روزنامه کیهان ورزشی که از ۱۹ بهمن ۱۳۷۱ منتشر می شد، اعلام تعطیلی کرد. روی جلد آخرین شماره آمده است: این آخرین شماره روزنامه کیهان ورزشی است. شماره ۳۶۲۱، سال هجدهم.
محمد سعید مدنی مدیر مسئول کیهان ورزشی، در صفحه اول از آخرین شماره روزنامه نوشته است: "ادامه انتشار روزنامه به دلایل مختلف هدفهای اصلی و اولیه ما را محقق نمیکند. از این رو خاتمه انتشار روزنامه کیهان ورزشی را ـ حداقل به طور موقت ـ اعلام میکنیم".
او البته با اشاره به مجله کیهان ورزشی که به صورت هفتگی منتشر می شود نوشته است: "سخت امیدواریم با برنامهریزی انجامشده بتوانیم با انتشار پربارتر مجله کیهان ورزشی همچنان در خدمت عاشقان قدیمیترین نشریه ورزشی ایران باشیم".
پایان خنده ها در موسسه کیهان
موسسه قدیمی کیهان در خیابان شاهچراغی واقع شده. بسیاری از بزرگان مطبوعات ایران در دهه های گذشته، سابقه قلمزنی در نشریات مختلف این موسسه را داشته اند. تحریریه های نشریات کیهان، با پارتیشن بندی در ساختمان این موسسه از همدیگر جدا می شوند.
سکوت راهروهای موسسه کیهان، فقط ظهرها می شکند که خبرنگاران به سمت سالن غذاخوری می روند. تحریریه ها، سر و صدای معمول نشریات را ندارند. حتی کیهان بچه ها بر خلاف نامش، تحریریه ای همواره بی سر و صداست.
میانگین سنی خبرنگاران موسسه، اگرچه آماری اعلام نشده، اما بر اساس مشاهدات روزنامه نگاران این موسسه، بالاتر از سایر روزنامه ها و نشریات است. در این بین، کیهان ورزشی فضای کاملاً متفاوتی داشت. خنده و سر و صدا، مواقعی که آقای مدنی در تحریریه حضور نداشته باشد امری عادی است.
در این تحریریه، هنگام پخش مسابقات فوتبال، هیچ کس ملزم به رعایت سکوت نبود. اما حالا با تعطیلی روزنامه کیهان ورزشی، فضایی تقریباً یکدست در موسسه کیهان حکمفرما خواهد شد.
روزنامه ای که سرخابی نبود
این روزنامه کمتر گرفتار شکایت مسئولین ورزشی می شد. هرگز اتهام دلالی یا باج خواهی به نویسندگان و مسئولین کیهان ورزشی زده نشد. پرهیز از حاشیه سازی و اجتناب از تخریب اشخاص، از جمله سرفصل هایی بود که نویسندگان کیهان ورزشی در رعایت آن شهره هستند. دامن زدن به جنجال سازی های قرمز و آبی، جایی در صفحات این روزنامه نداشت.
بعد از روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در دور نهم انتخابات ریاست جمهوری، به دلیل حمایت های روزنامه کیهان از دولت، دست کیهان ورزشی برای انتقاد از مسئولین سازمان تربیت بدنی تا حدودی بسته شد. مسئله ای که علیرغم میل باطنی نویسندگان این روزنامه بود. آن ها ناگزیر به رعایت سیاست های موسسه کیهان بودند. همان رویه ای که در روزنامه ایران ورزشی وابسته به موسسه ایران نیز انجام می شود.
"کیهان" هایی که بایگانی شدند
"کیهان ورزشی" اولین کیهان از خانواده قدیمی این موسسه نیست که به موزه مطبوعات می پیودند. کیهان ترکی در نهمین سال انتشار، یعنی سال ۱۳۷۳ تعطیل شد. همان سال، کیهان علمی نیز پس از پنج سال به بایگانی سپرده شد. کیهان اردو نیز تجربه ای ناکام بود و فقط دو سال دوام آورد. کیهان هوایی هم در سال ۱۳۷۸ از انتشار باز ایستاد.
خطر احتمال توقف، همواره روزنامه کم تیراژ کیهان عربی را نیز تهدید می کند. کیهان کاریکاتور نیز درخششی در وادی رسانه های طنز پرداز نداشته. کیهان بچه ها دیگر آن مجله نایاب نیمه اول دهه ۶۰ نیست. زن روز هم چنین وضعیتی دارد.
مدنی در توضیح علل تعطیلی کیهان ورزشی به مشکلات مالی اشاره کرده است. خبرنگاران کیهان ورزشی نیز پرداخت های این روزنامه را در قیاس با اغلب روزنامه های ورزشی ناچیز می دانند.
توقف انتشار نشریات این موسسه در شرایطی صورت می گیرد که از دیرباز، محصولات موسسه کیهان در فهرست خرید سازمان هواپیمایی کشوری، موسسات، وزارتخانه ها و غیره قرار دارد و این موضوع، تا حدودی می تواند فروش پایین نشریات این موسسه را جبران کند.
مهدی رستمپور - روزنامه نگار ورزشی
|
|
|
|
|
|