مخالفت با مناره یا مخالفت با مهاجرت در سوئیس

مخالفت با مناره یا مخالفت با مهاجرت در سوئیس

نگرانی از مناره یا مهاجرت؟

تصمیم مردم سوئیس که ماه گذشته به منع ساخت مناره مسجد در این کشور رای داده اند نام این کشور و سیاستهای آن را به سطح خبرهای جهان کشاند. اما بسیاری از تحلیل گران سیاسی در سوئیس می گویند که این رای گیری، بیش از آنکه درباره یک سمبل مذهبی باشد و بیش از آنکه درباره روابط سوئیس و اسلام باشد در حقیقت نشان دهنده نگرانی مردم این کشور درباره مهاجرت است.

از میان هفت میلیون و ششصد هزار جمعیت کشور سوئیس، بیست و سه درصد خارجی هستند و این به معنای آن است که سوئیس یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپایی است.

جمعیت مهاجر

در بین دهه 1960 تا 70 میلادی، کارگران زیادی از کشورهای ایتالیا، پرتغال و بعدها از شبه جزیره بالکان برای کار در بخش صنایع سوئیس با دستمزدی اندک به این کشور مهاجرت کردند. اکنون سوئیس مرزهای خود را به روی اعضای اتحادیه اروپا گشوده است و عده زیادی از مردم این کشورها نیز به سوئیس سرازیر شده اند.

اما در سوئیس موضوع مهاجرت همواره موضوعی جنجالی بوده است. اغلب احزاب دست راستی با مهاجرت مخالفت کرده اند ولی اکنون نگرانی ها از جانب حزب سبز سوئیس نیز مطرح شده است.

"باستین ژیرو" از حزب سبز می گوید:"حقیقت این است که افزایش جمعیت در سوئیس به دلیل افزایش میزان مهاجرت به این کشور است. ما پول زیادی جذب می کنیم اما به همراه این پول، شاهد تورم در بهای اجناس هستیم. پیدا کردن آپارتمان، بسیار سخت تر از گذشته شده . نتیجه این است که افزایش جمعیت، عواقب منفی ای به همراه دارد."

بعضی از اعضای این حزب اینطور استدلال می کنند که سوئیس گنجایش لازم را برای مهاجران جدید ندارد. آنها معتقدند که فراهم کردن محل اسکان برای تمام مهاجران باعث می شود که سوئیس نیز مانند سنگاپور به یک "دولت شهر" تبدیل شود.

البته تردیدی نبود که این واکنش، با استقبال حزب مردم سوئیس روبرو می شود . اما جامعه تجاری سوئیس در این باره هشدار داده است.

"بوریس زورکر" اقتصاددان مدعی است که وجود خارجی ها برای اقتصاد سوئیس ضروری است: "اقتصاد سوئیس بزرگتر از آن است که تنها وابسته به مردم سوئیس باشد. ما به مهاجران وابسته ایم. من اطمینان دارم که بخش عظیم ثروتی که در سوئیس وجود دارد، مدیون مهاجران و کارگرانی است که در این کشور کار می کنند. اگر به این افراد نیازی نبود، در وهله اول، آنها اصلا به سوئیس نمی آمدند."

پیشنهادهایی برای محدود کردن مهاجرت

اما بیکاری در سوئیس روز به روز در حال افزایش است. بهای مسکن نیز رو به فزونی است. بسیار مشکل می توان آپارتمان ارزان قیمت پیدا کرد و با این حال جمعیت مرتبا افزایش پیدا می کند. "حزب مردم" سوئیس، پیشنهادهای تازه ای برای کنترل میزان مهاجرت تدوین کرده است. از جمله، این حزب پیشنهاد داده که تعداد شهروندان اتحادیه اروپا محدود شود. "حزب مردم" امیدوار است که بتواند در این باره حمایت حزب سبز را نیز بدست آورد.

هنوز روشن نیست که این پیشنهادها چگونه می تواند با قانون "آزادی تردد" که سوئیس با آن موافقت کرده هماهنگ شود. درست مانند منع ساخت مناره، سیاست جدید مهاجرت نیز ممکن است کشور سوئیس را رو در روی تعهدات بین المللی خود قرار دهد.

ایموجن فوکس - گزارشگر بی بی سی در برن

raha1984 - المان - هامبورگ
من نمی دونم مگر زوره کشورشونه دلشون نمی خواد مناره یا مسجد داشته باشن بیشتر از این که دارن این مسلمونها از بس که پرو هستند اگه خیلی دینشون و عبادتشون رو دوست دارن چرا نمیرن کشورهاشون از صبح تا شب نماز بخنونن و مناره و مسجد بسازسن هیچ کدوم از این مسلمونها تو کشورهاشون نمی تون یک کلام حرف بزنن بعد میان تو کشورهای مردم انگار که طلبشون دارن .مرده شور عربها با این دین چرتشون که هر جا دینشون رو بردن اونجا رو به جهنم تبدیل کردنن
دوشنبه 14 دی 1388

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
به آنها حق میدهم و درست است با گسترش اسلام مخالفت کنند. ولی در اینترنت خواندم سوییسی ها خیلی به سختی خارجیهای با پیشینه بالکان، مسلمان، یهودی را به شهروندی میپذیرند و معمولا درخواست آنها رد میشود. این به این معنی است این گروههای نژادی اکثرا جذب جامعه نشده و همواره خارجی میمانند. حالا نمیدانم این مسلمانان که اصلا خودشان هم در این جامعه اضافه هستند چطور برای مناره ساختن مبارزه میکنند!!
دوشنبه 14 دی 1388

bluestar - ایران - تهران
فکر میکنید اگر در کشورهای مسلمان اقدام مشابه انجام بشه مثلا مردم یکی از کشورهای مسلمان به حذف برج ناقوس کلیساها رای بدهند چه اتفاقی میفته؟ باز هم سازمانهای حقوق بشر ساکت میمانند؟
سه‌شنبه 15 دی 1388

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
مغز فندقی برو رساله رهبر کبیرت را بخوان. اسلام قبل از رای گیری حق داشتن ساختمان های بلندتر از ساختمان های مسلمین را برای مسیحیان و یهودیان ممنوع کرده است. :-) حالا این پیشکش آیین حنیف این کافران نجس را حتی در برخی شهرهای خود نیز راه نمی دهد چه برسد که در آن سازه ای ساخته شود و چه برسد به اینکه بلندتر از سازه ایشان نیز باشد :-)
سه‌شنبه 15 دی 1388

experthoney - بحرین - بحرین
حالا اگه توی سویس با ساخت مناره مخالفت شد، اونا مسلمون نبودن و در ثانی اینو به رای گذاشتن یعنی مردمش تعیین میکنن. یکی از دوستان اهل سنت میگفت ما بعد از یکسال دوندگی تونستیم مجوز ساخت یه مسجد رو تو شیراز بگیریم اونم بدون مناره، اجازه ساخت گنبد دادن ولی مناره نه. بی دین ها از دین فقط استفاده ابزاری میکنن وگرنه دیگه حکومتی ها هم به دین اعتقادی ندارن.
سه‌شنبه 15 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.