چرا آیت‌الله جوادی آملی از امامت جمعه قم انصراف داد؟

چرا آیت‌الله جوادی آملی از امامت جمعه قم انصراف داد؟

وداع تلخ آیت‌الله جوادی آملی با امامت نماز جمعه در شهر مقدس قم، دوستداران اصیل انقلاب اسلامی را ناراحت و نگران کرده است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، آیت‌الله جوادی که روز جمعه برای آخرین بار در نماز جمعه قم به عنوان امام، نماز جمعه این شهر را اقامه کرد، پس از ذکر وظایف امام جمعه اعلام کرد: دیگر نماز جمعه این شهر را اقامه نخواهد کرد.

 بنا بر این گزارش، ایشان در نماز جمعه این هفته، دو مسئولیت مهم را متوجه ائمه جمعه دانست که اگر نتوانند به آنها عمل کنند، نزد خداوند مسئول خواهند بود؛ یکی پیام‌آوری دستورات الهی ـ سیر من الحق الی الخلق ـ است و مأموریت دوم نیز سیر و سفر از مردم به سوی خدا ـ سیر من الخلق الی الحق ـ با بیان حاجات و نیازهای مردم به درگاه خداست.

ایشان در تشریح مأموریت نخست بیان داشت: «در این سفر وقتی کسی امام جمعه شد، دیگران ساکت هستند و امام به محراب عبادت رفته و به خداوند عرض می‌کند که ایاک نعبد و ایاک نستعین؛ یعنی خداوندا من و این نمازگزاران تو را می‌پرستیم و از تو مدد می‌جوییم.»

در تبین مأموریت دوم نیز گفت: «خداوند فرموده است که اگر مردم مشکلی داشتند، به نماز پناه برده و مشکل خود را برطرف کنند، مردم صدها مشکل دارند که باید این را امام جمعه بیان کند و اگر بیان کرد و مشکل مردم رفع شد، نشانه این است که خوب بیان کرده اما اگر مشکل مردم رفع نشد، امام جمعه نتوانسته است مطلب را خوب بیان کند.»

ایشان ادامه داد: اگر در اقامه نماز جمعه، بنده این مشکل نیز بوده است از همگان عذرخواهی می‌کنم.

به نظر می‌رسد، افکار عمومی پس از گذشت یک روز از این وداع تلخ نتوانسته است، دلیلی منطقی برای این خداحافظی بیابد و قطعا اشتغالات فراوان ایشان را دلیل این کناره‌گیری نمی‌داند. اگر به بیانات ایشان استناد کنیم و اینگونه برداشت کنیم که ایشان به دلیل اینکه احساس کرده است از تریبون نماز جمعه و از راه نصایح و رهنمودها نتوانسته مشکلات موجود در جامعه و کشور را حل کند، آن موقع است که سنگینی و تلخی این وداع را بیش از پیش احساس می‌کنیم.

البته یک نظر دیگر هم مطرح است و آن اینکه با توجه به اینکه ایشان رساله عملیه منتشر نموده و در سلک مراجع معظم تقلید درآمده اند، لذا دیگر وجهی برای ماندن در تریبون نماز جمعه باقی نمانده و ایشان ترجیح داده اند تا در سنگری دیگر بیش از پیش در خدمت اسلام و مسلمین فعالیت نموده و قاطبه مومنین در جایگاهی دیگر از برکات ایشان استفاده نمایند. 
 
به هر حال آیت‌الله جوادی همواره در جریانات اخیر، معتقد به برخورد مسلمانانه با مردم در مسائل مربوط به انتخابات بود و انتقاداتی نیز به مسائل اقتصادی داشت که وظیفه خود می‌دانست از تریبون نماز جمعه این مسائل را به اگاهی مسئولان برساند؛ اما گویا وضعیت جاری ایشان را به این نتیجه رسانده است که نتوانسته از این راه، مشکلی از مشکلات مردم را حل کند.

بر این اساس، در صورتی که ایشان به دلیل اول به چنین نتیجه‌ای رسیده باشد، بدیهی است که برای یک جامعه چندان مطلوب نخواهد بود که متفکران و اندیشمندان خود را در کنار و حاشیه ببیند؛ متفکرانی که به ویژه قوام و توسعه مفاهیم و نظریه حکومت دینی مبتنی بر اصل ولایت فقیه، منوط به اجتهاد و پایمردی آنان است که دل در گرو دین خدا دارند.

