تاکید تونی بلر بر خطرناک بودن برنامه هسته ای ایران

تاکید تونی بلر بر خطرناک بودن برنامه هسته ای ایران

تونی بلر برنامه اتمی ایران را "تهدیدی جدی" ارزیابی کرد و خواستار تحریم های شدید تر شد

تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا امروز جمعه نهم بهمن ماه در برابر کمیته بریتانیایی تحقیق پیرامون جنگ عراق حاضر شد.

با وجود آنکه موضوع اصلی این جلسات رسیدگی به دلایل و جنبه های مختلف حمله بریتانیا به عراق بود، تونی بلر از این موقعیت برای تاکید بر "خطرناک" بودن برنامه اتمی ایران استفاده کرد و گفت اقدامات حکومت ایران در قبال پرونده هسته ای این کشور او را حتی بیش از پیش نگران کرده است.

این در حالیست که ایران تا به حال بارها تاکید کرده است برنامه هسته ای این کشور اهداف صلح آمیز دارد و به هیچ وجه در پی تولید سلاح های اتمی نیست.

تونی بلر از آنچه که ارتباط نزدیک بین گروههای افراطی و تروریست با حکومت های "خودسر" نظیر ایران دانست ابراز نگرانی کرد.

او در ادامه افزود خطر فراهم کردن سلاح های کشتار جمعی توسط این حکومت ها برای گروههای تروریستی، امروز بسیار بیشتر از زمان حمله بریتانیا به عراق در سال ۲۰۰۳ است.

نخست وزیر سابق بریتانیا در جلسه تحقیق در مورد جنگ عراق هشدار داد که رهبران جهان امروز برای تصمیم گیری در مورد چگونگی برخورد با "رژیم های سرکوبگر" در موقعیت به مراتب دشوارتری هستند.

با توجه به موضوع اصلی این جلسه، اعضای کمیته تحقیق در مورد جنگ عراق جز در یک مورد، و آن هم پس از تاکیدهای فراوان تونی بلر بر "خطر" ایران، سئوالی در مورد این کشور مطرح نکردند.

در این ارتباط یکی از اعضای کمیته از آقای بلر در این مورد که آیا پیش از حمله به عراق در مورد واکنش احتمالی ایران نسبت به این موضوع اطلاعی داشتید یا خیر پرسید.

تونی بلر هم در پاسخ گفت که پیش از حمله به عراق، به ایران پیامی ارسال شده بود که هر نوع حمله ای به عراق تهدید علیه ایران نیست و به هیچ عنوان زمینه حمله بعدی به ایران نخواهد بود.

او همچنین افزود که سازمان های اطلاعاتی بریتانیا پیش بینی کرده بودند که واکنش ایران در مورد حمله به عراق، سکوت خواهد بود.

ایران، عامل بی ثباتی خاورمیانه

تونی بلر در بخشی از صحبت هایش که بر موضوع نگرانی های بریتانیا از وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق و مبنا قرار گرفتن این موضوع برای حمله به این کشور در سال ۲۰۰۳ متمرکز بود، به ایران هم اشاره کرد و گفت: "نگرانی من تنها در مورد افرادی مثل صدام حسین یا گروههایی نظیر القاعده نیست. بلکه من فکر می کنم وجود دولت هایی که به تکثیر سلاح های کشتار جمعی می پردازند امروز خطر بزرگی است. این حکومت ها به خصوص ایران با این نگاه افراطی و به عقیده من برداشت انحرافی از اسلام در ارتباط هستند و این تهدیدی است که امروز ما را تهدید می کند".

آقای بلر که اکنون نماینده ویژه گروه چهار جانبه صلح در خاورمیانه هم هست در مورد حکومت ایران و ارتباط آن با مساله بی ثباتی در منطقه خاورمیانه اظهار نظر کرد و گفت: "من زمان زیادی را در این منطقه گذارنده ام. وقتی امروز به ایران و ارتباط این کشور با گروههای تروریستی نگاه می کنیم، پی می بریم که در حال حاضر بخش عمده ای از بی ثباتی خاورمیانه به خاطر ایران است".

تونی بلر در سال ۲۰۰۷ پس از پایان دوره نخست وزیری اش به عنوان نماینده ویژه گروه چهارجانبه صلح در خاورمیانه متشکل از آمریکا، روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا شد.

