طبع گرمی و سردی غذاها

طبع گرمی و سردی غذاها

مصرف غذاهای با طبع گرم باعث افزایش توان جسمی، جنسی و حرارت بدن فرد می‌ شود.

احمد رضا درستی مطلق عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی فارس، گفت: در طب سنتی ایران غذاها به 2 دسته گرم و سرد تقسیم می ‌شوند.

با مصرف غذاهای گرم حرارت بدن فرد به سرعت بالا می‌ رود، احساس انرژی و قدرت پیدا می‌ کند و از نظر جسمی، جنسی و حتی روحی آمادگی و توان بیشتری پیدا می‌ کند و بر عکس با خوردن غذاهای سرد حرارت بدن فرد مقداری کم می‌ شود و احساس سستی و رخوت به او دست می‌ دهد.

برخی افراد نسبت به غذاهای سرد حساس ‌تر از دیگران هستند و با مصرف غذاهای سرد به مقدار زیاد، حالت تهوع، دل پیچه و سرگیجه پیدا می ‌کنند که به آن ها "طبع سرد" گفته می ‌شود و برعکس، برخی افراد با مصرف غذاهای گرم به مقدار فراوان، دچار بالا رفتن غیر عادی حرارت بدن و جوش ‌هایی در نقاط مختلف بدن می ‌شوند، که این افراد دارای "طبع گرم" هستند.

استفاده زیاد و مکرر غذاهای با طبع گرم می ‌تواند، باعث افزایش قوای جسمی، میل و توانایی جنسی ‌شود و بر عکس مصرف مکرر غذاهای با طبع سرد می‌ تواند، این توانایی ‌ها را کاهش دهد.

از مواد غذایی گرم می ‌توان انبه، توت سفید، خربزه، خرما، زردآلو، زیتون، گلابی، موز، نارگیل، نارنگی، هلو، بادمجان، بامیه، پیاز، ترب، سیب زمینی ترشی، سیر، شلغم، قارچ، کرفس، کنگر فرنگی، مرزه، موسیر، نعناع، هویج، چای، خردل، زعفران، زنجبیل، انواع فلفل، خاکشیر، سیاه دانه، لوبیا، نخود، برنج، گندم، شیر، ماست، کنجد، بادام، پسته، فندق، گردو، تخم مرغ و گوشت ماهی را نام برد که باعث افزایش میل جنسی می ‌شوند.

از مواد غذایی سرد می ‌توان سرکه، انگور، هندوانه، ریواس، شوید، ترخون، کاهو، گشنیز، انواع زیره، قهوه، شاهدانه، عدس و ماش را نام برد که میل جنسی را کاهش می‌ دهند.

گرچه مطالعات امروزی نیز، ارتباط بین طبع مواد غذایی و تأثیر آن ها بر میل جنسی را نشان داده است ولی از آنجا که حتی برخی مواد سرد نیز اثرات افزایش دهنده و برخی مواد گرم اثرات کاهش دهنده ی قوای جنسی را از خود نشان داده‌اند، برای یافتن طبع افراد نیاز به بررسی‌ های علمی بیشتری است که علم امروز هنوز یافته ‌های کافی در این مورد ندارد.

کاهو و فلفل هر دو دارای ویتامین ث هستند و این ویتامین مهار کننده ی ترشح تیروکسین است، ولی بر اساس نظرات طب سنتی ایران، کاهو سرد و فلفل گرم است. بنابراین نمی‌ توان تمام فرضیات ارائه شده در طب سنتی را با یافته‌ های علوم امروزی تطبیق داد.

علم امروزی هنوز نتوانسته توضیح قانع کننده‌ ای برای علت گرم شدن بدن به دنبال مصرف برخی مواد غذایی "گرم" و کاهش دمای بدن به دنبال صرف غذاهای "سرد" ارائه کند.

در علم تغذیه، مواد غذایی از نظر سرعت بالا بردن قند خون پس از خورده شدن به انواع با "اندکس گلیسمیک بالا" و با "اندکس گلیسمیک پایین" تقسیم می ‌شوند که گروه اول هنگامی که خورده می ‌شوند، با سرعت بیشتری قند خون را بالا می ‌برند، ولی گروه دوم قند خون را به آرامی بالا می ‌برند که با این وجود، دلیلی وجود ندارد که هیچ یک از این غذاها حرارت بدن را با سرعت متفاوتی تغییر دهند.

دکتر درستی گفت: قرار است، تحقیقی توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ی طبع سرد و گرم و مواد غذایی، انجام شود.

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
من غذاهای سرد رو میذارم مایکروویو، خیلی‌ سریع و ساده گرم میشند. باز هم بگید ما آذری‌ها در درک مسائل مشکل داریم!.
یکشنبه 20 دی 1388

saman-uae - امارات - دبی
چه بخور بخوریه اینجا . (گرمشو بیشتر بخورید) به کسی هم نگین .
یکشنبه 20 دی 1388

سید ابوالقاسم واعظ - اندونزی - جاکارتا
به نظر من همه این حرف ها (مثل بقیه مطالب خبرگزاری فارس) چرنده. علم امروز تمام خواص غذاها مانند ویتامین و کالری و فیبر و.. را مشخص کرده. گرم و سرد بودن غذا ها هم یا اصلا وجود ندارد و آدم ها بر اثر تلقین چنین احساسی می کنند (کما اینکه اروپایی ها چنین احساسی ندارند) یا اگر واقعی هم باشد کاملا بی اهمیت است. شاید علم پزشکی وقتی در نقطه شروع خود بود به چنین نظریاتی اهمیت می داد اما امروز باید این حرف ها را کلا دور بریزیم. سنت و دین قدیمی اش خوب است ولی علم فقط علم روز.
یکشنبه 20 دی 1388

tamara .s - انگلیس - لندن
من فکرمیکنم ادما طبع سرد و گرم دارند نه خوراکیها!!!
یکشنبه 20 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.