بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۸ آذر

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۸ آذر

تیترهای اول

"ترکیب عجیب آرا در قطعنامه ضد ایرانی" عنوان اصلی افتاب یزد است، ایران روزنامه دولت "واکنش قاطع به قطعنامه سیاسی آژانس اتمی" را در صدر اخبار خود آورده، جام جم " همکاری با آژانس کاهش می یابد" را با اهمیت دیده، جوان در بالای صفحه اول خود نوشته "دستور کار جدید روی میز هسته ای ایران"، حیات نو "کاهش سطح همکاری ایران با آژانس" را تیتر مهم امروز دیده، خراسان از قول نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای نوشته "تمام همکاری های داوطلبانه با آژانس را قطع می کنیم" و تهران امروز از "هشدار ایران به آژانس اتمی" خبر داده است.

ابرار و فرهیختگان "کناره گیری آیت الله جوادی آملی از نماز جمعه قم" را در پیشانی صفحه اول خود آورده اند و اعتماد "خداحافظ آیت الله میانه رو" را تیتر اول خود قرار داده است.

"هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا و صهیونیسم بریزید و برائت را در قول و عمل نشان بدهید" عنوان روزنامه جمهوری اسلامی است که به نقل از رهبر جمهوری اسلامی نقل کرده است، رسالت همین گزارش را با تیتر "بزرگ ترین وظیفه مقاومت در برابر دیو چند چهره استعمار" آورده و کیهان "دیو چند چهره استعمار علیه اسلام به میدان آمده است" از قول آیت الله خامنه ای در صدر اخبار خود آورده است.

" آسمان خراش های دبی در حال سقوط" عنوان اصلی ابتکار است و "شوک دبی به بازارهای آسیائی" تیتر اول دنیای اقتصاد.

گزیده مقالات

آرای خصمانه

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته تعویق تحویل نیروگاه بوشهر یا عدم تحویل سیستم موشکی اس- 300، نه یک اتفاق بلکه نوعی نرد عشق است که البته با عشوه‌های نه چندان دیدنی روسیه برای اربابان آمریکایی و انگلیسی همراه شده است. چین هم برای آنکه خستگی سفر رئیس جمهور آمریکا بر تن او نماند علی‌رغم همه پُز های استقلال، رای خود را در کنار رای مخالفان غربی برنامه هسته‌ای ایران گذاشت.

به نوشته سردبیر این روزنامه در کشیده شدن موضوع هسته‌ای ایران به مرحله فعلی، گرچه بعضی رفتارها و گفتارها توسط سران دولت‌های نهم و دهم، بی‌تاثیر نبوده است اما آرای خصمانه روسیه، چین، هند و سوئیس و همچنین رفتار غیردوستانه ترکیه، برزیل و افغانستان و چند کشور دیگر در مرحله فعلی، گناه یا تقصیری را متوجه دولت ایران نمی‌نماید.

مجتبی واحدی در مقاله آفتاب یزد ضمن انتقاد از مجلس که چرا به وظایف خود در نظارت بر اعمال دولت عمل نمی کند نوشته از این پس احتمالا ملت ایران هر روز شاهـد بزرگتر شدن یک سیکل خبری خواهد بود که از ابراز خوشحالی به خاطر پذیرایی گرم بعضی کشورها از رئیس دولت ایران یا همکاران او آغاز و با انعقاد قراردادهایی که اطلاع نمایندگان مجلس از آن نیز در حد سایر آحاد مردم است تکمیل و با انتشار خبر همراهی همان کشورها با مخالفان دولت جمهوری اسلامی، به پایان می‌رسد.

کار برادعی

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به مناسبت تصویب قطعنامه تازه ای در آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران به محمد البرادعی تاخته و نوشته وی چند روز مانده به خداحافظی با این مصوبه دبیرخانه را به مخاطره افکنده و پرونده ایران را در وضعیتی کاملا سیاسی و پیچیده و به جانشین خود بسپارد .

این روزنامه تاکید کرده که ایران از احداث تاسیسات غنی سازی فردو قم که در قطعنامه اخیر به آن انتقاد شده، صرفا ایجاد جایگزین برای تاسیسات نطنز را دنبال می کند که در معرض تهدیدات مداوم نظامی قرار دارد و ایران 18 ماه زودتر از وارد نمودن مواد هسته ای به این تاسیسات را به اطلاع آژانس رسانده و علاوه بر آن چند مورد بازرسی و دسترسی نامحدود بازرسان آژانس به این تاسیسات هم صورت گرفته است.

