نشست اتمی نیویورک بدون نتیجه پایان یافت

نشست اتمی نیویورک بدون نتیجه پایان یافت

کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم می کنند

نماینده روسیه در نشست گروه 1+5 برای بررسی مناقشه اتمی ایران گفت این مذاکرات که معطوف به تحریم های بعدی بود بدون هیچ تصمیمی پایان یافته است.

این در حالیست که نماینده آمریکا در این جلسه مذاکرات نیویورک را "بسیار سودمند" نامیده است.

دیپلمات های شش کشور مذاکره کننده با ایران روز شنبه در حالی برای بحث و بررسی تحولات جدید هسته ای ایران و اقداماتی بعدی گرد هم آمده بودندکه کشورهای غربی از جمله آمریکا خواهان اعمال تحریم های بیشتر علیه تهران هستند.

سرگئی ریابکف نماینده روسیه بعد از این جلسه به خبرنگاران گفت این جلسه بدون نتیجه بود به این معنا که به اتخاذ تصمیمی نیانجامید. اما ویلیام برنز نماینده آمریکا گفت "این جلسه ای بسیار سودمند بود."

در این نشست که با حضور نمایندگان کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان برگزار شد، آخرین تحولات مربوط به برنامه هسته ای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

چین پیش تر اعلام کرده بود بر خلاف سایر کشورها که در سطح مدیر کل وزارت خارجه، در نشست شرکت می کنند، نماینده ای رده پائین اعزام می کند.

برخی دیپلماتها آن را به منزله عدم حمایت این کشور از وضع هر نوع تحریم جدیدی علیه ایران قلمداد کردند.

چین و روسیه از حامیان ایران در مجامع بین المللی به شمار می روند. این دو کشور قراردادهای متعددی با ایران امضا کرده و از شرکای تجاری مهم این کشور به شمار می روند.

کشورهای غربی خواهان مشارکت و کمک روسیه و چین در وضع تحریم های جدیدی علیه ایران شوند.

این تحریم ها متوجه بخش های بیمه، مالی و تسلیحاتی ایران خواهد بود.

این کشورها خواهان آن هستند تا از طریق وارد کردن فشار بیشتر، ایران را به موافقت با پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه تهیه سوخت هسته ای وادار کنند.

ایالات متحده و فرانسه بارها گفته اند در صورتی که ایران پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مبادله اورانیوم غنی شده با خلوص پایین این کشور با سوخت راکتور هسته ای را نپذیرد، تحریم های بین المللی آن افزایش خواهد یافت.

دولت ایران در مقابل به کشورهای غربی برای تامین سوخت راکتور اتمی تهران یک مهلت یک ماهه داده است. ایران گفته است در صورت عدم پاسخ کشورهای غربی به پیشنهادهای این کشور برای خرید یا تبادل سوخت، جمهوری اسلامی ایران رسما تولید سوخت مورد نیاز خود رابا غلظت ۲۰ درصد، با اتکا به مهندسین و متخصصین فنی این کشور آغاز خواهد کرد.

دولت باراک اوباما این مهلت را رد کرده و در مقابل می گوید که دولت ایران هنوز فرصت دارد به تعهدات بین المللی خود عمل کند.

کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم می کنند. ایران این اتهام را رد کرده و می گوید برنامه هسته ای این کشور مقاصد نظامی ندارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.