بررسی روزنامه های صبح یکشنبه تهران: سیزدهم دی

بررسی روزنامه های صبح یکشنبه تهران: سیزدهم دی

تیترهای اول

"گسترش چتر نظارتی بر بازار مسکن" تیتر اول ایران است، "پزشکانی که به روز نمی شوند" عنوان جام جم است، "شمارش معکوس برای تولید سوخت بیست در صد" گزارش اصلی سیاست روز است، "غرب فقط یک ماه دیگر برای تامین سوخت رآکتور تهران فرصت دارد" در صدر اخبار خراسان آمده، جوانوتهران امروز از "اولتیماتوم هسته ای ایران به غرب" خبر داده اند.

کیهان در تیتر اول خود مدعی شده "بیانیه جدید موسوی رونویسی از روی دست سیا و موساد" است، روزنامه جمهوری اسلامی از قول هاشمی رفسنجانی نوشته "تقویت وحدت و همدلی موجب آرامش روزافزون می شود"، ابتکار خبر داده "محسن رضائی در کانون حملات" و اعتماد از "مخالفت اصولگرایان تندرو با طرح سازش سیاسی" نوشته است.

رسالت به نقل از بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نوشته "صانعی فاقد ملاک های لازم برای مرجعیت است"، ابرار خبر داده که "کاریکاتوریست دانمارکی از ترور جان سالم به در برد" و فرهیختگان در تیتر اول خود نوشته "زمینه های کودتا در پاکستان".

جهان صنعت خبر داده "دولت در برزخ هدفمند کردن یارانه ها"، مردم سالاری در گزارش اصلی خود نوشته "تهدید مجدد دولت" و "زمزمه مجدد استرداد لایحه یارانه" تیتر اول دنیای اقتصاد است.

گزیده مقالات

مصالحه در داخل

ابتکار در سرمقاله خود نوشته اگر ما بتوانیم در داخل کشور به نوعی مصالحه ملی دست یابیم می توانیم در بیرون از مرزها و در مباحث بین المللی بسیار قوی تر از گذشته حاضر باشیم اما اگر شرایط داخلی به شکل کنونی ادامه یابد بعید نیست که طرف های مقابل ایران بیش از گذشته تجری کرده و بر اعمال فشارهای سخت تر متمرکز شوند.

به نوشته این روزنامه در شرایط کنونی امریکا، انگلیس و فرانسه به تحریم ایران تمایل دارند اما به دلیل مخالفت چین و روسیه، اجماع بین المللی موجود نیست اما چنانچه روسیه و چین به تحریم های جدید در مورد ایران تن دادند، قطعا این تحریم ها در سطح بالا نبوده و به مانند سه قطعنامه پیشین شاهد تحریم هایی سطحی، کمرنگ و بی اثر خواهیم بود.

در حال سرنگونی

رسالت در سرمقاله خود نوشته روز عاشورا ، روز عزای حسین جماعتی به تحریک منافقین و با کارگردانی آمریکا، انگلیس و اسرائیل در تهران فاجعه آفریدند و با حمله به مردم و دسته های سینه زنی و حمله به نماز ظهر عاشورای مردم و نیز آتش زدن قرآن، خون به دل ملت کردند فیلم و عکس آنها در رسانه های خارج به گونه ای انعکاس یافت که گویی نظام در حال سرنگونی است .

ادامه سرمقاله رسالت درباره بیانیه اخیر میرحسین موسوی است و در آن نوشته شده: در این بیانیه تبهکاران روز عاشورا «مردمی خداجو» توصیف شده و تمام آن آتش افروزی را «مسالمت آمیز» خوانده در حالی است که سرکرده منافقین رسما مسئولیت آشوب و اغتشاش را در روز عاشورا پذیرفته و اعلام کرده ما در این معرکه همراه فرقه موسوی بودیم!

برادر کجا؟

حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان و در نقد نامه محسن رضائی به رهبر نوشته رضایی به خیال خود، هوشمندی به خرج داده و می نویسد "شک ندارم که افراط گرایان هر دو طرف با رفتارهای نادرست از یکسو و دشمنان کمین کرده ملت ایران با بغض و عصبانیت از سوی دیگر تلاش خواهند کرد آثار و دستاوردهای این حرکت عظیم - تظاهرات روز چهارشنبه- را خنثی کنند."

