بازداشت مادران عزادار نشانه زوال ارزش های فرهنگی مذهبی؟

بازداشت مادران عزادار نشانه زوال ارزش های فرهنگی مذهبی؟

تحلیلگران سیاسی به موقعیت هایی در تاریخ هرکشور اشاره میکنند که نشانه هایی حاکی از بروز شکاف بین مردم و حکومت و بی اعتمادی متقابل در آن دیده می شود. به باور بسیاری از جامعه شناسان بی اعتمادی به حکومت حاکی از سست شدن ارزشها و بحران اجتماعی است.

به گفته منتقدان جمهوری اسلامی آزار و بازداشت مادران عزادار ایرانی که فرزندان آنها در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران کشته شده اند، می تواند از نشانه زوال یکی از ارزش های فرهنگی مذهبی جامعه ایران و پایمال شدن آن از سوی مقامات قلمداد شود.

در موارد زیادی پس از آنکه مادران از کشته شدن فرزندان خود باخبر شدند، بعد از یک ماه مراجعه به مراجع مختلف و با در دست داشتن عکس فرزندانشان، تنها جواب سربالا شنیدند و در بی اطلاعی کامل ماندند. حتی پس از تحویل گرفتن اجساد فرزندانشان مقامات امنیتی اجازه برگزاری مراسم سوگواری به خانواده ها ندادند.

برگزاری مراسم روز سوم، هفتم و چهلم به گذر افراد از بحران عاطفی و روحی ناشی از مرگ عزیزانشان کمک میکند.

امیر پیام، روانشناس میگوید که بطور کلی از نظر روانشناسی سازگاری با مرگ عزیزان فرآیندی همراه با یک بحران عاطفی شدید است. در آغاز رفتارهایی از جانب بازماندگان به چشم میخورد که روانشناسان از آن بعنوان سوگواری یاد میکنند. بگفته امیرپیام این مرحله با افسردگی و اندوه و انکار واقعیت شروع می شود و بعد از پذیرش واقعیت ممکن است احساس خشم و گناه به سوگوار دست دهد.

امیر پیام بعد از مهم برشمردن سوگواری برای کاهش آلام و کمک به روند پذیرش و سازگاری با واقعیت مرگ می افزاید: "مراسم روز سوم که در فرهنگ و آداب ایرانیان وجود دارد مطابق با هفتاد و دوساعتی است که از نظر روانی فرد سوگوار بدلیل حجم بالای استرس دچار ناراحتی های شدید روحی عاطفی است و بودن نزدیکان در کنار سوگوار ان و شریک شدن در اندوه آنها به تحمل درد از دست دادن عزیزشان کمک میکند. مراسم هفتم و چهلم هم که ریشه تاریخی فرهنگی دارد تداوم پروسه پذیرش واقعیت و بازگشتن سوگواران به روال طبیعی زندگی است".

مادران عزادار ایرانی که فرزندانشان در جریان ناآرامی های اخیر در ایران کشته شدند از سوگواری که به گفته روانشناسان دوره مهمی برای تسکین درد از دست دادن فرزندانشان است محروم ماندند.

ولی چرا گردهمایی این مادران صرفا یک حرکت سیاسی بشمار می آید و نیاز آنها برای تسکین آلامشان نادیده گرفته می شود؟

حسن شریعتمداری، تحلیلگر مسائل سیاسی ایران و پژوهشگر مسائل دینی در پاسخ به این سوال میگوید: "در حکومت تمامیت خواه فعلی هرنوع همدردی افراد باهم یک عمل سیاسی است بخصوص وقتی توام با عنصر حق جوئی و عدالت طلبی و خواستن حق باشد. به وضوح وقتی مادران داغدار در یک مکان جمع می شوند در حقیقت همه آنها در شیون و عزاداری خود یک مطالبه اجتماعی دارند که همان یافتن مسئولان ریخته شدن خون فرزندانشان، آمران و عاملان آن و اجرای عدالت است. اما هرگونه عملی از این دست از دید مقامات ایران حرکتی سیاسی است چون اصولا فضایی که ایجاد کرده اند چنان تمامیت خواه است که جائی برای تنفس غیرسیاسی در آن باقی نمانده است.

دولتمردان ایرانی از جمله محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران همواره بر نگاه انسانی و ارزشی به زنان که برگرفته از مکتب اسلامی است تاکید می گذارند و نقش مادری و خانه داری زن را که البته بسیار مهم است برجسته تر میکنند.

حسن شریعتمداری میگوید که حفظ حرمت و حریم زنان در فرهنگ شیعی بسیار با اهمیت است و می افزاید: "در فرهنگ شیعی یزید نمونه ظلم و شقاوت است ولی یزید هم از شیون و دادخواهی حضرت زینب در مجلس خود جلوگیری نکرد و این اجازه را داد که اسرای کربلا در مجلس او اعتراض خود را بیان کنند".

مقامات ایران دلیل ممنوعیت برگزاری مراسم عزاداری برای کشته شدگان از سوی خانواده ها را جلوگیری از اتفاقات غیرقابل پیش بینی توصیف میکنند.

