مرور روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۶ بهمن

مرور روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه 6 بهمن

تیترهای اول

"هشدارها و انتقادهای اصلاح طلبان در یک کنگره حزبی" عنوان اصلی اعتماد است، "کوچه بن بست بود، فتنه گران دنده عقب گرفتند" تیتر اول کیهان است، مردم سالاری همین گزارش را با عنوان "لوئ جرگه کوچک در کنگره مردم سالاری" منعکس کرده و رسالت از زبان نایب رییس مجلس نوشته "موسوی و کروبی از سران فتنه اند".

"این بودجه به مصلحت کشور نیست" از قول نمایندگان مجلس تیتر اول جهان صنعت است،"زمان و مبلغ پرداخت یارانه نقدی هنوز مشخص نیست" عنوان اصلی افتاب یزد است، ایران "هدفمندی یارانه ها محدود به خوشه بندی نیست" را برای همین گزارش برگزیده، جوان نوشته "خوشه بندی خانواده ها تغییر می کند" دنیای اقتصاد پرسیده "یارانه نقدی چگونه توزیع می شود" و "دستور رئیس جمهور برای تغییر شیوه خوشه بندی خانوارها" عنوان اصلی خراسان است.

"تغییر نظام آموزشی تصویب شد" تیتر ابتکار است، ابرار از "اعلام نحوه ثبت نام و خرید اینترنت پرسرعت مخابرات" خبر داده، تهران امروز از "پس لرزه‌های یک‌سقوط" نوشته، جام جم از "حراج های فصلی رونق می گیرد" نوشته، آرمان از "استعفا یا برکناری محتشمی پور" و بهار از "احضار مدیرکل مطبوعات داخلی به دادستانی" خبر داده است.

روزنامه جمهوری اسلامی از قول آژانس یهود در تیتر اول خود نوشته "احساسات ضد صهیونیستی به بالاترین حد خود پس از جنگ جهانی دوم رسیده است".

گزیده مقالات

لوی جرگه کوچک

مردم سالاری در سرمقاله خود در مورد جلسه کنگره حزب مردم سالاری که به صحنه مناظره تبدیل شده نوشته مهم ترین رویداد این که هنگام سخنرانی هیچ یک از این افراد، هیچ یک از حاضران، کوچکترین اعتراض یا انتقادی مطرح نکردند و همگان در فضایی آزاد، نظرات خود را با لحنی محترمانه مطرح کردند بدون آنکه مشکلی ایجاد شود یا حتی شاهد ایجاد دلخوری نزد آنها باشیم.

به نوشته این روزنامه آنچه دیروز در کنگره هشتم حزب مردم سالاری رخ داد، چند نکته در دل خود داشت. نخست آن که نشان داد می توان بدون تهمت و توهین و تهدید هم مناظره کرد و تفاوتی ندارد این مناظره، بین کاندیداهای انتخاباتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری باشد یا مناظره هایی پس از انتخابات باشد. دوم اینکه نشان داد اگر مناظره ها در صدا وسیما هم کمرنگ شود، از هر مجال دیگری می توان برای مناظره- ولو از نوع غیر مستقیم و پیش بینی نشده- بین فعالا ن سیاسی استفاده کرد.

سرمقاله مردم سالاری تاکید کرده این حضور مشترک زیر یک سقف، در سال های گذشته چندان عجیب نبود اما اکنون که قطب بندی سیاسی در فضای پس از انتخابات بسیار شدیدتر از گذشته است تبادل نظر فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا در کنگره سراسری یک حزب اصلاح طلب نشان می دهد ایده ای که حزب مردم سالاری برای تشکیل مجمع ملی نخبگان یا چیزی شبیه همان لویی جرگه ایرانی برای حل اختلافات موجود مطرح کرده بود، نه تنها عملی است بلکه می تواند در شرایط فعلی بهترین راهکار برای بازگشت آرامش به جامعه باشد.

معترض سرسخت

حسام‌الدین کاوه در سرمقاله تهران امروز نوشته پس از گذشت هشت ماه از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، بالاخره یکی از سرسخت‌ترین معترضان به نتایج این انتخابات – حجت‌الاسلام کروبی- رئیس دهمین دولت جمهوری اسلامی را به رسمیت پذیرفت.

