بررسی روزنامه های صبح تهران: سه شنبه هفدهم آذر

بررسی روزنامه های صبح تهران: سه شنبه هفدهم آذر

تیترهای اول

"ششمین تذکر انتخاباتی آیت الله مکارم شیرازی" عنوان اصلی آقتاب یزداست و فرهیختگان از قول همین مرجع نوشته "معتدل ها اصول وحدت را بنویسند".

"نظر رییس مجلس درباره استرداد لایحه هدفمند کردن یارانه ها" عنوان اول اسرار است، تهران امروز از "شطرنج مجلس و دولت بر سر یارانه ها" خبر داده و دنیای اقتصاد "برنامه دولت برای قیمت ها" را با اهمیت ترین گزارش امروز دیده است.

"حاشیه امن مفسدان اقتصادی و متخلفان سیاسی" به نقل از رییس قوه قضاییه تیتر اول روزنامه ایران است، جام جم همین گزارش را با عنوان "تکلیف پرونده های راکد مفاسد اقتصادی را روشن می کنیم" منعکس کرده، روزنامه جمهوری اسلامی نوشته "وعده رییس قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده های بزرگ"، خراسان از قول همین مقام در صدر گزارش های خود آورده "برخی متخلفان بزرگ اقتصادی گمان می کنند به جهات سیاسی حاشیه امنی دارند" و مردم سالاری نوشته "هر چه موقعیت قانون شکنان مهم تر خطر قانون شکنی بیشتر است".

جوان حوادث روز گذشته را "پاسخ قاطع دانشجویان به فرقه سبز" خوانده، حیات نو از "برگزارى مراسم 16 آذر تحت تدابیر‌امنیتی" خبر داده و کیهان هم تیتر اولش "پاسخ پشیمان کننده دانشجویان به فتنه گران در شانزده آذر" است.

گزیده مقالات

16 آذر بی محتوا

کیهان در گزارشی پیرامون حوادث شانزده آذر چند جمله بدون محتوا از قول تلویزیون فارسی بی بی سی نقل کرده و بدون اشاره به فیلم های پخش شده این شبکه از حوادث دیروز شهرهای ایران نوشته بی بی سی فارسی گفته است از برگزاری احتمالی مراسم 16 آذر در سایر شهرهای ایران هم گزارشی مخابره نشده است.

به ادعای خبرنگار کیهان که معترضان را اغتشاشگر نامیده و هواداران دولت را دانشجویان خطاب کرده، معترضان در دانشگاه امیرکبیر و علم و صنعت همه جا با جمعیتی دو برابر خود روبرو شده اند و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف نیز در تجمعی بی سابقه 16 آذری شکوهمند را رقم زدند .

کیهان نتیجه گرفته بی توجهی مردم در خیابان های اطراف این دانشگاه ها اما به روشنی از ناکامی این برنامه خبر می داد. در حالی که دانشجویان سعی داشتند رهگذران خیابان های اطراف را، با خود همراه کرده تا دامنه تحرکات ناچیز خود را به سطح خیابان ها نیز بکشانند، مردم با نگاهی آکنده از نفرت، بی تفاوت از کنار آنها عبور می کردند.

حرکت دانشجوئی

ابتکار در سرمقاله خود ادعا کرده که ویژگی عمده حرکتهای دانشجویی آنارشیک بودن آن است. شروع اعتراض به بهانه های صنفی و ختم آن به مسایل کلان سیاسی نمونه عملی این آنارشیسم است. در حالی که نتیجه کار در هر دو صورت عمدتا بیشتر از حد صدور اعلامیه نمی رود.

به نوشته این روزنامه با اینکه قشر دانشجو به واسطه عدم وابستگی به قدرت عموما به عنوان منتقد دولت شناخته می شود اما چون منبع نقد، نظریات متعددی است، نمی توان پشت سنگر نقد برای همه دانشجویان موضعی یکسان تعیین کرد. از آنجا که دانشجویان عمدتا توانایی علمی و انگیزه تئوری پردازی ندارند، مجبورند در این مورد به روشنفکران مراجعه کنند.

