حمایت ۵۴ استاد دانشگاه و روشنفکر خارج از ایران از راهکارهای موسوی برای خروج از بحران

حمایت ۵۴ استاد دانشگاه و روشنفکر خارج از ایران
از راهکارهای موسوی برای خروج از بحران

اساتید دانشگاه ها، روشنفکران و کنشگران سیاسی خارج از ایران با انتشار نامه ای از بیانیه شماره هفدهم میرحسین موسوی حمایت کرده و آن را «گامی در راستای انسجام جنبش سبز» در ایران دانسته اند.

در این بیانیه که با امضا ۵۴ نفر از اساتید دانشگاه ها، روشنفکران و کنشگران سیاسی خارج از ایران منتشر شده، آمده است: «موسوی در این بیانیه، با پرهیز از طرح مباحث عام و تجریدی، یک پلاتفرم سیاسی حداقلی، با مطالبات مشخص از حکومت، ارائه کرده است.»

میرحسین موسوی، نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، در بیانیه هفدهم خود که روز یازدهم دی ماه منتشر شد پنج راهکار خروج از «مشکل بزرگ» به وجود آمده پس از انتخابات ریاست جمهوری ارائه کرده است.

میرحسین موسوی این پنج راهکار را «اعلام مسئولیت پذیری مستقیم دولت در مقابل ملت و مجلس و قوه قضائیه»، «تدوین قانون شفاف و اعتماد برانگیز برای انتخابات»، «آزادی زندانیان سیاسی و احیاء حیثیت و آبروی آنها»، «آزادی مطبوعات و رسانه ها و اجازه نشر مجدد روزنامه های توقیف شده» و «به رسمیت شناختن حقوق مردم برای اجتماعات قانونی و تشکیل احزاب» بیان کرده است.
یرواند آبراهامیان، داریوش آشوری، ژانت آفاری، تورج اتابکی، مهرزاد بروجردی، علی بنو عزیزی، مازیار بهروز، میثاق پارسا، حمید دباشی، ابراهیم سلطانی، علی میرسپاسی، عباس میلانی، و حسن یوسفی اشکوری از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.

امضا کنندگان در توضیح خواسته های خود گفته اند که «خواهان دگرگونی ساختاری دموکراتیک، دفاع از حقوق تمامی شهروندان با هر ایمان، آرمان، ایدئولوژی، قومیت، و جنسیت، و به ویژه جدایی دین از حکومت هستند.»

این روشنفکران و استاتید دانشگاه، بیانیه هفدهم میرحسین موسوی را دارای «پیشنهادات اساسی» دانسته اند که به گفته آنها، «توافق گسترده بر سر آنها» می تواند «بر یکپارچگی و هماهنگی درونی جنبش مسالمت آمیز مردم ایران اثری به سزا داشته باشد.»

از منظر امضا کنندگان این بیانیه، «برجسته ترین وجه» بیانیه میرحسین موسوی «چهار بند مربوط به انتخابات آزاد و پیش شرط های برگزاری آن، از جمله آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات و رسانه ها، و تاکید بر حق تشکیل احزاب و برگزاری اجتماعات است.»

امضا کنندگان بیانیه یاد شده می گویند: بیانیه میر حسین موسوی «بسیار به هنگام صادر شده و توانسته، دست کم برای مدتی، در بلوک قدرت شکاف ایجاد کند و پروژه خشونت ورزانه آنها را به تعویق اندازد.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «موسوی، درعین الویت قائل شدن برای جنبش کثرت گرایانه مردم ایران، نشان داده است که به منظور پیشبرد خواسته های همین جنبش آماده است با دستگاه حاکم مذاکره کند. اشاره غیر مستقیم او به برکناری «قانونی» محمود احمدی نژاد از طریق رای مجلس را می توان نشانه همین گرایش دموکراتیک دانست.»

در پایان این بیانیه، اساتید دانشگاه و روشنفکران ایرانی خارج از کشور  تاکید کرده اند که « جنبش اجتماعی– سیاسی مردم ایران، در آینده ای نه چندان دور، یک برنامه دمکراتیک فراگیر در پیش خواهد گرفت؛ برنامه ای که محدودیت های کنونی را در نوردیده و حقوق شهروندی یکایک ملت ایران، از هر قومیت و جنسیت، را در بر خواهد داشت.»

بیانیه هفدهم میرحسین موسوی تا کنون با واکنش های متفاوتی روبه رو شده است.

محمد خاتمی، رییس جمهوری سابق ایران، مجاهدین انقلاب، و جبهه مشارکت  از راهکارهای میرحسین موسوی برای خروج از بحران حمایت کرده اند.

اندکی پس از انتشار این بیانیه، عبدالعلی بازرگان، عبدالکریم سروش، محسن کدیور، اکبر گنجی و عطاء‌الله مهاجرانی در بیانیه‌ای با عنوان «خواست‌های بهینه جنبش سبز» ضمن حمایت از بیانیه هفدهم میرحسین موسوی، خواست‌های ده گانه‌ای را مطرح کردند.

در حالی که اکبر گنجی در گفت وگو با رادیو فردا گفته بود که بیانیه آنها در راستای «روشن تر» کردن خواست های مطرح شده در بیانیه میر حسین موسوی بوده است اما خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، از این بیانیه به مثابه «عبور» از میرحسین موسوی یاد کرده است.

مهدی کروبی، دیگر نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، نیز روز دوشنبه در بیانیه ای راهکارهایی را برای خروج از بحران به وجود آمده پس از انتخابات در خردادماه ارائه کرد.

