نخستین جلسه بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران برگزار شد + ویدیو

نخستین جلسه بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران برگزار شد

نخستین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با موضوع بررسی حقوق بشر در ایران روز دوشنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) در مقر این سازمان در ژنو برگزار شد.

در نخستین روز این نشست وضعیت حقوق بشر در ایران بررسی شد. نمایندگان شصت کشور جهان در نشست ژنو شرکت کرده اند.

محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران، به نمایندگی از طرف دولت ایران به همراه هیاتی ۳۲ نفره در این نشست شرکت کرده است.

در این نشست محدودیت های اعمال شده در ایران، بازداشت های بهایی ها، اجرای حکم اعدام و از جمله اعدام افراد زیر ۱۸ سال، مساله سنگسار در قوانین جزایی ایران و وضعیت بازداشت شده های پس از اننخابات از انتقادهای مطرح شده به وضعیت حقوق بشر در ایران بوده است.

به گزارش سیاووش اردلان، خبرنگار بی بی سی که درمحل نشست حضوردارد، منتقدان وضعیت حقوق بشر ایران خواستار اعزام گزارشگر امور شکنجه سازمان ملل به ایران شدند که نمایندگان ایران پاسخ روشنی به این درخواست ندادند و محمد جواد لاریجانی فقط گفت که ما با تمام نمایندگان سازمان ملل تعامل داریم، و خیلی از آنها مدام به ایران هم سفر می کنند.

محمد جواد لاریجانی همچنین در پاسخ به ابراز نگرانی ها درباره برخورد با بهایی ها در ایران و محدودیت های اعمال شده علیه این گروه، جلوگیری از تحصیل بهایی ها در ایران را رد کرد و گفت که در ایران کسی به خاطر بهایی بودن مورد پیگرد قرار نمی گیرد.

او دلیل برخورد با بهائیان در ایران را "فرقه" بودن این گروه برشمرد و گفت: "ویژگی فرقه این است که به راحتی می توان واردش شد، اما به سختی می توان از آن بیرون آمد. ما با فرقه های شیعه هم برخورد می کنیم."

یکی دیگر از اعضای گروه دولت ایران هم موضوع اعدام افرادی که زیر هیجده سال مرتکب جرم می شوند، را بر عهده اولیای دم دانست و گفت که اگر ما جلوی این حق را بگیریم، چه بسا این باعث شود که راه برای انتقام گیری های شخصی باز شود.

یک نماینده وزارت کشور ایران هم درباره بازداشت های پس از انتخابات گفت: " فکر نکنید کسانی که در ایران بازداشت شده اند فعال حقوق بشر بوده اند، خیلی از آنها جرایم تروریستی داشته اند."

نمایندگان کشورهای نیکاراگوئه، سودان، ونزوئلا و بولیوی در دفاع از وضعیت حقوق بشر در ایران سخنرانی کردند.

محمد جواد لاریجانی، مشاور بین الملل قوه قضایییه ایران که به نمایندگی از طرف دولت ایران در این نشست شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا،گفت که با اسلام می توان یک کشور مدرن، قوی، پیشرفته و دمکراتیک تاسیس کرد.

او گفت که قرار است به وضعیت حقوق بشر در همه کشور ها رسیدگی شود و "این گزارش جهانی نوبه ای کشورها ، یک مکانیزمی است که ایران در تاسیس آن نقش فعالی داشته است."

نمایندگان شصت کشور جهان در مقر سازمان ملل متحد در ژنو گردهم آمده اند و در یک نشست سه روزه موضوع حقوق بشر ایران را بررسی خواهند کرد

آقای لاریجانی به مطرح شدن موضوع بازداشتگاه کهریزک از سوی برخی کشور ها اشاره کرد و گفت که ما پاسخ دادیم که تخلف همواره و در همه جا قابل وقوع است ولی مهم نحوه برخورد با آن تخلف است.

او در این گفت و گو گفت که بازداشتگاه کهریزک در کمتر از چهل و هشت ساعت تعطیل شد اما زندان گوانتانامو و ابوغریب نه تنها تعطیل نشد،" بلکه رئیس جمهور آمریکا هم پیگرد مسائل این زندان ها را متوقف کرد."

سه کشور سنگال، مکزیک و پاکستان اعضای گروهی هستنند که قرار است انتقاد ها و پاسخ های دولت ایران به این انتقاد ها را بررسی کنند.

در پایان، نمایندگان این سه کشور نظرشان را به شورای حقوق بشر اعلام می کنند. بر اساس نظر این گروه در نهایت رای شورا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام می شود.

پیشتر شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی، در آستانه برگزاری این اجلاس نامه ای سرگشاده به سازمان ملل متحد ارسال داشت و خواستار رسیدگی به وضع حقوق بشر در ایران شد.

خانم عبادی می گوید که چون ایران در گزارش خود به شورا به حقایق مربوط به حقوق بشر در این کشور اشاره ای نکرده است، او نامه ای سرگشاده خطاب به نمایندگی شورای حقوق بشر نوشته است.

او در مورد نامه خود چنین می گوید: "در این نامه به وضع حقوق بشر بخصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری اشاره شده است. از جمله به بازداشت ها، اعدام ها، وضع زندانیان سیاسی و بالاخص زندانیان بیمار که تعدادشان شصت نفرست و در بین آنها دکترمحمد آقای ملکی، دکتر یزدی، منصور توسلی و بهزاد نبوی احتیاج به درمان فوری دارند. هم چنین در این نامه من در مورد گروگان گرفته شدن بستگان زندانیان برای تحت فشارقراردادن آنها نوشته ام؛ از جمله زندانی شدن دو دختر مهندس توسلی و بطور کلی به تمام مواردی که در مورد نقض صریح حقوق بشر وجود دارد اشاره کرده ام."

