"نه می خواهم نه می توانم هر روز به دروغ ها پاسخ بگویم" از قول محمد خاتمی رییس جمهور سابق تیتر اصلی آفتاب یزد است، تهران امروز با عنوان "در فرهنگستان هنر چه گذشت" گزارشی درباره مهم ترین واقعه روز گذشته فراهم آورده و اعتماد از " طرح کاهش اختیارات موسسه تنظیم و نشر آثار امام" خبر داده که هواداران دولت در مجلس تهیه می کنند.
ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی در صدر گزارش های خود نوشته "مؤسسات اعتباری فاقد مجوز در آستانه تعطیلی"، "خانهتکانی در بازار پول" عنوان اصلی دنیای اقتصاد است و "آوار نقدینیگی همچنان بر سر اقتصاد ایران" گزارش اصلی جهان صنعت است.
ابتکار در تیتر اصلی خود از "ضرب الاجل متقابل ایران و غرب" نوشته، جوان از "تشکیل کمیته ضد تحریم در شورای امنتت" خبر داده و خراسان نوشته" واکنش ایران به ضرب الاجل آمریکا برای پاسخ به پیشنهاد مبادله سوخت هسته ای."
"امر به معروف و نهی از منکرانگیزه اصلی قیام عاشورای حسینی" تیتر مردم سالاری است، "میلیون ها عزادار حسینی در راه کربلا" عنوان اصلی کیهان، رسالت از قول آیت الله نوری همدانی نوشته "اصل انقلاب از قم برخاسته حفظ آن هم بر عهده مردم قم است" و جام جم از قول رییس جمهور نوشته "دسته بندی ملت کار دشمن است."
گزیده مقالات
عزاداری سیاسی
آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته در شرایطی که در روزهای اخیر اغلب فعالان سیاسی نسبت به نحوه برگزاری مراسم عزاداری امام حسین توصیههایی را کرده و خواستار اجتناب سخنرانان محرم از پرداختن به مسائل جناحی شدهاند، یک مداح حامی دولت تمام انتقادها بهنحوه برخی مداحیها را رد کرده و بیان داشته که "سیاست ما عین مداحی ماست."
به نوشته این روزنامه همزمان با این اظهارات، برخی حامیان دولت هم خواستار مطرح شدن صحبتهای سیاسی از تریبونهای مراسم عزاداری در ماه محرم و معرفی افرادی شدند که آنان را سران فتنه مـینـامـنـد. ایـن در حـالـی اسـت که کارشناسان مسائل دینی شبیهسازیها و نام بردن از چهرههای سیاسی کشور را در مراسم عزاداری نادرست دانستهاند.
آفتاب یزد سخن رئیس فراکسیون روحانیون مجلس را نقل کرده که گفته است اگـر کـسـی بـخـواهد تریبون امام حسین را وسیلهای برای بحثهای سیاسی قرار دهد، مردم را از اصل مطالب دور میکند.
فرهنگستان نهاد مردمی
مردم سالاری سرمقاله خود را به مناسبت تحولاتی که دولت در اداره فرهنگستان ها داده به موضوع فرهنگستان هنر اختصاص داده "نهادی که غیرسیاسی شناخته می شود و در ماه های اخیر که فضای کشور ملتهب بوده، مهندس موسوی به عنوان رئیس این فرهنگستان تلاش کرد تا فرهنگستان دچار این فضا نشود و مصون باشد اما افرادی که همه چیز را سیاسی می کنند تحمل نکردند .
محمد بهشتی در این مقاله تاکید کرده همانطور که حافظ را نمی توان از حافظ بودن عزل کرد میرحسین موسوی نیز قابل عزل از جایگاه حقیقی خود به عنوان یک شخصیت برجسته و مرجع بلامنازع و قابل اتکا در عرصه فرهنگ و هنر نیست چه رئیس فرهنگستان باشد چه نباشد و در واقع این موسوی است که به جایگاه فرهنگستان اعتبار داده بود .
این عضو فرهنگستان هنر در مقاله مردم سالاری نوشته شنیدم در زمانی که شورای انقلاب فرهنگی می خواست اساسنامه فرهنگستانها را تغییر دهد یکی از افراد حاضر گفته بود فرهنگستانها جای پیرو پاتالها شده است و از این موضوع انتقاد کرده بود در حالی که گویا این افراد فرهنگستانها را با باشگاه بدنسازی اشتباه گرفته اند. طبعا در همه جای دنیا فرهنگستانها جای پیرها است یعنی کسانیکه عمری گذراندند و جایگاهی را به دست آوردند.
بررسی سهام عدالت
به نوشته دنیای اقتصاد طهماسب مظاهری رییس سابق بانک مرکزی خواستار آن شده که بعد از چهارسال کارکرد سهام عدالت بررسی، مطالعه و ارزیابی دقیق شود تا ارزیابی اقدامات صورت گرفته و پیامدهای ایجاد شده، میتواند امکان انجام اقدامات اصلاحی را قبل از هدر رفتن فرصتها امکانپذیر سازد .
تحلیل طهماسب مظاهری از آسیبهای توزیع سهام میان مردم بر این بنیاد است که احمدینژاد میگوید نقدی که کارشناسان به طرح سهام عدالت وارد میکنند این است که در قبال سهام کارخانجات دولتی که واگذار میشود، میبایست به تناسب کرسیهای هیات مدیره کارخانجات واگذار شده از نمایندگان دولت خالی شده و در اختیارنمایندگان بخش خصوصی قرار گیرد، اما در موضوع توزیع سهام عدالت این اصل رعایت نشده است و کرسیهای هیات مدیره همچنان در اختیار دولت است.