تونی بلر در بخشی از توضیحات خود گفت که گزارش های اطلاعاتی در ماه های قبل از آغاز جنگ حاکی از افزایش فعالیت رژیم صدام حسین در زمینه تولید جنگ افزارهای کشتار جمعی و در نتیجه، تشدید خطر برای بریتانیا و متحدان این کشور بود و دولت بریتانیا نمی توانست نسبت به چنین تهدیدی بی تفاوت بماند.

تفاوت ایران امروز با عراق دیروز

بلر از توافق برای حمایت از برخورد آمریکا با مساله عراق خبر داد

با وجود تاکید آقای بلر بر خطری که امروز برنامه اتمی ایران برای جهان به وجود آورده، در پاسخ به این سئوال که از نظر او چه تفاوتی بین دستیابی رژیم عراق و حکومت کشورهایی مانند ایران، لیبی و کره شمالی به اینگونه تسلیحات وجود داشت، گفت که در آن زمان، شورای امنیت قطعنامه ای علیه ایران صادر نکرده بود در حالیکه چنین قطعنامه ای علیه عراق صادر و توسط دولت آن کشور نادیده گرفته شده بود.

تونی بلر همچنین گفت که دولت ایران در آن زمان فورا همکاری خود را با سازمان های بین المللی اعلام داشت و لیبی هم بلافاصله برنامه تسلیحات کشتار جمعی خود را کنار گذاشت در حالیکه حکومت صدام حسین در دوره قبل از جنگ همچنان از عمل به مصوبه شورای امنیت خودداری می ورزید.

وی گفت که با توجه به حملات انتحاری یازدهم سپتامبر، مهمترین اولویت در سیاست خارجی بریتانیا و آمریکا ارسال پیامی روشن برای رژیم هایی بود که در صدد دستیابی به جنگ افزارهای کشتار جمعی بودند.

چنین پیامی، به گفته تونی بلر، حاوی هشدار در زمینه دسترسی گروه های تروریستی به چنین تسلیحاتی از طریق ارتباط با بعضی از این رژیم ها بود که می توانست امنیت جهانی را به مخاطره اندازد.

کمیته تحقیق پیرامون جنگ عراق از دو ماه پیش کار خود را آغاز کرده است و در این مدت، شماری از مقامات دولتی، سیاستمداران و فرماندهان نظامی بریتانیا در جلسات آن حضور یافته و اطلاعات و دیدگاه های خود در مورد تصمیم به مشارکت در جنگ را مطرح کرده اند.

در حالیکه هدف این کمیته رفع ابهامات موجود درباره جنبه های مختلف شرکت بریتانیا در جنگ عراق است اما هنوز مشخص نیست که نتیجه کار این کمیته بتواند باعث تغییر اساسی در برداشت های جاری در مورد این جنگ شود.

amoodarya - ایران - شیراز
بلر = بوش = مرکل = پوتین = مائو = خمینی = شروون = صدام = شیطان. همه شون دارای یک ایده لوژی و هدف. گسترش قدرت شیطانیشان .
شنبه 10 بهمن 1388

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
لعنت بر شما انگلیسی ها که باعث بروی کار اومدن این کثافتها شدید. 30 سال باعث بدبختی مردم ایران شدید و تمام مدت از این نوکرهاتون مستقیم و غیر مستقیم دفاع کردید. مردم ایران هرگز خیانتهای شما رو فراموش نخواهند کرد. مرگ بر رژیم ولی وقیح
شنبه 10 بهمن 1388

mr. fair - انگلستان - منچستر
surena1611 - آلمان - اشتوتگارت این همه ادم که تو خیابونا بود چی پدر و مادر من و تو چی اونا هم انگلیسی بودند؟؟ نه برادر از ماست که بر ماست الکی گردن کسی نداز و به زودیم خودمون بیرونشون می کنیم به امید آزادی ایران
شنبه 10 بهمن 1388

yasamangoleziba - ایران - تهران
شکر و سپاس خدایی را که صدای مظلومیت و خون بیگناهانی را که هر روز ریخته میشود در این لحظات شنید و بار دیگر میخواهد به داد مردم ستمدیده ای برسدکه تاوان ناسپاسی خود و شکم سیریشان را میدادند . خوشحالیم از اینکه آقای بلر هم متوجه شد که ایران، عامل بی ثباتی خاورمیانه است و تنها راه حل نجات دنیا از دست تروریست قطع کامل و بی قید و شرط حکومت کثیف به اصطلاح دینی مذهبی در ایران است. و حالا دنیا میداند که مردم ایران با دنیاست نه با حکومتش.
دوشنبه 12 بهمن 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.