بررسی روزنامه های صبح تهران: یکشنبه ۲۷ دی

بررسی روزنامه های صبح تهران: یکشنبه 27 دی

تیترهای اول

"پاسخ مرتضوی به کمیته ویژه مجلس" تیتر اول آرمان است، " مقابله با جنگ نرم ماموریت جدید مطبوعات" نوشته اعتماد است، ابرار از "دفاع رادان از حسینیان" خبر داده و ابتکار در تیتر اول خود نوشته "حج عمره متوقف شد."

"طرح اشغال نظامی دراز مدت کردستان عراق توسط آمریکا" عنوان اصلی روزنامه جمهوری اسلامی است، رسالت از قول سید حسن نصرالله نوشته، "چهره منطقه را با هر جنگ رژیم صیهونیستی تغییر می دهیم" و کیهان همین خبر را با تیتر "صهیونیست ها حمله کنند چهره منطقه را تغییر می دهیم" منعکس کرده است.

"سناریوهای داغ برای بنزین" در صدر اخبار جام جم نشسته، تهران امروز از "گردش اقتصادی از چپ به راست" خبر داده، دنیای اقتصاد گزارش اصلی خود را به "گمانه زنی بنزین برای سال 89" اختصاص داده، "190 میلیارد تومان در چاله بدهی های دولت" عنوان اول جهان صنعت است و جوان از "مبانی درخواست غرامت ایران از انگلیس" نوشته است.

"طراحان ایرانی مد و لباس به صحنه بیایند" از زبان محمود احمدی نژاد تیتر اول روزنامه ایران است، "دوست را به دشمن تبدیل کردن هنر نیست" به نقل از ری شهری نماینده سابق ولی فقیه در امور حج و زیارت تیتر اول آفتاب یزد است، مردم سالاری در واکنش به مناظره های تلویزیونی در عنوان اصلی خود نوشته "رو به فردا، واکنش رسانه ملی به انتقادهاست" و خراسان به نقل از خبرگزاری های غربی از "اختلاف در ۱+۵ برای تحریم ایران" خبر داده است.

گزیده مقالات

زلزله هائیتی و زلزله تهران

ابتکار در سرمقاله خود نوشت زلزله مرگبار هائیتی زنگ خطری برای همه جهان به ویژه برای ما بود.زنگ خطر از آن جهت که اگر خدای ناکرده چنین زلزله ای در تهران اتفاق بیافتد چه خواهیم کرد؟ از سال ها پیش تا کنون هم مسئولان امور و هم مردم به خوبی می دانند که تهران روی گسل های عظیم زلزله خیز قرار دارد و هر آن آبستن وقوع زلزله ای ویرانگر است.

در دنباله این مقاله آمده به نظر نمی رسد برنامه ای جامع و کامل برای کاستن از تبعات و تلفات زلزله تهران به مورد اجرا در آمده باشد. گرچه برنامه هایی در حال اجرا بوده است از جمله برگزاری مانورهای زلزله، توزیع جزوات آموزشی، آگاه سازی های عمومی و... اما این برنامه ها هر چند لازم اند اما کافی نیستند.

نویسنده مقاله ابتکار اضافه کرده تهران نیازمند یک ستاد همیشگی و دایمی بحران است که در آن برنامه ریزی برای میلیون ها زلزله زده صورت گرفته باشد، مکان هایی از پیش تعیین شده با امکانات کامل برای استقرار آسیب دیدگان زلزله مهیا شده باشد، بیمارستان های مجهز و مراکز درمان سیار و ثابت برای درمان صدها هزار مصدوم پیش بینی شده باشد، آذوقه مورد نیاز و لوازم امدادی برای بیرون کشیدن زیر آوار مانده ها مهیا شده باشد.

مناظره ها

اعتماد از قول عباس عبدی نوشته پس از آنکه هفت ماه از بحران گذشته تازه به این نتیجه رسیده اند که مناظره هایی برگزار کنند. به نظر می رسد چون رسانه دولتی ایران از سایر رسانه های رقیب به نحو فاحشی عقب مانده به ساختن چنین برنامه هایی روی آورده است، چراکه رسانه های رقیب توانسته اند رادیو و تلویزیون ایران را عقب بزنند .

به گفته این جامعه شناس گرچه مناظره معرف وجود آزادی در رسانه است اما در درجه نخست در رسانه آزاد باید اصل بی طرفی و صداقت در پخش خبر رعایت شود و چون احتمال اندک هم وجود ندارد که در شرایط کنونی رادیو و تلویزیون ایران بتواند با بی طرفی و صادقانه خبر ها را پوشش دهد بنابراین مناظره ها نمی توانند به جایگاه واقعی خود برسند و به جای مناظره به مجادله منتهی خواهد شد.