سرمقاله ابتکار ادامه داده که دانشجویان مانند سایر جنبش ها که طیف خاصی از روشنفکران را قابل ارجاع می پندارند، به علت تفاوت دیدگاه ها و انگیزه های شخصی، رشته های مختلف تحصیلی (دسترسی به منابع گوناگون علمی)، تبلیغات و قرار گرفتن در فضایی آکادمیک که تضارب آرا» در آن بیشتر امکان دارد تا فضای مثلا یک جنبش کارگری، روشنفکرانی از طیف های گوناگون مورد مراجعه قرار می دهند. این امر واگرایی درونی آنها را تشدید و اجماع را سخت تر می کند.

ششمین تذکر

سردبیر آفتاب یزد در گزارش اصلی این روزنامه نوشته ششمین ماه پس از انتخابات 22 خرداد در حالی 5 روز دیگر به پایان می‌رسد که آیت‌الله مکارم شیرازی در این مدت، حداقل 6 بار و هر بار با عباراتی خاص، توجه عادلانه به حـقـوق هـمـگان از جمله معترضان انتخاباتی و کسانی که در حوادث پس از انتخابات، صدمه‌ای به آنها وارد شده را خواستار شده است. اما به نظر مـی‌رسـد هـیـچ یـک از خـواسته‌های این مرجع سرشناس تقلید، پاسخی به دنبال نداشته است.

به گزارش این روزنامه درخواست آزادی زندانیان انتخاباتی تا نیمه شعبان، دوبار تاکید بر محاکمه و برخورد قاطع با عوامل حمله به کوی دانشگاه و عاملان جنایت در کهریزک و هشدار نـسـبـت بـه بـاقـی مـانـدن آتش در زیر خاکستر، از برجسته‌ترین تذکراتی بود که آیت‌الله مکارم شیرازی به صورت مستقیم و یا از طریق واسطه‌ها، به مسئولان اجرایی و قضایی کشور ابلاغ کرد.

فساد اقتصادی

تهران امروز در سرمقاله خود نوشته اقتصاد ایران از فساد اقتصادی رنج می‌برد و این رنج تبدیل به معضلی ملی شده که نیازمند عزم ملی برای برخورد با آن است. بیش از هشت سال پیش در اردیبهشت سال 80 بود که رهبر با صدور فرمانی هشت ماده‌ای به سران قوا بر مبارزه جدی و بی‌امان با این پدیده مخرب تاکید کرد. اما نتیجه به دست آمده چندان رضایت وی و افکار عمومی را به دست نیاورد.

به تاکید جواد سیدپور در این مقاله همچنان که مبارزه با مفسدان اقتصادی ضروری است اصلاح ساختارها و زمینه‌های ایجاد چنین مقوله‌ای نیز ضروری و حتمی است. اگر ساختارهای فسادآفرین و رانتی وجود داشته باشد ولی تنها با مفسدان برخورد شود باز هم فساد باقی خواهد ماند و چه بسا برای بقای خود دست به آلودگی بیشتر بزند چرا که سیستم انگلی فساد به بازتولید خود خواهد پرداخت.

در ادامه مقاله تهران امروز آمده بر اساس مطالعات صورت گرفته رابطه منطقی و علت و معلولی در میزان نرخ رشد فساد اقتصادی و درآمد سرانه اقشار فقیر وجود دارد. به طوری که 0/78 درصد افزایش در نرخ رشد فساد حکایت از کاهش 7/8 درصدی نرخ رشد درآمد سرانه اقشار فقیر دارد. لذا مبارزه با فساد اقتصادی خود به خود به بهبود نسبی توزیع ثروت منجر نمی شود.

