اختلاف بر سر ترمز ضد قفل و افزایش قیمت خودرو در ایران

اختلاف بر سر ترمز ضد قفل و افزایش قیمت خودرو در ایران

پلیس ایران معتقد است سیستم قدیمی ترمز که هنوز در برخی از خودرو های ساخت ایران به کار می رود، عامل بسیاری از حوادث رانندگی است

به نوشته روزنامه ایران چاپ تهران، توقف شماره گذاری خودروهای بدون ترمز ضد قفل (ای. بی. اس) باعث افزایش بهای خرید و فروش این نوع خودروها شد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که روز یکشنبه ۳۰ آذر مالکان خودروهایی که برای شماره گذاری و دریافت پلاک به مراکز راهنمایی و رانندگی مراجعه کرده بودند، با جواب رد رو برو شدند.

مسئولان راهنمایی رانندگی علت توقف شماره گذاری این خودروها را عدم برخورداری آنها از سیستم ضد قفل عنوان کردند.

بدین ترتیب از روز یکشنبه تا چهارشنبه ۲ دی ماه، بیش از ۸ هزار خودرو از دریافت پلاک و تردد منع شدند و کاهش عرضه، منجر به گران شدن این نوع خودرو ها در بازار ایران شد.

بنا بر گزارش روزنامه دولتی ایران در روز پنجشنبه ۳ دی ماه ۱۳۸۸ (۲۴ دسامبر ۲۰۰۹) ، توقف شماره گذاری خودروهایی نظیر پژو ۴۰۵، روآ، و تندر ۹۰ منجر به افزایش قیمت آنها تا ۴۰۰ هزار تومان در هر دستگاه شده است.

ترمز اول: اردیبهشت ۸۸

نخستین بار با تصویب بخش نامه توقف شماره گذاری خودروهای بدون ترمز ضد قفل در اردیبهشت ماه امسال، شماره گذاری خودروهای سنگین تولیدی شرکت های ایران خودرو دیزل و سایپا دیزل متوقف شد.

محمد رویانیان رئیس وقت پلیس راهنمایی و رانندگی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه به روزنامه ایران گفته بود 'پلیس با هیچ کس شوخی ندارد و تا زمانی که تکلیف این موضوع [نصب ترمز ضد قفل] روشن نشود، هیچ کدام از محصولات تولیدی، شماره [گذاری] نمی شوند.'

خودرو سواری 'روآ ' که فروردین ۸۸ توسط شرکت ایران خودرو رونمایی شده بود، اولین قربانی این قانون شد و پلیس راهنمایی و رانندگی ایران شماره گذاری این خودرو را تا زمان اخذ مجوزهای زیست محیطی و نصب ترمز ضد قفل متوقف کرد .

نصب ترمز های ضد قفل در ایران

  • اردیبهشت 88: هیات دولت نصب ترمز های ضد قفل را الزامی کرد. خودروهای سنگین سایپا دیزل و ایران خودرو دیزل شماره گذاری نشدند.
  • تیر 88: شماره گذاری 9 مدل خودرو فاقد ترمز ضد قفل متوقف شد.
  • آذر 88: شماره گذاری پژو 405 ، تندر 90 و خودرو روآ متوقف شد.
  • دی 88: کاهش عرضه خودرو های شماره گذاری نشده در بازار منجر به افزایش قیمت این نوع خودروها شد.

تابستان ۸۸: کشیدن ترمز ۹ خودرو دیگر

توقف شماره گذاری ۹ مدل خودروی دیگر در تیر ماه ۸۸ دوباره بحث ترمز های ضد قفل را ( که به اختصار ABS نامیده می شود) بر سر زبان ها انداخت.

خبرگزاری ایسنا در ۲۵ تیر ماه ۸۸ به نقل از رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نوشت که دولت مصمم است تا خسارت های انسانی و زیست محیطی حوادث رانندگی را در کشور کاهش دهد.

محمد رویانیان که در آن هنگام ریاست پلیس راهور (راهنمایی و رانندگی) ایران را برعهده داشت، مرگ و میر بر اثر تصادف های رانندگی را دومین عامل مرگ و میر در این کشور اعلام کرد و میزان خسارت های ناشی از این حوادث را تا ۶۰ هزار میلیارد تومان در سال برآورد کرد.