در همین حال بگفته هادی قائمی سخنگوی کمپین بین الملی حقوق بشر در ایران از نظر اخلاقی بسیارشرم آور است که مادران عزادار بازداشت می شوند در حالیکه قاتلین فرزندان آنها از مصونیت نامحدود برخوردارند.

سودابه جوادی - بی‌بی‌سی

amoodarya - ایران - تهران
باید به این مادران عزادار متقعد بود که بدنبال حقیقت هستند نه بکسانی که گوش دنیا را کر کردند که این ادعا را دارند حقیقت را یافتند . و این مادران داغدار باید مطمئن باشند که چون هدف و ارمانی که دارند, حتمان دیر یا زود به اهدافشان خواهند رسید . ولی اینرا یقین بدانید چون ملاهها پدر و مادر دلسوزی نداشتند بدین خاطر اینقدر بیرحم هستند. یا ما مردم ایران باید نسل این اخوند را براندازیم و یا این اخوندها نسل هر چه ایرانی را پس خواهند انداخت.
شنبه 26 دی 1388

Masoud271 - امریکا - لوس انجلس
جناب اقای شریعتمداری من بعنوان یک ایرانی درغربت قدردانی خود را برای مقایسه حکومتیان ایران با یزید که مطرح فرمودید اعلام میکنم و در تائید فرمایشات جنابعالی اضاف میکنم که وقتی تاریخ اسلام را میخوانیم البته نه نویسندان شیعه متوجه میشویم که یزید دارای شرافت های زیادی بوده و حسین خواستار جنگ تصرف حاکمیت بود.مردم ایران با راه پیمائی ارام در خواست رسیدگی به تقلب انتخابات بودند که نا مردانه بخاک و خون کشیده شدند.در هیج دنیا مردم را با ماشین زیر نکردند.البته باعث رو سفیدی شمر و یزید شدند.متشکرم و امید وارم از دست یزید قرن 21 در امان باشید.
شنبه 26 دی 1388

حامیان موسوی - امارات - دبی
https://www.whopopular.com/Mousavi
شنبه 26 دی 1388

arvin314 - انگلیس - برادفورد
نهرو می نویسد تظاهرات می‌کردیم ماموران سلطه گر انگلیس شروع به زدن با باتوم ها ی بزرگشان کردند. من با خودم گفتم از جلوی این باتومها یا باید فرار کرد و یا باید ایستاد و باتوم خورد. آیا باید در مقابل این وحشی‌گری ایستاد ؟ نهرو می‌گوید استقلال هند بنظرم آمد و گفتم اگر ایستادیم هند مستقل خواهد شد. درجلوی صف ایستادیم. در نهایت انگلیسی‌ها، سرکوبگری را رها کردند چون خسته شدند. در آن زمان استقلال هند برای من مسجل شد.
شنبه 26 دی 1388

massoudoslo - نروژ - اسلو
masoud271 .امریکا .لوس آنجلس / عزیز حرف دل ما رو گفتی . آقای شریعت مداری و دوستانش که به عمل روی یزید را هم سفید کردند ولی به حرف و گزاف گویی از خدای دروغین خودشان هم پاکترند!!!این لاشی های مذهبی نما انجا شون میسوزه وقتی میبینند که مردم دیگه پشم هم براشون قائل نیستند و این حقه امام زمان و ولایت وقیح و پست خامنه ای دیگه هیچ ارزشی نداره !!! من فقط میدونم که این رژیم حاکم در ایران و تمام مذهبی های حاکم اگه .. دارند و راست میگن یه انتخابات آری و یا ( نه ) مثل اول این انقلاب ننگین بزارند تا دنیا ببینند که کی راست میگه و حکومت آخوندی کیلویی چنده !! گه به در و دیوار کشوری بزنه که کسانی مانند شریعتمداری روزنامه نگارش باشه و علی خامنه ای مسخره هم چوپونش باشه !! ولی همینطور که میبینند تاریخ مصرفشون تموم شده .
شنبه 26 دی 1388

kaveh52 - ایران - تهران
زوال فرهنگی حک.مت مال خیلی وقت پیشه . الان پیشرفت کردند و خیلی بدتر از این حرفها رفتار میکنند .
شنبه 26 دی 1388

surena1611 - المان - اشتوتگارت
این حکومت از اولش هم به هیچ چیز جزحفظ قدرت اعتقادی نداشت. مگه سال 60 یادمون رفته?!! اون لاجوردی کثافت که به درک واصل شد مادران زندانی های سیاسی رو فاحشه خطاب میکرد و کسی حق نداشت سر قبر اعدامی ها بره و هزاران کثافتکاری دیگه. این حکومت ننگ بشریته!!! مرگ بر حکومت ضد بشری ولی وقیح
شنبه 26 دی 1388

donia - سوئد - سوئد
هموطن های عزیزم بعضی دردها را نمیشه هیچ وقت به زبان اورد باید همیشه با خودت نگه اش داری .
شنبه 26 دی 1388

black chador - امریکا - ولدن
اتفاقاکار علی چکه ای با این مادران داغ دیده کاملا اسلامی بوده وهست چون اگر اسلامی نبود میلیونها مسلمان شیعه اجازه بی احترامی به قوانین اسلامی و قرانشون رو نمیدادن.
شنبه 26 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.