پرتغال مصری و انگور شیلی
محمد صادق جنان صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد پرسیده آیا شهروندان ایرانی اختیار دارند پرتقال مصری، سیب لبنانی، انگور شیلیایی یا برنج هندی بخورند یا نه؟ و خود توضیح داده این یک پرسش قدیمی است که در مقاطعی از سال به ویژه در زمان برداشت و عرضه محصولات داخلی بحثبرانگیز میشود. روز گذشته – همچون روزهای قبل – و این بار موضوع واردات پرتقال داغ شد و اخباری منتشر شده که باغداران ایرانی حاضر به برداشت تولید خود نیستند .
به نظر این کارشناس اقتصاد زارعان و باغداران ایرانی به جای فشار آوردن به دولت برای اینکه دستور ممنوعیت واردات صادر کند، باید از دولت بخواهند سیاستهای مشوق شتاب بخشیدن به تورم را کنار بگذارد. مساله آخر این است که باغداران و زارعان ایرانی باید در مسیر تجاری شدن فعالیت و کسب و کار حرکت کنند و توجه داشته باشند که نمیتوان تا ابد از فعالیتهای کمبازده آنها حمایتهای تعرفهای انجام شود؛ اما این کار مشروط به راست و فاشگویی دولت است.
غرامت از عراق و روسیه
تهران امروز در سرمقاله خود با اشاره به این که احمدینژاد اخیرا از مطالبه غرامت ناشی از اشغال ایران در جنگ جهانی دوم و خسارتهای آن سخن میگویند در حالی که گویا ایشان فراموش کرده که خسارتهای جنگ هشت ساله با عراق را در سفرهای سالانه به سازمان ملل مطالبه کنند. عراقی که میلیاردها دلار خسارت مالی در همین چند سال گذشته به ایران تحمیل کرد و نسل ما هم اتفاقا با آن بزرگ شد.
نویسنده این مقاله تاکید کرده در جنگ جهانی دوم انگلیس جنوب و روسیه هم شمال ایران را اشغال کرده بودند. نمیتوان از ارثیه آبا و اجدادی سخن گفت اما به دلیل جناح بندیهای سیاسی نامی از روسیه در سخنرانیها نبرد. اگر آقای احمدینژاد در واقع بنا دارد که خسارتهای جنگ را مطالبه کند، باید تبعیض قایل نشود، شریک سیاسی و تجاری هم درخسارتها بینصیب نیست.
بهمن سعادت خواه در گزارشی تحلیلی تهران امروز نوشته سخنان دو روز قبل احمدینژاد در شیراز پیرامون مرگ و میر میلیونها ایرانی در طی سالهای 1296 تا 1298 شمسی و همچنین خسارات وارد به ایران در طی دو جنگ اول و دوم جهانی، به رغم تاکید او مورد توجه رسانهها قرار نگرفته و حتی رسانههای حامی دولت نیز به آن نپرداختهاند.
در ادامه این گزارش آمده مبنای سخنان روز سهشنبه رئیسجمهور در شیراز در مورد مرگ 8 تا 10 میلیون ایرانی در سالهای جنگ اول جهانی، تحقیقات دکتر محمدقلی مجد در مورد قحطی بزرگ این سالهاست که سخن وی در مورد مرگ 8 تا10 میلیون ایرانی، چیزی در حد یک فرضیه است که جای بحث فراوانی در مورد آن وجود دارد .
تز کانونی قحطی و کشتار
گزارش امیرحسین تیموری در تهران امروز با این پرسش شروع می شود که ریس جمهور بر مبنای کدام سند کشته شدن هشت تا 10 میلیون ایرانی در جریان جنگجهانی اول را مطرح میکند؟ و خود پاسخ می دهد "در بهار سال گذشته موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی دست به کار بااهمیتی زد قحطی بزرگ و کشتار جمعی کتاب محمدقلی مجد، استاد 64 ساله ایرانی دانشگاههای آمریکا را تحت عنوان «قحطی بزرگ» را به فارسی برگرداند .
به نوشته این روزنامه تز کانونی محمدقلی مجد در این کتاب این است که در خلال این سالها بهخاطر سیاستهای دولت بریتانیا در خلال جنگجهانی اول در ایران بین هشت تا 10 میلیون ایرانی بهخاطر فقر و قحطی جان خود را از دست دادهاند. اگرچه برخی از منابع دستهاول فارسی همچون خاطرات عینالسلطنه به نسلکشی مدنظر مجد به این صورت اشاره نکرده اند.
معلمان و جنگ نرم
رسالت در سرمقاله خود نوشته نوجوانان و جوانان مخاطبان اصلی جنگ نرم هستند و دشمن تلاش می کند با بهره گیری از گسست فرهنگی میان نسل ها، ذهن آنان را نسبت به داشته ها و باور های دینی و ملی خویش مشوه سازد، معلمان را باید کار آمدترین فرماندهان جبهه فرهنگ دانست، از آن رو که با تاثیرپذیر ترین و آسیب پذیر ترین گروه سنی جامعه، در طولانی ترین فرصت، امکان برقراری ارتباط و گفتگو و پیام رسانی دارند
محمد فرشیدی وزیر سابق آموزش و پرورش در سرمقاله این روزنامه تاکید کرده تحلیلگران و نظریه پردازان کشور در موضوع جنگ نرم، باید برای فرهنگیان و انتقال آخرین تاکتیک های دشمن به آنان، برنامه ریزی خاصی داشته باشند. البته وزارت آموزش و پرورش نیز می تواند و باید در این حرکت پیشقدم شود و راهکارهایی برای روز آمد شدن اطلاعا ت مدیران مدارس، مربیان پرورشی و معلمان گرانقدر در حوزه جنگ نرم طراحی کند.
|