بدعهدی و خیانت

جلال جلالی زاده نماینده سابق مجلس در اعتماد نوشته روس ها در طول تاریخ در روابط خود با سایر کشورها، همین طور در مسائل داخلی و مسائلی که در کل به آنها مربوط می شده است، مردمان صادقی نبوده اند. از سوی آن ها به ایران خیانت های زیادی شده که در یاد و خاطره ملت ایران ثبت شده است. چنان که قرارداد ترکمانچای از یاد برده نمی شود.

به نوشته این مقاله از این قبیل مثال ها در طول تاریخ و در روابط بین این دو کشور زیاد است که اگر هر چه بیشتر دقیق شویم، به متعهد نبودن روسیه بیشتر پی خواهیم برد چرا که در 90 درصد موارد، کشوری که به تعهدش عمل نکرده یا خلف وعده کرده است روسیه بوده نه ایران.

در ادامه مقاله اعتماد آمده در چند سال اخیر با توجه به روابط ایران و امریکا، دولت روسیه بهره های زیادی برد و عدم رابطه ایران و امریکا برای روسیه نفع زیادی در پی داشت. یکی دیگر از اقدامات اخیر روسیه نوع رویکردش به مساله دریای خزر است. به روشنی مشخص است که این کشور نمی خواهد ایران از منابع دریای خزر به میزان زیادی منتفع شود.

افشاگری های دروغ

کیهان در سرمقاله خود به معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اخیر حمله کرده که چرا درباره تجاوزها و ناامنی ها در زندان ها و در شهر می گویند و تاکید کرده که این نوع افشاگری ها دروغ و با هدف اعتبارزدایی از چهره اخلاقی نظام و پنجه کشیدن به ارزش های اخلاقی تدارک دیده شده.

به نوشته کیهان خبرهائی که درباره تجاوز در زندان ها منتشر شده همگی دروغ بوده و حتی خبر مربوط به تجاوز شش مرد به یک زن خانه دار در قیامدشت هم درست نیست چرا که برخی از روزنامه ها و سایت ها عجولانه با تشریح این حادثه دلخراش و مانور بر روی این نکته که این اتفاق در 13 آبان روی داده است پرداختند اما علی رغم ژست حقوق بشری آن ها یکی از مقامات ارشد ناجا اعلام داشت اصلا این حادثه در 10 آبان- و نه 13 آبان- اتفاق افتاده است.

شایعات بر امواج

محمدجواد حق شناس در مقاله ای در حیات نو تذکر داده که بروز و اثر گذارى شایعات زمانى رخ مى‌دهد که نهادهاى رسمى و شناخته شده اطلاع رسانى در جامعه محدود شده باشند و اعتماد مخاطبان به کانال‌هاى انتشار خبر خدشه دار شده باشد. در چنین شرایطى شایعه بر امواج ساختگى قرار مى‌گیرد و مخاطب خود را مى‌یابد .

به نظر مدیر روزنامه توقیف شده اعتمادملی: طبیعت عرصه سیاسی، دست به دست شدن قدرت است و اگر قرار باشد هر گروه، گروه رقیب را برانداز، منافق و توطئه گر بنامد، جامعه به وضعیتى بحرانى کشیده مى‌شود. رقیب را دشمن فرض نکنیم و بدانیم که هر دولتى با حضور یک رقیب قدرتمند، برنامه محور و سازمان یافته پیشرفت مى‌کند.

درد یارانه ها

اصغر شاهمردادی دنیای اقتصاد نوشته آیا گرفتاری عمده اقتصاد کشور پایین بودن بهره‌وری و رشد واقعی اقتصاد نیست؟ آیا تمایل دولت به هرچه بزرگ‌تر شدن یا تامین مالی کسری بودجه ایجادی با سیاست‌های منفعل پولی و بانکی، گرفتاری عمده این اقتصاد نیست؟ چگونه است که این موضوعات مهم کاملا به کناری گذاشته شده و تنها دغدغه فکری دولت و کارشناسان به نحوه جمع‌آوری و سپس بازتوزیع یارانه ها یعنی مبالغی است که قاعدتا در اقتصاد حضور داشته است؟

سرمقاله دنیای اقتصاد اضافه کرده کارشناسان دولت باید به فردای اجرای طرح نیز نظری داشته باشند. در آن روز واقعیات نه‌چندان خوشایند اقتصاد ایران همچنان باقی خواهد بود. البته بعید است کسی باور داشته باشد که تنها با اصلاح چند قیمت و بازتوزیع یارانه‌ها بتوان نرخ بیکاری را کاهش داد یا تورم را کنترل کرده یا رکود تورمی حاضر از پیش پا برداشته شود.

