با کد وارد شوید، ایمیلتان کنترل نمی‌شود و ردیابی جغرافیایی تلفن همراه

با کد وارد شوید، ایمیلتان کنترل نمی‌شود

فرمانده نیروی انتظامی ایران گفته است که تمامی ایمیل‌ها و اس‌ام‌اس‌ها کنترل می‌شوند و ما می‌دانیم از کجا فرستاده می‌شوند. محمود تجلی‌مهر کارشناس آی‌تی می‌گوید اگر ایمیلی با کد مخصوص باز شود، امکان کنترل آن وجود ندارد.

اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران در حاشیه نشست تخصصی پلیس مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد اس‌ام‌اس‌ها و ایمیل‌ها کنترل می‌شوند.

 

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا وی گفته است: «ای‌میل‌ها و اس‌ام‌اس‌ها از جایی فرستاده می‌شود که کاملا در کنترل ما قرار دارد. تصور نکنند که آنتی پروکسی جلویش را می‌گیرد و این تصور اشتباه را نداشته باشند که کنترل نمی‌شوند چرا که تا کنون در رابطه با آنها نیز مدارا می‌شده است».

 

محمود تجلی‌مهر کارشناس آی‌تی و کامپیوتر می‌گوید اس‌ام‌اس را می‌شود کاملا کنترل کرد اما برای مقابله با کنترل ای‌میل راه‌های زیادی وجود دارد.

 

دویچه‏وله: آقای تجلی‏مهر، فرمانده‏ی نیروی انتظامی ایران اعلام و یا بهتر است بگوییم تهدید کرده که تمامی ای‏میل‏ها و اس‏ام‏اس‏ها کنترل می‏شود و ما می‏توانیم کسانی را که از این طریق تجمعات را سازماندهی می‏کنند، شناسایی و دستگیر کنیم. آیا امکان کنترل ای‏میل وجود دارد یا خیر؟

 

محمود تجلی‏مهر: بله، امکان کنترل ای‏میل وجود دارد. به شرطی که کاربران از امکانات کد و دیگر امکانات امنیتی استفاده نکنند. ای‏میل‏هایی که با یاهو فرستاده می‏شود را معمولا می‏توان کنترل کرد. به این ترتیب که می‏توان پیام‏ها را در وسط راه گرفت و باز کرد.

ای‏میل‏هایی که با جی‏میل فرستاده می‏شود؛ در سِتینگ (Setting) جی‏میل می‏توانید بخشی را انتخاب کنید که ای‏میل‏ها را با اچ‏تی‏تی‏پی‏اس (HTTPS) بفرستد. اگر این قسمت علامت نخورده باشد، امکان کنترل این ای‏میل‏ها هم وجود دارد. اگر این قسمت علامت زده شود، امکان کنترل‏ ای‏میل‏ها وجود ندارد و جی‏میل از این نظر مقداری مطمئن‏تر است. ولی به طور کلی، ای‏میلی که کد نشده باشد و رمزی نشده فرستاده شود، امکان کنترل‏اش وجو دارد.

 

در ایران برخی از کاربران، به خصوص هنگام استفاده از جی‏میل وقتی وارد باکس ای‏میل‏شان می‏شوند، پیام‏هایی دریافت می‏کنند مبنی بر این که کاربر دیگری دارد با ای‏میل شما کار می‏کند و الان امکان کار کردن برای شما نیست. آیا ممکن است این پیام برای رد گم کردن باشد و یا این که کنترل می‏تواند به حدی باشد که دو نفر هم‏زمان با یک آی‏دی وارد یک میل‌باکس بشوند؟

 

سیستم این اجازه را نمی‏دهد که دو نفر هم‏زمان با یک اسم کاربری وارد ای‏میل باکس بشوند. این حالت فقط در صورتی می‏تواند پیش بیاید که اسم کاربری و پس‏ورد فرد قبلا لو رفته باشد.