در ادامه مقاله اعتماد از قول آقای عبدی نوشته شده تلویزیون به سختی می تواند برنامه نود را پیش ببرد که یک برنامه ورزشی است. در واقع پس از برنامه های ورزشی باید سراغ برنامه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاست بین الملل و در نهایت سیاست داخلی برود اما رسانه ای که هنوز جسارت این را ندارد که در تمامی حوزه ها چنین نشست ها و گفت وگوهایی را برگزار کند و مهم تر آنکه قادر نیست خبر را به صورت منصفانه منتقل کند، این مناظره ها برایش صرفاً مسکن موقتی برای خارج شدن از فشار رسانه های خارجی فارسی زبان است.

دیر شده است

قدرت الله علیخانی در اعتماد نوشته مدتی است صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مجدداً برگزاری و پخش مناظرات را از سر گرفته است. هر چند من فکر می کنم کمی دیر این اقدام صورت گرفته اما همین که مجدداً فضایی برای مناظره فراهم شده خوب است. این مناظرات اثرات بسیار خوب و تامل برانگیزی در جامعه دارد چرا که باعث شفاف سازی در سطح جامعه می شود.

این نماینده مجلس پیشنهاد کرده صدا و سیما برای جبران برخی اقدامات گذشته خود دامنه مناظرات را وسیع تر کند تا همه فرصت صحبت کردن، انتقاد یا ارائه پیشنهاد داشته باشند. یکی از اصول مناظره این است که دو گروه مخالف یا منتقد در مقابل یکدیگر قرار گیرند یعنی یک اصلاح طلب در مقابل یک اصولگرا قرار گیرد نه اینکه دو اصولگرا با این تفاوت که یکی از آنها اصولگرای منتقد است و دیگری اصولگرای غیرمنتقد حامی دولت به مناظره با هم بپردازند.

پنج به اضافه یک

اسدالله اطهری در مقاله ای در آرمان نوشته سیاست های روسیه در قبال برنامه هسته‌ای ایران در مقاطع مختلف تحت تأثیر عوامل متعدد دارای نوسان بوده و با اتخاذ مواضع ضد و نقیض نه تنها در روند همکاری‌ها‌ی هسته‌ای خود با ایران اخلال نموده است بلکه عملاً به جبهه کشورهای غربی و در بهترین حالت به عنوان یک کشور بی طرف مطرح بوده است.

به نوشته این کارشناس سیاسی پیش از حادثه یازده سپتامبر که روابط غرب با روسیه تنش‌زا بود، همکاری های هسته‌ای ایران و روسیه در حد مطلوبی برای هر دو طرف قرار داشت،روسیه به رغم فشارهای آمریکا به همکاری هسته‌ای خود با ایران ادامه می‌داد. اما پس از حادثه یازده سپتامبر شرایط تا حد بسیار زیادی تغییر کرد.

تعادل در بورس

همایون دارابی در گزارشی در دنیای اقتصاد نوشته بازار داد‌وستد سهام روز گذشته شاهد جریان متعادلی از خرید و فروش‌ها بود، به گونه‌ای که بازار بدون تشکیل صف‌های خرید و فروش قابل‌ملاحظه‌ای به فعالیت پرداخت.

به نوشته گزارشگر این روزنامه در حوزه سیاسی، خبرهای ضد و نقیض در مورد جلسه‌گروه 1+5 سبب شده است بازار نتواند تصمیم قطعی را در این مورد اتخاذ کند. انتظار می‌رود با برگزاری احتمالی این جلسه در سطح پایین و عدم حصول نتیجه‌ای مناسب از آن، بازار بتواند تا جلسه بعدی واکنش خود را سامان‌ دهی کند.

نامه سعید مرتضوی

آرمان تنها روزنامه امروز است که نامه سعید مرتضوی را به رییس مجلس منعکس کرده که در آن محتوای گزارش تحقیقی مجلس که وی را عامل اصلی فاجعه زندان کهریزک معرفی کرده رد شده و در چند جا به مطبوعات داخلی و خارجی تاخته و خود را کاملا از اتهام ها مبرا دانسته است .

به نوشته این روزنامه در این نامه دادستان سابق تهران ادعا کرده که در زمان وقوع حوادث و حوادث 25 خرداد از مرخصی های خود برای گرفتن دکترا استفاده کرده و در مرخصی بوده و قبل از رفتن هم به معاونان خود دستور اکید داده که قانون را رعا یک کنند.