دو نظر در مسکن

عرفانیان گزارشگر خراسان با تاکید بر این که بخش مسکن این روزها با ۲ نوع اظهارنظر و دیدگاه روبه روست نوشته از یک سو وزیر مسکن خبر از پیشرفت ۷۰ درصدی طرح های مسکن مهر در کشور می دهد و معتقد است تا پایان سال جاری با بهره برداری از طرح های مسکن مهر در کشور، بسیاری از دغدغه های خانواده های فاقد مسکن از بین می رود. اما از سوی دیگر رئیس انجمن انبوه سازان مسکن تاکید کرده با سونامی قیمت مسکن روبه رو می شویم.

به نوشته خراسان رییس انجمن انبوه سازان گفته هدفمند کردن یارانه ها با پایان دوران رکود مقارن شده است و در نتیجه بازار مسکن بی نصیب نمی ماند، در همین حال علی نیک زاد، وزیر مسکن به گفته وی با اجرای طرح جدید ساخت واحدهای مسکونی دو طبقه در مدت زمان حداکثر ۴۵ روز به انجام خواهد رسید که در صورت محقق شدن آن تحول بزرگی در عرصه ساخت مسکن در کشور اتفاق خواهد افتاد.

زبان و قلم ها رها شده

مصطفى ایزدی در حیات نو نوشته بر کسى پوشیده نیست که فضاى سیاسى کشور در شش، هفت ماهه گذشته سرشار از بى‌اعتمادى و نسبت‌هاى ناروا به این و آن بوده و هست.این فضاى تلخ و ناامیدکننده علاوه بر اینکه منتقدان به چگونگى برگزارى انتخابات دهم ریاست جمهورى را در شرایط سختى قرار داد، زبان و قلم هواداران دولت را نیز رها کرد تا هر آنچه که مى‌خواهند علیه اصلاح‌طلبان و منتقدان وضع موجود بگویند و بنویسند.

به نظر نویسنده مقاله حیات نو مى‌رسد سهم محافظه‌کاران تندرو و بداخلاقانى که ادعاى اصولگرایى دارند در تیره و تلخ ساختن فضاى مورد اشاره چنان زیاد و گسترده است که اگر این شرایط سخت و نامناسب را محصول رفتار و گفتار راست‌هاى افراطى بنامیم، سخنى به گزاف نگفته‌ایم.

محاکمه در خیابان

ابتکار در سرمقاله خود با اشاره به فیلم تازه مسعود کیمیائی با عنوان محاکمه خیابانی به تشریح وضعیت تهران پرداخته و نوشته خیابان های شلوغ و پررفت و آمد و صدای بوق ممتد و فریاد راننده هایی که همه عجله دارند زودتر به مقصد برسند و راننده هایی که حوصله ندارند در میان خطوط حرکت کنند. چراغ راهنما را فقط سبز می خواهند (یا فقط سبز می بینند). همان اتفاقی که در خیابان های شلوغ سیاست ما در حال رخ دادن است.

به نوشته این روزنامه فیلم محاکمه خیابانی شبیه ترین ساخته کیمیایی به دوران حال حاضر ماست. کارگردان اگر چه نوستالژی خاص خود را دنبال می کند و از درون تهران فعلی آدم های دهه های گذشته خود را به تصویر می کشد تا مردم وقتی این فیلم را می بینند سربجنباند که محاکمه در خیابان حکایت امروز ماست.

zendegi zibast ba solh - کانادا - تورنتو
ای روزنامه نگاران جیره خوار شماها هم دست کمی از این جنایت کاران زمان نداریدکه ملت بیگناه را میکشند. این دولت اسهالی که تر زده به ایران حالا میخواهد تر بزند به تمام دنیا
یکشنبه 8 آذر 1388

ali203 - ایران - بوشهر
کافیه که ادم از قید/ شرف غیرت انسانیت ناموس وجدان وطن /بگذردتا همه واقیعیت ها را برعکس جلوه دهد اقای شریعت/مداری اگه شش نفر با ناموس نداشته خودت اینکار رو میکردند باز هم اینقدر بیغیرت بودی تف به اون شرف نداشته تو واون اصل ولایت جهل و فساد وعده ما 16 اذر ما بیشماریم ////هر کی سبز نباشه پس زنده نیست !!!سبز باشید تا زنده بمانید////
یکشنبه 8 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.