بیکاری ۵۲ هزار نفر در عسلویه، پایتخت انرژی ایران

بیکاری ۵۲ هزار نفر در عسلویه، پایتخت انرژی ایران

عیسی محمدکمالی، دبیر اجرایی خانه کارگر بوشهر، در گفت‌وگویی با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفته است که در چهار سال گذشته تعداد شاغلان در عسلویه، «پایتخت انرژی ایران» از ۶۰ هزار نفر به هشت هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

آقای محمدکمالی کاهش نزدیک به ۹۰ درصدی تعداد شاغلان در عسلویه ظرف مدت ۴ سال گذشته را نتیجه تعطیلی واحدها و بحران صنایع در این بخش عظیم صنعتی کشور می‌داند. 

دبیر اجرایی خانه کارگر بوشهر با انتقاد از سیاست‌گذاری‌های دولت در سرمایه‌گذاری پروژه‌های نفت و گاز در منطقه عسلویه گفت که متاسفانه حمایت‌های لازم از این منطقه اقتصادی اشتغال‌زا صورت نگرفته و شرکت‌های پیمان‌کاری داخلی و خارجی یکی پس از دیگری منطقه را ترک کرده‌اند.

این فعال کارگری با انتقاد از انتشار اخبار غیرواقعی مبنی بر این که پروژه‌ها در منطقه عسلویه به بهره‌برداری می‌رسد این پرسش را مطرح می‌کند که اگر پروژه‌ها در حال بهره‌برداری است، «چرا دائم شاهد تعدیل نیرو هستیم و چرا اخراج‌های بی‌رویه اتفاق می‌افتد».

یک سال پیش از این، مقامات محلی در بوشهر و عسلویه نسبت به حاکم شدن رکودی تمام‌عیار در این منطقه هشدار داده و از بیکاری کارگران، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها و تأخیر در بهره‌برداری از فازهای توسعه پارس جنوبی ابراز نگرانی کرده بودند.

شکرالله عطارزاده، نماینده بوشهر در مجلس هفتم، که خود از اصول‌گرایان مجلس بود با انتقاد از افزایش بیکاری در عسلویه، نسبت به توقف اجرای طرح‌های توسعه گاز در این قطب حیاتی صنایع گاز ایران هشدار داده است. 

او همان زمان و در اوج تبلیغات دولت برای افتتاح و آغاز به ‌کار فازهای ۹ و ۱۰ که بسیاری آن را نمایشی می‌خواندند بهره‌برداری از این فازها را زیر سؤال برد.

غلامحسین حسن‌تاش، استاد اقتصاد انرژی و رئیس سابق موسسه بین‌المللی مطالعات انرژی، نیز در خردادماه امسال و در کشاکش رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری با تکذیب اخبار دولتی مبنی بر افتتاح کامل و بهره‌برداری از فازهای شش تا ده پارس جنوبی، عدم‌النفع ایران از برداشت گاز از پارس جنوبی را سالانه ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرده بود.

چندی پیش سرتیپ رستم قاسمی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که اجرای چند فاز پارس جنوبی از جمله فازهای ۱۵ و ۱۶ در پارس جنوبی را برعهده دارد، مشکلات مالی را عامل اصلی تاخیرها در پارس جنوبی خوانده و بیکاری ۶ هزار کارگر در فازهای ۱۵ و ۱۶ را تایید کرده بود.

کارشناسان
تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران
جایگزینی شرکت‌های کم‌تجربه چینی، مالزیایی، بلاروس و ونزوئلا به جای شرکت‌های بزرگ و توانمند غربی در عرصه نفت و گاز و ناتوانی شرکت‌های داخلی از جمله قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در مدیریت پروژه‌ها را مهم‌ترین عامل تاخیر در زمان‌بندی اجرا و بهره‌برداری از فازهای توسعه پارس جنوبی می‌دانند.

حسن منصور، اقتصاددان و استاد مؤسسه عالی پژوهش‌های مالی و اقتصادی پاریس، در این باره می‌گوید: «دولت ایران برای حفظ جایگاه خود در ظرفیت تولید و صادرات نفت و گاز باید سالانه تا ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام دهد که برای تامین همین میزان سرمایه هم با مشکلات و تنگناهای بسیاری روبه‌روست.»

او ادامه می‌دهد: «مهم‌تر از سرمایه‌گذاری، کیفیت و توان کاری شرکت‌ها و پیمان‌کارانی است که اجرای این طرح‌های توسعه‌ای را در دست می‌گیرند، اگر قرار باشد پس از تامین سرمایه اجرای پروژه‌ها به شرکت‌های بسیار ناکارآمد و فاسد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار شود، طبیعی است که هیچ مقدار پول و سرمایه کفاف نمی‌دهد، کما این که ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد نفت و گاز در سال‌های اخیر، درد صنعت نفت و گاز ایران را چاره نکرد.»

عیسی محمدکمالی، دبیر اجرایی خانه کارگر بوشهر، برای اثبات این که عسلویه این روزها حال و روز خوشی ندارد می‌گوید در گذشته «یک ساعت سرپا می‌ایستادیم تا یک صندلی خالی شود و بتوانیم در رستوران‌های این منطقه اقتصادی غذا بخوریم، اما اکنون با صندلی‌های خالی روبه‌رو هستیم».

او راه‌بندان‌های طولانی عسلویه در سال‌های گذشته را با شرایط امروز «ثروتمندترین روستای جهان» مقایسه می‌کند که به گفته او امروزه می‌توان با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در منطقه عسلویه رانندگی کرد، بدون آن که نگران تصادف یا مشکل دیگری بود.

mazany - ایران - آمل
عسسلویه چیه مملکت فلج و تعطیل است.................
پنج‌شنبه 10 دی 1388

black chador - امریکا - ولدن
اول کشورتون رو ازاد کنید بعد شغل هاتون برمیگرده.
پنج‌شنبه 10 دی 1388

piki82 - ایتالیا - تورین
black chador - امریکا - ولدن. منظورت کشورمون هست دیگه نه ؟!؟(:
پنج‌شنبه 10 دی 1388

mersedenazeran - ایران - مشهد
بهتر ما هم همینو می خاهیم بیکاری بیشتر =عده ی بیشتر برای تظاهرات
جمعه 11 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.