مدیر کیهان از نویسنده نامه پرسیده چه کسانی دست به این حرکت خائنانه زده و می زنند؟ مگر غیر از این است و مگر آقای رضایی نمی بیند و نمی داند که آمریکا، اسرائیل، اروپا، بهایی ها، منافقین، سلطنت طلب ها و همه دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب بلافاصله بعد از حماسه عظیم روز چهارشنبه، با بهره گیری از هزاران سایت اینترنتی، صدها شبکه تلویزیونی و خبرگزاری برای خنثی کردن این حضور حماسی دست به کار شده و همان مردمی که آقای رضایی از حضور «باشکوه» آنها سخن می گوید را به دریافت پول و ساندویچ و ساندیس برای حضور در راهپیمایی متهم می کنند؟

مرکز مشترک بیانیه ها

ایران روزنامه دولت در سرمقاله خود نوشته بیانیه شماره 17 میرحسین موسوی که در آن ضمن دفاع از حرمت‌شکنان در روز عاشورا و ایراد اتهامات واهی به نظام پنج شرط اولیه برای پایان دادن به حرکت‌های غیرقانونی و آشوب‌طلبانه تعیین شده است، در حالی از سوی محسن رضایی نوعی عقب‌نشینی تلقی می‌شود و وی بر آن مبنا در نامه‌ای به رهبر انقلاب راهکارهایی برای حل بحران خود ساخته آنان ارائه می‌دهد که فعالان سیاسی بیانیه اخیر موسوی را در تداوم 16 بیانیه گذشته با همان لحن طلبکارانه ارزیابی و به تبع آن نامه رضایی را در راستای یافتن راهی برای فرار سران فتنه از محاکمه تحلیل کرده‌اند.

این روزنامه از قول یک نماینده هوادار دولت نوشته: محورهایی از نامه و بیانیه سیاسی محسن‌رضایی و موسوی با هم مشترک است که این امر نشان می‌دهد اینگونه نامه‌ها و بیانیه‌ها از یک مرکز مشترک برنامه‌ریزی می‌شود.

تخریب بی تعقیب

مردم سالاری در سرمقاله خود با اشاره به حملاتی که در دو روز گذشته علیه بیانیه میرحسین موسوی و نامه محسن رضائی صورت می گیرد بدون نام بردن از آن ها نوشته برخی از نویسندگان و رواج دهندگان اهانت ها که بارها و بارها مبادرت به اهانت کرده اند بدون کمترین تذکر و پیگردی همچنان به رویه ناصواب خود ادامه می دهند.

نویسنده این روزنامه خواستار آن شده که دستگاه های نظارتی و متولیان امر قضا باید در برخورد با عوامل تخریب ها هیچ کس را استثنا ننموده و کسی در این عرصه در حاشیه امن قرار نگیرد. برخوردهای به موقع، شفاف و یکسان مراجع قانونی با چنین اشخاصی می تواند تا حدودی در تلطیف کردن فضا کمک کند.

در ادامه سرمقاله مردم سالاری آمده: بزرگان و معتمدین مورد وثوق که می توانند به عنوان حکم و داور مورد قبول طرفین واقع شوند; بیش از این درنگ روا نداشته و با ورود به عرصه میانجی گری; تلاش های عملی خویش را برای پایان دادن به مناقشات و اختلافات آغاز نمایند.

مگر می شود؟

اعتماد در گزارشی با عنوان مگر مرجعیت را می توان پس گرفت نوشته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تنها چند روز پس از درخواست حامیان دولت، تقاضای آنها را اجابت و در قالب «یک پرسش و پاسخ فقهی» آیت الله «یوسف صانعی» را فاقد شرایط مرجعیت اعلام کرد.

به نوشته این روزنامه تصمیم این جامعه در سلب ویژگی های مرجعیت از یک مرجع تقلید طی 30 سال گذشته - پس از پیروزی انقلاب - برای دومین مرتبه است که به وقوع می پیوندد. تاکنون تنها آیت الله «سیدمحمدکاظم شریعتمداری» در سال 61 با چنین آرایی روبه رو بوده است. اما فراتر از اعلام چنین مواضعی، موضوع آن است که آیا یک تشکل، نهاد یا حتی اشخاص می توانند مرجعیت را از یک روحانی بگیرد.

تزلزل جایگاه در اوپک

جهان صنعت در سرمقاله خود نوشته درخصوص تزلزل جایگاه ایران در اوپک احتمال داده درجا زدن تولید نفت در 5/3 میلیون بشکه در مقابل خیز عراق برای افزایش تولید نفت از 5/2 میلیون بشکه کنونی به 12 میلیون بشکه موضوعی است که روز به روز قدرت ایران را در اوپک به چالش کشیده است.

به نوشته این روزنامه این موضوع در مقابل انتخاب دبیرکلی اوپک از سوی ایران که اینک به رویا‌های دست نیافتنی تبدیل شده بر دشواری شرایط افزوده و جایگاه ایران در این دبیرخانه در سال‌های گذشته تنزل یافته و پست‌های کلیدی و حساس در اختیار ایران نیست.

در ادامه مقاله جهان صنعت آمده وزیر نفت جایگاه ایران در دبیرخانه اوپک را بسیار خوب ارزیابی می‌کند، معلوم نیست این خوش‌بینی‌ها که به چنین نتایجی منجر شده، چه نتایج وخیم‌تری را در پی خواهد داشت؟

در تسخیر چین

مرتضی شاملی در مقاله ای در اعتماد درباره دخالت مجلس در امور اقتصادی و تصمیم های دولت نوشته وضع تولید و تجارت و بازار کار این است که از محصولات کشاورزی مان گرفته تا تولیدات کارگاه های کوچک و قابل ملاحظه صنعتی مان منکوب اجناس و تولیدات مشابه خارجی و عمدتاً چینی شده اند و این روند نامبارک همچون غده بدخیمی ریشه در اعماق اقتصادی کشور دوانده و در حال گسترش است.

