوج گرفت.

او کمتر از 3 روز به برگزاری اجلاسیه هفتم مجلس خبرگان، آقای رفسنجانی را متهم کرد که با همکاری حسن روحانی و محسن رضایی در حین رسیدگی به طرح نظام انتخاباتی درصدد است تا شورای نگهبان را از گردونه تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات حذف و "راه نفوذ دشمنان" را به پست های حساس کشور هموار کند.

کیهان با اشاره به ارجاع این طرح از سوی آیت الله خامنه ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام و تاکید بر اینکه اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی با "لفاظی" در نگارش طرح قصد "دور زدن قانون اساسی" را دارند، به طور تلویحی آنها را به دور زدن رهبر جمهور اسلامی نیز متهم کرد.

آیت الله محمد تقی مصباح یزدی عضو مجلس خبرگان نیز در تازه ترین اظهاراتش اکبر هاشمی رفسنجانی را بخشی "جریان فتنه" خواند.

او با اشاره به اینکه در حوادث پس از انتخابات "نیازی به تقلید از ولی فقیه نیست" و تاکید براینکه "بالاتر از سیاهی رنگی نیست"، در باره "تفکیک جریان معترض پس از انتخابات و جریان هاشمی" گفت که در مورد اکبرهاشمی رفسنجانی هم"بعد از جریان عاشورا و عکس‌العمل‌هایی که انجام گرفت، ابهامی باقی نماند."

اما غلامعلی حدادعادل عضو مجلس شورای اسلامی، و از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی همزمان با شدت گرفتن تهاجم به رییس مجلس خبرگان گفت:"ایشان در انقلاب سابقه دارد و در طول این 30 سال شاهد بودیم در کنار رهبری بودند و توصیه رهبری و سایران این است که حرمت آقای هاشمی حفظ شود."

آقای حدادعادل از سوی دیگر نظر مثبت آیت الله خامنه ای در مورد اکبر هاشمی رفسنجانی را مشروط کرد و گفت:"البته طرف دیگر خود آقای هاشمی بوده و بستگی دارد هاشمی خود چه تصمیمی بگیرد، اما در کل نقاط مثبت آقای هاشمی در کارنامه عملکرد او پیش و پس از انقلاب اسلامی و در جریان اخیر، بیشتر بوده است."

تهدید به"برکناری اکبرهاشمی رفسنجانی از ریاست مجلس خبرگان" در اجلاسیه هفتم درحالی صورت می گیرد که انتخاب رییس این مجلس در دستور کار اجلاسیه هفتم قرار ندارد.

به نظر می رسد که چنین تهدیدی با اهدافی دیگر صورت می گیرد. حجت الاسلام عباس کعبی عضو همزمان شورای نگهبان و مجلس خبرگان که خود از حامیان دولت است، چهاردهم بهمن ماه با اشاره به اینکه در اجلاس قبلی"از ریاست خواستیم حمایت بیشتری از رهبری داشته باشد و آن را نیز رسانه‌ای کند"، گفت:"آقای هاشمی مدتی است که از رهبری حمایت می ‌کند و آن را نیز رسانه‌ای کرده است و بیان داشتند راه حل مشکلات باید از طریق رهبری باشد".

آقای کعبی افزود که در هفتمین اجلاس مجلس خبرگان"ما قسمت دوم را از آقای هاشمی می ‌خواهیم که مرزهای خود را با سران فتنه به روشنی بیان کند و در مقابل آنها با شفافیت موضع بگیرد و مرزهای جدی درخصوص این آقایان ایجاد کند."

حجت الاسلام کعبی گفت:"دشمنان می ‌خواهند برخی از خواص، حامیان پشت پرده‌ جریان فتنه باقی بمانند که در این اجلاس از آقای هاشمی می خواهیم موضع خود را نسبت به این افراد شفاف بیان کند."

مشکل مخالفان رفسنجانی در مجلس خبرگان

مشکل مخالفان ریاست اکبرهاشمی رفسنجانی برای برکناری او از ریاست مجلس خبرگان اما"نداشتن اکثریت" و "فقدان رقیبی هم وزن" او در این مجلس است.

آقای رفسنجانی علاوه بر سوابق انقلابی و نزدیکی به آیت الله خمینی در هر چهار دوره مجلس خبرگان عضویت داشته و نقش قابل توجهی در انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری داشته است.

علاوه براین او در انتخابات دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری از میان 16 نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رتبه اول را با 1 میلیون 564 هزار و 197 رای کسب کرد. آیت الله محمد امامی کاشانی با 1 میلیون و 27 هزار و 767 رای و حتی آیت الله مشکینی رییس پیشین مجلس خبرگان که در مرداد سال 86 درگذشت با 1 میلیون و 15 هزار و 500 رای به ترتیب در رتبه های دوم و سوم پس از آقای رفسنجانی قرار گرفتند.