به نوشته این تحلیلگر مبتنی بر عقلانیت و مصلحت‌سنجی است که کنشگران عرصه سیاست، شیوه‌ها و روش‌های فعالیت و حضور در صحنه را برآورد می‌کنند. گرچه گاه ممکن است در برآوردها خطا و اشتباهی رخ دهد، اما این بدان معنا نیست که در سیاست به کارگیری از روش آزمون و خطا، روا و جایز شمرده می‌شود.

اشتباهات موسوی

امیر محبیان در سرمقاله رسالت اشتباهاتی برای میرحسین موسوی نامزد انتخابات دهم ریاست جمهوری برشمرده و از جمله نوشته تلاش برای تسخیر خیابانهای قبلا تسخیر شده خطا بود چرا که با نظامی که برآمده از انقلاب است و هنوز توان بسیج نیروها و تسخیر خیابانها را دارد؛ نمی توان از طریق روش اشغال خیابانها وارد چانه زنی شد.

نویسنده روزنامه جناح راست توقع غلط از طبقه متوسط را خطای دیگر میرحسین موسوی دانسته و نوشته طبقه متوسط در تاریخ ایران محرک انقلابات هست ولی بدون توان طبقات پایین (فقیر) جامعه حداکثر کار آن غرغر دائم و حضور انتخاباتی برای اصلاحات است. ذات طبقه متوسط محافظه کاری است. توقع حرکت های تند انقلابی از آنها عدم شناخت ماهیت این طبقه و خصلت طبقاتی آنهاست. آنکه چیزی برای باختن دارد در حیطه محافظه کاران است به دستهای پرش باید نگریست نه به شعارهای خالی اش!

نکته دیگری که به نظر نویسنده سرمقاله رسالت رسیده این است که با هویت خود نمی توان مبارزه کرد و پیروز بود؛ موسوی در بستر انقلاب اسلامی (و تند ترین جریانات آن) بالید و هویت یافت؛ مبارزه موسوی با باورهای این نظام، مبارزه موسوی با هویت خود بود.

عقلانیت جامعه

ابتکار از تحولات این چند روز نتیجه گرفته: در جامعه ایران مردم از مشخصه های عقلانیت برخوردارند چرا که مشارکت فعال آنان در سرنوشت و اعتماد به نفس آنها در میدان های مختلف گواه خوبی بر بهره مندی آنان از عقلانیت می باشد اما مطالعه رفتار نخبگان و دولتمردان در اتفاقات اخیر فاصله آنها را با شاخصه های عقلانیت نشان می دهد.

به نوشته سرمقاله این روزنامه تجلی اصل گفتگو به جای کاربست اجبار و قوه قهریه،حاکمیت عقل تخصصی جمعی و در نتیجه غیر شخصی شدن سیاست، باعث می شود تا بی ثباتی نا استوار سیاسی از جامعه رخت بربندد و اگر هرکدام از عوامل سه گانه با التزام به عقلانیت شیعی،کارکرد لازم را در جامعه ایفا نمایند و سطوح سه گانه بر اساس عقلانیت با هم تعامل نمایند آنگاه شاهد پیامدهای آن در توسعه همه جانبه خواهیم بود.

وزنه برداری ویرانه

آرش راهبر در گزارشی در تهران امروز نوشته این روزها نزدیک به سالروز مرگ محمود نامجو اما در کمال تاسف وزنه‌برداری ایران به جای آنکه شاهد قدرت‌نمایی جانشین‌های او باشد، دچار طاعون سیاه دوپینگ شده و یک‌یک جوانان برومند خود را از کف می‌دهد.

به نوشته این روزنامه نایب‌رئیس جدید فدراسیون وزنه‌برداری ایران چنان فاتحانه از لغو محرومیت ایران از رقابت‌های بین‌المللی سخن رانده که گویی مدال‌های از دست رفته ایران در مسابقات جهانی اخیر را نیز بازستانده است انگار توطئه‌ای جهانی علیه جوانان این مرز و بوم را خنثی کرده‌اند.