مثلا اگر در مقطعی پیش از آن، ارتباط اینترنتی تحت کنترل باشد، وقتی کاربری اسم و پس‏وردش را می‏زند، اطلاعات کاربری‏اش لو می‏رود.  یا اگر بدون این که کاربر متوجه باشد، روی کامپیوترش نرم‏افزاری به نام  «تروجان» نصب شده باشد، تمام اطلاعات لو می‏رود. این نرم‌افزار، نرم‌افزاری است که تمام آن‏چه را شما در صفحه‏ کلیدتان تایپ می‏کنید ضبط می‏کند و به جایی می‏فرستد.

 

فرمانده‏ی ناجا گفته است کسانی که ای‏میل و اس‏ام‏اس می‏فرستند، تصور نکنند که «آنتی پروکسی» می‏تواند جلوی کنترل را بگیرد. ممکن است در مورد آنتی‏پروکسی توضیحی بدهید؟

 

من نمی‏د‏انم که منظور ایشان از آنتی‏پروکسی دقیقا چه بوده است. احتمال دارد منظور  آنتی‏ فیلترینگ بوده باشد. آنتی‏فیلترینگ‏ها‏ نرم‏افزارهایی هستند که در ایران استفاده می‏کنند که بتوانند فیلترها را دور بزنند و یا این که فیلترها نتوانند ارتباط آن‏ها را کنترل کنند و مثلا جلوی سایت‏هایی را بگیرند.

در مجموع آن‏ها این امکان را ندارند؛ یعنی اگر از نرم‏افزارهای آنتی‏فیلترینگی که با روش وی‏پی‏ان (WPN) کار می‏کنند استفاده کنند، نیروهای امنیتی امکان کنترلش را ندارند.

در رابطه با اس‏ام‏اس کاملا حق با فرمانده‏ی ناجا است؛ یعنی تمام اس‏ام‏اس‏هایی که فرستاده می‏شود، همه قابل کنترل هستند. چون کل شبکه در اختیارشان است و می‏توانند در هر مرحله‏ای کنترل کنند که اس‏ام‏اس از کجا می‏آید و به کجا می‏رود. امکان امن سازی اس‏ام‏اس بین دو تا کاربر، اصلا وجو ندارد.

 

آیا امکان ردیابی کاربر از طریق ای‏میل وجود دارد؟ یعنی وقتی کسی وارد ای‏میلش می‏شود، می‏توان تشخیص داد که کجاست و از کجا وارد شده است؟

 

بله امکان آن وجود دارد. منتها اگر کاربر از نرم‏افزارهای آنتی‏فیلتر و فیلترشکن‏هایی که بر اساس وی‏پی‏ان کار می‏کنند استفاده کند، این امکان از بین می‏رود.

اگر این کار را نکند و کاملا معمولی وارد اینترنت شود، امکان شناختن او وجود دارد. چون آدرس آی‏پی او ضبط می‏شود. آدرس آی‏پی هم کاملا مشخص است که در اختیار کدام آاس‏پی است و در پروتکل‏های آنان هم ضبط می‏شود که کدام کاربر با کدام شماره تلفن وارد شبکه شده است. همه‏ی این‏ها قابل پی‏گیری است.

ردیابی جغرافیایی تلفن همراه

 

فاش شده است که دستگاه‌های امنیتی می‌توانند از میکروفون تلفن همراه ، حتا در حالتی که تماسی برقرار نیست، به عنوان وسیله‌ی شنود استفاده کنند. اما آیا با تلقن همراه ردیابی هم می‌توان کرد؟

محمود تجلی‌مهر، کارشناس مخابرات و اینترنت، در مصاحبه‌ای با دویچه‌وله به موضوع شنود تلفن همراه پرداخت. این بار او به پرسش‌های ما درباره‌ امکان ردیابی از طریق تلفن همراه پاسخ می‌دهد.

