سرقت از ریاست جمهوری بشدت تکذیب می شود!

سرقت از ریاست جمهوری بشدت تکذیب می شود!

پس از آن که برخی منابع از سرقت از موزه هدایای ریاست جمهوری خبر دادند، یک مقام مسوول این خبر را تکذیب کردند.

این منابع زمان سرقت را چند هفته قبل عنوان کرده و مدعی بودند در آن مقطع دوربینهای موزه ریاست جمهوری خراب بوده و در سرقت انجام شده، برخی اشیای قیمتی از جمله مدال شهروندی ملک فهد، پادشاه سابق عربستان به خاتمی که دارای مقادیری طلا و جواهر بوده، از جمله اقلام مسروقه است.

با این حال طباطبایی، مسوول موزه ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار "آینده" سرقت از این موزه را تکذیب کرد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا موزه بسته است و امکان مراجعه عموم به آن نیست، اظهار کرد که از قبل نیز امکان مراجعه عموم به این موزه وجود نداشته است.

گفتنی است این موزه که قریب دو هزار شیء از هدایای نفیس داده شده به روسای جمهور کشورمان که اسناد دولتی به شمار می رود و جزو میراث ملی کشورمان است در آن نگهداری می شود، مجهز به سنسور و تجهیزات امنیتی است.

گویا هم اینک دستگاه های مختلفی نظیر سازمان میراث فرهنگی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی و دفتر رییس جمهور در خصوص اداره این موزه مدعی هستند و البته سازمان اسناد و کتابخانه ملی عملا  نقش چندانی در اداره موزه ندارد و طبیعی است که در صورت بلاتکلیفی امکان دستبرد زدن به این موزه افزایش می یابد. 
 
خوش اقبالی اشیای موزه سعدآباد
مجموعه تاریخی  فرهنگی سعدآباد و موزه ملی ایران، رکورد دار سرقت هستند، با این تفاوت که اشیای مسروقه موزه ملی کمتر پیدا شده اند و اشیای موزه سعدآباد زود به خانه بازگشته اند. البته به جز سه اثر محمود فرشچیان.نمونه خوشنویسی هایی که در سال 1380 از موزه میرعماد، از موزه های مجموعه سعدآباد به سرقت رفت، 72 ساعت بعد به موزه بازگشت. شمشیرهای موزه ملل هم که سال 1378 ناپدید شده بودند، از کشور آذربایجان سردرآوردند و پس از پنج سال به سعدآباد بازگشتند.یک هفته از سرقت تابلوی شب های مهتاب موزه هنرهای زیبای سعدآباد در اردیبهشت ماه 1382 نمی گذشت که مسئولان از نصب مجدد تابلو به دیوار موزه خبر دادند. در میان آثار به سرقت رفته از سعدآباد، تنها تابلوهای محمود فرشچیان بخت و اقبال خوشی نداشتند.چیزی از تابستان 1385 نگذشته بود که خبر مفقود شدن چند اثر موزه فرشچیان انتشار یافت و تحقیقات مشخص کرد سرقت توسط یکی از خدمه موزه صورت گرفته است. متهم که یک روز پس از سرقت دستگیر شد، ادعا کرد آثار را پاره کرده و از بین برده است.به این ترتیب دادگاه هم حکم به رد مال داد و آثار به موزه بازنگشت. نکته قابل توجه در جریان این سرقت ادعای دوگانه مسئولان موزه و خالق آثار بود. در حالیکه مدیر موزه در گفت و گو با خبرگزاری ها بر بی اهمیت خواندن آثار تاکید کرده و گفته بود آثار در انبار موزه نگهداری می شد و قابل نمایش نبود، محمود فرشچیان در گفت و گو با ایسنا گفت:«تابلوی گرفتار که در بخش طراحی های موزه به نمایش درآمده بود، همراه با دو اثر طراحی که به هم چسبیده بود، به سرقت رفته است".