در شهریور ماه نیز رئیس جدید پلیس راهور ایران، خودروسازان را موظف کرد تا ایمنی محصولات خود را افزایش دهند و گفت: نصب کیسه هوا و ترمز ضد قفل حداقل ایمنی برای خودروها است.

اسکندر مومنی در ۹ شهریور گذشته اعلام کرد که عامل ۳۰ درصد تصادف های منجر به مرگ در ایران، نا ایمن بودن خودرو است.

روز آخر پاییز: ترمز شماره گذاری دوباره قفل شد

پلیس راهنمایی و رانندگی ایران نا ایمن بودن خودرو ها را عامل 30 درصد از تصادف های منجر به مرگ می داند

تنها یک روز مانده به زمستان، راهنمایی و رانندگی با تکذیب هرگونه توافقی با شرکت های خودروساز، مجددا از توقف شماره گذاری خودرو های پژو ۴۰۵ و روآ خبر داد . بدین ترتیب پاییز ۸۸ هم از خبر مربوط به ترمز های ضد قفل بی نصیب نماند.

اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران، با بالا گرفتن اختلافات میان خودروسازان ایرانی و پلیس راهور این کشور، روز چهارشنبه ۲ دی ماه، در یک مصاحبه مطبوعاتی نصب ترمز های ضد قفل را 'تمکین از قانون' خواند و خودروسازان را به پیروی از قانون و سرعت بخشیدن به اجرای نصب این نوع ترمز ها فرا خواند.

فرمانده نیروی انتظامی در حالی با خبرنگاران سخن گفت که اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهور، تنها یک روز پیش تر وجود هرگونه توافقی میان خود و جواد نجم الدین، رئیس گروه صنعتی ایران خودرو را تکذیب کرده بود.

آقای مومنی انتشار تصویر نامه ای که در آن امضای او و آقای نجم الدین مشاهده می شود را تنها به معنای توافق بر سر برخی از موارد خواند و آن را به معنای رفع توقف شماره گذاری خودرو های پژو ۴۰۵ و روآ نداسته بود.

رئیس شرکت ایران خودرو روز چهارشنبه جدولی را به خبرنگاران نشان داده بود که طی آن این شرکت زمان بندی خود برای نصب ترمزهای ضد قفل بر روی محصولات خود را اعلام می کرد.

آقای نجم الدین در این نشست خبری اعلام کرده بود که بر اساس توافق های صورت گرفته با پلیس راهور، دستور از سرگیری شماره گذاری پژو ۴۰۵، روآ و تندر ۹۰ صادر شده است. خبری که امروز توسط آقای مومنی تکذیب شد.

خودروسازان بزرگ ایران علت تاخیر نصب این ترمزها را نیاز به بومی ساختن این سیستم و گران بودن نوع فعلی آن عنوان کرده اند.

سایپا و ایران خودرو که اصلی ترین شرکت های خودروسازی ایران هستند، اعلام کرده اند که طی چند سال آینده تمام محصولات آنها مجهز به ترمزهای ضد قفل مجهز خواهند شد.

katrina - اسکاتلند - گلاسکو
به جرات میتونم بگم ایراد فقط ازرانندگی ما ایرانی هاست که ذره ای حوصله نداریم همیشه هم عجله داریم
شنبه 5 دی 1388

بابک - ایران - سبزوار
وقتی اینها پول مردم را گرفتند وبدون ترمز و کبسه ها خودرو تولید کردند جالا چگونه و از کجا بایداین تجهیزات را نصب کنند مردم چکار باید بکنند بهتر این بود نگذارند خودرو بی کیفیت و بی خاصیت تولید شود.
شنبه 5 دی 1388

mdice7 - ایران - تهران
ای بابا بیاید حساب راهور رو پر کنید دیگه، نمیفهمید خالی شده.
شنبه 5 دی 1388

saeed1 - کانادا - تورونتو
توی خارج خیلی خودروها ترمز بدون قفل ندارند! اشکال رانندگی بد و عدم نظارت به جاده هاست!
شنبه 5 دی 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.