بررسی روزنامه های صبح تهران؛ شنبه ۲۸ آذر

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ شنبه ۲۸ آذر

تیترهای اول

آفتاب یزد با عنوان "نگذاریم عدالت از محتوا خالی شود" سخن رییس قوه قضاییه را در صدر اخبار خود آورده، ابرار "روایت رحیم مشائی را از محمود احمدی نژاد" با اهمیت دیده و مردم سالاری از زبان امامی کاشانی در نماز جمعه تهران نوشته "همه افراد باید بتوانند نظراتشان را در صدا و سیما مطرح کنند."

کیهان با "محاکمه و مجازات سران فتنه"، رسالت با "تجدید پیمان های ملت با امام و رهبری"، جام جم با "اعلام برائت ملی از توهین کنندگان"، ایران با "خروش ایرانیان علیه فتنه گران"، جوان با "آخرین پیام ملت به سران فتنه " و جمهوری اسلامی با "تجدید بیعت با اامام و رهبری" گزارش های مربوط به راه پیمائی های دیروز را در صدر اخبار خود آورده اند.

"مسیر پرچالش یارانه‌ها در مجلس" تیتر اول دنیای اقتصاد است و "رایزنی در قم برای اسلامی کردن دانشگاه" عنوان اصلی تهران امروز.

گزیده مقالات

علیه توهین به امام

رسالت در سرمقاله خود پرسیده پیام سیاسی مردم در راهپیمایی میلیونی و سراسری چه بود؟

به نظر این روزنامه مردم به خیابان ها آمده بودند تا بگویند امام در قلب ما جای دارد تا این قلب کار می کند امام زنده است و در جامعه ما حضور دارد. مردم به خیابان ها آمده بودند تا از رهبر به دلیل مدیریت هوشمندانه «نبرد نرم» و دفع حمله دشمن تشکر کنند .

در ادامه مقاله رسالت روزنامه هوادار دولت آمده مردم به خیابان ها آمده بودند تا به سران فتنه آخرین هشدار را بدهند و به مسئولان قضائی بگویند صبر ما به سر آمده است. چرا قانون را در برابر کسانی که به معارضه و محاربه با نظام آمده اند اجرا نمی کنید؟

تشدید التهابات اجتماعی

مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته مسائل پیش آمده بعد از انتخابات 22 خرداد دردو هفته گذشته و در آستانه ماه محرم دوباره التهابات اجتماعی را تشدید کرد و در حرف و عمل اتفاقات غیر قابل انتظاری را رقم زد که در عرصه رسانه ها به ویژه رسانه ملی و رسانه های مجازی دیدید و دیدیم.

مقاله این روزنامه تاکید کرده اتفاقات دو هفته گذشته جنس سیاسی ندارند و برای اثبات نظر خود پرسیده آیا یک تفکر سیاسی در آستانه محرم، راه حل دستگیری و زندان و محاکمه فعالا ن سیاسی درون نظام که چند ماه قبل در رقابت انتخاباتی از فیلتر تعیین صلا حیت شورای نگهبان گذشته اند و سی سال در ارکان نظام خدمت کرده اند را صادر می کند؟ مگر نقطه شروع حادثه محرم چنین رویکردی نبود؟

نویسنده مردم سالاری نتیجه گرفته که مساله صبغه سیاسی ندارد. یک تعارض اجتماعی است و حل آن به اتخاذ رویکرد اجتماعی نیاز دارد.تعارض های اجتماعی ساختاری پیچیده و باز دارند و به همین علت به سرعت در معرض بر هم خوردگی تعادل هستند و البته برای فعالا ن سیاسی و تحلیلگران اجتماعی مساله ساز می شوند، چون وجود تعارض در جامعه پدیده ها را غیر قابل پیش بینی می کند .

برخورد سطحی با محرم

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته متاسفانه برخورد سطحی با نهضت عاشورا و ترویج خرافات و گرایش به انحرافات بخش عظیمی از فرصت محرم را از بین می برد. روحانیون فاضل آگاه و انقلابی باید احساس مسئولیت کنند و از امکان مهم و تاثیرگذار منبر حداکثر بهره برداری را برای تقویت نظام جمهوری اسلامی بعمل آورند.

به نوشته این روزنامه از نظر بنیان گذار جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی بر مبنای اسلام ناب محمدی شکل گرفته است . نظام جمهوری اسلامی نیز با همان تعبیر و تعریف روشن و شفاف که امام عرضه کردند یعنی « جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد » نظام حکومتی سعادت بخشی است که ملت ایران به آن رای داده و برای آن فداکاری کرده و تا آخر برای حفظ آن خواهد ایستاد.

اشتباه مداحان

ابتکار در سرمقاله خود نوشته در مراسم اربعین چند سال قبل یکی از مداحان پا به سن گذاشته و قدیمی مشهور بازار تهران هنگامی که صدای اذان بلند شد، وقتی که متوجه بهم خوردن دسته عزاداری و قصد برخی مردم برای اقامه نماز شد گفت: (نماز را همیشه می شود خواند ولی اربعین یک روز در سال است!). گرچه در میان هر قشر چه خطیب و چه مداح مانند همه اقشار دیگر جامعه، افرادی دچار خطا می شوند، امید که هیچگاه شاهد چنین اشتباهاتی نباشیم.