 

 

دویچه وله: پیشتر برای ما شرح دادید که امکان شنود وجود دارد. افزون بر این، آیا امکان ردیابی دقیق جغرافیایی تلفن همراه نیز وجوددارد؟

 

محمود تجلی‌مهر: بله، این امکان وجوددارد. این سرویس که

 Location-based Services (LBS) و یا

 Location-dependent Services (LDS)

نامیده می شود، یکی دو سال است که ارائه می شود و یکی از جالب ترین سرویس های شبکه تلفن همراه است.

 

در این سرویس طول و عرض جغرافیایی تلفن همراه در لحظه تعیین می شود. حال با داشتن این اطلاعات می توان سرویس های بسیاری طراحی کرده و ارایه داد. مثلا پدر و مادرها می‌توانند کودکان خود را همواره ردیابی کنند و موقعیت آنها روی نقشه ای بر صفحه تلفن نشان داده می شود. دوستان می‌توانند یکدیگر را بیابند (البته در صورت موافقت یکدیگر برای ردیابی).

فرض کنید که شما وارد خیابانی در برلین می شوید و در همان لحظه برای شما یک پیامک می آید. رستورانی می گوید که در چند متری شما امروز پیتزا را ارزان کرده است. عکس ورودی آن رستوران را هم با MMS می فرستد تا بتوانید آن را به راحتی بیابید. شرکت های حمل و نقل، مسافری یا تاکسی رانی می توانند در مرکز خود روی نقشه ای الکترونیکی بر دیوار، موقعیت همه پیک ها یا ماشین های خود را در سطح شهر یا کشور ببینند. سرویس های مفید بسیاری می توان بر این اساس ارایه داد و من می توانم کماکان سناریوهای جالبی برای شما بگویم. این سرویس اکنون مدت کوتاهی است که در برخی از کشورها ارایه می‌شود.

 

این امکان برای ردیابی امنیتی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 

درست است. آنچه در ابتدا گفتم، استفاده تجاری از این سرویس برای همه مردم است و می‌بینید که کارهای جالبی می‌توان انجام داد که تاکنون تنها در فیلم های تخیلی هالیوود می‌دیدیم.

اما این سرویس کاربرد امنیتی نیز دارد. می توان در چارچوب شنود، موقعیت (تقریبا) دقیق تلفن همراه را نیز تعیین کرد. این دقت در بهترین حالت با خطای چند متر است. به بیان دیگر می توان جای آن تلفن در یک ساختمان را نیز تعیین کرد.

 

تاکنون در شبکه تلفن همراه امکان یافتن تلفن در یک سلول شبکه را داشتیم که می توانست در یک شعاع چند صد متری یا چند کیلومتری (بسته به اندازه آن سلول)  آن را بیابد (Cell ID). اکنون با استفاده از اطلاعات سلول های همسایه و از جمله قدرت سیگنال فرستنده تلفن و یا استفاده از سیستم GPS (چنانچه تلفن همراه گیرنده آن را داشته باشد) و به کارگیری روشهای خاصی می توان با دقت موقعیت آن را یافت.

 

حال بر اساس این اطلاعات می توان کارهای بسیاری کرد، از جمله:

− محدوده ای را روی نقشه تعریف کرد و جناچه فرد زیر نظر آن محدوده ویژه را ترک کرد و یا وارد محدوده ویژه ای شد، شبکه خبر دهد.

­ چنانچه چند نفر خاص که زیر نظر هستند، وارد محدوده ای خاص شدند و یا آن را ترک کردند، شبکه خبر دهد.

­ شبکه برای افراد خاصی در محدوده خاصی پیامی بفرستد و سناریوهایی از این دست.

 

در یکی دوسال اخیر اسراییل از این امکان برای ردیابی و ترور رهبران بی خبر حماس استفاده می کرد. این که آنها توانستند با دقت با موشک خانه کسی را بزنند و آن هم در زمانی که خودش نیز در آنجا بود، به این دلیل بود.