در پایان گزارش تهران امروز آمده وزنه‌برداری ایران با شرایط فعلی در شرف نابودی است اما کسی نمی‌داند که مسئولان آن روی ویرانه‌های به‌جامانده به دنبال چه چیزی هستند؟

جشنواره عجیب

استراتژی مشخص نداریم عنوان مقاله علی روئین تن که در باره جشنواره فجر در اعتماد نوشته باید بگویم در طول تاریخ برگزاری جشنواره فیلم فجر ما با چنین برنامه مدون و رویکرد قاطعی در زمینه برگزاری جشنواره روبه رو نبوده ایم. دبیر جشنواره در حضور اهالی و اصحاب رسانه نشست مطبوعاتی برگزار می کند و می گوید اسامی داوران جشنواره امسال را در مراسم اختتامیه اعلام می کنیم. بعد نیم ساعت دیگر، مدیر روابط عمومی اعلام می کند نخیر اسامی داوران در روز افتتاحیه اعلام خواهد شد.

به نوشته این منقد جشنواره فیلم فجر یک ودیعه ملی است اما حرمت و وقار آن تا حدی پایین آمده که هیات انتخاب آثار هر کدام یک حرفی می زنند و به طور کلی نمی دانند مثلاً فلان فیلم هم در جشنواره حضور دارد یا خیر. با چنین وضعیتی واقعاً انتظار داریم سینمای ایران به کجا برود؟ اصلاً چه چشم اندازی برای آن متصوریم؟

در ادامه این مقاله آمده اعمال مدیریت باید یکسری برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشیم. چیزی که ما هیچ رد و نشانی از آن نمی بینیم. این از هم گسیختگی، عدم انسجام و تصمیم گیری برای سینمای ایران خوب نیست. حتی یک استراتژی مشخص از سوی مدیران برای سینما وجود ندارد.

هشداری برای اقتصاد ‌ایران

محمدصادق الحسینی در سرمقاله دنیای اقتصاد به عنوان هشداری برای اقتصاد ایران نوشته بانک جهانی در حالی در روزهای اخیر گزارش سالانه خود را ارائه کرد که‌این گزارش دو چشم‌انداز مهم را در برابر دیدگان‌ایرانیان قرار می‌داد.

به نوشته این اقتصاددان از یک سو گزارش نشان از بهبود سریع اقتصاد جهانی در سال آتی دارد و در عین حال متاسفانه نشانگر کاهش رشد اقتصادی کشور ما در سال جاری و سال آینده است. بر‌این مبنا می‌توان‌این گزارش را به نوعی هشداری برای اقتصاد‌ ایران تلقی کرد؛ هشداری که اهداف مطلوب سند چشم انداز و سندهای بالادستی را بیش از پیش دور از ذهن می‌نماید و اقتصاد‌ ایران را نه تنها به صورت نسبی رو به جلو تصویر نمی‌کند بلکه عقب‌گرد قابل پیش‌بینی را در اقتصاد کشور نشان می‌دهد.

زد و خورد در مجلس

اعتماد نوشته جلسه کمیسون عمران مجلس که دیروز به زد و خورد کشید موضوعش این بود که چرا مسافران توربوترن مشهد به تهران به جای رسیدن به مقصد بر مرگ بوسه زدند و این‌گونه بود که کمیسیون عمران مجلس از بعد از یکشنبه پذیرای مسئولان هوایی و زمینی بود تا پاسخگوی مجلسیان باشند. اما ظاهرا پس لرزه‌های تورهای مرگ در آسمان و زمین چنان بود که حتی مسئولان راه و ترابری را به جان هم انداخت.

به گزارش این روزنامه رئیس سازمان هواپیمایی در حضور نمایندگان مجلس پس از یک تنش کلامی شدیداللحن به سوی رئیس شرکت هواپیمایی تابان خیز برداشته و سیلی محکمی را بر گونه او نواخته و البته متقابلا سیلی هم دریافت کرده است تا سرانجام با وساطت مجلسیان دعوای راه و ترابری‌ها پایان یابد.

kiyanoosh - مالزی - صبا
22 بهمن روز شکست دشمن
چهار‌شنبه 7 بهمن 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.