محمدی گلپایگانی و خاتمی در افتتاح یادمان



 تاریخچه موزه یادمان ریاست جمهوری در ایران

آیت الله خامنه ای در اوایل دوران ریاست جمهوری خود، دستور ایجاد موزه هدایای ریاست جمهوری را صادر کردند. این امر در سال 1365 با گردآوری مجموعه هدایا و نگهداری در یکی از ساختمانهای دفتر ریاست جمهوری به انجام رسید و خود مقدمه ای شد برای ایجاد موزه هدایای رئیسان جمهوری اسلامی ایران. هدایای دوران ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای  در موزه ای در آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

بعدها در دهه 70 به منظور برآوردن بخشی از اهداف سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جهت آرشیو ملی از طریق حفاظت و صیانت از خاطره و یادبود شخصیت هایی که طی تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش عمده ای در جهت اعتلای میهن بر عهده داشته اند، با توجه به بند پنجم قانون تأسیس سازمان اسناد ملی (سابق) یادمان ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال 76 تأسیس و راه اندازی شد. اسناد و هدایای دو دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی با صلاحدید ایشان و زیر نظر سازمان اسناد ملی ایران (سابق) در محلی که به همین منظور در رفسنجان – زادگاهش – بنا شد در معرض دید عموم قرار گرفت.

گفتنی است رییس یادمان ریاست جمهوری ،بنا به پیشنهاد رییس جمهور وقت و با حکم رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب می‌شود ضمنا یادمان های ریاست جمهوری از محل بودجه دولتی (سازمان اسناد و کتابخانه ملی ) اداره می شوند.

یادمان ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی

این یادمان در سال 83 تأسیس شد. اسناد و هدایای دو دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی با صلاحدید وی و زیر نظر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ساختمان شماره 240 مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد در معرض دید عموم قرار گرفت و در خرداد ماه سال 84 این یادمان رسماً افتتاح شد.

پس از آغاز به کار دولت نهم ، طی مصوبه دولت و بنا به پیشنهاد رحیم مشایی رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حق استفاده از ساختمان 240 سعدآباد (محل یادمان ریاست جمهوری خاتمی) به سازمان میراث فرهنگی واگذار شد مصوبه دولت بدون کسب نظر کارشناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی (به عنوان بهره بردار از ساختمان مذکور) تصویب و ابلاغ شد. از طرفی تشریفات نهاد ریاست جمهوری از تحویل هدایای موجود در یادمان به امین اموال معرفی شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی سر باز زد و کارکنان یادمان (که کارمندان سازمان اسناد و کتابخانه ملی هستند) اجازه حضور در ساختمان یادمان را نیافتند و عملا کارکنان تشریفات ریاست جمهوری در این یادمان مستقر شدند. حال آنکه موزه یادمان (برخلاف سایر موزه های سعدآباد) بازدید کننده عمومی ندارد و صرفا رفت و آمدها به این موزه با هماهنگی و تایید تشریفات ریاست جمهوری انجام می‌شود . طی سالهای اخیر اقداماتی نظیر برگزاری جلسه، انجام مکاتبات و پیگیری های اداری و حقوقی از طریق مراجع ذیربط (نهاد ریاست جمهوری، معاونت تشریفات دفتر رئیس جمهور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیریت مجموعه سعدآباد) در خصوص بازگشایی ساختمان یادمان در مجموعة سعدآباد ، به عمل آمده ولی هیچکدام نتیجه ای در بر نداشته است.

در سال 1386 به مناسبت روز اسناد ملّی، کتابچه یادمان با عنوان « نقش هستی » به منظور معرفی اهداف، وظایف و تاریخچه یادمان در شمارگان 1000 جلد چاپ و منتشر شد. این کتاب برای مراکز فرهنگی، اسنادی، کتابخانه ها و مراکز دولتی ارسال شد و در اختیار علاقمندان و پژوهشگران قرار گرفت.