 

برای ردیابی کسی آیا موافقت او لازم است؟

 

بله، حتما! اگر کسی بخواهد جای مرا بیابد، شبکه برای من یک پیامک می فرستد و چنانچه من موافقت کنم، شبکه موقعیت مرا برای طرف مقابل می فرستد. البته در کاربرد امنیتی این سیستم نیاز به این کار نیست و ارگان امنیتی می تواند این اطلاعات را بدون اطلاع شخص زیر نظر دریافت کند. ارگان امنیتی در اینجا خود را ولی و قیم همگان می داند.

 

 آیا در ایران چنین امکانی وجود دارد؟

 

به عنوان سرویس تجاری هنوز نه. برای استفاده امنیتی، اطلاعاتی در دست نیست و نمی‌توانیم در این مورد اظهار نظر کنیم.

البته در خبرها برخی گزارش می دادند که ماموران امنیتی برای دستگیری کسی به جایی که تلفن او در آنجا بوده، رفته بودند در حالی که تلفنش را در اختیار کسی از خانواده قرار داده بوده است. اگر چنین خبری درست باشد، می تواند نشانگر این باشد که چنین تجهیزاتی را دارند. البته با Cell ID نیز می توان چنین کاری را انجام داد، هر چند با دقت بسیار پایین.

 

چگونه می شود با این ردیابی مقابله کرد؟

 

با این روش ردیابی نمی توان مقابله کرد. تنها راه خاموش کردن تلفن و درآوردن باطری آن است. برخی از تلفن های ساخت شرق آسیا حتی در حالت خاموش نیز با شبکه ارتباط برقرار می سازند.

برخی نیز گمان می برند که با همراه داشتن چند تلفن و چند سیم کارت متفاوت می توانند رد گم کنند. این کاری است بیهوده. چون در هر بار که تلفن با سیم کارت روشن می شود، هر سه شماره MSISDN، IMSI و IMEI به شبکه ارسال می شوند. به بیان دیگر پس از مدتی کوتاه تمام شماره های تلفن و شماره های گوشی به شبکه ارسال گشته و در یک ماتریس در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند که ردیابی فرد مورد نظر و کسانی که با او در تماس هستند را آسان می سازد.

elcido - ایران - شیراز
ممنون از اطلاعات، البته VPN صحیح است یعنی: Virtual Private Network
شنبه 26 دی 1388

saba2011 - ایران - قم
سلام ما بی شماریم
شنبه 26 دی 1388

homa-ir - المان - هامبورک
niyaz- انگلیس-لندن راستی منو ازحالت باخبرکن شادباشی
شنبه 26 دی 1388

juvel - نروژ - اسلو
احمدی مقدم , فکر میکنی تا چه مدته دیگه میتونی با ایجاده رعب و وحشت و تهدید کردنه مردم به وظیفه کاسه لیسیه خودت ادامه بدی ?
شنبه 26 دی 1388

microman - ایران - تهران
حالا کنترل هم کنند بد نیست، تعداد بیشتری از مامور های امنیتی سبز میشوند. اینجوری باید میلیونها نفر رو دستگیر کنند.
شنبه 26 دی 1388

iranazadiran - ایران - تهران
برای استفاده از اس ام اس سعی کنیم از کلمات مشخص کمتر و یا اصلا استفاده نکنیم به جای آنها کلماتی قرار دادی و رمزی بکار ببریم. چون این دغلکاران چه از نظر اقتصادی و چه از نظر حجم اس ام اس ها قادر به کنترل نیستند تنها میتوانند کلمات خاصی را فعال کرده که به محض دریافت آنها سیستم اعلام کند و همان اس ام اس مورد نظر را ردیابی کرده و میخوانند. برای مثال اگر تا به حال به جای احمدی نژاد از کلمه میمون، شامپانزه یا آفتاب پرست استفاده میکردیم باید آن را عوض کرده که هم توهین کردن به حیوانات را یس کنیم و هم لو نرویم . برای رساندن پیام های خاص از جملات رمزی بیربط که تنها ربطش را خودمان میدانیم استفاده کنیم. ارسال لطایف و وقایع هم که چنان همه گیر و انبوه است که نمی توانند بیست و چهار ساعت دنبال ردبابی باشند و خودشان از همه زودتر آنها را دریافت می کنند. اینها به چنان تنگنایی رسیده اند که علنا اعلام دزدی و جاسوسی می کنند.
شنبه 26 دی 1388