خانم عبادی سپس اظهار امیدواری کرد که با رو به وخامت گذاشته شدن وضع حقوق بشر در ایران با درخواست او مبنی بر تعیین یک گزارشگر برای نظارت بر وضع حقوق بشر ایران موافقت شود. گرچه او گفت که تصمیم در این مورد به عهده کشورهای عضو و نه کمیسر عالی شورای حقوق بشر خواهد بود.

همزمان با برگزاری این نشست گروه هایی از مخالفان دولت ایران در مقابل محل برگزاری این نشست تجمع کردند.

معترضان به وضعیت حقوق بشر از شهر های مختلف اروپا و آمریکا در قالب کاروان هایی به ژنو سفر کرده اند و قصد دارند در تمام سه روز برگزاری نشست، در اعتراض به آنچه که نقض حقوق بشر به وسیله دولت ایران نامیده شده است به تجمع شان ادامه دهند.

حسن نایب هاشم، یکی از شرکت کنندگان در این تجمع به بی بی سی گفت که شعار ما "حقوق بشر برای همه مردم ایران" است.

۷۸ تشکل ایرانی هم در اعتراض به آنچه "نقض گسترده و برنامه ریزی شده "حقوق بشر از سوی دولت ایران در بیش از سه دهه نامیده شده است، در برابر مقر سازمان ملل تجمعی اعتراض آمیز برگزار کردند.

این گروه خواستار اعزام گزارشگر سازمان ملل به ایران و تعیین گزارشگر ویژه برای بررسی وضعیت حقوق بشر در این کشور شدند.

گزارشگران بدون مرز: ایران را محکوم کنید

در همین حال سازمان گزارشگران بدون مرز هم با انتشار بیانیه ای از کشورهای شرکت کننده در این نشست خواست با بر اساس اصول ناظر بر حقوق انسانی به محکومیت ایران رای دهند.

در این بیانیه به سازمان ملل متحد یاد آوری شده است که با وجود "نقض آشکارحقوق بشر در ایران این کشور هر سال از محکوم شدن نجات یافته است."

گزارشگران بدون مرز در این بیانیه کشورهایی را که در برابر "سرکوب خونین" هشت ماه گذشته در ایران سکوت می کنند، را به شراکت در این جنایت ها متهم کرده اند.

در این بیانیه با ذکر آمار بازداشت ها و روزنامه های توقیف شده و تاکید دوباره که ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران در جهان است، وضعیت (حقوق بشر در ایران) را در ۳۱ سال پس از انقلاب در این کشور بی سابقه توصیف کرده است.

گزارشگران بدون مرز نگهداری زندانیان در انفرادی های طولانی مدت و زندان های مخفی را از مصادیق "جنایت علیه بشریت" برشمرده اند.

ادوار تحکیم وحدت گزارش ایران را "فریبکارانه" توصیف کرد

کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران( ادوار تحکیم وحدت) هم درباره بررسی وضعیت حقوق بشر ایران در سازمان ملل متحد بیانیه ای صادر کرد.

دربخشی از این بیانیه زمان برگزاری این نشست با " یکی از تلخ ترین مقاطعی که حقوق بشر و ملت ایران دستکم در سی سال گذشته تجربه کرده اند، یعنی پس از انتخابات ریاست جمهوری" همزمان خوانده شده است.

سازمان دانش آموختگان ایران در این بیانیه گزارش رسمی منتشر شده از سوی دولت ایران به کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد را "قلب واقعیت" و"گزارشی فریبکارانه" توصیف کرد.

این سازمان از تشکل های دانشجویی فعال در ایران است که چند تن از اعضای آن پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، بازداشت شده اند.

aarraash.mm - روسیه - مسکو
مرگ بر ونزئولا
دوشنبه 26 بهمن 1388

sam2009 - آلمان - آمدن
پاسداران اسلام ضد بشر در فریب افکار و دروغگویی استاد هستند در گزارش آمده که با ادیان غیر اسلام بلاخص بهائیان با عطوفت رفتار میشود اما همزمان در داخل ایران فیلمی یا سریال تلویزیونی بنام سالهای مشروطه درحال پخش است که هدف فیلم مبارزه با بهائیان در داخل ایران است بهائیان با واژه های رکیک نام میبرند و در آخر همین مسلمانان دستور کشتن بهائیان را میدهند . باید این اسلام متغفن را برای همیشه به زباله دانی ریخت زیرا تمام بدبختیهای بشریت از همین اسلام ضد بشری است
دوشنبه 26 بهمن 1388

niagara - ایران - تهران
واقعا که نمیشه به این سازمانهای ابکی امید داشت.ونزوألا و نیکاراگوا از اینا حمایت نکنن کی بکنه؟حرومزاده ها دهن ادمو به فحش باز میکنن؟تا لباس زیرشون ازین اخوندای بیشرف میاد.بعدم مکزیک و پاکستان بیان بررسی کنن؟همه این کشورها از نظر حقوق بشر مشکل دارن.واقعا غیر از سرنگونی این اشغالا راهی برای ما نمونده.رفورم با اینا به هیچ وجه جواب نمیده.مجبوریم رادیکالتر عمل کنیم
دوشنبه 26 بهمن 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.