به نوشته این کارشناس اقتصادی هر کس نداند و بازارها و خیابان های ما را ببیند فکر می کند این مملکت آفریده شده تا دکه ها و واحدهای صنفی اش در گرو تولیدات چین باشد و تجار و بازاری هایش خانه شاگردان و فروشندگانی باشند در خدمت تجار و صنعتگران چینی. آیا بازاری های امروز ما خلف صالح همان هایی هستند که روزگاری کوزه های قلیان را شکستند و تنباکو را تحریم کردند؟

در ادامه مقاله اعتماد آمده آیا بازاری های امروز ما هیچ نشانی از حاج محمدحسن شمشیری و امثال او دارند که در 50 ، 60 سال پیش سرمایه و هستی شان را در گرو استقلال مالی و سیاسی کشور گذاشتند تا با خرید و تبلیغ اوراق قرضه ملی و تشویق تولیدات داخلی از هر نظر پشتوانه یی باشند برای مبارزات ملی شدن نفت و استقلال اقتصادی کشور که همین نمایندگان مجلس نثار چند نفر از وزرای بازرگانی و اقتصاد هنگام رای اعتماد به آنها می کردند.

میدان سردار سازندگی

کیهان از قول یک خبرگزاری هوادار دولت نوشته نام میدانی در شهر رفسنجان که تحت عنوان «سردار سازندگی» نامگذاری شده بود تغییر یافت.و ادعا کرده که این عمل در پی راهپیمایی عظیم مردم ایران در سراسر کشور، توسط راهپیمایان رفسنجان صورت گرفت

کیهان مدعی شده که مردم رفسنجان با نصب تابلویی جدید نام میدان «سردار سازندگی» را به میدان امام حسین(ع) تغییر دادند. ولی هنوز از تصمیم شورای اسلامی شهر رفسنجان برای اجابت این مطالبه مردمی و تغییر رسمی نام این میدان خبری مخابره نشده است.

فرزندان در لندن

کیهان از قول امام جمعه اسدآباد همدان نوشته 286 نفر از فرزندان عوامل پشت پرده فتنه ها در لندن مشغول تحصیل هستند و یکی از شرایط اصلی گرفتن مدرک دکترا در انگلستان، ارایه ریز اطلاعات داخلی کشور توسط هر فرد است. فرزندان برخی سران فتنه به دشمنان اطلاعات می دهند.

علی زادسر به نوشته کیهان گفته اگر نظام جمهوری اسلامی کروبی، موسوی و خاتمی را دو روز بازداشت انفرادی کند، حتما لب به اعتراف باز می کنند و می گویند که چرا دلخوش اوباما و شبکه های بیگانه و کانالهای ماهواره ای شده اند. هاشمی رفسنجانی هم باید هرچه زودتر موضع خود را از این جریان فتنه مشخص کند چرا که ملت با فتنه گران هیچ شوخی ندارد.

ghazgholhak - انگلیس - لندن
فراخوان تجمع مقابل مرکز اسلامی- 3 ژانویه . حامیان جنبش سبز درلندن که از شروع حرکت اعتراضی اخیرملت شجاع ما تا به امروز، همراه و همگام با دیگرهموطنان در هرنقطه از گیتی پهناور، سعی‌ و تلاش بر حمایت و پشتیبانی‌ ازمردم آزادیخواه ایران داشته اند ، بار دیگریکشنبه 3 ژانویه 2010 همزمان با هفتم شهدا در ایران فراخوان حضور پرشور و سبز یکایک شماعزیزان در مقابل مرکز اسلامی لندن می‌باشند زمان و آدرس دقیق محل تجمع ذیلاً درج می گردد. زمان:3-1-2010 ساعت 18.30 تا 20.30. مکان: روبروی مرکز اسلامی لندن. 140 Maida Vale. London, W9 1QB. Kilburn Park Station نزدیکترین ایستگاه ترن . به امید دیدار شما ... حامیان جنبش سبز در لندن . .
یکشنبه 13 دی 1388

black chador - امریکا - ولدن
اولین کسی که بعد از علی چکه ای باید اعدام بشه این کثافت سگ شریعتمداری هست. یمخوام بگم پدرسگ ولی نمیخوام به سگم اهانت کرده باشم. این زن فروش ساندویچ و اب میوه ای را که خودشون دادن به بیسوادهای اشغال بسیجی را با گلوله های که دادن به ایرانی ها را جابجا کرده. مردیکه خجالت نمیکشی برای پول حثیت خبرنگاران را بباد میدی؟ تو که عمرت تمومه و ایران هم ازاد میشه و نسل تو همیشه با شرم باید توچشم مردم ایران نگاه کنه.
یکشنبه 13 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.