irooni2008 - ایران - انزلی
دوستا کسی میدونه ultrasurf یک نوع vpn هست یا نه؟
یکشنبه 27 دی 1388

Mahnaz30 - سوئیس - ‌‌برن
بدون داشتن سیم کارت هم میتوان در اروپا با شماره 112 با پلیس اروپا تماس گرفت.
یکشنبه 27 دی 1388

xosrov - انگلیس - منچستر
دختری هستم ۹ ساله، از مناطق گرمسیری، تک فرزند خانواده‌ای متمول (بقیه خواهر‌ام زنده به گور شدند اما با وجود ۱۸ تا برادر زیاد بهم سخت نگذشت)، عاشق بازی کردن با بت‌ها و شتر سواری و تاب بازی. آشپزی هم دوست دارم و غذا مورد علاقه‌ام سوسمار پلو با مرغه. علاقه مند به ازدواج با آقایی جا افتاده، ترجیحا بیسواد، مسن تر از خودم (حدود ۵۴ سال) که مایل به کوهنوردی و غار نوردی و کتاب نویسی باشند، ترجیحا شخصی‌ با عبای بزرگ که ۵ نفر توش جا بشه. با تشکر. تلفن تماس: ۱۲۴۰۰۰
یکشنبه 27 دی 1388

ab55 - فنلاند - هلسینکی
Mahnaz30 - سوئیس - ‌‌برن:. البته فقط با گوشیهای جدید میتوان به 112 زنگ زد, گوشی قدیم چنین کاربردی را ندارن.
یکشنبه 27 دی 1388

lisa - امریکا - کالیفرنیا
حکومت هیچ غلطی نمی تونه بکنه. با تموم نیروها و وسایل سرکوب با تجاوز و اعدام و شکنجه نتونست جلوی قیام مردمو بگیره میخواد با چک کردن ایمیل و پیامک جلوی خیزش مردمو بگیره. هر چی بیشتر تهدید کنن یعنی حسابی از مردم می ترسن و در مقابل عزم جزم اونها عاجرترن. حکومت داره نفس های آخر رو می کشه . هیچ غلطی نمی تونن بکنن
یکشنبه 27 دی 1388

حخا - استرالیا - سیدنی
xosrov - انگلیس - منچستر واه.چه بیمزه
یکشنبه 27 دی 1388

nimafadakar - ایران - تهران
با دانلود و نصب برنامه بی نظیر TrafficCompressorهم از فیلتر رد بشید و هم سرعت اینترنتتون رو بالا ببرید.به امید آزادی
یکشنبه 27 دی 1388

shahran - ّایران - تهران
"xosrov - انگلیس - منچستر " لطفا در بیان نظرت خود مراعات ادب را بفرمائید. . ما توقعمان از هموطنان خارج از کشور اینست که افراد تحصیل کرده و. متشخصی هستند، این تصویر را تخریب نکنید.
یکشنبه 27 دی 1388

پریستوک - ایران - تهران
بچه ها تو رو خدا می رید تظاهرات صورتتون و بپوشونید دیروز تو کلانتری به خواهرم 10 صفحه رنگی داده بودن به هرکی می تونستن می دادن واسه شناسایی. حتی یه دختره یه لحظه ماسکشو برداشته بود عکسشو گرفته بودن
یکشنبه 27 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.