یادمان ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد

در آذرماه 1385 ، علی اکبر اشعری مشاور فرهنگی رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گفتگو با خبرنگاران از ایجاد و موزه هدایای ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد خبر داد و گفت : با توجه به وجود دو موزه هدایای روسای جمهوری پیشین در تهران و رفسنجان و ضرورت نگهداری از هدایای آقای احمدی نژاد ، موزه هدایایی که از سوی روسای مختلف کشورهای جهان به رئیس جمهور اهدا می شود،راه اندازی خواهد شد. اشعری تاکید کرد موزه های هدایای رئیس جمهور زیرنظر کتابخانه ملی راه اندازی و فعالیت می کند . به رغم انتشار این خبردر سال 85، تا کنون از تاسیس و راه اندازی موزه هدایا و یادمان ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد خبری نیست .

masoud_p - ایران - تهران
اقا مستنداتشو دکتر رفته بیاره ایشون تکذیبفرمودن.ساختمانشو شاید برده باشد ولی دزدئ.خیر اقا
سه‌شنبه 22 دی 1388

shirmardan - ایران - تهران
هدایایی که تعلق گرفته برای احمدی حتما هیکل‌های سرخ پوست‌ها هستن که آدمخواران. هاهاهاها
سه‌شنبه 22 دی 1388

arash-eindhoven - ‌‌‌‌هلند - ‌‌ایندهوفن
در جایی خواندم که قیمت پایه تابلوهای استاد فرشچیان 400 میلون دلار است . مخصوص همان که در موزه استان قدس رضوی است.
سه‌شنبه 22 دی 1388

black chador - امریکا - ولدن
دزد که از دزد بزنه شاهددزده. دستتنون درد نکنه.
سه‌شنبه 22 دی 1388

Afshin London - انگلستان - لندن
دزد که از دزد بزنه شاه دزده
سه‌شنبه 22 دی 1388

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
آخه از یک مشت دزد که حالا در ولایت وقیح ذوب شده اند توقع دیگه ای هم هست?!!! اینها فقط باید سرنگون بشن تا از دزدی و جنایت جلوگیری بشه. مرگ بر حکومت ولی وقیح
سه‌شنبه 22 دی 1388

nikroo - یونان - اتن
. اثار اقای فرشچیان 30000 دلار امریکاست. اثار پیکاسو که یکئ از گرانترین اثار دنیاست 400 میلیون دلار نیست. اطلاعات نادرست ندهید. اقائ فرشچیان در نیو جرسی امریکا هستند ودکتر صادقی در سوئیس اکثر کارهای فرشچیان را خریداری میکند.
سه‌شنبه 22 دی 1388

nikroo - یونان - اتن
. اثار اقای فرشچیان 30000 دلار امریکاست. اثار پیکاسو که یکئ از گرانترین اثار دنیاست 400 میلیون دلار نیست. اطلاعات نادرست ندهید. اقائ فرشچیان در نیو جرسی امریکا هستند ودکتر صادقی در سوئیس اکثر کارهای فرشچیان را خریداری میکند.
سه‌شنبه 22 دی 1388

arash-eindhoven - ‌‌‌‌هلند - ‌‌ایندهوفن
nikroo - یونان - اتن . .دوست عزیز از اطلاعاتت ممنونم.احتمالا اشتباه متوجه شده بودم. بحث موزه استان قدس و نقاشی استاد فرچیان بود. که به نقل از منتقید خارجی در تمجید از استاد مطالب زیادی امده بود. مجددا سپاسگزارم.
سه‌شنبه 22 دی 1388

ghazaghoo - ایران - بوشهر
ای دزد اصلاحات. هاهاهاهاها
چهار‌شنبه 23 دی 1388

pedarepesareshoja - ترکیه - کایسری
احمدی نژاد باید بره ارادان گرمسار موزه دایر کنه...
چهار‌شنبه 23 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.