بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۲۳ دی

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه 23 دی

تیترهای اول

"استاد برجسته فیزیک ترور شد" عنوان اعتماد است، " ترور دانشمند فیزیک هسته ای ایران" تیتر اول آفتاب یزد. روزنامه ابتکار با کلمه بزرگ "ترور" همین گزارش را منعکس کرده. روزنامه رسالت در صدر اخبار خود نوشته "دانشمند هسته ای ایران توسط سیا و موسا ترور شد" و خراسان هم همین گزارش را پراهمیت ترین خبر روز دیده است.

جوان از "جزئیات حادثه تروریستی در تهران" نوشته، کیهان "رد پای موساد در ترور استاد متعهد دانشگاه تهران" را عنوان اصلی خود قرار داده است، جام جم "ترور در ساعت هشت صبح" را در بالای صفحه خود قرار داده و "هر صدمه ای م ی خوریم از تندروی هاست" تیتر اول مردم سالاری است.

آرمان از "صدور کیفرخواست متهمان نظامی کهریزک" خبر داده، "مصوبه مترو در انتظار تشخیص مصلحت" تیتر اصلی تهران امروز است، روزنامه ابرار در صدر گزارش های خود نوشته "ایران آماده معاوضه سوخت به صورت مرحله ای است،" ایران از "ضوابط استخدام و پرداخت حقوق در سال آینده" را تیتر مهم امروز خود قرار داده و دنیای اقتصاد از "سیاست‌های اقتصادی برنامه پنجم" نوشته است.

روزنامه جمهوری اسلامی به عنوان مهم ترین خبر می نویسد، "آمریکا، انگلیس و اسرائیل بدنبال ایجاد افغانستانی دیگر در یمن هستند.".

گزیده مقالات

ننگ مخالفان دولت

رسالت "استاد علیمحمدی را که دیروز در برابر خانه اش در شمال تهران ترور شد" استادی حزب الهی دانسته و می نویسد، تردیدی نیست این اقدام وحشیانه و ضد بشری در راستای استراتژی تحکم آمیز بیگانگان و دشمنان زخم خورده انقلاب و به منظورتهاجم به توانمندی های علمی کشور صورت پذیرفته است.

رسالت در عین حال ترور مسعود علی محمدی را ننگی دامن گیر در کارنامه آنهایی است که در چند ماه گذشته فضای کشور را آبستن خشونت و رادیکالیسم کردند و در آخرین مواضع رسمی خود مردم را با عبارت یک "سیکل خطرناک اعمال خشونت آمیز و برخوردهای افراطی" تهدید کردند.

اسرائیل، عامل ترور

ایران روزنامه دولت اسرائیل را عامل ترور دانشمند اتمی ایران معرفی کرده و نوشته "اسرائیل به عنوان بخشی از یک جنگ غیرمستقیم و پنهانی علیه برنامه هسته‌ای ایران، در حال ترور دانشمندان هسته‌ای ایران است." اگر گمان کرده‌اید که این جمله را یک تحلیلگر سیاسی یا امنیتی کشورمان صبح دیروز و در پی شهادت دکتر علی محمدی بیان کرده است، اشتباه می‌کنید. این جمله بخشی از گزارش مفصلی است که روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف 11 ماه قبل منتشر کرده است.

روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی از قول همین روزنامه انگلیسی نقل کرده که مرگ مشکوک دکتر "اردشیر حسن‌پور"، دانشمند برجسته هسته‌ای ایرانی در نیروگاه اصفهان که سه سال پیش در اثر خفگی با گاز فوت کرد نیز کار اسرائیل است.

عامل انفجار و ترور

روزنامه جوان دست سازمان مجاهدین خلق گروه مخالف جمهوری اسلامی را که هنوز بخشی از آن ها ساکن عراق هستند عامل ترور استاد هسته ای نشان داده و نوشته مریم رجوی از سرکردگان گروهک تروریستی منافقین اخیرا" نامه ای به مقصد تهران ارسال کرده است.