نویسنده ابتکار با انتقاد از سیاسی شدن مراسم مذهبی آرزو کرده که این مراسم پاسدار دین باشد چنان که راه افتادن دسته های عزاداری در خیابان گرچه موجب تبلیغ شعائر دینی است اما صدای آن نباید موجب مزاحمت و ایجاد ترافیک سنگین برای دیگران شود. قربانی کردن دام جلوی دسته عزاداری هم ضمن یادآوری مخاطرات شدید بهداشتی برای هموطنان عزیز سبب مزاحمت و امری ناپسند است.

غرامت جنگ جهانی

آفتاب یزد خبر داده که مجمود احــمـــدی نـــژاد در یـــک نـشـســت مطبوعاتی در دانمارک یادآورد شده که در جنگ جـهانی دوم مردم ایران تحت فشارهای زیادی قرار گرفتند و خسارات فراوانی ‌به ایران وارد شد اما هیچ غرامتی به ایران پرداخت نشد.‌

به گفته رییس دولت ما خسارات وارده از جنگ جهانی دوم را مطالبه می کنیم ‌و من گروهی را مامور کرده ام که این خسارت را محاسبه کنند و به‌زودی هم طی نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل اطلاع خواهیم داد.

بی آیندگی بورس

علیرضا کدیور در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته بورس تهران این روزها حال و روز چندان مساعدی ندارد .

به نوشته این مقاله افت ده و نیم درصدی میانگین بازدهی بورس طی 40 روز گذشته، کاهش 50 درصدی ارزش معاملات روزانه در آذرماه نسبت به مهر و آبان و در نهایت ثبت میانگین بازدهی منفی دو درصدی در فصل پاییز، جملگی تصویری خاکستری از بورس اوراق بهادار ترسیم می‌کند .

در ادامه این مقاله آمده آیا این وضعیت می‌تواند به عنوان معیاری برای وخیم بودن شرایط بورس و ضرورت خروج سرمایه‌گذاران از بازار تلقی شود؟ برای پاسخ به این پرسش باید رفتار فعالان بازار سرمایه به لحاظ روانی و تحت محدودیت‌های حاکم بر معاملات سهام مورد تحلیل قرار گیرد. بررسی جزئیات معاملات سهام طی آذرماه 88 نشان می‌دهد، بخش عمده عرضه سهام توسط سرمایه‌گذاران حقیقی صورت گرفته و در مقابل حقوقی‌ها، بار اصلی تقاضا را بر دوش کشیده‌اند .

تحریم مهم نیست

ابتکار از قول حجت الله غنیمی فرد معاون شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تحریم جدید آمریکا علیه ایران نوشته تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای اعمال تحریم های سوختی علیه جمهوری اسلامی مشکلی ایجاد نخواهد کرد، چون تهران تامین کنندگان بسیاری دارد.

ابتکار نوشته با مصوبه چدید مجلس آمریکا رئیس جمهور آن کشور امکان دارد کمپانی هایی را که مستقیما به ایران بنزین وارد می کنند، همینطور شرکت های بیمه یا شرکت هایی را که نفتکش های خود را برای واردات بنزین به ایران در اختیار می گذارند، مجازات کند.

با ورزشکاران نامی

ابتکار در مقاله ای نوشته در بین ورزشکاران ایرانی نام دو تن بیش از دیگران در میان مردم ایران و جهان به چشم می خورد. علی دایی و حسین رضا زاده که در سالهای اخیر از جمله ورزشکاران مقبول احمدی نژاد بوده اند. علی دائی پس از شکست تیم ملی مقابل عربستان در ورزشگاه آزادی مسئولان فدراسیون فوتبال تصمیم گرفتند علی دایی را از سمت خود برکنار کنند.

نویسنده ابتکار سپس به حسین رضازاده اشاره کرده که این وزنه بردار سنگین وزن ایران نیز حکایتی شبیه علی دایی دارد. وی تاکنون دو بار مدال طلای مسابقات المپیک را برای ایران به ارمغان آورده است و هم اکنون نیز صاحب رکورد این رشته است اما سرانجام برای همیشه از محیط ورزش کنار گذاشته شده است.

افزایش کاربران اینترنت

تهران امروز در گزارشی نوشته رشد و بسط دامنه دسترسی به اینترنت در ایران طی سال‌های اخیر با شیبی فزاینده ادامه یافته است به طوری که تعداد کاربران اینترنتی در ایران از رقم 250 هزار نفر در پایان سال 2000 میلادی به رقم 32 میلیون و 200 هزار نفر در سال 2009 افزایش یافته است.

این گزارش با استناد به آمارهای جهانی ایران را رتبه اول را در میان کشورهای منطقه از نظر میزان دسترسی به اینترنت معرفی کرده و نوشته در 9 ساله گذشته تعداد کاربران اینترنت در کشور رشدی 127برابری داشته. بر این اساس، شاخص «نفوذ جمعیتی اینترنت» در میان ایرانیان اکنون در سطح 48.5 درصد قرار دارد که نشان می‌دهد از هر 100 شهروند ایرانی، حدود 49 نفر را باید در میان کاربران اینترنت به شمار آورد.

Larkiden - لوکزامبورگ - لوکزامبورگ
یه مشت مزخرفات. دست اندرکاران سایت خسته نباشید و سال میلادی خوبی برای همتون آرزو میکنم.
شنبه 28 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.