یک موسسه آمریکایی: قدرت سپاه پاسداران پس از انتخابات افزایش یافته است

یک موسسه آمریکایی:
قدرت سپاه پاسداران پس از انتخابات افزایش یافته است

یک موسسه آمریکایی می گوید: از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۲ خردادماه تاکنون، سپاه پاسداران به قدرت برتر در عرصه سیاسی ایران تبدیل شده و این روند به نگرانی ها درباره «نظامی شدن» این کشور دامن زده کرده است.

موسسه «راند» در تحقیقی که برای  وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، تهیه و تدوین کرده، به تحولات عرصه سیاسی ایران پرداخته است.
 
 در این تحقیق از سیاستگذاران و مقامات آمریکا خواسته شده است تا با نهایت دقت درباره وقایع ایران اظهار نظر کنند تا از این طریق به مقامات ایران بهانه  و دستاویز لازم  را برای انحراف افکار عمومی از بحران های داخلی، مانند نابسامانی های اقتصادی ندهند.

این تحقیق همچنین تصریح کرده است: انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در بیست و دوم خرداد ماه دریایی از حوادث در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود که «باعث تغییر در مناسبات طبقه حاکم و همچنین تحکیم موقعیت جناح راست و سپاه پاسداران شده است.»

در بخش دیگری از این تحقیق آمده است: در دهه اول پس از انقلاب در ایران، روحانیون تقریبا همه قدرت را در اختیار داشتند و در دهه دوم هر چند روحانیون همچنان نفوذ سیاسی خود را حفظ کرده بودند، اما شبکه ای جدید که به حساب نمی آمدند در این دوران شکل گرفت.

این تحقیق درباره دهه سوم پس از انقلاب اضافه کرده است: در جریان دهه گذشته، سپاه پاسداران برتری به دست آورده است و از توجه روزافزون ایرانیان به مسایل امنیتی،اهرم اقتصادی و سیاسی را در اختیار گرفتند.

علیرضا نادر، یکی از نویسندگان این تحقیق، در این باره گفته است: «انتخابات باعث  افزایش قدرت بیشتر سپاه پاسداران شده است و به نگرانی های اصلاح طلبان و حتی اصولگرایان درباره نظامی شدن عرصه سیاسی و اجتماعی دامن زده است.»

این تحقیق از سیاستگذاران آمریکایی خواسته است این روندها را از نزدیک پیگیری کنند: اینکه آیا روند افزایش قدرت سپاه پاسداران ادامه خواهد یافت یا متوقف می شود؛ روابط کسانی که شاه را سرنگون کردند و کسانی پس از انقلاب پست های کلیدی را در اختیار گرفته اند چگونه خواهد بود؛ چه کسی ولی فقیه آینده خواهد بود.

این تحقیق تاکید می کند که این سه روند تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته اند و در نتیجه آنها، محمود احمدی نژاد یک دوره دیگر رییس جمهوری ماند.

در ادامه توصیه های این تحقیق به سیاستمداران آمریکایی آمده است: می بایست در ارتباط با ایران بسیار با دقت اظهار نظر کرد و متوجه باشند که اظهارات آنها چگونه در ایران ارزیابی می شود.

این تحقیق اضافه کرده است: رویکرد سیاست خارجی آمریکا بعضی وقت ها باعث شده است تا حکومت ایران از آنها برای تغییر جهت افکار عمومی از مسایل داخلی مانند مشکلات اقتصادی استفاده کند.

در همین زمینه، روز دوشنبه هیلاری هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد که مذاکرات واشینگتن با متحدانش برای تشدید فشارها بر ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور تعلیق فعالیت های هسته ای تهران آغاز شده است.

خانم کلینتون اضافه کرده بود: «هدف ما اعمال فشار بر حکومت ایران بویژه عوامل سپاه پاسداران است بدون اینکه مردم عادی در سختی قرار گیرند، که شایسته وضعیت بهتری از آنچه که هم اکنون در آن به سر می برند، هستند.»

kaveh52 - ابران - تهران
شاید قدرت نظامیش افزایش داشته باشه ولی خیلیها که بی تفاوت بودند دیگه ازشون نفرت دارند
چهار‌شنبه 16 دی 1388

Esfahan Nesfe Jahan - المان - برلین
خانم کلینتون اضافه کرده بود: «هدف ما اعمال فشار بر حکومت ایران بویژه عوامل سپاه پاسداران است بدون اینکه مردم عادی در سختی قرار گیرند، که شایسته وضعیت بهتری از آنچه که هم اکنون در آن به سر می برند، هستند.» یعنی شماها دایه دلسوزتر از مادر هستید.
چهار‌شنبه 16 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.