آیا حزب الله قرار بود قربانی سقوط هواپیما باشد؟

آیا حزب الله قرار بود قربانی سقوط هواپیما باشد؟

شبی که هواپیمای اتیوپیایی پنج دقیقه پس از برخاستن از باند فرودگاه بیروت سقوط کرد، هوای بیروت بشدت طوفانی و پر رعدوبرق بود، اما این شرایط جوی از ساعتها قبل جریان داشت و کارشناسان فرودگاه، پرواز هواپیماها را امن تشخیص داده بودند.

ساعت دو و نیم پس از نیمه شب که هواپیمای خطوط هوایی اتیوپی با ۸۳ مسافر و هفت خدمه از زمین برخاست، از ساعات پر رفت و آمد فرودگاه بین المللی بیروت، تنها فرودگاه لبنان است، بیشترین پروازهای این فرودگاه در ساعات نخستین بامداد انجام می گیرد و در همان ساعات، چندین هواپیما از باند فرودگاه برخاستند یا بر آن نشستند، بی آنکه حادثه ای رخ دهد.

هواپیمای اتیوپیایی از نوع بوئینگ ۷۳۷ رده ۸۰۰ بود و بیش از سه سال از عمرش نمی گذشت، تمام مراحل آزمایش ایمنی هواپیما پیش از پرواز بدون اشکال پشت سر گذاشته شده بود.

با این حال، مسئولان لبنانی از همان آغاز علتی جز توفان و صاعقه را برای سقوط هواپیما بسیار نامحتمل دانستند، بخصوص آنکه اگر قرار بود دلیل سقوط، حمله تروریستی باشد، کسی در میان مسافران به چشم نمی خورد که بتواند چنین حمله ای را برای فرد یا گروهی توجیه کند.

مهمترین مسافر هواپیما، مارلا سانچز، همسر دنی پیتون سفیر فرانسه در بیروت بود، مارلا برای سازمانهای مهم بین المللی به عنوان مترجم زبانهای اسپانیایی، فرانسوی و ایتالیایی فعالیت می کرد، او از طریق اتیوپی راهی کار در همایشی در آفریقای جنوبی بود، کشوری که شوهرش تا چهار ماه پیش، مقام سفیری فرانسه را در آن به عهده داشت.

اما با انتشار اطلاعات بیشتر، این احتمال قوت گرفت که سقوط هواپیما ناشی از بلایای طبیعی نبوده است.

به گفته غازی عریضی، وزیر ترابری لبنان، هواپیما پس از برخاستن از باند به صورت ناگهانی و با سرعت زیاد مسیر خود را تغییر می دهد و در جهت عکس مسیری که برایش تعیین شده بود پرواز می کند، برج مراقبت دو بار به او هشدار می دهد که مسیر خود را اصلاح کند اما خلبان تا لحظه انفجار به این هشدار توجه نمی کند.

تصویر انفجار هواپیما در هوا را دوربینهای مداربسته ثبت کردند و شاهدان عینی از روی زمین نظاره گر بودند، هواپیما پس از انفجار چهار تکه شد و در فاصله حدود چهار کیلومتری ساحل به آب سقوط کرد.

اما آنچه بیشتر شک برانگیز شد، اطلاعاتی بود که مطبوعات فاش کردند.

صلاح سلام، سردبیر روزنامه اللواء که تحقیقات خود را در این زمینه منتشر کرد می گوید قرار بود هیئتی بلندپایه از حزب الله لبنان با این هواپیما به آفریقا سفر کند، هیئتی که نوار ساحلی، از نمایندگان حزب الله در مجلس و سید هاشم صفی الدین، عضو شورای اجرائی حزب الله جزو آن بودند، بلیط برای اعضای هیئت گرفته شده بوده اما چون نبیه بری رئیس مجلس لبنان از نوار ساحلی می خواهد که حتماً در جلسه روز دوشنبه مجلس حضور داشته باشد، سفر هیئت در آخرین لحظه لغو می شود.

به گفته صلاح سلام، از جمله دیگر همراهان هیئت، یکی از سرمایه داران مهم لبنانی در آفریقا بوده که ارتباطات محکم و نزدیکی با حزب الله دارد.

صلاح سلام به نامه سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله خطاب به مسئولان لبنانی اشاره می کند که در آن تحقیق جدی حادثه خواسته شده و می افزاید که حزب الله توجهی بیش از حد معمول به گرامیداشت قربانیان حادثه نشان داد و عملیات جستجوی قربانیان و بقایای هواپیما را با دقت و از نزدیک دنبال کرد.

حزب الله تاکنون در برابر انتشار این اطلاعات و گمانه زنیها ساکت مانده است.

۵۳ تن از ۸۳ مسافر هواپیما لبنانی و عمدتاً از شیعیان جنوب این کشور بودند که قلمرو حزب الله است، اغلب این مسافران در غرب آفریقا به کسب و کار مشغولند و نقش مهمی که در اقتصاد و بازسازی جنوب لبنان ایفا می کنند، به نوعی تحکیم بنیه حزب الله است.

اگر احتمال حمله تروریستی به هواپیما هم مطرح نباشد، باز هم این سانحه هوایی ضربه ای است که بیشتر متوجه شیعیان لبنان و در نتیجه، حزب الله شده است.

مهرداد فرهمند - بی بی سی، بیروت

pariha - کویت - کویت
به جهنم اگر از گروه حزب الله بود
جمعه 9 بهمن 1388

arash_1932 - ایران - مشهد
هرچه بلا بر سر حزب الله بیاید حقش است انشالله زودتر هر چی حزب الله وجود داره برند به بهشت.
جمعه 9 بهمن 1388

black chador - امریکا - ولدن
بدرک.
جمعه 9 بهمن 1388

black chador - امریکا - ولدن
دستاسرائیل درد نکنه.
جمعه 9 بهمن 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
اگر حزب الله بودند که به دیدار الله نائل و از نعمات بهشت 70 حوری حاضر به خدمت مستفیض می شوند..این که غصه ندارد .
جمعه 9 بهمن 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.