رویای دولتی مسکن

تهران امروز با اشاره به جمله " بیش از 40 درصد واحدهای مسکونی مهر در شهرستان‌ها و مراکز استان در اختیار جوانان قرار می‌گیرد" نوشته این وعده دیگری از جانب دولتمردان به جوانان است که بذرپاش گوینده اش که از نزدیکان رئیس‌جمهور است به‌خوبی می‌داند که بیش از واقعیت به یک رویا شباهت دارد.

به نوشته این روزنامه سه سال پیش رئیس دولت در برنامه تلویزیونی خبر داد که زمین‌هایی به صورت اجاره 99 ساله از سوی دولت به اقشار فاقد مسکن شخصی ارائه خواهد شد. بر طبق این طرح قرار شد ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه مسکن که صرف خرید زمین می‌شود، حذف و ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه مصالح از طریق تسهیلات دولتی و هزینه‌های کارگری نیز توسط متقاضیان تامین شود.

نویسنده گزارش تهران امروز یادآوری کرده که در شهرستان‌های کشور مبلغی از افراد ثبت نام شده دریافت شد اما پرداخت کنندگان این مبالغ سه سال است که در رویای خانه شخصی به سر می‌برند و رویایی که احتمال تحقق آن روز به روز کاهش می‌یابد.

آمار نامنظم اقتصاد

فرخ قبادی در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته کمبود یا انتشار نامنظم آمارهای اقتصادی قابل استناد توسط نهادهای رسمی، همواره مورد انتقاد کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی در کشور ما بوده است، اما آنچه که در چند ماه اخیر درباره حال و روز صنعت و به طور مشخص، درباره ظرفیت مورد استفاده کارخانجات کشور گفته و شنیده شده، به راستی شگفت‌انگیز است.

نویسنده این مقاله بعد از نقل چند تناقض در میان آمار دولتی و رسمی پرسیده کدام راست می گویند آیا در حال حاضر چرخه صنعت خوب می‌چرخد یا صنعت کشور در چنبره یک بحران تمام عیار گرفتار شده است، اما مهم تر از پاسخ، نفس وجود چنین اظهارات متفاوت و متناقضی است که نشان از یک کاستی جدی در عملکرد سازمان‌های متولی اقتصاد کشور ما دارد.

در ادامه سرمقاله دنیای اقتصاد آمده آیا سیاست‌های پولی و مالی ناظر به مقصود، در شرایطی که صنایع با ظرفیت کم و بیش کامل فعالیت دارند، با وضعیتی که 50 یا 60 درصد ظرفیت تولید کارخانجات بلا استفاده مانده است گرچه رییس جمهور خود نیز در سخنان تلویزیونی خود گفت کل تولید ما با 40 درصد ظرفیت کار می‌کند و کارخانه‌های ما یک شیفتی هستند و وقتی در بازار تقاضا باشد، دو شیفتی می‌شوند.

توقیف قطعی فیلم ها

روزنامه جوان نوشته در حالی که طی هفته های گذشته اخباری مبنی بر رفع توقیف برخی از فیلم ها به گوش می رسید اخبار به دست آمده از تصمیم گیری های جدیدی در این زمینه حکایت دارد.

به گزارش جوان پس از آنکه اخباری مبنی بر رفع توقیف برخی از فیلم های سینمایی انتشار یافت، منابع آگاه خبر می دهند دو فیلم به رنگ ارغوان و سنتوری که بحث های جدی ای در زمینه ورود آنان به دایره اکران بود،تکلیف شان مشص شده و اجازه اکران ندارند.

به رنگ ارغوان، سیزدهمین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا بوده و سنتوری نیز از آثار داریوش مهرجویی می باشد.لازم به ذکر است معاونت سینمایی وزارت ارشاد دولت دهم اخیرا حکم به رفع توقیف کتاب قانون ساخته مازیار میری داده بود که با واکنشهای متفاوتی روبرو شده بود.

VEZVEZNAZI - ایران - ایران
روزنامه کیهان نفرت انگیزترین روزنامه
سه‌شنبه 17 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.