آیا تحریم های جدیدی در انتظار ایران است؟

آیا تحریم های جدیدی در انتظار ایران است؟

آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران به خاطر ساخت مخفیانه تاسیسات غنی سازی در نزدیکی قم محکوم کرد

قطعنامه محکومیت ایران که به وسیله آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر شده است نشانه جدیدی است که از احتمال افزایش تحریم های این کشور خبر می دهد.

این قطعنامه که به خاطر احداث مخفیانه تاسیسات غنی سازی هسته ای در نزدیک قم صادر شد از سوی روسیه و چین حمایت شد.

البته رای مثبت آنها به این قطعنامه به این معنی نیست که آنها حتما از اعمال تحریم های جدید علیه ایران حمایت کنند ولی بیانگر این موضوع است که تهران دیگر نمی تواند روی پشتیبانی دیپلماتیک این دو کشور حساب کند.

این موضوع احتمالا نشان می دهد روسیه سامانه دفاع ضدهوایی اس 300 را به ایران تحویل نمی دهد و این خود یک تحریم است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفته است وضع برنامه هسته ای ایران و سیاست جدید ایالات متحده در برابر آن را تا پایان سال ارزیابی خواهد کرد.

اگر او بخواهد تحریم های بیشتری علیه ایران وضع شود باید نظر روسیه و چین را جلب کند. در غیر این صورت باید به سراغ بریتانیا، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و سایر بازیگران جهانی برود.

تنها دو اقدام می تواند مانع از تلاش آمریکا برای تحریم بیشتر ایران شود. یکی از آنها پذیرش درخواست ها از ایران برای توقف غنی سازی از سوی این کشور است.

اقدام دوم به توافق رسیدن بر سر پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ارسال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه و تبدیل آن به سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران برای تولید ایزوتوپ های پزشکی است.

بعضی از رهبران ایران این پیشنهاد را حقه کشورهای غربی برای خارج کردن اورانیوم غنی شده ایران از این کشور و بازنگرداندن آن می دانند.

محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است ایران در پاسخ به این پیشنهاد، طرح خود را ارائه کرده است.

آقای البرادعی می گوید برداشت او از واکنش های ایران این است که این کشور حاضر است اورانیوم غنی شده خود را به طور همزمان در ازای دریافت سوخت هسته ای تحویل دهد.

او گفت: "به شرط دریافت سوخت ایران حاضر است اورانیوم غنی شده خود را در داخل این کشور در اختیار و تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد."

آقای البرادعی که تا چند روز دیگر از دوره ریاستش بر آژانس بین المللی انرژی اتمی به پایان می رسد، از دو طرف اختلاف خواسته است این فرصت را از دست ندهند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با تصویب سه قطعنامه تحریم هایی را علیه ایران اعمال کرده است که شامل تجارت مواد هسته ای و محدودیت مالی و مسافرتی شخصیت های حقیقی و حقوقی این کشور است.

اگر قرار باشد تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شود، باید تجارت نفت ایران به خصوص وابستگی این کشور به واردات فرآورده های نفتی را هدف بگیرد و محور آن باید بیمه های اتکایی باشد.

هدف از این کار منصرف کردن شرکت ها از ارائه خدمات بیمه به صادرات و واردات ایران است.

کارشناسان حقوقی می گویند هدف از این کار تاثیر گذاشتن بر صادرات و واردات ایران است.

در شرایط حاضر و با توجه به این که شواهدی از اقدام عملی ایران برای تولید تسلیحات اتمی نیست، بعضی دولت ها ممکن است از اقدام های صورت گرفته علیه این کشور رضایت داشته باشند.

هر چند اسرائیل هنوز متقاعد نشده و نخواهد شد.

تاثیرگذاری احتمالی تحریم های جدید به زمان نیاز دارد به همین علت احتمال حمله نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران در کوتاه مدت وجود ندارد ولی تضمینی برای درازمدت نیست.

هدف: فرآورده های نفتی

"حقه" غربی ها

odin - بلژیک - انتورپن
من در حیرتم که برای چی این سران شورای امنیت بجای تحریم اقتصادی، تحریم سیاسی را شروع نمیکنن؟ همه سیاستمدارهای دنیا از ایرانی و خارجی میگن تحریم اقتصادی ضرر به مردم میزنه اما این ابلهان و دیوانگانی که امروز در راس قدرت قرار گرفتن گوششون کر شده و خودشون رو به حماقت و نشنیدن زدن.بابا نماینده هاتون رو برگردونید، به مسئولین ایرانی راه برای رفتن به کشورهای دیگه ندین اقایون میخوان برن ونزوئلا؟ خوب باید از اروپا رد بشن، برشون گردونید.در هیچ کنفرانس و گروهی راهشون ندین تا زمانیکه انتخابات ازاد با دیدبانی از سازمان ملل انجام نشده هم تحریم را نشکنید، مردم را اینها هدف گرفتن با این کارشون.این به جنبش ملی صدمه میزنه و این ارزوی نظامه.
شنبه 7 آذر 1388

pedram2000 - مالزی - کوالالامپور
چه بلایی داره سر مردم ما میاد . آخه ما تا کی میخوایم بشینیم و ببینیم که این نظام فاسد داره ما رو از بین میبره . ای مردم دیگه بسه . دیگه وقتشه که خودمون یه کاری بکنیم و منتظر کشورهای دیگه نباشیم تا بیان و ما رو نجات بدن . اگر هم که دوست داریم و بشینیم و ببینیم که مملکت خودش کی آزاد میشه مطمۀن باشید که تا 100 سال دیگه هم هیچ چیز عوض نمیشه . مشکل ما اینه که یه رهبر درست و حسابی برای جنبش نداریم . ای کاوه ی آهنگر زمانه کجایی ؟؟؟
شنبه 7 آذر 1388

kiwiboy - نیوزیلند - کرایست چرچ
بدور از جوانبه سیاسی این موضوع من فکر می کنم که تا حدودی حق با ایشان است. ایران برای رسیدن به این مرحله زحمات زیادی کشیده و هزینه بسیار بالائی را متقبل شده بماند که این حق مسلم هر کشور است که در ازائ تلاشهای بعمل امده در این مورد نفع برده و استفادهای مثبت بکند. باید برای اثبات بهره برداری صحیح از این نیرو در کشورمان راهی باشد که این بتواند دیگران را متقاعد کند. ادامه و افزایش تحریمها نه تنها کمکی به حل این مسئله نمی کند بلکه موجب زجر بیشتر قشر ضعیف جامعه میگردد. به پیشنهاده بنده اگر ریگی به کفش طرفین این ماجرا نیست مسئله با گماشتن چند نماینده موقت و یا حتی دائم از طرف اژانس در ایران بسیاری از مسائل را حل خواهد کرد. به نظر شما دوستان راهی که به تحریم بیشتر و در نهایت اعمال فشار بر مردم ایران منجر نشود سراغ دارید؟
شنبه 7 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.