به ادعای این روزنامه هوادار دولت گیرنده آن نامه یکی از دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در خرداد امسال بوده و در نامه نوشته شده به شرط آنکه در تصمیم گیری برای ادامه اغتشاشات مصمم باشند حاضر است از افراد و امکانات این گروهک به نفع جریان به انحراف رفته موسوم به سبز استفاده کند.

ریشه افراط گرائی

آرمان در سرمقاله خود به این سئوال پرداخته که ریشه افراط گرایی در کشور کجاست و خود پاسخ داده یکی از اصلی ترین دلایل افراطی شدن،تغییر ادبیات سیاستمداران و نخبگان و افراطی شدن نگاه‌های ایشان است والبته نباید از برخوردهای تند صورت گرفته غافل شد.

نویسنده این مقاله اشاره کرده هر یک از دو جناح سیاسی ایران دیگری را با این واژه مورد خطاب قرار داده و همدیگر را به افراطی‌گری متهم می‌کنند. افراطی‌گری نخبگان به شکل تصاعدی به طبقه‌های پایین‌تر جامعه منتقل می‌شود و البته نمود و بروزهای آن نیز صریح تر خواهد بود.

در پایان این مقاله آرمان پرسیده شده: " این مسابقه تا کجا پیش خواهد رفت؟ پیداست هرکس مواضعش تندتر و رادیکالتر باشد، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و تبدیل به چهره می‌شود. اما این نتایج ناگواری برای ما رقم خواهد زد؟"

پیچیدگی تحریم ها

محمود صدری در سرمقاله دنیای اقتصاد درباره تحریم های اقتصادی علیه ایران نوشته مذاکرات، رایزنی‌ها، بیانیه‌ها و قطعنامه‌های تالی آن برای تحریم ایران تازگی ندارد؛ اما همزمان شدن بحث‌تحریم‌ها در شورای امنیت با تحریم‌های تازه‌ای که قرار است آمریکا راسا علیه ایران وضع کند، موضوع را قدری پیچیده‌تر از گذشته کرده است.

نویسنده سرمقاله این روزنامه افزوده موافقان و مخالفان تحریم در آمریکا و دیگر کشورهای موثر در وضع تحریم علیه ایران هم در این باره بسیار سخن گفته‌اند؛ اما درباره نسبت تحریم‌های آمریکا و شورای امنیت با فلسفه اقتصاد آزاد و نظام بازار کمتر گفته و نوشته شده است.

سرمقاله دنیای اقتصاد نظر می دهد کم کاری در این حوزه باعث شده که سیاستمداران آمریکایی و دیگر کشورهای شریک تحریم، نمایندگان اقتصاد آزاد و نظام بازار شمرده شوند و از این ناحیه گناه ستمی که سیاستمداران روا می‌دارند به گردن اقتصاد و اقتصاددانان حامی اقتصاد آزاد و نظام بازار بیفتد.

چاره ای نیست

ابتکار در ابتدای گزارشی نوشته سخنان علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در تلویزیون، همه کسانی را که خواهان این بودند، ایران به خاطر خلف وعده های روسیه در اتمام نیروگاه هسته ای بوشهر، این کشور را تحت فشار بگذارد، ناامید کرد.

به گزارش این روزنامه علی اکبر صالحی، دو شب پیش در تلویزیون اعلام کرد: اگر ایران بخواهد به خاطر خلف وعده های روسیه، در مجامع بین المللی شکایت کند، در پایان چهل تا پنجاه میلیون دلار نصیبش می شود، در حالی که ایران تا کنون حدود یک میلیارد و سیصد میلیون دلار به روس ها پول داده است.

به نظر ابتکار تفسیر جمله رییس سازمان انرژی اتمی این است که اگر ایران از روسیه شکایت کند، احتمالا ایران در بهترین حالت، چهل تا پنجاه میلیون دلار از این کشور غرامت دریافت خواهد کرد و در مقابل، روسیه نیز نیروگاه را نیمه کاره رها خواهد کرد، آنگاه آن یک میلیارد و سیصد میلیون دلار ایران فنا خواهد شد; بنابراین، ایران چاره ای نخواهد داشت که هر چه روسیه می خواهد، فراهم کند.