قاضی سابق دادگاه مطبوعات بر اساس گزارش آرمان شاکیان خود را اکبر گنجی و وکیل مدافع وی خوانده که چند ماه پیش پس از پاسخگویی کامل مردود اعلام و مختومه گردید و مدیران روزنامه‌هائی که آنان را زنجیره‌یی خوانده ، خانم شیرین عبادی و متهمین و مجرمینی که در حال حاضر فراری بوده و در خارج از کشور به سر می برند که از نظر وی چنان فرد یا افرادی اگر از قضات شکایتی داشته باشند نیازی به نامه‌نگاری‌های تبلیغاتی ندارد زیرا این اقدامات نتیجه‌ای جز تشویش اذهان عمومی و آلوده نمودن فضای رسانه‌ای ندارد.

لایحه هدفمند کردن یارانه ها

صادق جنان صفت در سرمقاله دینای اقتصاد این پرسش را پیش کشیده که یارانه نقدی که قرار است دولت به شهروندان واجد شرایط بدهد چقدر است، دامنه تغییرات آن چه محدوده‌ای را شامل می‌شود و به چند خانوار پرداخت خواهد شد و تاچه زمان تداوم دارد؟ اگر این پرسش به صورت کارشناسانه و مطابق با آمارهای دقیق پاسخ داده نشود، هرگونه کارآمدی را با نقصان مواجه می‌کند.

پرسش دیگر این اقتصاددان مربوط به فعالان اقتصادی و صاحبان بنگاه‌های صنعتی و حمل و نقل است که پرسیده معیار مناسب، کارآمد و عادلانه برای تقسیم و توزیع یارانه پرداختی با هدف جبران افزایش قیمت عوامل تولید میان آنها چیست و کدام گروه باید دراین‌باره تصمیم بگیرد که حرف و حدیث از آن بیرون نیاید. مسوولان ارشد و تصمیم‌گیر درباره تقسیم این منابع باید توجه داشته باشند و تصمیم غیرکارشناسانه و شتابزده درباره نحوه توزیع این منابع راه را برای اجرای قانون در این بخش ناهموار خواهد کرد.

نویسنده سرمقاله دنیای اقتصاد پرسیده آیا دولت و مسوولان درک و تحلیل و اطلاعات دقیق از پیامدهای تورمی ناشی از اجرای این قانون دارند؟ در صورتی که چنین گزارش دقیقی از تحولات تورمی تهیه نشده و قرار است کار به آزمون و خطا پیش رود، فاصله اجرای ناکارآمد و کارآمد این قانون از صفر تا 100 است و سرنوشت یک نسل و حتی نسل‌های بعدی را رقم می‌زند و سهل‌انگاری، سیاسی کاری و رفتار سلیقه‌ای را نباید در اجرا دخالت داد.

پرسش ها درباره سهام عدالت

تهران امروز در مقاله ای نوشته در فضای هیجان‌زده و هیاهوی پرشتاب ناشی از دستور تسریع در توزیع سهام عدالت، هشدار در مورد شکست برنامه توزیع عمومی حق مالکیت سهام بنگاه‌های اقتصادی دولتی، مورد توجه قرار نگرفت. ابراز نگرانی ها از فروپاشی ساختار مالی و اقتصادی شرکت‌های دولتی، بدهکار شدن دولت و بروز بحران‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از صدور دستور صرفا اداری برای پرداخت سود سهام عدالت در ماه‌های پایانی سال قبل، هیچ تاثیری بر تصمیم متولیان به جا نگذاشت پس حالا هم که خبر می رسد امکان پرداخت سود سهام عدالت به سهامداران وجود ندارد علی‌القاعده نباید تصمیم‌گیران به فکر اقدامات اصلاحی بیفتند.

در ادامه این مقاله با استناد به گفته های مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری استانی آمده مبلغ 1900 میلیارد تومان سود به سهام عدالت تخصیص داده شده است که محاسبه این مقدار سود سهام با توجه به ارزش تقریبی سهام واگذار شده به مردم، نشان نمی دهد چه ارتباطی بین ارزش سهام واگذار شده و سود متعلق به آن وجود دارد.

به نوشته مقاله تهران امروز مشخص نیست مبلغ 1500 میلیارد تومان اقساط دولت به چه صورتی محاسبه شده است. مبلغ 400 میلیارد تومان بدهی سال‌های گذشته به دولت چگونه ایجاد شده است؟‌ بدهکار کیست؟ ‌آیا این بدهی غیر از بدهی بابت اقساط است؟

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.