به دنبال اعلام نتایج انتخابات دهم ریاست جمهوری، تهران و برخی از شهرهای ایران شاهد تظاهرات معترضان بود.

نیروهای پلیس همراه با لباس شخصی ها طی هفت ماه گذشته کوشیده اند تا با استفاده از خشونت مانع از برگزاری تظاهرات مخالفان شوند.

مقامات قضایی از بازداشت هزاران نفر در جریان این حوادث خبر داده اند و مخالفان می گویند در این اعتراضات دهها نفر کشته شده اند.

iranesabz - هلند - هلند
پیروز باد جنبش دمکراتیک مردم ایران . درود بر موسوی.
چهار‌شنبه 23 دی 1388

فضول میرزا - سوئد - استکهلم
ملت مواظب باشید که فریب نخورید! هدف از ابتدا سرنگونی رژیم اسلامی و برقراری یک جمهوری ایرانی و مردمی بوده و هست. تا زمانیکه حتی یک آخوند بر مسند کار باشد، وضع این ملت و مملکت همین خواهد بود. دین یک مسئله خصوصی و شخصی است و به هیچ ارگان و سازمانی مربوط نیست که من چه دینی دارم و چه خدائی را میپرستم. تنها راه خروج از برهان، عقب راندن آخوندها به مساجد و بر سر مقابر است. حکومت ایران به سیاستمداران مجرب و قانون اساسی نیازمند است نه به فتوای چهار تا پشم الله که مدارک فتوایشان متعلق به حبیب ابن مظاهر و مالک اشتر و چند تا عرب بی سر و پای دیگر است!
چهار‌شنبه 23 دی 1388

bluestar - ایران - تهران
به اینها میگن آدم حسابیهایی که سرشون به تنشون می ارزه. حالا 4 تا گاگول بیان بگن جنبش از موسوی عبور کرده. درود بر میرحسین موسوی
چهار‌شنبه 23 دی 1388

ترانه آزادی از لندن - انگلستان - لندن
رفیق فضول میرزا ، افرین به هوشیاری و آگاهی عمیق سیاسی شما ، صد آفرین. امروز در این گردا ب هستند کسانی که فقط در پی گل آلود کردن آنب هستند تا از آن ماهی بگیرند یا احیانا موج سواری بکنند.دقیقا مثل خمینی جلاد که در سال 57 بر موج توده ها سوار شد و انقلاب را از مسیر راستین خود خود منحرف کرد. ایکاش بسیاری ار جوانان زیز سی سال که آینده ساز ایران هستند عمیقا به این گونه اخطار های افراد باتجربه ای مثل شما اهمیت بدهند. به امید ایران آزاد، مستقل
پنج‌شنبه 24 دی 1388

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
زنده باد رضا پهلوی پادشاه ایران.
پنج‌شنبه 24 دی 1388

azadmard - ایران - تهران
هر چه به جمع اینگونه رجالگان سیاسی امظا کننده که مرگ حتمی نظام را انکار میکنند اظافه میشود انقلاب دمکراتیک نوین ایران پاکیزه تر میگردد. پیوستن امضا کنندگانی مثل حمید دباشی که کمک مالی از بنیاد علوی نیویورک دریافت میکرد و یا پاسدار شکنجه گر دیروز حسن یوسفی اشکوری خود به خوبی بیانگر شروع مذاکره جویی در خط کار اقای موسوی است وبزودی شاهد عقب نشینیهای بیشتری هم خواهیم بود. این تازه از نتایج سحر است.
پنج‌شنبه 24 دی 1388

K!NG - ایران - ایران
درووود و هزاران درود بر ایرانیان خارج کشور. امیدوارم درد دوری از وطنتنون با شیرین ترین خبری که می تونین در این شرایط دریافت کنید از بین بره. سربلند باشید
پنج‌شنبه 24 دی 1388

freydun - ایران - شیراز
فضول میرزا - سوئد - استکهلم --من در همه کامنت هایم به کسانیکه خود را بزرگ میبینندو برای مردم تکلیف مشخص میکنند ایراد گرفته ام.خواستهای همه انسانها ازادی و دمکراسی است و من تابحال نه به مردم خط دادم و نه به نمایندگی از مردم حرف زده ام چون انها که کامنت مرا میخوانند حتما خواهند گفت مرتیکه نفهم جرات داشته باش اگر شهامت رفتن به ایران را نداریبا اسم واقعی ات حداقل در اروپا جلوی تلویزیون بیا و از حق مردم دفاع کن.هر بزدلی با اسم مستعار میتواند کامنت نوشته و از همه انتقاد کند.بنابراین خفه شدم تا انها که در ایران شرف و شجاعت دارند و دست خالی مقابل گلوله میروند وتا کنون رژیم را رسوا کرده اند تصمیم بگیرند.من میتوانم هر سخنی بگویم ولی ادای رهبری در اوردن و خط دادن عمق حماقت و بزدلی است
جمعه 25 دی 1388

hadirm - ایران - خوزستان
خدا کنه این دروغ راست باشه . البته اگر این اساتید مانند اکبر گنجی - محسن کدیور-عطااله مهاجرانی - محسن مخملباف و امثال آنها نباشند هر چند که هر در خارج برای مطرح شدن کافیست جلوی چند رسانه زرد چند کلمه علیه دولت ایران حرف مفت بزند . بعد از چند روز میشود استاد دانشگاه و یا روشنفکر و از این القاب...
شنبه 26 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.