واقعیات و ادعاها

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته وجود فاصله میان ادعاهای داخلی با برخی واقعیات ملموس برای مردم تردید هائی به وجود آورده که وقتی در امور داخلی است شاید بتوان راه حل‌هایی برای آن پیدا نمود اما زمانی که به مسائل بین المللی می رسد زیان کم اهمیت شمردن آن ها واضح است.

به نوشته سردبیر این روزنامه سخنگوی وزارت خارجه اعلام می کند با رایزنی‌ها و اقدامات ما، کشورهای منطقه در جریان جزئیات موضوع هسته‌ای ایران قرار گرفتند و نگرانی‌های آنها برطرف شده اما یک روز قبل از این اظهارات، رسانه‌های داخلی و خارجی از مکاتبه عراقی‌ها با مجامع بین‌المللی در مورد "نگران کننده بودن بعضی برنامه‌های هسته‌ای ایران" خبر داده بودند.

آقتاب یزد اشاره کرده همان روز وزیر خارجه امارات هم شورای امنیت سازمان ملل را تشویق کرد تا برای تحت فشار قرار دادن ایران در موضوع هسته ای، قطعنامه چهارم را تصویب کرد و وزیر خارجه عربستان هم به پیشنهاد 1+5 پاسخ دهد. اگر هدف موفق بینی دولت است به شرط آنکه تنها منبع خبرگیری مردم، همین رسانه های داخلی باشد می‌توان مسئولان را موفق دانست.

پاسخگویان فارغ

مردم سالاری در سرمقاله خود به مساله سخنگویان دولت پرداخته و نوشته اطلاع رسانی و ارائه گزارش یک مسیر یک طرفه است و اگر قرار است که سخنگوی جدید دولت فقط از طریق صداوسیما به بیان مصوبات بپردازد طبعا با ماهیت کار سخنگویی متفاوت است.چرا که در هر سازمانی سخنگو تعریف می شود تا سوالا ت افکار عمومی و نقدهای جامعه را نیز مطرح کند تا پاسخ شفاف و روشنی ارائه شود.

به نوشته این روزنامه تصورش سخت است که معاون اول احمدی نژاد با نظر به تعدد جلسات و سفرهایش بتواند تریبون سخنگویی را به خوبی روشن نگه دارد. باید منتظر ماند و دید که تجربه جدید دولت احمدی نژاد در امر پاسخگویی با معرفی دو سخنگو چه خواهد بود.

مقاله مردم سالاری با این گمان به پایان می رسد که شاید سخنگویی اساسا در دولت دهم به سبک جدیدی است که با نادیده انگاشتن خبرنگاران صرفا باید از طریق دوربین صدا و سیما با مردم سخن گفت.

سخنگویان دوگانه

ابتکار نوشته بالاخره بعد از گذشت شش ماه از آغاز کار دولت دهم و مطرح شدن گزینه های مختلف به عنوان سخنگویان دولت دهم و نیز گمانه زنی های رسانه ای در این باره در نهایت محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور و شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد به عنوان سخنگویان دولت معرفی شدند; خبری که باعث شوکه شدن اصحاب رسانه شد چرا که آنان انتظار فرد یا افرادی را داشتند.

به نوشته این روزنامه معاون اول رئیس جمهور سرش آنقدر ها خلوت نیست که بخواهد پست مضاعف و البته چندمی به عنوان سخنگویی یدک بکشد مگر این که سخنگویی، تنها یک عنوان باشد.

panizl - ایران - تهران
حامی موسوی بود. همین دلیل ترور
چهار‌شنبه 23 دی 1388

black chador - امریکا - ولدن
هر کس این ترور را انجام داده دستش درد نکنه. دستتدرد نکنه علی چکه ای بچهخودت رو کتک میزنی که همسایه را ناراحت کنی?.
چهار‌شنبه 23 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.