محمد یزدی، احمد جنتی و محمد تقی مصباح یزدی سه روحانی نزدیک به جریان حامی دولت نیز با فاصله بیش از 500 هزار رای در رتبه های چهارم تا ششم انتخابات خبرگان در تهران قرار گرفتند.

در کل کشور نیز تنها آیت الله محمود هاشمی شاهرودی که از استان خراسان به مجلس خبرگان راهیافت توانست با کسب 1 میلیون و 324 هزار و 986 رای در میان تمام اعضای دوره چهارم مجلس خبرگان با اختلاف نزدیک به 250 هزار رای پس از اکبر هاشمی رفسنجانی قرار گیرد.

محمد یزدی دومین امید جناح نزدیک به دولت نیز در اجلاس اسفند 87 مجلس خبرگان برای ریاست مجلس خبرگان با اکبرهاشمی رفسنجانی رقابت کرد اما نتایج این رقابت نیز برای مخالفان آقای رفسنجانی شکست دیگری بود.

مجلس خبرگان تا پیش از حوادث مربوط به انتخابات اخیرریاست جمهوری دارای اکثریتی از روحانیان محافظه کار بود.

اگرچه در جریان انتخابات دوره چهارم که آذر سال 85 برگزار شد، گروهی از شاگردان و نزدیکان آیت الله محمد تقی مصباح یزدی روحانی تندرویی که از او به عنوان پدرمعنوی تیم محمود احمدی نژاد نام برده می شود، در ائتلافی با نام "نخبگان حوزه و دانشگاه" با انتشار فهرستی منهای اکبرهاشمی رفسنجانی برای ورود به مجلس خبرگان تلاش کردند، اما برخی از آنها رد صلاحیت شده، برخی نتوانستند به مجلس خبرگان راه یابند، و تعداد کمی از جمله خود آقای مصباح یزدی با آراء کم به مجلس راه یافتند.

روزنامه جمهوری اسلامی هفته ای پس از انتخابات دوره چهارم مجلس خبرگان در سرمقاله ای این گروه را به "برنامه ریزی سازماندهی شده" و"حرکت خزنده" برای در اختیار گرفتن مجلس خبرگان متهم و تاکید کرد که "توطئه" این گروه با تدبیر آیت الله خامنه ای خنثی شده است.

با ناکامی حامیان تندرو دولت در کسب اکثریت مجلس خبرگان بود که پس از درگذشت آیت الله مشکینی، در اجلاس شهریور 86 احمد جنتی به امید اول مخالفان آقای رفسنجانی تبدیل شد، اما پس از رقابت بر سر ریاست مجلس خبرگان با کسب 34 رای در مقابل 41 رای از اکبر هاشمی رفسنجانی شکست خورد.

محمد یزدی دومین امید جناح نزدیک به دولت نیز در اجلاس اسفند 87 مجلس خبرگان برای ریاست مجلس خبرگان با اکبرهاشمی رفسنجانی رقابت کرد اما نتایج این رقابت نیز برای مخالفان آقای رفسنجانی شکست دیگری بود چنان که محمد یزدی تنها 26 رای از آراء 79 عضو حاضر مجلس خبرگان را کسب کرد، اما آراء آقای رفسنجانی این بار با افزایش مواجه شد و از 41 رای به 51 رای رسید.

آیت الله یزدی پس از این شکست، پیروزی اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان را طبیعی دانست و به خبرنگاران گفت"من یقین داشتم که آرای اکثریت مال ایشان است، اما برای اینکه صدق انتخاب پیش بیاید کاندیدا شدم."

به رغم این اظهارات اما آیت الله یزدی در جریان انتخابات ریاست جمهوری امسال و حوادث پس از آن حملات دنباله داری را علیه اکبر هاشمی رفسنجانی آغاز کرد و در قبال هر اظهار نظر رییس مجلس خبرگان به انتقاد و حتی حملات لفظی علیه او پرداخت.

این حملات سرانجام با واکنش تند اکبرهاشمی رفسنجانی مواجه شد و او با تاکید براینکه از این سخنان"بوی توطئه می آید" محمد یزدی را تهدید کرد که ناگفته هایی در سوابقش را منتشر خواهد کرد. در پی این اظهارات، احمد خاتمی دیگر عضو هیات رییسه مجلس خبرگان از وساطت خود برای اتمام این جدال و پایان گرفتن آن خبر داد.

آرایش جدید سیاسی در مجلس خبرگان

حملات مجدد رسانه ای به اکبرهاشمی رفسنجانی با انتشار سرمقاله ای به قلم حسین شریعتمداری نماینده آیت الله خامنه ای در روزنامه کیهان در اول اسفند اوج گرفت

متاثر از تحولات پس از انتخابات و تغییر آرایش نیروهای سیاسی در ایران،مجلس خبرگان رهبری نیز تحولات تازه ای را تجربه کرده تا آنجا که چنین تغییراتی در لحن نطق های پیش از دستور و سخنان اعضای آن در اجلاس دوره چهارم در اواخر شهریور ماه امسال آشکار شد.