به نظر می‌رسد، رویکرد جاری حوزه سیاست ـ چه در سطوح بالا و کلان و چه در سطوح میانی ـ و بی توجهی به عالمان دین، در دراز مدت نه تنها سیاست، بلکه جامعه ایران را از پشتوانه‌های نظری تهی خواهد کرد و در نهایت امر، این جمهوری اسلامی و نظام برآمده از امام و خون شهداست که رو به زوال خواهد گذاشت و بدون شک در این مسأله، اصل نظام و ارکان آن یعنی مردم، ولایت فقیه و قانون اساسی اولویت دارد، وگرنه گردانندگان حوزه سیاست که چند صباحی می‌آیند و پس از پایان کار خود می‌روند.
منبع: سایت تابناک

blueberry64 - ایران - تهران
همه دارن میکشن کنار. کی میاد وسط خدا میدونه. "تیشه به ریشه خود زدن" اینجا مصداق پیدا میکنه
دوشنبه 9 آذر 1388

mr. fair - انگلستان - منچستر
دلیلشو که تو نماز جمعه گفت !! اینم لینکش https://www.youtube.com/watch?v=vbtqRQt_B04feature=PlayListp=6CB2A94347255A35playnext=1playnext_from=PLindex=6
دوشنبه 9 آذر 1388

louisette - فرانسه - مارسی
نوشدارو بعد از مرگ سهراب.
دوشنبه 9 آذر 1388

amirgabar - ترکیه - استانبول
اصلا چرا نماز جماعت و امام جمعه? مگر بیکاریم بریم انجا و به چاخانهای یکسری از ادمهای بی سوادگوش کنیم. بجای ان بایستی رفت به کلاس های اموزشی که خیلی مفیدتر است.
دوشنبه 9 آذر 1388

ali moosavi - ایران - ایران
ایران و ایرانی سرافراز.در 16 اذر هر ایرانی دانشجو خواهد بود وهمه ما خواهیم بود.ما هستیم
دوشنبه 9 آذر 1388

a352784 - ایران - ایران
واقعا نوش دارو بعد از مرگ سهرابه. اگر این آقایان 30 سال با این نظام همراهی نکرده بودند ما الان گرفتار احمدی نژاد ها نبودیم
دوشنبه 9 آذر 1388

yashainiran - ایران - ایران
اون موقع که خبری نیست همه میشن مدافع مردم! فتوا صادر می کنند حکم می دهند ووو . ولی وقتی که حقی از مردم ضایع میشه همه میکشن کنار چرا؟ چون از جیره و مواجب شان کم می شود! حضرات الآن وقت جلو آمدن شماهاست تا حق مردم را بگیرید و از آنها دفاع کنید . در ایران چقدر مثلاٌ مرجع تقلید داریم؟ ماشاالله کم که نیستند! و کارشان شده مفت خور تربیت کردن! اگر واقعاٌ شماها خودتان را منادی اسلام و حق مردم وغیره می دانید چرا فتوا صادر نمیکنید؟ می ترسید مثل منتظری گوشه نشین بشید اشکالی ندارد در عوض محبوبیتتان زیاد می شود. از مردم زکات و خمس و حق امام و غیره و غیره می گیرید برای همین روزها تا از حق آنها دفاع کنید! نه اینکه شکمتان را بزرگتر بکنید! من هر ملایی را می بینم بعد از اینکه به جایی رسیده کم مونده بترکه ! این شکم گندگی از پول مردم است نه چیز دیگر! پس چه شده که زبان سکوت را در پیش گرفته اید؟ به خدا قسم که همه تان احساس پاک مردم را به بازی گرفته اید!!!
دوشنبه 9 آذر 1388

aleptakin - مالزی - کوالالامپور
عذاب وجدان دچار شدن حاج اقا.شما برو حاج اقا برو بچ هستن.زیاد خودشم ناراحت نکن حاجئ تو تکلیفتو به نجام رسوندی.لووول
دوشنبه 9 آذر 1388

perfect-for-you - انگلیس - لندن
پرترینو عالم ترین انسانی که تا حالا دیدم آیت الله جوادی آملی بود
دوشنبه 9 آذر 1388

sour cherry - چین - شانگهای
انصراف نداد کنار گذاشتنش چون از نظر نظام تاریخ انقضاش سر رسیده بود یا به عبارتی expiry شده بود
دوشنبه 9 آذر 1388

mahdichm - ایران - مشهد
این یارو سرطان پروستات داره! برا همین نمیتونه !! :دی
دوشنبه 9 آذر 1388

vahidjoooon - ایران - شیراز
املی سیر شده داره میره تا یه گرگ دیگه بیاد. به امید 15 و 16 اذر که همه ی اخوند ها رو از کشور بیرون کنیم. انشاالله.............................................
سه‌شنبه 10 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.