از مجموعه این تحولات چنین بر می آید که روحانیان نزدیک به دولت در مجلس خبرگان رهبری اقلیتی تندرو اما متنفذ را تشکیل داده اند. در مقابل اقلیت دیگری از روحانیان نزدیک به اصلاح طلبان نیز در مجلس خبرگان حضور دارد اما همه آنان چون آیت الله علی محمد دستغیب مخالفت خود با رویدادهای اخیر را به وضوح ابراز نکرده اند.

به رغم آنکه حامیان دولت گمان دارند که فضای پس از انتخابات جایگاه اقلیت تندرو اما طرفدار دولت را در مجلس خبرگان تقویت کرده، اما سخنان و مواضع بسیاری از اعضای مجلس خبرگان در ماه های اخیر حاکی است که اکثریت مجلس خبرگان از تندروی های حامیان دولت احساس نگرانی می کند.

سخنان آیت الله امامی کاشانی و رضا استادی در نماز جمعه تهران و قم، کناره گیری حسینی بوشهری و مرتضی مقتدایی از نایب رییسی آیت الله یزدی در جامعه مدرسین پس از اوج گرفتن حملات او به اکبر هاشمی رفسنجانی،سخنان آیت الله هاشمی شاهرودی(نایب رییس مجلس خبرگان) در ماه های اخیر و حضور ده ها تن از روحانیان اغلب محافظه کار در مجلس خبرگان، سخنان آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی نماینده آذربایجان در این مجلس را تایید می کند که گفته بود بخش قابل توجهی از فضاسازی علیه اکبرهاشمی رفسنجانی "شایعات بیرونی ناشی از جو ملتهب جامعه است."

او تاکید کرده که برخلاف ادعای حامیان دولت مبنی بر اتمام حجت با آقای رفسنجانی در اجلاس هفتم " در داخل خبرگان چنین مسائلی مطرح نیست" و برعکس حتی"در اجلاس قبلی که فضا تندتر بود اعضای مجلس خبرگان اگر نقدی هم به آقای هاشمی داشتند با حفظ احترام مطرح می ‌کردند و چنین مسائلی که اکنون در رسانه‌ها مطرح می ‌شود در داخل مجلس خبرگان وجود ندارد."

آقای هاشم زاده هریسی به خبرگزاری ایلنا گفت که"جوسازی‌ها" علیه اکبرهاشمی رفسنجانی در آستانه اجلاس خبرگان"به خاطر برخی حقدها و کینه‌هاست."

حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی از اعضای هیات رئیسه مجلس خبرگان نیز روز یکشنبه گفت که"اختلاف نظر و سلیقه برخی اعضای خبرگان رهبری، موضوع بحث اعضای خبرگان رهبری در اجلاسیه هفتم نیست."

او در باره میزان توجه هفتمین اجلاس خبرگان به حوادث بعد از انتخابات گفت که" پس از راهپیمایی 22 بهمن، جایی برای مطرح کردن این موضوعات نیست اما اگر برخی اعضا به صورت سلیقه‌ای علاقمندند این موضوعات را در سخنرانی خود مطرح کنند، برای این کار آزادند."

arashan - استرالیا - ملبرن
اینا آخر خودشون خودشونو از بین میبرن بس که زد هم پرونده ساختن میخوان از دست هم خالص شن...سحر گاه نزدک است و روز عدالت بسی طولانی، همشون به اعمال کارهاشون خواهند رسید. با این همه قدرت دخترش شده بازیچه دست چهارتا جوجه بسیجی عرب زاده. روزی بود که کسی جرات نمیکر به اینا نزدیک بشه و هرغلطی میتونستن میکردن.
چهار‌شنبه 5 اسفند 1388

DADA-S - هلند - آمستردام
فقط می‌تونم بگم که هاشمی‌ یه کثافت که با تقلب سید علی‌ عاجز رو رهبر ایران کرد و حالا خودش مونده که چه غلطی کرده بمیرین که مردم ایران راحت بشن.
چهار‌شنبه 5 اسفند 1388

arash_1932 - ایران - مشهد
انشالله خدا نسل این عبا پوشهای دنیا دوست را بر دارد.
چهار‌شنبه 5 اسفند 1388

Esfahan Nesfe Jahan - آلمان - برلین
جونمی جون بو گندشون هوا رفته.
چهار‌شنبه 5 اسفند 1388

adgjl - ایران - تهران
قدیما به کسی که کاریرو بلد نبود می گفتن این یارو خودشو نمی تونه بشوره .... حالا تصورکنید چلاقعلی(سید علی گدا) رو تو توالت با یک دست و یک آفتابه
پنج‌شنبه 6 اسفند 1388

Shomali - ایران - لاهیجان
بگذارید این شیاطین مثل سگ همدیگر را بدرند(باعرض پوزش از سگ)
پنج‌شنبه 6 اسفند 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.